Τα κόμματα στην Aula την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

aula kommata 22032023 0

Μία σπουδαία πρωτοβουλία δύο καθηγητριών - αποφοίτων: της Αγγελικής Κανελλακοπούλου, Υπεύθυνης των Αποφοίτων της Σχολής, και της Ιωάννας Πλιάτσικα, Διευθύντριας της Δεύτερης Βαθμίδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σχολής, έφερε στην Aula εκπροσώπους των κομμάτων, στo πλαίσιo του προγράμματος "Η γνώμη μου γίνεται ψήφος/ Meine Stimme zählt", οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα μαθητών και μαθητριών της 11ης και 12ης τάξης, που πρόκειται να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές.. Ανάμεσά τους και δύο επίσης απόφοιτοι: ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Σωτήρης Μητραλέξης, που εκπροσώπησε τον ΜεΡΑ25.
Σε ότι αφορά τα άλλα κόμματα, την Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Τάσος Γαϊτάνης, το ΠΑΣΟΚ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Παναγιώτης Βλάχος, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας η Αφροδίτη Μπόμπολη και την Ελληνική Λύση η Τίνα Στεργιώτη. 
Την συζήτηση προλόγισαν η κ. Annedore Dierker, Διευθύντρια της Σχολής και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών κ. Konstantin Zois, ενώ τρεις μαθήτριες της 11ης τάξης συντόνισαν το πάνελ.

Περισσότερα...

Lifo: "Το Θέατρο Λυκαβηττού ανοίγει ξανά"

zenettos takis theatro lykavittou newΤο υπαίθριο θέατρο του Λυκαβηττού είναι, αναμφίβολα, ταυτισμένο με χιλιάδες αναμνήσεις από πολυάριθμες συναυλίες διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών, αξέχαστες παραστάσεις, φοιτητικά ξενύχτια, μια μαγευτική θέα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ανεξίτηλες ιστορίες παρατηρώντας τα φώτα της πόλης αλλά και ατελείωτα καλοκαιρινά ραντεβού. Πρόκειται για έναν απ’ τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας.
Αν και είχε προηγηθεί η λειτουργία του από το 1936 ως θέατρο της ΕΟΝ (με αφορμή τις παραστάσεις της ΕΟΝ χαράχτηκε ο σημερινός δρόμος που ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα), η ιστορία του, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, ξεκινά ουσιαστικά στα μέσα της δεκαετίας του ’60 στον χώρο ενός παλιού λατομείου πέτρας.
Εκμισθώθηκε τον Οκτώβριο του 1964 από την αλησμόνητη ερμηνεύτρια του αρχαίου δράματος Άννα Συνοδινού για περίπου είκοσι χρόνια, με άδεια κατασκευής θεάτρου αλλά και με την υποχρέωση να επιστρέψει στην κυριότητα του Δημοσίου μετά την πάροδο της περιόδου της μίσθωσης.
Η πρώτη παράσταση δόθηκε τον Ιούνιο του 1965, με την ίδια πρωταγωνίστρια ως «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Μάλιστα, ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, που παρευρέθηκε στην εναρκτήρια παράσταση, έναν μήνα πριν ξεσπάσουν τα Ιουλιανά, δήλωνε: «Η έμπνευση αυτού του θεάτρου οφείλεται στην Άννα Συνοδινού, δόξα του ελληνικού θεάτρου, που συνδυάζει την καλλιτεχνική ευαισθησία με την ανυποχώρητη θέληση».

«Ανακατασκευάζουμε το θέατρο και το διαμορφώνουμε όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος και ταυτόχρονα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνολική ανάπλαση του λόφου και των υποδομών του» — Κ. Μπακογιάννης

Δείτε το αφιέρωμα της lifo της 23.3.2023...

Αναστασία Φαντάνα (79*)

fantana anastasia(*) αν δεν είχε φύγει απο την Σχολή το 1978, θα αποφοιτούσε το 1979.

Η Αναστασία Φαντάνα, γεννήθηκε το 1961 στη Λάρισα. Το 1969 οικογενειακώς μετοίκησε στην Αθήνα, και εισήχθη το 1973 στη ΓΣΑ. Μετά απο ενα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πολύπλοκα οικογενειακά προβλήματα, εγκατέλειψε το όνειρό της να σπουδάσει Ιατρική στη Γερμανία. Απο το 1979 μέχρι και το 1992, δίδασκε Γερμανικά κυρίως, αλλά και Αγγλικά, σε φροντιστήρια και σε ιδιαίτερα μαθήματα.
Φοίτησε ενα χρόνο σε Σχολή Αεροπορικών Επαγγελμάτων (1979-1980) και προσλήφθηκε αμέσως, διαδοχικά στην Lufthansa και την KLM. Παράλληλα, είσήχθη το 1981 στην Γερμανική Φιλολογία Αθηνών, με βαθμό Γερμανικών 19,5 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1985 με βαθμό Διπλωματικής Εργασίας 10 sehr gut
.
Ξεκίνησε νέα επαγγελματική καριέρα το 1989, όταν προσλήφθηκε στο τμήμα Τηλεπικοινωνιών της Siemens, αρχικά ως διοικητική υπάλληλος, κατόπιν ως υπεύθυνη του τμήματος αναβαθίσεων ηλεκτρονικού υλικού επι μία 5 ετία, και μετέπειτα, ως υπεύθυνη προσωπικού του τμήματος. Παράλληλα υπήρξε επι 15 χρόνια, υπεύθυνη του τομέα οργάνωσης και διαχείρισης επαγγελματικών ταξιδίων του τμήματος.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια οργάνωσης και διοίκησης HR, εργατικού Δικαίου, μισθοδοσίας, κ.ά., επιμόρφωσης στον Τουρισμό, και Οργάνωσης και Διοίκησης HR, του Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Έχει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην διαχείριση κρίσεων, διαχείριση αλλαγών, συνενώσεις και διαχωρισμούς εταιρειών (merging and splitting) , κ.ά.
Αποχώρησε απο τον Όμιλο Siemens το 2009, μετά απο 20 ετή καρριέρα, και έκτοτε, έγινε αγρότισσα και ασχολείται με την οικογενειακή αγροτική επιχείρηση στη Λάρισα και την διαχείριση ακινήτων.

Εριφύλης Βενέρη: «Semaiostolistike - Σημαιοστολιστική»

veneri erifyli semaiostolistikeΤο COMOTIRIO, το ντουέτο της Εριφύλης Βενέρη και της Νάιρας Στεργίου, κλειδώνεται μέσα στη Σημαιοστολιστική. Το αποτέλεσμα είναι μια χαμελεοντική εξαφάνιση μέσα στον οπτικό καταιγισμό ενός χώρου που αποτελεί ανοικτό αρχείο της σύγχρονης κοινωνικής ζωής. Κεντρικό έργο της εγκατάστασης είναι το βίντεο Pektries/Mani Edition (2022), μια παραμυθιακή παρέμβαση στο Πύργο της νήσου Κρανάης, ένα ονειρικό pastiche που φέρνει κοντά την Ωραία Ελένη με την Ραπουντζέλ, τις αρχαίες πέκτριες που ξαίνουν το μαλλί με τη κοσμητική κομμωτική. Στο οπτικοακουστικό αυτό παραμύθι, το ντουέτο προβαίνει σε μια παράτυπη τελετουργία φορώντας κάπες σχεδιασμένες από τον Απόστολο Μητρόπουλο.

Πότε: Σάββατο, 1 Απριλίου 2023, 19.00 - 22.00 μ.μ.

Πού: Βιοτεχνία Σημαιών «Σημαιοστολιστική», Μάρνη 32, 10433 Αθήνα

Περισσότερα...

Todesanzeige Werner Ricken (9.6.1925-17.3.2023)

ricken werner todesanzeige 2023 1Στις 17 Μαρτίου 2023 "έφυγε" σε ηλικία 98 ετών ο Werner Ricken, ο φιλόλογος μας που γεννήθηκε στο Arndt στις 9 Ιουνίου 1925 και δίδαξε στην Σχολή από το 1958 έως το 1965 λατινικά και γερμανικά.

Την είδηση μα ς μετέφερε η κόρη του, Cornelia Themelis μαζί με το μήνυμα:

anbei sende ich Ihnen die Todesanzeige meines Vaters, Werner Ricken, der von 1958 bis 1965 Lehrer an der DSA war.
Ich bitte um Bekanntgabe/Weiterleitung an den Verein der Ehemaligen.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και θυμίζουμε ότι προ τριετίας είχαμε κάνει ένα αφιέρωμα με αφορμή τον εορτασμό των 95ων γενεθλίων του.

Περισσότερα...

NOTOS PLUS - Πασχαλινές αγορές με κλήρωση για τους φίλους μας

notos plusΠολλές οι καινούργιες παραλαβές σε γερμανικά βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά, παιδικά, νεανικά, αλλά και παιχνίδια και πασχαλινά είδη. Επιλέξτε τα δώρα σας, προσθέστε κάτι ανοιξιάτικο και μπείτε στην κλήρωσή μας μέχρι τις 12 Απριλίου. 20 υπέροχα δώρα από 10-20 ευρώ σας περιμένουν!

Περισσότερα...

Tribute Pink Floyd με τον Γιάννη Παπαδαντωνάκη

papadantonakis giannjsΟι Backtrackin' (Pink Floyd Tribute band - Athens), του Γιάννη Παπαδαντωνάκη ('82) παρουσιάζουν το επόμενο ζωντανό αφιέρωμά τους στους Pink Floyd το Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αρχιτεκτονική στου Ζωγράφου (Ουλ. Πάλμε 23).

papadantonakis backtrackingΦέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του ιστορικού album "Τhe Dark Side of the Moon", και με την ευκαιρία αυτή θα το παρoυσιάσουν ολόκληρο ζωντανά, μαζί με άλλα πολλά (γνωστά και άγνωστα) κομμάτια του βρετανικού supergroup.

Μέχρι 26 Μαρτίου το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" με τους Ματίκα - Ιορδανίδη

matikaΣυνεχίζεται για 3 τελευταίες παραστάσεις (24, 25 και 26 Μαρτίου), με τη Θάλεια Ματίκα και τον Τάσο Ιορδανίδη, το έργο του Τάσου Ιορδανίδη Θέλω να σου κρατάω το χέρι (I want to hold your hand) που παρουσιάζεται από την αρχή της σεζόν για 2ο χρόνο, στο θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου.

Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία κι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές.
Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη.

Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή ο θεατής άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα και να κινητοποιηθεί συναισθηματικά. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι.

Περισσότερα...

Στο "Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη" τον Μάρτιο

Το "Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη" έχει προγραμματίσει για τον μήνα Μάρτιο μία σειρά από εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν ομιλίες, συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, διαγωνισμούς και πολλά άλλα:

laskaridi aikaterini idryma    idryma laskaridi aigaio    idryma laskaridi synedrio archetypa    idryma laskaridi diagonismoi
    περιηγήσεις   συνέδρια   διαγωνισμοί

11ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη, για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προθεσμία υποβολής των συμμετοχών ορίζεται η 31η Μαΐου 2023.

Συνέδριο 17 & 18 Μαρτίου 2023 Αρχέτυπα στις ελληνικές βιβλιοθήκες

Διαδικτυακές Περιηγήσεις στο Αιγαίο - 8 Μαρτίου & 22 Μαρτίου

Βιβλιοπαρουσίαση: “Το μυστήριο των λυμένων κορδονιών”, το Σάββατο 4 Μαρτίου

Bιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη»

Εξερευνήστε το TravellersMap, έναν σύγχρονο περιηγητικό χάρτη, που στόχο έχει να αναδείξει τον ελληνικό κόσμο και να εξοικειώσει το κοινό με σπάνιο αρχειακό υλικό

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα δύο πρόσφατα έργα μας, ο διαδικτυακός χάρτης ξεναγήσεων TravellersMap, καθώς και η βάση δεδομένων περιηγητικής γραμματείας TravelTrails, έργο που εκπονείται σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, συμμετέχουν στα Διεθνή Βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών (Digital Humanities Awards 2022). Φηφίστε εδώ...

Κυριακή Γονή: "Not Allowed for Algorithmic Audiences"

goni kyriaki the breederΗ Κυριακή Γονή εκθέτει από τις 23 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου στην γκαλερί "THE BREEDER", Ιάσονος 45, Μεταξουργείο, ΤΚ 10436 , τηλ 30 210 3317527

Not Allowed for Algorithmic Audiences

Internet users upload tons of content on a daily basis. Around 3.7m new videos are uploaded every day on YouTube only. In these videos sounds produced by the human body are collected, categorized and labelled to build extensive audio data sets used to train algorithms. Voice user interfacesemploy artificial intelligenceto interact with users and execute commands. Virtual assistants, such as Siri, Google Assistant, and Alexa, are examples of VUIs.

Περισσότερα...

Έφη Ρευματά: “Γράμμα στον Ορέστη“

Η ηθοποιός Έφη Ρευματά (’91) σκηνοθετεί το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Γράμμα στον Ορέστη“, που ξεκίνησε προσφάτως στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ.

Η Κλυταιμνήστρα παρουσιάζεται μέσα από τις αρχαίες τραγωδίες, ως μητέρα που της σκότωσαν το παιδί για να ξεκινήσει ένας παράλογος πόλεμος, ως προδομένη σύζυγος, ως μοιχαλίδα, ως ανήθικη, ως συζυγοκτόνος. Ο ανδρόγυνος χαρακτήρας της βασίλισσας προκαλεί τα πατριαρχικά πρότυπα της ελληνικής τραγωδίας. Ο Καμπανέλλης τη συμπαθεί ιδιαίτερα και την «χρίζει» ως τη μοναδική του πρωταγωνίστρια στο μονόπρακτο «Γράμμα στον Ορέστη». Η αγαπημένη του ηρωίδα ενώ γράφει ένα γράμμα στον αγαπημένο της γιο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις της και ξεδιπλώνει τα συναισθήματα της.

Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά

Ερμηνεύουν: Στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας η Μαρκέλλα Αργυροπούλου, στον ρόλο του Ορέστη ο Νείλος Καραγιάννης, ο οποίος ως Ορέστης ακούει και απαντάει παίζοντας τρομπέτα, κλαρίνο, πιάνο, γιουκαλίλι.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54, τηλ. 2103428650 - info@theatro.gr - στάση μετρό Κεραμεικός

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 27 Ιανουαρίου έως 21 Απριλίου 2023
Κάθε Παρασκευή στις 21.15

Περισσότερα...

Wandertag #125 Χασιά την Κυριακή 19 Μαρτίου

Εύκολη, πολύ όμορφη διαδρομή, για όλους, Διάρκεια περίπου 3 ώρες
Καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπαστούνια προαιρετικά, νερό

Έρχεστε με δική σας ευθύνη, συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com, τουλάχιστον 10 συμμετοχές...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Στον Λακωνικό Πάρνωνα, υπάρχουν ήπιες -αλλά και πιο απαιτητικές διαδρομές- μεγάλης ομορφιάς.
Μέρος της ομορφιάς είναι ο πολύ χαμηλός αριθμός κατοίκων στην περιοχή. Τοπία ανέγγιχτα. Καρυδιές, βελανιδιές μαυρόπευκα, έλατα ψηλότερα.
Η εκδρομή απαιτεί εκκίνηση Παρασκευή απόγευμα, περπάτημα το Σάββατο, χαλαρή επιστροφή την Κυριακή.
Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενώνες. Πρόσβαση από εθνικές οδούς έως την Τρίπολη, ακολουθεί μία ώρα σε μικρότερους επαρχιακούς δρόμους.
Παρακαλώ γράψτε μου αν σας ενδιαφέρει. Σκέφτομαι ημέρες του Πάσχα η μετά.
Με πεζοπορικούς χαιρετισμούς
Τάσος Καβαδέλλας

Η Εθνική Ομάδα Beach Volley αναζητά χορηγούς

dallas stavros beach volleyΟ Σταύρος Ντάλλας, ο οποίος είναι απόφοιτος του 2015, μαζί με τον συμπαίκτη του Δημήτρη Χαντζηνικολάου, αναζητούν χορηγούς για την ομάδα τους,την Εθνική Ομάδα στο μπιτς βόλεϊ.

Ονομαζόμαστε Δημήτρης Χατζηνικολάου και Σταύρος Ντάλλας και αποτελούμε ομάδα του εθνικού σχεδιασμού beach volley της Ελλάδας. Για τη σεζόν αυτή θα αγωνιστούμε μαζί στο CEV Nations Cup, που αποτελεί την πρώτη φάση της Ολυμπιακής πρόκρισης για το ΠΑΡΙΣΙ 2024, στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Greek Beach Volley Tour με διοργανώσεις σε κεντρικά σημεία της χώρας (όπως είναι η Πλατεία Αριστοτέλους και η Πλατεία Συντάγματος) με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ, καθώς και σε παγκόσμια πρωταθλήματα της διεθνούς ομοσπονδίας πετοσφαίρισης - FIVB World Tour.

Περισσότερα...

Έκθεση του Werner Hermann στο Μέγαρο

hermann werner 2Το Σάββατο, 18.3.23 παρουσιάσε ο Werner Hermann στο Μέγαρο Μουσικής, και συγκεκριμένα στο foyer της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» πρόσφατα έργα του ζωγραφικής με τίτλο:

«Πολύχρωμη γεωμετρική αποδόμηση του Κυβισμού»

Η έκθεση ήταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συλλόγου Λάνασσα υπέρ παιδιών με καρκίνο και η εταιρεία του Werner "Intercontor" ήταν μεγάς χορηγός.

Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης:

 

Περισσότερα...

Alfred Lichtenstein: "Το λυκόφως"

lichtenstein alfred poiimataΟ Κώστας Μαντζάκος είναι απόφοιτος του 1985 και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια στο εξωτερικό.

Μέσα στον Μάϊο θα εκδοθούν τρεις δουλειές του: δύο μεταφράσεις ποίησης και μια ποιητική συλλογή.

Το πρώτο βιβλίο παρουσιάζει Γερμανούς εξπρεσιονιστές (που δεν είχαν μέχρι τώρα μεταφραστεί στα ελληνικά)., ενώ το ποίημα "Το λυκόφως" (Die Dämmerung) που έχει δώσει τον τίτλο στο βιβλίο γράφτηκε το 1911 και θεωρείται το σημαντικότερο έργο του.

Ο εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Λίχτενστάϊν (1889-1914) ήταν από τους πρώτους εξπρεσιονιστές ποιητές που έπεσαν θύματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πασιφιστής και πεσιμιστής, δεν καλωσόρισε την επιστράτευση από την αρχή, αντίθετα με πολλούς άλλους συγχρονους του. Το ποίημα Προσευχή πριν τη σφαγή δείχνει μιά χαρακτηριστικά κυνική αντιμετώπιση υλικού που συνήθως συνδέεται με υπέρμετρη συναισθηματικότητα και πατριωτισμό.

Περισσότερα...

 

KinderDocs για σχολεία στο Μουσείο Μπενάκη - Raise the Bar: Μεγαλώνουμε διαφορετικά τα κορίτσια από τα αγόρια;

kinderdocsΗ ομάδα Kinderdocs, μέλος της οποίας είναι και η Δήμητρα Κουζή ('89), μας παρουσιάζει το πρόγραμμα προβολών που απευθύνεται στα σχολεία, που οργανώνει η ομάδα στο Μουσείο Μπενάκη, με προβολές κινηματογραφικών ταινιών και παράλληλες εκδηλώσεις.

Όλες οι ταινίες του KinderDocs έχουν ελληνικούς υπότιτλους.
Η εμπειρία KinderDocs περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ και δράση με τους εκπαιδευτές του KinderDocs στο αμφιθέατρο του μουσείου. Φεύγοντας θα λάβετε και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό ειδικά σχεδιασμένο για την ταινία, με φύλλα εργασίας για επεξεργασία σε ομάδες στην τάξη.

Δείτε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Δημόσια και Ιδιωτικά: Μάιρα Παπαθανασοπούλου - Κώστας Καλφόπουλος

athina984 dimosia idiotika papatha kalfoΗ συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλου (’84) και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος (’74) συνομιλούν στην εκπομπή του Αθήνα 9.84, «Δημόσια και Ιδιωτικά», που επιμελείται η ‘Ελενα Χατζηιωάννου (’82), την Κυριακή, 12 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Αφορμή για τη συνάντησή τους το τελευταίο βιβλίο της Παπαθανασοπούλου «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής», που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες από τις εκδόσεις «Πατάκη».

Μία ιστορία για τα παιδιά που βρέθηκαν-ερήμην τους- στην «άλλη πλευρά», ένα μυθιστόρημα για τη βαρύτατη σκιά που ρίχνει η Ιστορία στη ζωή των ανθρώπων, για την ταυτότητα των ξεριζωμένων, για τα τραύματα του Ψυχρού Πολέμου

Τελετή μνήμης για τον Απόστολο Πίτσο

pitsos mnimosyno 0Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 έγινε στο Α' Νεκροταφείο τελετή μνήμης για τον Απόστολο Πίτσο, που απεβίωσε στις 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία ημέρα του 2022 σε ηλικία 104 ετών και 5 μηνών.

Πολύς κόσμος παρευρέθηκε και τίμησε τον εκλιπόντα, άτομα που τον γνώρισαν, αλλά και άτομα που ήρθαν στην ΠΙΤΣΟΣ μετά την αποχώρησή και δεν τον είχαν συναντήσει ποτέ.

Η οικογένειά του τύπωσε ένα τρίπτυχο αφιέρωμα που επιμελήθηκε η Κατερίνα με φωτογραφίες με όλη την οικογένεια, αλλά και με την σύζυγό του Ένη.

Η κηδεία του είχε γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Παρόντες εκτός της οικογένειας, ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, με τον οποίο είχε αναπτύξει στενή φιλία μετά την εκδήλωση προς τιμήν των Αποφοίτων του Πολέμου το 2013 στην Aula.

Περισσότερα...

AHK - Εκδήλωση με Θέμα "Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία" στις 17.3

ahkΤο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και επίσημη ομιλήτρια την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
Η Υπουργός θα απευθύνει σύντομη ομιλία και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, 11527 Αθήνα

Περισσότερα...

Μαρία Ευστρατιάδη: Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μουσικής

efstratiadi maria 1Η πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη (’82) έχει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια για το “Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μουσικής” (συναυλίες για παιδιά και όχι μόνο – μια σειρά διαδραστικών συναυλιών που σκοπό έχουν να μυήσουν το κοινό στον υπέροχο κόσμο της μουσικής).

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Σχολή το 1982 και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμά της με το πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Hochschule für Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα και διάκριση επίσης. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.

Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 13.30, Αίθουσα Διδασκαλίας – Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Γνωριμία με τα μουσικά όργανα βιολί – βιολοντσέλο – πιάνο.

Περισσότερα...

Ο Νίκος Παπαντώνης στο Γυάλινο UpStage

papantonis nikos 1Ο τραγουδοποιός Νίκος Παπαντώνης (’82) επανέρχεται το Σάββατο 1 Απριλίου στις 21:00 στη σκηνή του Γυάλινου Upstage, μαζί με το εξαιρετικό μουσικό κουαρτέτο του που αποτελείται από δύο κιθάρες, πιάνο και τσέλο, σε ένα μυσταγωγικό ακουστικό live!

Θα προσθέσουμε ότι ο Νίκος Παπαντώνης είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής απόφοιτος του Cardiff Metropolitan University με μεταπτυχιακό σε Κλινική & Συμβουλευτική Ψυχολογία από το La Salle University, ΗΠΑ. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μουσική και τη σύνθεση από τα εφηβικά του χρόνια. Σπούδασε κλασική κιθάρα και παρουσίασε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά ως συνθέτης και τραγουδοποιός το 2019.

Τον συνοδεύουν ο κιθαρίστας και ερμηνευτής Γιάννης Μπούρας που θα μας παρουσιάσει ιδιαίτερες και ευφάνταστες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, η ερμηνεύτρια Τζο Αντωνακάκη και οι μουσικοί Ηλιάνα Κορέτση στο τσέλο και Βασίλης Πανταζόπουλος στα πλήκτρα.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Σκηνή UpStage
Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, Τηλέφωνο 210 9315600

Περισσότερα...

Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη: “Μαρία Κάλλας - Μέσα από τα μάτια της αδελφής της”

giakas dimitris 1Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας συνοδεύει στο μουσικοθεατρικό αναλόγιο, βασισμένο στη σχέση και τη ζωή των δύο αδελφών, Μαρίας και Τζάκυ Καλογεροπούλου, και στη δύσκολη σχέση που είχαν μεταξύ τους.
Η Μάγδα Μαυρογιάννη διηγείται την ιστορία για την ιδιαίτερη αυτή σχέση.
Το λυρικό τραγούδι ενισχύει τη ροή της ιστορίας, με γνωστές άριες που τραγούδησε στη καριέρα της η Ντίβα Μαρία Κάλλας.
Ιδέα, συγγραφή κειμένου, αφήγηση: Μάγδα Μαυρογιάννη
Σοπράνο: Βασιλική Καραγιάννη
Βαρύτονος: Χάρης Ανδριανός
Πιάνο: Δημήτρης Γιάκας
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, Ώρα: 20:30
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, τηλέφωνο 210 3611206

Περισσότερα...

"Positive Space" - Νέος κύκλος μαθημάτων Φωτογραφίας

positive space neos kyklos fotografiasΞεκινάει ένας νέος κύκλος μαθημάτων Φωτογραφίας 1 Απριλίου

Ένας νέος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας για παιδιά & εφήβους 8-12 & 13-17 ετών ξεκινά το πρώτο Σάββατο του Απριλίου.
Με φωτογραφική ή κινητό και μέσα από παιχνίδι, θεωρία και πρακτική ανακαλύπτουμε τη φωτογραφική διαδικασία, ξεκλειδώνουμε βασικές δεξιότητες, οξύνουμε την οπτική μας αντίληψη και την κριτική μας ματιά, ανακαλύπτοντας τη δύναμη της εικόνας.
Επικοινώνησε μαζί μας για πληροφορίες!

www.positivespace.gr
info@positivespace.gr
697 749 3374

Η Αμαλία Γιαννοπούλου σε συναυλία στις 18 Μαρτίου

 

giannopoulou amalia synavlia 18032023 giannopoulou amalia   

Η Αμαλία Γιαννοπούλου γεννήθηκε το 1969 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1987. Άρχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών με τον Ελευθέριο Παπασταύρου και συνέχισε στο Ωδείο Φ. Νάκας με τον Δημήτρη Μαγκριώτη, απ' όπου και πήρε το δίπλωμά της το 1995 με «άριστα παμψηφεί».

Στις 18 Μαρτίου στις 20.30 συμμετέχει σε μία συναυλία στον
Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ) με τίτλο"Διαδρομές"  ερμηνεύοντας συνθέσεις της εποχής του μπαρόκ (A. Vivaldi, J. B. deBoismortier κ.α.) καθώς και έργα τριών σύγχρονων ελλήνων συνθετών (Φ.Τσαλαχούρη, Μ. Ανδρονίκου, Σ. Σύρμου).

Είσοδος: 12 ευρώ - φοιτητικό 5 ευρώ - κρατήσεις: 210 6817042

Περισσότερες πληροφορίες...

 

Βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας «Κινώντας την ξαφνική ακινησία» στις 19.3

schubert maria 19032023Ο Max Luethi (1975) στο βιβλίο του «Το λαϊκό παραμύθι ως ποίησης, αισθητική και ανθρωπολογία» (Εκδόσεις Πατάκη) περιγράφει το κύριο μέρος της δομής του παραμυθιού ως μια διατάραξη στην ρουτίνα του ήρωα και της ηρωίδας -μια ζωή που, είτε καλή είτε κακή, είναι κάτι οικεία, τον/την κάνει να αισθάνεται ασφαλής και να έχει τον έλεγχο των όσων συμβαίνουν. Αυτή η απότομη αλλαγή όμως, θα δημιουργήσει την ανάγκη για περαιτέρω βήματα: ο ήρωας/ η ηρωίδα θα βρεθεί να παλεύει να δημιουργήσει μια νέα ισορροπία ή τουλάχιστον να επιστρέψει στο οικείο παρελθόν.

Αυτή η δομή φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται στη δραματοθεραπεία, καθώς δεν ξεκινάει με τη σκέψη (τη δημιουργία εικόνων ή την επιλογή προβολικών αντικειμένων) αλλά με την κίνηση, επιτρέποντας στο ασυνείδητο να εκφραστεί πιο ελεύθερα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές συνεδρίες. Στόχος του εργαστηρίου είναι να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ξαναμπαίνει σε κίνηση, μετά από μια απότομη ακινησία, αλλά και τον τρόπο που προσαρμοζόμαστε και αντιδρούμε στις αλλαγές. Θα διερευνήσουμε τις ιστορίες που θα ξεπηδήσουν από την κίνηση αυτή, τους ρόλους, αλλά και τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που είναι εμποτισμένη η έννοια της αλλαγής.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στη Δραματοθεραπεία.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να προσέλθουν με άνετα ρούχα και καλτσάκια ή παντοφλάκια καθώς δεν θα φοράμε παπούτσια την ώρα του εργαστηρίου.

(Ο πίνακας είναι του Henri Matisse)

Περισσότερα...

Philadelphia-Stammtisch am 16. März 2023

philadelphia stammtisch 16032023Philadelphia bekommt Besuch von seinem deutschen Schwesterverein aus Köln, dem Verein zur Förderung der deutsch-griechischen Beziehungen Terpsichore, der sich der Pflege griechischer Musik und Tänze widmet. Neben den zehn Teilnehmern der deutsch-griechischen Gruppe kommen auch acht Personen der türkisch-deutschen Gruppe barrierefrei aus Aachen zu uns nach Maroussi. Den musikalischen Teil des Abends moderiert der Musikpädagoge und Pianist Giorgios Chatziantonis. Unsere Gäste spielen (Bouzouki, Gitarren, Akkordeon, Geige und Klavier) und singen Lieder, die auf beiden Seiten der Ägäisin Griechenland und in der Türkei bis heute gesungen werden.

Terpsichore ist ein Verein zur Förderung der deutsch-griechischen Beziehungen, der 1995 im Bürger- zentrum Alte Feuerwache in Köln gegründet wurde. Den Gründungsmitgliedern ging es zunächst darum, griechische Tänze zu erlernen. Über die Tänze kam man auf die Lieder. Es fanden regelmäßige Treffen undSeminare mit griechischen Musikern statt, die seit 2012 von Giorgios Chatziantonis geleitet werden. Diediesjährige zweiwöchige Musikreise von Terpsichore nach Athen findet vom 12.3. bis 26.3.2023 statt.

Περισσότερα...

Ο Δημήτρης Γιάκας στη βραδιά “ΜΟΥΣΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ | Παραλλαγές της γυναικείας μοναξιάς”

Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας (’75) συμμετέχει στη μουσική βραδιά – κύκλο τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού με τίτλο “ΜΟΥΣΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ | Παραλλαγές της γυναικείας μοναξιάς”, την Πέμπτη 9/3/2023, στις 20.30, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βας. Σοφίας και Μέρλιν 1, τηλ. 2103611206.

Τραγούδι: Άρτεμις Μπόγρη

Πιάνο: Δημήτρης Γιάκας

Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Περισσότερα...

Η Vicky Pryce στην εκδήλωση της Women On Top

pryce courmouzis vΤην Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η Πρεσβεία της Βρεταννίας διοργάνωσε από κοινού με το δίκτυο Women On Top μία συζήτηση με τίτλο:

The Financing Gap in female entrepreneurship: Insights from Greece and the UK

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένη σαν ομιλήτρια και η Vicky Pryce (απόφοιτος του '69), η οποία είναι Chief Economic Adviser του CEBR (Centre for Economics and Business Research).

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Πρέσβης κ. Μάθιου Λοτζ (Matthew Lodge), η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κ. Μαρία Συρεγγέλα και η συνιδρύτρια του δικτύου Women On Top κ. Στέλλα Κάσδαγλη.

Η "δική μας" Μαρία Μπάρλου, η οποία έχει αναλάβει ως υπεύθυνη ανάπτυξης πολιτικών και διαχείρισης προγραμμάτων της Πρεσβείας, είχε είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της εκδήλωσης.

Περισσότερα...

Δράση της DSA για τους σεισμόπληκτους

dsa sammelaktion Erdbebenopfer 1Η σχολή θέλοντας να εκφράσει την αλληλεγγύη της για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, συμμετείχε στην δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που διοργανώνει η «Κίνηση Αλληλεγγύης Πατησίων» σε συνεργασία με την ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης «Ο Άλλος Άνθρωπος» (www.oallosanthropos.com).
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και συγκινητική. Ευχαριστούμε πολύ τον απόφοιτό μας Αντώνη Καπετανάκη (‘15) (https://www.transcombiexpress.com), ο οποίος οργάνωσε την δωρεάν μεταφορά των ειδών από το σχολείο στον τόπο συγκέντρωσης.

(*) στην φωτογραφία η Διευθύντρια της Σχολής κα Annedore Dierker με τον Αντώνη Καπετανάκη

Περισσότερα...

 1. Τα θέατρα τον Φεβρουάριο
 2. Δέσπω Διαμαντίδου: Όταν συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν στον «Ειρηνοποιό»
 3. Ο Γιάννης Μυλωνάς ευχαριστεί
 4. Μάιρα Παπαθανασοπούλου: “Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής”
 5. Ausschreibung des Preises des Johann-Heinrich-Voß-Literaturhauses der Stadt Penzlin für griechisch-deutsche Übersetzungen
 6. Alumnitheater - Και εγένετο η πρώτη συνάντηση!
 7. Philadelphia: Naturkatastrophen - Literarisches Quartett
 8. Απεβίωσε η Gerlinde Tsatsaroni
 9. Αρχέτυπα στις ελληνικές βιβλιοθήκες: Καταγραφή, τεκμηρίωση, ιστορική πλαισίωση
 10. Philadelphia: 16.2.2023 Buchvorstellung
 11. Ο Σωτήρης Τσόγκας στο Θέατρο Πρόβα: “Η κυρία δεν πενθεί”
 12. “Με σιχάθηκα αλλά και πάλι όχι εντελώς!” σε κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου
 13. Ο Τάσος Γιαννίτσης Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
 14. Απεβίωσε η Gisela Pantelouris
 15. Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει θέατρο του Rainer Werner Fassbinder
 16. Deutsches Archäologisches Institut Athen: Veranstaltungen im ersten Halbjahr 2023
 17. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2023
 18. ΙΑΛ: Η μελέτη “La pêche en Grèce” του 1883: ο Νικόλαος Αποστολίδης και το διεθνές περιβάλλον
 19. AHK - Neujahrsdinner / Πρωτοχρονιάτικο δείπνο
 20. Τάσος Γιαννίτσης: "Προβληματισμοί για το αύριο της χώρας"
 21. Τόνια Τζαννετάκη: "The Art of Crime" - Τεύχος 12
 22. Μανταλίνα Ψωμά: Νέα ατομική έκθεση “Μετάβαση”
 23. NOTOS PLUS - Sonderangebote - Προσφορές
 24. Εργαστήριο από την Λουκία Γονή: "Φωτογραφία για παιδιά & εφήβους"
 25. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Γιατί ο Φαίδων δεν μπορεί να αυτοκτονήσει“ στο θέατρο Λύχνος
 26. Κίτσος Λούης: "Γεροντικές αμαρτίες... στις επιστήμες της ζωής"
 27. Μελίτα Εμμανουήλ: "ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ – Μία διαφορετική οπτική"
 28. Philadelphia - Auf den Spuren von Ernst Ziller
 29. Νίκος Δήμου: "Ο τελευταίος της πρώτης γενιάς"
 30. Απόστολος Πίτσος, ο επιχειρηματίας που συνέδεσε το όνομά του με κάθε ελληνικό σπίτι
 31. Κυριακή Γονή: solo exhibition in UK
 32. Η Ένωση Φίλων Ακροπόλεως τιμά την Έβη Τουλούπα
 33. Τα θέατρα τον Ιανουάριο
 34. Η Δανάη Παπαματθαίου – Matschke στο Μέγαρο
 35. Wandertag στην Θεσσαλία
 36. Τραυλίζοντας το Έθνος. Διεθνικός Πατριωτισμός στη Μεσόγειο, 1800-1850
 37. Philadelphia: Philhellenismus-Museums
 38. Από την Πανδούρα στο Πειραιώτικο ρεμπέτικο
 39. Wandertag#124 Πεντέλη Κυριακή 15 ΙΑΝ 2023
 40. "Έφυγε" ο Απόστολος Πίτσος
 41. Ο Απόστολος Πίτσος έφυγε από τη ζωή
 42. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2023
 43. Απόστολος Πίτσος: Πέθανε σε ηλικία 104 ετών
 44. “ΜΟΥΣΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ“ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο
 45. Ιανουάριος & Φεβρουάριος στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
 46. Philadelphia: Tanzkurs für griechische Tänze
 47. Βίκυ Βολιώτη: "Ιζαμπέλ Ρεμπώ,ο δικός μου Αρθούρος"
 48. Katerina Vatsella: 13. Newsletter der Open Space Edition
 49. Ευχές από την Μαργαρίτα και τον Κώστα Παπαηλιού
 50. Ευχές απο τήν Αννούλα και τον Κίτσο Λούη
 51. Αφιέρωμα στο έργο του Τάκη Ζενέτου
 52. Η Κυριακή Γονή στο μουσείο σύγχρονης τέχνης (ΕΜΣΤ) στην Αθήνα
 53. Φοίβος Πιομπίνος: "Περί των μορφών τινά"
 54. Η παρουσίαση "Γούρι 2023" στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
 55. Παρουσίαση βιβλίου: «Πολεμικό Ναυτικό: Ιστορία & Τέχνη»
 56. “Η Κοριτσιέρα των Βούρλων” από την Έφη Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 57. Έφη Ρευματά - Πρόταση για ομαδική παρακολούθηση της παράστασης
 58. Ο Πέτρος Πίτσίνης γράφει στο Lifo
 59. Philadelphia-Haus: "Weihnachtsfeier"
 60. Βίκυ Βολιώτη: "Επικίνδυνες σχέσεις"
 61. Δύο απόφοιτοί μας στον “Βαπτιστικό“ στο Θέατρο “Ολύμπια“
 62. NOTOS PLUS: Ich lese, du liest, wir… WAFFELN
 63. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Χριστουγεννιάτικη γιορτή"
 64. Hanns Seidel Foudation: "Ευρώπη και Ελλάδα..."
 65. Βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας: Το καλυμμένο σώμα
 66. Μάριος Ιορδάνου: "Το στρίψιμο της βίδας Reloaded"
 67. Πώς κυλάει και δεν χορταριάζει η ζωή σε ένα ανεξάρτητο δισκάδικο στο κέντρο της Αθήνας
 68. Ο Δήμος Πασσάς με τον Νίκο Πετρουλάκη στο "Κόκκινο"
 69. Ηχηρό μήνυμα από το Ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
 70. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2022
 71. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Ιστορία της ελληνικής αλιείας"
 72. "Ηµυθεολογία" στο Goethe - Δευτέρα 28.11.2022
 73. Tο Ινστιτούτο Julius Stern συναντά την Underground Youth Orchestra
 74. Παράταση της έκθεσης της Άννας Φιλίνη
 75. Paula Lakah εγκαινιάζει τον χώρο της
 76. Εύα Σταματοπούλου: "A! Είπα και άνοιξε ο κόσμος μου ολάκερος!"
 77. Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει θέατρο του Rainer Werner Fassbinder
 78. Werner Hermann: "Ο τρίτος που άργησε..."
 79. Αναστασία Καλαντζή – Αζίζι: εγχειρίδιο πρακτικών εφαρμογών (Gebrauchsanweisungen) για το βιβλίο DAS KLEINE ICH BIN ICH
 80. NOTOS PLUS: Weihnachten 2022 - Γιορτινή ΚΛΗΡΩΣΗ στις 20 Δεκεμβρίου
 81. Wandertag #123 Υμηττός - Καισαριανή. Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022
 82. Γιάννης Θεολογίτης: "East versus West - Alliances..."
 83. Preisverleihung des Schülerwettbewerbs "Challenge History - Remember Hellas"
 84. Η Κατερίνα Μαούτσου στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ του Χένρικ Ίψεν
 85. 3ο Φόρουμ Καινοτομίας «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας
 86. Παιδική Κακοποίηση: Πρόληψη - Ασφάλεια - Δικαιώματα
 87. Η Φάννυ Γεωμπρέ εκθέτει την Τετάρτη 2.11.2022
 88. Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2022
 89. NOTOS PLUS: November also? Καλό μήνα!
 90. Γητειές και ξόρκια από τα «Μικρασιατικά Χρονικά»
 91. Jolanda Terenzio: "413 Tage"
 92. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Νέα έκδοση & παραμύθια της Μ. Ασίας"
 93. Αθηνόραμα: "Τα νέα της Λένας Κιτσοπούλου είναι σαρωτικά"
 94. Zu verkaufen erstklassiger Familienwagen in hervorragendem Zustand
 95. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2022
 96. Άνθή Φουντά: "ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ" του Αργύρη Χιόνη
 97. Philadelphia - Ausflug nach Mesolongi
 98. Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Πρόληψη της Παιδικής Κακοποίησης
 99. Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει Joseph Roth
 100. Η Λένα Κιτσοπούλου στο Θέατρο Σφενδόνη
 101. Άννα Φιλίνη: Έκθεση "Πορεία Ελευθερίας"
 102. Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε: 19 Οκτωβρίου - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 103. Έφη Ρευματά: "Ο καθένας πεθαίνει μόνος του" του Hans Fallada
 104. "Ο Θησαυρός της Βαγίας" στο θέατρο Αλάμπρα
 105. DAAD: "Stammtisch, το γερμανόφωνο στέκι"
 106. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο
 107. ΚΕΤ: "Χριστοδούλου | Θεοδωρίδης | Χυτήρης"
 108. Μαρία Σούμπερτ: "Το μυστικό του δέντρου"
 109. Το κάλεσμα των παιδιών για ειρήνη εισακούστηκε
 110. Η Κατερίνα Μαούτσου στο "Μαύρο Ρόδο"
 111. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2022
 112. Science Moments: «Επισιτιστική κρίση: Το πρόβλημα των επόμενων δεκαετιών. Μπορούν η επιστήμη και η τεχνολογία να βοηθήσουν;»
 113. Γεράσιμος Γασπαρινάτος: "Ο Σπερχειός φλέγεται!"
 114. Ο Γεράσιμος Γασπαρινάτος και το Μουσείο της ΑΕΚ
 115. Θάλεια Ματίκα & Τάσος Ιορδανίδης στο «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»
 116. Νάνα Παπαδάκη: “Νίκη, απόψε στο πάρτι“ για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος
 117. «Επισιτιστική κρίση: Μπορούν η επιστήμη και η τεχνολογία να βοηθήσουν;»
 118. Buchvorstellung am 18.10.22 im Philadelphia-Haus
 119. Philadelphia: Gemäldeausstellung Sabine Angelidis und Stammtisch am 13.10.2022
 120. Το video της εκδήλωσης απολογισμού επετειακών δράσεων Πρωτοβουλίας 21
 121. Εκδήλωση προς τιμήν Δρα Παναγιώτη Λασκαρίδη
 122. Ντόρα Μπακογιάννη: "Θα είμαι υποψήφια με σταυρό, ζητώ απ’ τους Χανιώτες να με προτιμήσουν"
 123. Εκδήλωση Απολογισμού Επετειακών Δράσεων Πρωτοβουλίας 21
 124. Συναυλία της Αλεξάνδρας Νομίδου στο Μέγαρο 13/10/202
 125. Philadelphia: "Iphigenie im Tauerland" am 08. Oktober 2022
 126. Χριστίνα Ρούτνερ: «Η προώθηση της διαπολιτισμικότητας είναι υψίστης σημασίας για την κατάρριψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων»
 127. Wandertag #122: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, Αμπολή Γιαννούλας
 128. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Ξεναγήσεις στην έκθεση "Η ελληνική γραμματεία στην πρώιμη τυπογραφία"
 129. 3x3 Basketball Tournament ΣΑΕΚ - Humanity Greece
 130. Ανακοίνωση έναρξης 29ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού
 131. Ομιλία του Θανάση Απέργη στην Τήνο
 132. Εκδόθηκε νόμισμα με ανάγλυφη έγχρωμη τουλίπα σε σχέδιο της Νίκης Γουλανδρή
 133. Φαλή Βογιατζάκη: Η Νίκη Γουλανδρή επέλεξε ν’ αφιερώσει τη ζωή της στην φύση και το περιβάλλον
 134. online career day alert: language jobs in greece!
 135. MOG: Στον απόηχο της διαδικτυακής Ημερίδας της 28.05.2022
 136. Αυθεντικός Μαραθώνιος 12-13 Νοεμβρίου 2022
 137. Νίκος Αθηναίος: Επόμενη παραγωγή της Academica με 4 συναυλίες
 138. Σπέτσες: "Το επιβλητικό Αρχοντικό του Ανάργυρου θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού"
 139. Η Κωνσταντίνα Ψωμά στο Φεστιβάλ Baroque Όπερας του Bayreuth
 140. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2022
 141. Ελίζα Παναγιωτάτου: Χρυσός Οδηγός
 142. Άγγελος Συρίγος: "Μικρασιατική Καταστροφή"
 143. Γιώργος Πουλημένος: "ΣΜΥΡΝΗ. Η Νύμφη της Ιωνίας"
 144. Κ. Αραβώσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρωτόγνωρη ταχύτητα για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών
 145. Η Μαρία Ευστρατιάδη στο Φεστιβάλ Κύθνου
 146. Αγγελική Παπανδρέου: μουσική στην παραλία του Αιγίου στις 26/8
 147. "Έφυγε" ο Γεώργιος Γαλίτης, καθηγητής των Θρησκευτικών
 148. Δημήτρης Ηλιόπουλος: "Σημειώσεις στο μάθημα του Παναγιώτη Γκιόλμα"
 149. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Σύνορα, Κυριαρχία, Γραμματόσημα"
 150. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2022
 151. Reunion αποφοίτων ΓΣΑ τάξη '72. Πάρτυ 2 Σεπτεμβρίου 2022
 152. Οι Locomondo συνεχίζουν και τον Αύγουστο
 153. 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων (6-13.8.2022)
 154. Επίσκεψη Μπέρμποκ: Τα μηνύματα της Γερμανίδας ΥΠΕΞ προς Αθήνα και Άγκυρα
 155. Η Marita Schwarz συνταξιοδοτείται και μας αποχαιρετά
 156. Comedy Night στη Θεσσαλονίκη με τον Δημήτρη Δημόπουλο
 157. Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου: “Αμφιβολίες και Όνειρα“
 158. Astrophysicists & Delos Concert at Megaron Athens Concert Hall 22/7/2022
 159. Ο Νίκος Χατζηαργυρίου προφητεύει
 160. Χρίστος Τζιφάκις / Από την Κρήτη ως την Κόρδοβα
 161. Η Λητώ Ντάκου διοργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 162. Ronald Meinardus: "Die Karten werden neu gemischt"
 163. Locomondo: καλοκαιρινή περιοδεία
 164. Philadelphia Stammitisch στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου
 165. Δύο απόφοιτοί μας στην όπερα ΜΕΣΑ ΧΩΡΑ στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
 166. Δημόσια και Ιδιωτικά - Αλεξάνδρα Μητσοτάκη
 167. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2022
 168. Philadelphia - Παρουσίαση του βιβλίου "Wirbel"
 169. ΕΛΙΑΜΕΠ - Veranstaltung zu der Rolle Deutschlands in den griechisch-türkischen Beziehungen
 170. BFFEAE // εικαστική έκθεση // 5-10 Ιουλίου 2022
 171. Γιάννης Θεολογίτης: "East versus West - The first act …"
 172. “Τηλεαγάπη“ σε μετάφραση της Έμης Βαϊκούση
 173. Δημόσια και Ιδιωτικά: εκπομπή με Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και Χρήστο Μποκόρο
 174. «Η Κική και ο Κοκός» Μια αθηναϊκή μουσική παράσταση με τη συμμετοχή τριών αποφοίτων μας
 175. Reunion της τάξης του 1972 στις 2 Σεπτεμβρίου 2022
 176. H συζήτηση με την Maja Göpel στο Goethe
 177. Ο Θανάσης Γεράνιος για την ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 178. Η Μανταλίνα Ψωμά στην ΕΡΤ2: Μια εικόνα, χίλιες σκέψεις
 179. Δημήτρης Δημόπουλος: τελευταίες παραστάσεις της "Καφρόκρεμας" στην Κρήτη
 180. Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Το δικό μου βασίλειο»
 181. Σωτήρης Τσόγκας: συνεχίζονται 28 Ιουν - 1 Σεπ 2022 “ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ”
 182. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Ομιλία για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 183. "Η Θεολογία του Πλήθωνος" - Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022
 184. Alpha mission Δelos - Η συναυλία της 30ης Μαΐου 2022
 185. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: "Πρόλογος στο βιβλίο της Maja Göpel"
 186. Maja Göpel: "Ας δούμε τον κόσμο μας αλλιώς"
 187. Παιδικός Σταθμός: "ο Μικρός Αντώνης"
 188. 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους
 189. Reunion της τάξης 2002 - Είκοσι χρόνια μετά
 190. Ή Μανταλίνα Ψωμά στη Σχολή Καλών Τεχνών - και σε εκπομπή στην ΕΡΤ2
 191. Πάτρικ Ακρίβος: Ο Hilbrecht στους Ολυμπιακούς του 1936
 192. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: Live from Delos - 30, May
 193. Γιάννης Παπαδημητρίου: "200 χρόνια από τη Σφαγή της Χίου"
 194. Ο Σπύρος Αρταβάνης Τσάκωνας μελετά την την αλληλεπίδραση των πρωτεϊνών στα κύτταρα
 195. Γιώργος Σταμάτης: "Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός, Πορεία προς την Αβεβαιότητα"
 196. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: "Από τη Δήλο στη Σελήνη για τη Γη"
 197. Philadelphia Verein: Διάλεξη και παρουσίαση του μυθιστορήματος "Οδυσσέας" του James Joyce
 198. "Ίσως γι'αυτό το μάθημα μας το'πανε γαρίδα"
 199. Σε ένα γάμο στην Τζιά
 200. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2022
 201. Werner Hermann: "Ο τρίτος που άργησε..."
 202. Stammtisch am 9.06.2022 im Philadelphia - Haus
 203. Νίκος Κυριαζής: "Το πρόσωπο του πολέμου στον 21ο αιώνα"
 204. Wandertag #121: (Ξανά..) Κυριακή 5 Ιουνίου 2022: Μπάνιο στον Ραμνούντα
 205. Στο θέατρο Πρόβα με τον Σωτήρη Τσόγκα: «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»
 206. Philadelphia: Literaturfestival 3-5.6.2022
 207. Διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας
 208. "Άντε γεια": Ο Αθήνα 9.84 γιορτάζει!
 209. „Heinrich Schliemann und das DAI Athen“
 210. Ανθή Φουντά: “ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ” στο Θέατρο Χώρος
 211. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: "ALPHA MISSION ΔELOS"
 212. ΚΟΑ / Ολα στον υπερθετικό - Έτος Στραβίνσκυ
 213. 21st Athens Jazz 23 – 29.05.202
 214. «Το MOG ως αντικείμενο μελέτης: Ιστοριογραφία, Τραυματική Μνήμη, Δημόσια Ιστορία, Ιστορική Εκπαίδευση»
 215. Διεύρυνση ΝΑΤΟ: Γιατί η Φινλανδία και η Σουηδία και όχι η Ουκρανία;
 216. Λένα Κιτσοπούλου: "Φράνκενσταϊν – Ο χαμένος παράδεισος"
 217. ΚΕΤ: οι επόμενες εκδηλώσεις του Μαΐου @ κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
 218. Νίκος Αθηναίος: Δεύτερος κύκλος συναυλιών της ACADEMICA Αθηνών για το 2022
 219. «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα»
 220. Wandertag#121 Κυριακή 22 Μάη 2022: Μπάνιο στον Ραμνούντα
 221. Ο Δημήτρης Γιάκας στα “Ματωμένα Χώματα”
 222. Η Λένα Κιτσοπούλου δίνει πάλι ζωή στο τέρας του Φράνκεστάιν
 223. Ρεσιτάλ Νίκου Κουτρουμπά στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος
 224. Neue Bücher 2022 - Νέες κυκλοφορίες γερμανικών βιβλίων
 225. Κλαίρη Θεοδώρου & Λένα Μαντά: “Γυναικεία Υπόθεση“
 226. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2022
 227. Νάνα Παπαδάκη: "Νίκη, απόψε στο πάρτι"
 228. Έκθεση της Άννας Φιλίνη στα Ιωάννινα
 229. Ο Justus Frantz διευθύνει την Underground Youth Orchestra
 230. Έλενα Χατζηιωάννου: "αφιέρωμα στον Νίκο Θέμελη"
 231. NOTOS PLUS - Μικρά δώρα
 232. Philadelphia: "Smyrna in Flammen"
 233. Ο Δημήτρης Γιάκας σε μουσική εκδήλωση για τη Μαντώ Μαυρογένους
 234. Κλαίρη Θεοδώρου: Ο Βασιλιάς Πεθαίνει Πάντα Τελευταίος
 235. Απονομή του Σταυρού επί Ταινία του Τάγματος της Αξίας στον κ. Α. Σφουντούρη
 236. Ανθή Φουντά: Radio Plays - «Ο παράμεσος» της Yoko Ogawa
 237. "Εξάντας": Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος
 238. Αναγόρευση του Cornelius Prittwitz σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ
 239. Κώστας Χατζιώτης "Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας"
 240. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε παράσημο στην Αλίκη Περρωτή – Κωνσταντοπούλου
 241. Ελένη Γέμτου: "Ιστορία της τέχνης"
 242. Ατομική έκθεση της Κυριακής Γονή, Art Collection Deutsche Telekom
 243. Παύλος Μπακογιάννης: "Πάλι κερδίσατε Κωστάκη;"
 244. Prof. Dr. Fthenakis: „Familienentwicklung im Zeitalter der Beschleunigung“
 245. Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα: «Οι γυναίκες στην επανάσταση / Η επανάσταση των γυναικών»
 246. NOTOS PLUS - Σαββατιάτικη προσφορά 1 στα 5
 247. Nο Signal: Οπτικοακουστικό δοκίμιο της Νάνας Παπαδάκη
 248. Δύο απόφοιτοί μας σε μουσική performance στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ
 249. Το "OPEN HOUSE" στο Goethe
 250. Βίκυ Βολιώτη: τελευταίες παραστάσεις στο “Μια ιστορία αγάπης”
 251. Έναρξη της ACADEMICA Αθηνών για το 2022
 252. Θανάσης Γεράνιος: “AKKUYU… Η 11η Τουρκική πυρηνική απειλή"
 253. Θανάσης Γεράνιος: “Ένας πυρηνικός πόλεμος θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας”
 254. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2022
 255. Ο Νίκος Παπαντώνης στο Γυάλινο Up Stage
 256. Wandertag#120 : Βροκόλι Πάρνηθας. Κυριακή 10 Απριλίου
 257. Επιτυχής προβολή της ταινίας «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΠΡΙΜΟ»
 258. Stammtisch am 14.04.2022 im Philadelphia - Haus
 259. Δυο απόφοιτοί μας στην όπερα “Ιδομενέας“ του Mozart
 260. Wandertag#119 Νότια Πεντέλη Κυριακή 3 Απριλίου 2022
 261. "Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο" στις 29.3
 262. Αναστασία Καλαντζή: δύο βιβλία για την ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών προσφύγων και των οικογενειών τους
 263. Ομιλία της Αριάδνης Μαλαμίτση με θέμα τη σύγκριση της covid-19 με τον λοιμό της Αρχαίας Αθήνας
 264. "The EU facing hybrid threats / Russia's hybrid war in Ukraine"
 265. Ο Werner Hermann εκθέτει στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
 266. Γεράσιμος Γασπαρινάτος: "ΜΕΛΑΘΡΑ, ΔΟΛΑΡΙΑ, ΣΟΥΙΤΕΣ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ"
 267. Ο Αντώνιος Ρεγκάκος Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
 268. Χρήστος Μπαλόγλου: "Χρήστος Κ. Κηπουρός"
 269. Μεταπτυχιακή έρευνα - Αναζήτηση συμμετεχόντων/-ουσών
 270. Ο Στέλιος Βογιατζάκης για το μουσικό συγκρότημα της τάξης του
 271. Buchvorstellung am 17.03.22 im Philadelphia-Haus
 272. NO FINISH LINE ATHENS
 273. DSA Schüler Projekt in der Griechenland Zeitung
 274. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2022
 275. Reunion της τάξης του 2002
 276. Philadelphia Verein: Der Kerameikos in Athen
 277. Ο Στράτος Σωπύλης στο θέατρο 104
 278. Δημήτρης Δημόπουλος: 25 Φεβ - 15 Απρ 2022
 279. KAS Ελλάδας/Κύπρου Πρόσκληση: Συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, 03.03.2022
 280. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο για τον ρόλο του Heinrich Schliemann
 281. Horst Krüger: "Το διαλυμένο σπίτι"
 282. Διονύσιος Αναπολιτάνος: "Υπαρκτικές Τροπικότητες και Φιλοσοφικές Αποτιμήσεις"
 283. Σταύρος Αργυριάδης (79)
 284. Π.Αγιαννίδης: "Κάποτε με τις χρυσές φωνές στον Γαλαξία του Xίλτον"
 285. “Νίτσα Χαρβάτη-Fenton: Μία Ελληνίδα Πρωτοπόρος της Ψυχολογίας“
 286. Δημήτρης Γιάκας: “Τραγούδια της αγάπης” στο Μέγαρο
 287. Wandertag#118 Κυριακή 20 ΦΕΒ 2022 Νότια Πάρνηθα
 288. Ο Χρίστος Τζιφάκης στην "Ισπανική Φαντασία"
 289. Multilingual Webinar: Language Jobs in Greece 22/02/2022
 290. "Τα κακά παιδιά" Επεισόδια 3 και 4 σύντομα στους κινηματογράφους
 291. Νίκος Δελλόγλου, Σύρος: "H Αθήνα έχει γίνει πλέον το «χωριό» μου"
 292. Ο άνθρωπος που χρωματίζει το ασπρόμαυρο παρελθόν
 293. Γιάννης Θεολογίτης: "From the island of Tinos …"
 294. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2022
 295. ΜΕΘ στο "Σωτηρία" από την Χριστίνα Θεολογίτη
 296. Το χιούμορ μπορεί να φέρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα;
 297. NOTOS: Sesamstraße, Mittelalter und Super-Angebote
 298. Οι δικοί μας, Βαλκάνιοι Τζέφρι Επσταϊν
 299. "Έφυγε" η καθηγήτρια της Σχολής Ute Grimm
 300. Ο Γιώργος Ευγενίδης μιλά στο star.gr
 301. Νέα δωρεά Π. Λασκαρίδη στο ΠΝ: «Ο Πολεμικός μας στόλος είναι το καμάρι μας»
 302. Φωτεινή Μπάνου / Πολυχώρος ΚΕΤ
 303. Literarisches Quartett am 11.02.2022 um 19.30 Uhr
 304. Κυριακή Γονή: Group exhibition in Berlin
 305. Μέγαρο Μουσικής: Ακροάσεις / Γέφυρες - Ανοιχτές Πλατφόρμες
 306. «Τσοκολάτα Παυλίδου». Η πρώτη σοκολάτα στην Ελλάδα ...
 307. Νέες μειωμένες τιμές από το ΙΑΣΩ για τη διεξαγωγή rapid & PCR test
 308. Δημήτρης Ποτηρόπουλος: Cascading Terraces στο lifo
 309. Wandertag #117 Κυριακή 23 ΙΑΝ 2022 βόρειος Υμηττός
 310. Στέφανος Παλλαντζάς: Παθητικό κτίριο στο lifo
 311. Ψηφιακή ενημερωση για την Γερμανική Σχολή Αθηνών στις 22.1.22
 312. Εκπτωτικό κουπούνι εκδόσεων Παρισιάνου
 313. NOTOS Προσφορές
 314. Diplomatische Akademie Wien - Sommerkurs
 315. Γερμανία: Το βιβλίο στους κερδισμένους της πανδημίας
 316. Philadelphia Verein: Einladung zu einer Online-Konferenz
 317. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2022
 318. Ο Κώστας Παπαηλιού επισημαίνει για την ΙΖΟΛΑ
 319. Κίτσος Λούης: Έκθεση Ζωγραφικής στη Βιολογία
 320. "Καινοτομία & Βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950-1973"
 321. Η Όλγα Ντάλλα στο GNTM
 322. Χριστουγεννιάτικη δράση της Γερμανικής Πρεσβείας και του περιοδικού «Σχεδία»
 323. Το τεύχος 33 του περιοδικου "Εξάντας"
 324. Wandertag#116: Κυριακή 2 ΙΑΝ 2022, Νότιος Υμηττός
 325. Ευχές από τον Κίτσο Λούη για το 2022
 326. Έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία των εκδόσεων Παρισιάνου
 327. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού της Πρεσβείας
 328. Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα
 329. Wandertag#115 Κυριακή 26 ΔΕΚ 2021 Υμηττός
 330. Μάριος Ιορδάνου: Ένιωθα ότι πεθαίνω, έχω χάσει 27 κιλά
 331. Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Πρεσβείας
 332. PETDEMONIUM // εικαστικό event @ The Creatures
 333. Μαρία Σούμπερτ: Αθηναϊκές διαδρομές βιβλίου.. ξανά!
 334. 5+1 Μαγικά Χριστούγεννα από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 335. Sea versus Continental Powers - The Quest for World Dominance
 336. Ο "Εξάντας" συμπλήρωσε 33 τεύχη
 337. Πρόσκληση στη συναυλία μας «Restart: Συνεχίζουμε από την αρχή»
 338. Κυβέρνηση Σολτς: Τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας
 339. O Τάσος Γιαννίτσης γράφει για τη σοσιαλδημοκρατία
 340. Άννα Φιλίνη: Ζωγραφικό αφιέρωμα
 341. «Ντάνιελ ΄16» με δύο μαθητές της DSA δίπλα στον Βασίλη Κουκαλάνι
 342. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2021
 343. Katerina Vatsella: 12. Newsletter der Open Space Edition
 344. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου
 345. Μαρίκα Μητσοτάκη: "Συνταγές με ...Ιστορία"
 346. Ο Αντώνης Ρεγκάκος στην εκπομπή “Στα Άκρα“
 347. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Αφηγήσεις της Ιστορίας”
 348. Γιώργος Σταμάτης: “Μήπως είμαστε πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουμε;“
 349. Ομιλία Χρυσόστομου Μαντζαβίνου
 350. «Ας μιλήσουμε. Τιμώμενη η γερμανόφωνη λογοτεχνία»
 351. Κ. Αραβώσης: "Εναρκτήρια ομιλία σε Post Event της Βραδιάς Ερευνητή του ΕΜΠ"
 352. Νίκος Παπαντώνης: “Τις λεωφόρους θα ανοίξω”
 353. Μάριος Ιορδάνου - Σοφία Καζαντζιάν: "The Black Bachelor"
 354. Weihnachtsmarkt - Χριστουγεννιάτικη Αγορά
 355. 2ο Φόρουμ Καινοτομίας: «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις»
 356. KAS: Η νέα Eυρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική
 357. 1. Glimpses into the Future - 2. A new world reality in the making
 358. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την όπερα Ανδρονίκη στο θέατρο Ολύμπια
 359. Ο Χρήστος Γκόρτσος στο 4ο EBI Academic Debate
 360. Βράβευση του Βασίλη Παπαθεοδώρου
 361. Υποκριτική μέσα από την αφήγηση με την Έφη Ρευματά
 362. Η Λιλιάνα Αρεταίου στην εικαστική έκθεση "Solus ipse"
 363. Η Μανταλίνα Ψωμά στην Art Athina
 364. Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021
 365. Ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη
 366. Η Λητώ Ντάκου για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 367. Λένα Κιτσοπούλου: σκηνοθετική επιμέλεια στη “Γυναίκα της Πάτρας“
 368. «Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η ζωή με τον Νόα»
 369. Deutsche Welle - Volontariat
 370. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2021
 371. Gedenkfeier zum Volkstrauertag am Sonntag, den 14.November 2021
 372. Γιώργος Πασσάς: Αφιέρωμα στην Καθημερινή για τη λίστα του μουσικού περιοδικού Rolling Stone
 373. Φοίβος Πιομπίνος: "Περί τέχνης τινά"
 374. Ο Στράτος Σωπύλης στον "Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου"
 375. Ο Μάρκος Κούμαρης στο "Μουσικό Κουτί", ολόκληρη η εκπομπή
 376. Ο Δημήτρης Γιάκας στην όπερα «Μάρκος Μπότσαρης»
 377. Επανέρχεται η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου
 378. NOTOS - Μπαζάρ τιμών
 379. Π. Πικραμμένος στο Διεθνές Φόρουμ του Malmö
 380. "Το κύκλωμα της ηλεκτρικής κιθάρας"
 381. Γιάννης Ψυχοπαίδης: “Μορφές του ΄21“ στο Μουσείο Μπενάκη
 382. Η Άννα Φιλίνη εκθέτει στο Ίδρυμα Κακογιάννη
 383. Ο Μάρκος Κούμαρης στο "Μουσικό Κουτί"
 384. Ο Δημήτρης Δημόπουλος επανέρχεται με την Καφρόκρεμα
 385. Ο Στέφανος Παλλαντζάς στην ΕΡΤ2
 386. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΙ
 387. Deutsches Archäologisches Institut: Zwei digitale Vorträge über Phokis
 388. KinderDocs: “Δεξιότητες και συνδέσεις: το ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική διαδικασία”
 389. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 390. Goethe - Institut Athen: Συζήτηση και προβολές
 391. Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης: “Θέλω να σου Κρατάω το Χέρι“
 392. Η Έλενα Χατζηιωάννου για την έκθεση «1821 Πριν & Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη
 393. Deutsche Botschaft in Athen: Digitaler Tag der Deutschen Einheit 2021
 394. Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Konrad-Adenauer
 395. PHILADELPHIA - Archäologische Exkursion
 396. Δυο απόφοιτοί μας στην όπερα «Η πολιορκία της Κορίνθου»
 397. Παρουσίαση Ταινίας MOG - update: 25.10.21 16:00
 398. Μικρά μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο
 399. Παρουσίαση σειράς απομνημονευμάτων Γερμανών Φιλελλήνων
 400. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στις 10 Οκτωβρίου στο Faust
 401. Wandertag#114 Κυριακή 10 ΟΚΤ 2021: Πεντέλη σπήλαιο Νταβέλη
 402. Μαρία Σούμπερτ "Στη σφαίρα του μίσους"
 403. Η Ανθή Φουντά σκηνοθετεί «Το μήνυμα»
 404. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μια γιορτή στου Νουριάν 21-22“
 405. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 406. Memories of the Occupation in Greece: Der Film / Η ταινία
 407. Ο πρώτος ψηφιακός χάρτης της Ελλάδας για τη δεκαετία του 1940
 408. Έλενα Χατζηιωάννου: εκπομπή για το βιβλίο «Σαλός Θεού - Ο μυστικός Μίκης»
 409. Ο Μάρκος Κούμαρης και οι Locomondo ανακοίνωσαν δυο νέες εμφανίσεις τους
 410. Θεατρική παράσταση με τη συμμετοχή του Παύλου Λαουτάρη
 411. Διδάσκεις ή μαθαίνεις ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ?
 412. Ευχαριστήριο Ζωής Βασιλείου
 413. Wandertag #113 Παρνασσός, δεύτερο μισό ΣΕΠ 2021
 414. Νέο πρόγραμμα, νέες δράσεις KinderDocs 2021/22
 415. Οικονομική Επιθεώρηση: Αφιέρωμα στην Μακεδονία
 416. Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης
 417. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2021
 418. Η Βίκυ Απέργη για τον χρυσό παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα
 419. Ulf-Dieter Klemm: "Εξάντας"
 420. DAI: Stellenangebot für die Stelle des Zweiten Direktors
 421. Ν. Αθηναίος/Τελευταίες εμφανίσεις του 5ου Κύκλου Συναυλιών της Ορχήστρας ACADEMICA Αθηνών
 422. Γιάννης Καλιφατίδης «Μεταφράζω σημαίνει για μένα γράφω μουσική»
 423. Ο Παύλος Αγιαννίδης για τη Μύκονο του 1955
 424. Τα αφιερώματα της Πρεσβείας στους 21 γερμανούς φιλέλληνες
 425. Η Βίκυ Βολιώτη στο ΒΗΜΑ
 426. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει τον 5ο Κύκλο Συναυλιών της Ορχήστρας ACADEMICA Αθηνών
 427. Εικαστική έκθεση: Iera Polis/I-eromeni
 428. Συνάντηση συμμαθητών στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς ΜουσικήςΑκαδημίας της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
 429. Η Λένα Κιτσοπούλου δίνει πάλι ζωή στο τέρας του Φράνκεστάιν
 430. Ο Νίκος Αθηναίος και η ACADEMICA στο 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
 431. Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι συναυλίες με τον Δημήτρη Γιάκα
 432. Ξένια Κουναλάκη: “Έτσι κάνουν τα νέα παιδιά“
 433. Κώστας Καλφόπουλος: Άρθρα στο the books’ journal
 434. Hanna von Feilitzsch: "Bittersüße Mandeln"
 435. Ο Δ. Γιάκας συνοδεύει γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες όλο τον Αύγουστο
 436. Διαδικτυακά εργαστήρια μετάφρασης
 437. NOTOS - Ξεμείνατε από βιβλία;
 438. Arturo Perez-Reverte: Καλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς
 439. Το νέο επιστημονικό/τεχνικό βιβλίο του Κώστα Παπαηλιού
 440. Η Χριστίνα Σημαντήρα στην έκθεση "1821 - Οπτική μιας επανάστασης"
 441. Η Athensvoice γράφει για το νέο βιβλίο του Πάνου Παντελούκα
 442. Οικονομική επιθεώρηση Ιούλιος 2021
 443. Υπογραφή δήλωσης προθέσεως για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας
 444. Τρεις απόφοιτοί μας στη βραχεία λίστα των βραβείων Public
 445. Αφιερώματα της Πρεσβείας σε γερμανούς φιλέλληνες: Wilhelm Dörpfeld, Ernst Ziller, Ludwig Ross
 446. Π. Αγιαννίδης: Ο Πικάσο, ο Μιλιέξ και η «άλλη ιστορία» του πίνακα
 447. Ν. Δοντάς: “Εικόνες για την Όπερα. Αφίσες για την Εθνική Λυρική Σκηνή“
 448. Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020: Ο “Σπυρίδων Τρικούπης“ της Λύντιας Βελισσαρίου – Τρίχα στη βραχεία λίστα
 449. Συμμετοχή της Κυριακής Γονή στην έκθεση στο Πεδίον του Άρεως, Τεχνητή Νοημοσύνη
 450. “Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης” με Έφη Ρευματά και Βίκυ Βολιώτη
 451. Σε video η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Hagen Fleischer από το Philadelphia Verein
 452. Η Λητώ Ντάκου διοργανώνει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2021
 453. Ο Νίκος Μουσιόπουλος στο αφιέρωμα της Καθημερινής για τα επαγγέλματα του μέλλοντος
 454. Παρουσίαση βιβλίου του Πάνου Παντελούκα
 455. Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου: “Ταξιδιώτες της Ανατολής“
 456. Η Άντζη Σαλταμπάση μεταφράζει βιβλίο για τον Leonardo da Vinci
 457. Λένα Κιτσοπούλου: "The 1821 - η επιθεώρηση"
 458. Θέατρο στο Μιλάνο με τη συμμετοχή του Παύλου Λαουτάρη
 459. O Paul Saroglou στην έκθεση "Hellas in München"
 460. NOTOS - Der Sommer ist da!
 461. Απόφοιτοί μας συγγραφείς στα βραβεία βιβλίου Public
 462. Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
 463. Kafka und Griechenland
 464. HSS: «Οι διαχρονικοί Ελληνοβαυαρικοί δεσμοί»
 465. FES: "80 χρόνια από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Πώς διαμορφώνεται η κοινή κουλτούρα μνήμης;"
 466. Ο Γιάννης Καλιφατίδης μεταφράζει Γιούντιτ Σαλάνσκυ
 467. Ο Βασίλης Κουκαλάνι γράφει για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
 468. Philadelphia Verein: „Griechenland im Umbruch – nach der Revolution von 1821“
 469. Ο Πέτρος Πετρακόπουλος για τη Νέα Διεθνή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες
 470. Η Άννυ Βιτσέντζου στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» της Έλενας Χατζηιωάννου
 471. Βασίλης Παπαθεοδώρου: "Με ταχύτητα, με δύναμη, με πάθος"
 472. Πάνος Παντελούκας: "Ο Σπινέλλι στον κάμπο"
 473. NOTOS - Προσφορά Deutsche Schule - Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 474. Wandertag #111 Κυριακή 6 ΙΟΥΝ 2021: Πόρτο Γερμενό
 475. Δ. Δημόπουλος σε 3 διαδικτυακές παραστάσεις της ΕΛΣ
 476. Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: "70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας"
 477. Κλάους Ρέγκλινγκ: «Τώρα ή ποτέ» για την ελληνική οικονομία
 478. KAS: Ο ρόλος του Κοινοβουλίου στην επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης
 479. Digitale Buchvorstellung des Historikers Hagen Fleischer
 480. Όραμα Ανάπτυξης – Εμβληματικές Επενδύσεις
 481. FES: Greece and Portugal: Ready to grap the RRF opportunity?
 482. KAS: Διαγωνισμός "Σώστε το περιβάλλον"
 483. DSA-Ein online Jahrbuch
 484. Η Αγγελική Κανελακοπούλου για τη χρονιά που πέρασε
 485. Έκτωρ Κακναβάτος: Ποιήματα 1943-1987
 486. Μ. Σούμπερτ: Βιωματικό Διαδικτυακό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας
 487. KAS: Το μέλλον της Ευρώπης - Συζητώντας με τη νέα γενιά
 488. Συνέντευξη του Καθ. ΕΜΠ Απόστολου Παπανικολάου
 489. Η Έμη Βαϊκούση μεταφράζει Βάλτερ Μπένγιαμιν
 490. Ι. Ρόκας, Δίκαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης, 2021
 491. Μ. Σούμπερτ - εκδόσεις Διάπλαση
 492. MOG: Πρόσκληση-Παρουσίαση ταινίας
 493. Ο Παντελής Παντελούρης και “Οι Φιλέλληνες του Αμβούργου”
 494. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα
 495. Ν.Κυριαζής: Νομοθεσία και Δημόσια Διοίκηση
 496. ΔΤ: Πρόγραμμα εθελοντικών μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία
 497. Ν. Ψαρρός: "Από πλάγια οπτική γωνία"
 498. Wandertag #110 Κυριακή 25 Απριλίου 2021
 499. FES Athen: Κερδοσκόποι του φόβου;
 500. Notos: Παιχνίδια, δώρα για το Πάσχα και άλλα non books

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Δάφνη Λουκά γεννήθηκε το 1976 στη Βιέννη, φοίτησε στο γερμανικό τμήμα της Σχολής από το 1982 έως το 1995 (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) και μιλάει 4 γλώσσες. Είναι κάτοχο [ ... ]