Πρόσκληση προς τον Helmut Schmidt

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ζήτησε από τον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Helmut Schmidt να προβεί σε μία δήλωση για τη ελληνογερμανικές σχέσεις της δεκαετίας του '70 και αυτές του σήμερα προσκαλώντας τον παράλληλα να παρευρεθεί στην εκδήλωση της 13ης Δεκεμβρίου 2014.

Η επιστολή αυτή επρόκειτο αρχικά να δοθεί στον πρώην καγκελάριο από τον πρέσβη μας στο Βερολίνο κ. Νώτη Ζωγράφο, απόφοιτο της Σχολής το 1972 επ' ευκαιρία της αναγόρευσης του Helmut Schmidt σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ. Μετά την παραίτηση του πρέσβεώς μας λίγο καιρό πριν από την εν λόγω εκδήλωση, ζητήθηκε από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, όπως ο ίδιος προβεί στην επίδοση, όπερ και εγένετο.

fortsakis letter helmut schmidt prosklisi
Επιστολή προς τον Θεόδωρο Φορτσάκη Επιστολή προς τον πρώην Καγκελάριο Helmut Schmidt

 

Fortsakis1 Fortsakis2

Από την Τελετή Αναγόρευσης του πρώην Καγκελαρίου Helmut Schmidt σε Επίτιμο Διάκτορα του ΕΚΠΑ από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θεόδωρο Φορτσάκη στο Αμβούργο και η επίδοση της επιστολής του ΣΑΓΣΑ.

Ο κ. Helmut Schmidt έστειλε απάντηση στην εν λόγω επιστολή στις 14.11.2014 και ο Σύλλογος Αποφοίτων οφείλει να ευχαριστήσει, πέραν του κ. Helmut Schmidt, τον κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, τον κ. Νώτη Ζωγράφο αλλά και τον πρόξενο της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Γιώργο Αρναούτη, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό των ενεργειών μετά την αποχώρηση του κ. Ζωγράφου :

helmut schmidt antwort

 

 

 

 

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιάννης Πίσσης (95)

Ο Γιάννης Πίσσης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1995. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχ [ ... ]