Δωρεά οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό

Υποναύαρχος επί τιμή ο Πάνος Λασκαρίδης

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό, παρουσία της Α. Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στις 11.00 π.μ., στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του δεύτερου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης, με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» (Α 472), το οποίο δώρισε ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» κ. Πάνος Λασκαρίδης και η οικογένειά του.

Στην ονοματοδοσία και ένταξη του ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό παραβρέθηκε, προσκεκλημένη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας κα Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του «Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη».

Το ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» (Α 472) είναι το δεύτερο που δωρίζει ο κ. Πάνος Λασκαρίδης και η οικογένειά του στο Πολεμικό Ναυτικό, μετά το Πλοίο «ΑΤΛΑΣ Ι» (Α 471) που δωρήθηκε το Δεκέμβριο του 2019.

Στην τελετή ονοματοδοσίας παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, καθώς και πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε την απονομή με Προεδρικό Διάταγμα του βαθμού του Υποναυάρχου επί τιμή στον κ. Πάνο Λασκαρίδη, ως αναγνώριση της προσφοράς του από την Πολιτεία. Την απονομή του τίτλου έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ενώ ο κ. Υπουργός απένειμε στον κ. Λασκαρίδη τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής.

Ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», Υποναύαρχος, πλέον, επί τιμή, κ. Πάνος Λασκαρίδης, συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά για την εξαιρετική τιμή και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την υποστήριξή του στο Πολεμικό Ναυτικό. Στην ομιλία του, σημείωσε πως «είναι μία σπουδαία μέρα για μένα και την οικογένειά μου, γιατί το Πολεμικό Ναυτικό μου επιτρέπει για άλλη μία φορά μετά από λίγους μήνες, να είμαι εδώ και να παρίσταμαι σε μία ακόμα τελετή ένταξης στο Στόλο μας ενός νέου πλοίου, που μαζί με το προηγούμενο – τον «ΑΤΛΑΝΤΑ» – ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» τόσο κατά την δική μου γνώμη, όσο και κατά την γνώμη του Ναυτικού μας, θα δώσει στο Στόλο μας περισσότερες δυνατότητες να κάνει τη δουλειά του πιο αποτελεσματικά και με καλύτερο τρόπο..»

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας και των επισήμων στο Πλοίο.

Ο Υποναύαρχος (ε.τ.) κ. Πάνος Λασκαρίδης είναι ένας από τους μεγάλους φίλους και υποστηρικτές του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας.! Η τιμή στο πρόσωπό του από την Πολιτεία, μας χαροποιεί και μας συγκινεί ιδιαίτερα..!!

Του ευχόμαστε εγκάρδια να έχει υγεία και δύναμη στο έργο του για να παραμένει ένας φωτεινός φάρος του ευ πράττειν για την Πατρίδα και της διαρκούς προσφοράς για το σκοπό αυτό..!

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας