3η Berufsbörse

Πρόσκληση συμμετοχής στην 3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Την 3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» συνδιοργανώνουν στις 11 Νοεμβρίου το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA), σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, που λόγω της κρίσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

berufsboerse2017

Η 3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι (Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών), τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Αυστριακής Πρεσβείας και της Πρεσβείας της Ελβετίας και υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να φέρει σε επαφή υψηλού επιπέδου απόφοιτους, νεοεισερχόμενους στον επαγγελματικό στίβο, καθώς και υποψηφίους με εργασιακή εμπειρία, με ενδιαφερόμενες εταιρίες και ιδρύματα στην Ελλάδα και στο γερμανόφωνο εξωτερικό, ώστε να βοηθήσει την είσοδό τους στον επαγγελματικό χώρο. Σημειώνεται ότι, ήδη, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή από 26 εταιρίες και φορείς της αγοράς.
Από τις 10.00' έως τις 17.00', οι συμμετέχουσες εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους σε ενημερωτικά περίπτερα και να παραλάβουν βιογραφικά σημειώματα υποψηφίων. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο συνεδριακό μέρος της εκδήλωσης αλλά και να διοργανώσουν δικά τους workshops/διαλέξεις σχετικά με την αγορά εργασίας.

"Berufsbörse - 2η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΣΑΓΣΑ) προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο με άριστες γνώσεις Γερμανικών στη δεύτερη «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στις 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.00ꞌ - 17.00ꞌ στη ΓΣΑ. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους διαφόρων επιχειρήσεων και ιδρυμάτων στα ενημερωτικά περίπτερα στο φουαγιέ σχετικά με συγκεκριμένες ευκαιρίες απασχόλησης και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και στις γερμανόφωνες χώρες. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν τα βιογραφικά τους και να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (δείτε εδώ τα θέματα των διαλέξεων).

"Berufsbörse - Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας - Ανακοίνωση"

berufsboerseΕπισκεφθείτε την πρώτη «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΣΑΓΣΑ) προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο με άριστες γνώσεις Γερμανικών στην πρώτη «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» που θα λάβει χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.00-17.00 στη ΓΣΑ.

Ποιες είναι οι προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και στις γερμανόφωνες χώρες; Ποιες οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση στα διάφορα επαγγέλματα; Και ποιες οι ευκαιρίες απασχόλησης; Αυτά είναι τα θέματα που θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με διάφορες επιχειρήσεις και ιδρύματα στα ενημερωτικά περίπτερα στο φουαγιέ, εκτός αυτού, θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν τα βιογραφικά τους και να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

"Berufsbörse - Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας"

berufsboerseΜε μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 800 επισκέπτες, διοργανώθηκε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών η 1η Berufsbörse, η 1η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας. Την ευθύνη της προετοιμασίας, που διήρκεσε περίπου οκτώ μήνες, είχαν από κοινού η Σχολή και ο Σύλλογος των Αποφοίτων με σκοπό να υποστηρίξουν αρχικά τους απόφοιτους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα. Στη συνέχεια και έπειτα από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τόσο από τις εταιρείες που δήλωναν συμμετοχή, όσο και πό κύκλους αποφοίτων απαοφασίστηκε η πρόσκληση να επεκταθεί και στους γερμανόφωνους εν γένει που βρίσκονται στην Ελλάδα.
35 περίπτερα στο φουαγιέ της Σχολής οργανωμένα από εταιρείες και φορείς, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες και απάντησαν σε ερωτήματά τους, ένα παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και διαλέξεων στην Aula και επτά ομάδες εργασίας καθοδήγησαν με πρακτικές συμβουλές τους ενδιαφερομένους.

"Berufsbörse - Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας - Προετοιμασία"

berufsboerse2013 1Η Γερμανική Σχολή Αθηνών και ο Σύλλογος Αποφοίτων προγραμματίζουν για την 21η Σεπτεμβρίου 2013, 10:00-17:00, τη διοργάνωση της πρώτης «Berufsbörse - Ημέρας Ευκαιριών Εργασίας» για αποφοίτους της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και άλλους ενδιαφερόμενους με άριστες γνώσεις γερμανικών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής και της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να φέρει σε επαφή αποφοίτους, πτυχιούχους και νεοεισερχόμενους στον επαγγελματικό στίβο, με ενδιαφερόμενες εταιρείες και ιδρύματα στην Ελλάδα και στη Γερμανία και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει την είσοδό τους στον επαγγελματικό χώρο.
Ήδη ο Σύλλογος από κοινού με τη Γερμανική Σχολή έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2013 μία σειρά από διερευνητικές επαφές με εκπροσώπους διαφόρων φορέων και οργανισμών, που θα ενδιαφέρονταν να υποστηρίξουν την κοινή αυτή προσπάθεια.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.