Επαγγελματικός Οδηγός 2020

Η προσπάθεια δημιουργίας ενός Επαγγελματικού Οδηγού ξεκίνησε στις αρχές του '90 και εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 1992 με τίτλο "Επαγγελματικός Οδηγός Μελών" αποτελούμενος από 100 περίπου σελίδες. Ήταν μία εξαιρετική προσσπάθεια της Μαρίας Μάστορα, αποφοίτου του 1971 και την μακέττα του εξωφύλλου είχε επιμεληθεί η Χαρίκλεια Καμάρη-Παπαμητροπούλου και μπορείτε να τον δείτε στις Εκδόσεις ΣΑΓΣΑ...

Το 2019 η Μαρία Μπάρλου, απόφοιτος '97, και η Δήμητρα Ριζά, απόφοιτος '96, ξεκίνησαν μία δύσκολη προπάθεια να δημιουργήσουν από την αρχή ένα νέο Επαγγελματικό Οδηγό.
Ούτως ή άλλως τα στοιχεία του προηγούμενου, που είχαν συγκεντρωθεί προ εικοσαετίας δεν ίσχυαν πλέον. Ήταν όμως και κάτι άλλο. Ο κατάλογος του '92 ήταν κατάλογος "ενεργών" και "μη ενεργών" επαγγελματιών. Ήταν μία πολύ σημαντική απόπειρα καταγραφής των διευθύνσεων και των επαγγελμάτων όλων των "Μελών", δηλαδή όλων όσοι ήσαν οικονομικά ενήμεροι απέναντι στον Σύλλογο.

Σήμερα πλεόν αυτό δεν υφίσταται. Ως "μέλη" πλέον νοούνται όλοι όσοι "πέρασαν" από τα θρανία και η συνδρομή καταβάλλεται από όσους επιθυμούν και μπορούν να εισφέρουν.

Τα προσωπικά πλεόν δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να κινούμαστε με την άνεση του παρελθόντος, οπότε τα στοιχεία που θα δείτε αναρτημένα είναι με την σύμφωνη γνώμη των επαγγελματιών που αναγράφονται.

Επιλέξτε "Επαγγελματικος Οδηγός" είτε στην ενότητα "Απόφοιτοι", είτε στο "ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" από την αρχική σελίδα μας www.ex-dsathen.gr

Ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση για ενδιαφερόμενους γονείς

Η Ημέρα Πληροφόρησης της Σχολής (Tag der offenen Tür) θα αντικατασταθεί εφέτος στις 23 Ιανουαρίου από μία εικονική διαδικασία, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες.
Η νέα Διευθύντρια κα Annedore Dierker, έστειλε την παρακάτω ενημέρωση:

Αγαπητοί γονείς και φίλοι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών,

Η DSA προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 σε μια ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση με τα ακόλουθα θέματα

11:00:  «Προσχολική και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη DSA»
(στα Γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα)
Για να συνδεθείτε, ακολουθήστε τον εξής σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/94928524842?pwd=K21XZFJkbTlZRmJPZWU1SGxlN3psZz09
(meeting ID: 949 2852 4842, password: 192865)

 13:00: «Εισαγωγή στην 7η τάξη. Γνωρίστε το προφίλ Ε.»
(στα Ελληνικά)

Για να συνδεθείτε, ακολουθήστε τον εξής σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/93505221890?pwd=SjEzZWsyQTBnKy9uZURCTmtaNzM4dz09
(meeting ID: 935 0522 1890, password: 603883)

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά για τα παραπάνω θέματα, να θέσουν τα ερωτήματά τους και να συζητήσουν με τους αρμόδιους εκπροσώπους της Σχολής.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά ενδιαφερόμενους γονείς που ίσως γνωρίζετε. Θα είναι χαρά μας να τους υποδεχτούμε στην ψηφιακή ενημερωτική μας εκδήλωση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Annedore Dierker
Διευθύντρια

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος στον ΣΚΑΪ 100,3 την παραμονή των Χριστουγέννων

Αναφέρθηκε σε πολλές ενδιαφέρουσες πλευρές της ζωής του, ως άνθρωπος, ως δικαστικός και ως πολιτικός, μιλώντας την παραμονή των Χριστουγέννων στον ΣΚΑΪ 100,3 και στους Βασίλη Χιώτη – Νότη Παπαδόπουλο ο Παναγιώτης Πικραμμένος (’63, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης): την αγάπη του για τη μουσική (τη διάλεξε ο ίδιος), τις παλιές του αγάπες για τον αθλητισμό και τη μηχανή του, ενώ μίλησε και για τις ομοιότητες και τις διαφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πατέρα του, αλλά και για τα πάθη των δικαστών.
Μια διαφορετική συνέντευξη, την οποία μπορείτε να ακούσετε... 

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Tραμπ ηττήθηκε αλλά ο «τραμπισμός» υπάρχει»

Ένα άρθρο της Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ σηματοδοτεί την επιστροφή μιας Αμερικής η οποία είναι και δρα ως η ισχυρότερη δημοκρατία του πλανήτη. Ως πρόεδρος, ο Μπάιντεν πιθανότατα θα στραφεί πρώτα στο εσωτερικό της χώρας του, καθώς καλείται να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή: την συμφιλίωση των Αμερικανών και την γεφύρωση των χασμάτων τα οποία έχουν διχάσει την Αμερική. Ο Tραμπ ηττήθηκε αλλά ο «τραμπισμός» υπάρχει και υποστηρίζεται από ένα συμπαγές σώμα πολιτών στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ο Παναγιώτης Πικραμμένος για τον Μπ. Ομπάμα

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (Σ/Κ 24-27/12/20200) με τίτλο “Μπάρακ Ομπάμα: Ένα αμερικανικό όνειρο “ διηγείται για το πόσο καίρια ήταν η συμβολή του αμερικανού προέδρου στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης το 2012. Επίσης αναφέρεται στο βιβλίο του Ομπάμα “Η Γη της Επαγγελίας“, το γεμάτο περιπέτειες ταξίδι του από τη νεότητά του έως τη στιγμή που γίνεται πρόεδρος.

Τον πρόεδρο Ομπάμα δεν έτυχε να τον γνωρίσω από κοντά. Είχα όμως την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο καίρια και σημαντική ήταν η συμβολή του στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, το 2012. Τότε που όλοι πασχίζαμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και η χώρα μας ήταν πολύ κοντά στο να χρεοκοπήσει.

Περισσότερα...

Διαδικτυακές παραστάσεις του “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του“ σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα

Επαναλαμβάνεται διαδικτυακά και on demand ο μονόλογος - αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του» με τον Τάσο Ιορδανίδη, σε σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα. Στο συγκλονιστικό αυτό κείμενο που γράφτηκε το 1939 και μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα στον κινηματογράφο το 1971, βασίζεται ο θεατρικός μονόλογος που υπογράφει η Σοφία Αδαμίδου. Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιανουαρίου.
Πληροφορίες...

Επισημαίνουμε ότι η Θάλεια Ματίκα έχει έναν από τους κύριους ρόλους στο επιτυχημένο serial “8 Λέξεις“ το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, από Δευτέρα ως Πέμπτη στις 9μμ.

Ιανουάριος στο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους!

Το ΚinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους ξεκινάει τη νέα χρονιά με δύο webinars για εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, επαγγελματίες πολιτιστικών φορέων με αφορμή και βάση τα ντοκιμαντέρ του προγράμματος.

Τα εργαστήρια αυτά είναι μια ευκαιρία σε όσους θέλουν να εντάξουν το πρόγραμμα "το KinderDocs στο σχολείο/Ψηφιακή τάξη", να πάρουν περισσότερα εργαλεία για την αξιοποίηση του ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σάββατο 16.01.2021, "Βοηθώντας τα παιδιά να θέτουν στόχους και να διαχειρίζονται το στρες", 16:00-20:00 στο zoom

Βιωματικό online εργαστήριο με αφορμή και βάση το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Rediscovery με τεχνικές στοχοθέτησης, συγκέντρωσης, διαχείρισης άγχους που μπορείτε να εφαρμόσετε με τα παιδιά και τους μαθητές σας. (Περιλαμβάνει: προβολή ντοκιμαντέρ Rediscovery, βιωματικές τεχνικές στοχοθέτησης/συγκέντρωσης, θεωρητικές σημειώσεις).

Σάββατο 23.01.2021, "Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο", 16:00-20:00 στο zoom

Εργαστήριο για τη χρήση του ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την αξιοποίηση της εκπαιδευτικής μεθόδου KinderDocs Tool Kit 2020/2021 που συνοδεύει όλες τις ταινίες του προγράμματος. (Περιλαμβάνει: προβολή 3 ντοκιμαντέρ, εργασία σε ομάδες πάνω στην εκπαιδευτική μέθοδο KinderDocs, θεωρητικές σημειώσεις)

Περισσότερα...

Δημήτρης Γιάκας: online Μουσικό Αναλόγιο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ο γνωστός πιανίστας Δημήτρης Γιάκας συνοδεύει τη Μάγδα Μαυρογιάννη (ιδέα, κείμενο, σκηνική επιμέλεια) και τη σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου στο μουσικό αναλόγιο | Μουσικοί διάλογοι με την Ιστορία: Η θρυλική Καπετάνισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα
Πέμπτη 21/01/2021 ώρα: 20:30 - 22:00, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη (οι δραστηριότητες του Ιδρύματος συνεχίζονται αποκλειστικά στο διαδίκτυο)

Περισσότερα....

Άγιος Βασίλης – Η δημιουργία του μύθου

Από την "Ημερήσια Κουκουβάγια" (thedailyowl.gr) αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο για τον Άγο Βασίλη:

Η ιστορία του καλοσυνάτου παππούλη με τα άσπρα μαλλιά και γένια, την κόκκινη φορεσιά, που γυρνάει όλο τον κόσμο τη νύχτα της Παραμονής των Χριστουγέννων με ένα ιπτάμενο έλκηθρο και αφήνει δώρα σε όλα τα παιδιά είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας.

Ο Άγιος Βασίλης έχει συνδεθεί άρρηκτα με την εορτή των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο τα παιδιά σε όλο τον κόσμο του γράφουν γράμματα για το δώρο που θα ήθελαν να του ζητήσουν και ανυπομονούν για τον ερχομό του.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Άγιος Βασίλης ζει στον Βόρειο Πόλο και έχει ένα εργαστήριο παιχνιδιών όπου πολλά μικροσκοπικά χαρούμενα ξωτικά τον βοηθάνε να φτιάξει τα παιχνίδια που θα μοιράσει στα παιδιά. Αυτή η διαδικασία κρατάει έναν ολόκληρο χρόνο. Την Παραμονή των Χριστουγέννων όλα τα παιχνίδια πρέπει να είναι έτοιμα, έτσι ώστε ο Άγιος να ξεκινήσει με το φορτωμένο με δώρα έλκηθρό του (το οποίο το σέρνουν τάρανδοι), το μεγάλο ταξίδι του στο νυχτερινό ουρανό. Προσγειώνεται στην στέγη κάθε σπιτιού και μπαίνει μέσα από την καμινάδα για να αφήσει τα δώρα των παιδιών κάτω από το δέντρο ή μέσα στις κάλτσες που έχουν κρεμάσει στο τζάκι, αφού βέβαια ξαποστάσει για μια στιγμή για να γευτεί τα μπισκότα και το γάλα που του έχουν αφήσει τα παιδιά. Ακόμα λέγεται πως έχει μια μεγάλη λίστα με όσα παιδιά ήταν καλά τον χρόνο που πέρασε αλλά και με αυτά που δεν ήταν, στα τελευταία μάλιστα αντί για δώρα αφήνει κάρβουνο. O μύθος αυτός του Άγιου Βασίλη είναι γνωστός ακόμη και σε μη χριστιανικές χώρες. Είναι ο ίδιος Σάντα Κλάους» (Άγιος Νικόλαος) των Άγγλων, ο «Περ Νοέλ» των Γάλλων, ο «Σίντερ-Κλάας» των Ολλανδών, ο «Βάιναχτσμαν» των Γερμανών, ο «Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ» (= «ο Καλός γερο-πατέρας») των Κινέζων, ο«Χοτέισο» των Ιαπώνων και «Babbo Natale» των Ιταλών.

Δείτε το άρθρο...

Να τα πούμε; Η ιστορία πίσω από τα κάλαντα

Δανειζόμαστε από το News247.gr ένα αφιλερωμα που παρουσιάζει την ιστορική πορεία που έχουν τα κάλαντα, από τη σύνδεσή τους με την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τη βυζαντινή απαγόρευσή τους.

Τα κάλαντα είναι, ίσως, μια από τις πιο γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων γιατί εκτός του γεγονότος ότι αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι των εορτών των Χριστουγέννων είναι το έθιμο που αφορά, όσο κανένα άλλο, τα παιδιά.
Γιατί όπως και να το κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα δεν γίνονται.

Τι είναι τα κάλαντα;

Οι λαογράφοι κάνουν λόγο για εθιμικά τραγούδια του λαού που ψάλλονται από μικρά παιδιά και από ώριμους άνδρες τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια. Οι καλαντιστές τριγυρνούν είτε κατά μόνας είτε σε ομάδες και επισκέπτονται οικίες, καταστήματα, δημόσιους χώρους κλπ με τη συνοδεία του πατροπαράδοτου σιδερένιου τριγώνου αλλά ενίοτε και άλλων μουσικών οργάνων.

Τα κάλαντα ξεκινούν κυρίως με χαιρετισμό στη συνέχεια αναγγέλλουν τη μεγάλη χριστιανική εορτή που φθάνει και καταλήγουν σε ευχές. Χαρακτηριστική είναι η γλώσσα στην οποία ψάλλονται, που είναι καθαρεύουσα, αποδεικνύοντας την άμεση σύνδεσή του με τους Βυζαντινούς χρόνους και τις Καλένδες του Ιανουαρίου που γιορτάζονταν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.
Οι στοίχοι από τα τραγούδια των καλάντων εξιστορούν μυθοποιημένα τα ιστορικά γεγονότα, αναφέρονται σε μια σειρά εθίμων και δοξασιών του λαού, όπως τα περί καλικατζάρων και άλλα. Οι καλαντιστές με αυτό τον τρόπο εύχονται υγεία, χαρά, καλή σοδειά, και το σπίτι να ΄ναι στέρεο και γερό, για να στεγάζει την ευτυχία και την προκοπή των κατοικούντων.

Δείτε όλο το άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2015...

Sydney Carter: "Standing in the rain"

Ο Sydney Bertram Carter (1915-2004) ήταν Άγγλος ποιητής και τραγουδοποιός. Ήταν ειρηνιστής με έργο αντιπολεμικό και υπηρέτησε στην Ελλάδα, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο ως μέλος της οργάνωσης FAU (Friends' Ambulance Unit).

Standing In The Rain (Sydney Carter σε μουσική Donald Swann)

Standing in the rain, knocking on the window. Knocking on the window on a Christmas Day.
There he is again knocking on the window. Knoking on the window in the same old way.
No use knocking on the window, there is nothing we can do, Sir.
All the beds are booked already, there is nothing left for you, Sir.
No. we haven't got a manger, no, we haven't got a stable.
Till you woke us with your knocking, we were sleeping like the dead, Sir.
Standing in the rain, knocking on the window. Knocking on the window on a Christmas Day.
There he is again, knocking on the window. Knocking on the window in the same old way.

Δείτε το video...

Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2021

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Ιανουαρίου 2021 της Οικονομικής Επιθεώρησηςμε τίτλο "Ελλάδα 1821-2021": 

Έτος εθνικού αναστοχασμού μπορεί να χαρακτηριστεί το 2021, καθώς συμπληρώνονται δύο αιώνες από την επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Με αυτή την αφορμή η Οικονομική ξεκινά έναν κύκλο δημοσιευμάτων σχετικά με την πορεία και κυρίως την προοπτική των διαφόρων «γωνιών» της Ελλάδας. Η αρχή γίνεται στο πρώτο τεύχος του έτους, με την… τελευταία προσθήκη στον ελλαδικό χώρο: τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερα...

NOTOS: Καλή, καλύτερη χρονιά! Frohes Neues Jahr!

notosplus 2021Το 2021 βρήκε το βιβλιοπωλείο μας και πάλι κλειστό για το κοινό, αλλά πήραμε μία καλή δόση κανονικότητας το 2ο 15ήμερο του Δεκέμβρη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους μας επισκέφτηκαν, αλλά και όσους μας έκαναν παραγγελίες τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά όλο το 2020!! Συνεχίζουμε λοιπόν μέχρι νεωτέρας με τους γνωστούς τρόπους: στο 210 3629746, το info@notosbooks.gr και στο notosplusbooks.gr.

Με την ευκαιρία θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο στους τακτικούς μας πελάτες:

Έναν Κωδικό Έκπτωσης που θα ισχύει για κάθε παραγγελία μέσω του e-shop σε όλα τα είδη* και πέρα από τις ήδη ισχύουσες εκπτώσεις που αναγράφονται.

Αν είστε πελάτης μας, απαντήστε μας στο μέιλ αυτό ότι σας ενδιαφέρει να έχετε την επιπλέον έκπτωση σε κάθε σας ηλεκτρονική παραγγελία και θα σας στείλουμε τις απαραίτητες οδηγίες και τον Κωδικό Έκπτωσης ανάλογα με τις αγορές σας.

* η έκπτωση δεν ισχύει για τις ειδικές παραγγελίες, τα σχολικά βιβλία της Γερμανικής Σχολής και τις νέες εκδόσεις που υπόκεινται στην ενιαία τιμή.

Κυριακή Γονή: "τα χέρια μας"

Από την Κυριακή Γονή λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση για το έργο "τα χέρια μας"

Dear Friends,

I hope this email finds you doing well.

Τα Χέρια μας/Our Hands is a smaller project I have been working on recently, continuing my long research on the interaction between technology and society. The project is inspired by the current touch deprivation, due to the pandemic and the consequent highly digitally mediated everyday life.

In 2020, due to Covid19, we are forced to refrain from any social intimacy, from handshakes to hugs. Touch, an essential navigation tool in our daily lives, has been limited to what is necessary. Yet, this ban in the physical world meets with its exact opposite in the digital world. Using these very hands, we navigate the digital realm via our devices to maintain our personal and professional lives up to an extent.

This series of 24 new unique works, dedicated to each hour of the solar day on Earth, brings together various human hand representations updated and informed by the highly digital mediated present.

Our Hands/ Τα Χέρια μας, 2020

series of 24 works, gouache and ink on 300 gsm paper, 30 x 42 cm 220 € (incl. VAT)

Περισσότερα...

Το Ίδρυμα Heinrich Böll ευχαριστεί την Όλγα Δρόσου

Μαζί με τις ευχές του Ιδρύματος Heinrich Böll λάβαμε και μία ανακοίνωση για την συνταξιοδότηση της Όλγας Δρόσου, που επιστρέφει στο Βερολίνο και μία πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για νέο Συντονιστή/στρια που θα επιλεγεί έως τις 8 Ιανουαρίου.

Με συγκίνηση, ευγνωμοσύνη, αγάπη και... με όλα τα μέτρα προφύλαξης αποχαιρετήσαμε στο φινάλε του Οκτώβρη την Όλγα Δρόσου, η οποία μετά από 8,5 χρόνια στη διεύθυνση του γραφείου μας στη Θεσσαλονίκη και περισσότερα από 30 συνολικά στο Ίδρυμά μας συνταξιοδοτείται και επιστρέφει στο Βερολίνο για ένα νέο κεφάλαιο που είμαστε σίγουροι πως θα είναι γεμάτο δημιουργία και πάθος, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Όλγα.

Τα δεκάδες μηνύματα που έλαβε η Όλγα τις τελευταίες ημέρες της θητείας της από συνεργάτες και φίλους είναι η καλύτερη απόδειξη για την παρακαταθήκη που αφήνει, όπως φυσικά και η εξαιρετική ομάδα που φρόντισε να δημιουργήσει. Στη διεύθυνση τη διαδέχεται ο Μιχάλης Γουδής, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο στήσιμο του γραφείου μας το 2012.

Περισσότερα...

Ήρα Καλιαμπέτσου στην Griechenland Zeitung

Η απόφοιτος του 1988, Ήρα Καλιαμπέτσου, Δικηγόρος, αρθρογραφεί στην Griechenland Zeitung ενημερώνοντας Γερμανούς που σχετίζονται με την Ελλάδα για νομικά ζητήματα που τους ενδιαφέρουν. Το άρθρο του Δεκεμβρίου τιτλοφορείται «Häufige Fragen zum grenzübergreifenden Erbrecht» και αφορά διακρατικά ζητήματα κληρονομικού δικαίου ενώ αυτό του Νοεμβρίου είχε ως θέμα την δουλεία διόδου («Juristische Pfade zum „blinden“ Grundstück - Das Wegerecht im griechischen Recht», Ausgabe 752).

Die Absolventin Ira Kaliampetsos (1988), Rechtsanwältin, schreibt monatliche Artikel für die Griechenland Zeitung, in denen sie Ausländern relevante juristische Fragen in einfacher Sprache nahe zu bringen versucht. Der fuer Dezember vorgesehene Artikel trägt den Titel «Häufige Fragen zum grenzübergreifenden Erbrecht». Beim November-Artikel (Ausgabe 752) ging es um das Wegerecht.

Θεόδωρος Πάγκαλος: ΙΜΙΑ / S-300 / ΟΤΣΑΛΑΝ

Από τις εκδόσεις Κέρκυρα κυκλοφόρησε το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου "ΙΜΙΑ / S-300 / ΟΤΣΑΛΑΝ, Παλεύοντας για την ειρήνη" με πρόλογο του Θάνου Βερέμη.
Βασικός συντελεστής στην πολιτική σκηνή από την δεκαετία του΄80 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2010, ο Θόδωρος Πάγκαλος τοποθετείται σ’ αυτό το βιβλίο για σημαντικά επεισόδια της εξωτερικής πολιτικής που είχαν τον ίδιο στο πηδάλιο. Επεισόδια εξωτερικής πολιτικής, με καθοριστικές ωστόσο επιπτώσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Κρίση στα Ίμια, χειρισμοί στην υπόθεση τωνS-300, υπόθεση Οτσαλάν: πρωταγωνιστής και κεντρικός παρατηρητής συνάμα, ο Πάγκαλος καταθέτει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στα γεγονότα, στον τρόπο που αυτά διαδραματίστηκαν, στις δυνάμεις – και τα πρόσωπα – που βρέθηκαν στο κέντρο της σκηνής. Και τοποθετείται με την ευθύτητα λόγου που πάντα τον διέκρινε σχετικά με το πού κατέληξαν, πώς θα μπορούσαν να έχουν εκτραπεί, τι επικαθορισαν για την συνέχεια αυτά τα γεγονότα.
Περισσότερα...

Dieter Klemm: περιοδικό Εξάντας

Ο Dieter Klemm μας έστειλε στοιχεία για το περιδικό Εξάντας, που εκδίδει στο Βερολίνο με άλλα τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και η κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια:

Το ελληνο-γερμανικό περιοδικό Εξάντας βγαίνει στο Βερολίνο δύο φορές το χρόνο εδώ και 15 χρόνια. Το ίδρυσε ο Κώστας Κουβέλης, αρχιτέκτων, που ήταν κάποτε και μαθητής στη ΓΣΑ αλλά άλλαξε μετά και πήγε στη Λεόντειο. Σπούδασε στο Βερολίνο και πέρασε όλη την επαγγελματική ζωή του εδώ. Δυστυχώς πέθανε πριν από δύο χρόνια. Μετά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η έκδοση από μια ομάδα τεσσάρων συντακτών και εξ`ολοκλήρου στις δύο γλώσσες. Τα μέλη της συντακτικής επιτροπής είναι ο Γιώργος Λάιος, η Φανή Μαρία Παπούλια, ο Claus Quassowski και εγώ.

Για τη ενημέρωση στέλνω τα εξώφυλλα δύο τευχών του περιοδικού που εκδίδεται σε έντυπη μορφή. Εννοείται ότι η όλη η δουλειά γίνεται σε εθελοντική βάση. Στο τελευταίο τεύχος είχαμε και ένα άρθρο για τον καθηγητή της ΓΣΑ Günter Dietz που απεβίωσε στις αρχές του χρόνου και υπήρξε δεινός μεταφραστής ελληνικής ποίησης (και καθηγητής μου στα λατινικά). H ιστοσελίδα του exantas.de είναι ακόμα γιαπί αλλά περιέχει και περισσότερες πληροφορίες.

Περισσότερα...

Κωνσταντίνα Ψωμά: "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"

Η Κωνσταντίνα Ψωμά (’88) υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της αγαπημένης από μικρούς και μεγάλους “Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας“ του Τσαρλς Ντίκενς που θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Αφηγητής – Σκρουτζ ο Δημήτρης Πιατάς.

Στις 25 Δεκεμβρίου στις 19.00 η ΕΤ2 μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» που γράφτηκε στην βικτωριανή Αγγλια το 1843. Ο πασίγνωστος από τα παιδικά μας χρόνια τσιγκούνης και γκρινιάρης Σκρουτζ ζωντανεύει μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία του Δημήτρη Πιατά. Η επίσκεψη του φαντάσματος του νεκρού συνεργάτη του Τζέικομπ Μάρλει και τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, αλλάζουν τον μίζερο Σκρουτζ και τον μετατρέπουν στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή, ερμηνεύοντας γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερα...

Η Κυριακή Γονή στην Εποχή των Εικόνων

Η Κυριακή Γονή εμφανίστηκε την Πέμπτη 17.12.2020 στην εκπομπή της Κατερίνας Ζαχαροπούλου "Η εποχή των εικόνων".
Δείτε την εκπομπή...

NOTOS PLUS: Τις τελευταίες ημέρες του 2020 είμαστε ανοιχτα

Είμαστε ανοιχτά για όλα τα δώρα σας σε βιβλία: λογοτεχνικά, παιδικά, εκμάθησης γερμανικών . Για τη μεγαλύτερη ασφάλεια όλων μας εξυπηρετούμε διαδοχικά έναν έναν πελάτη μέσα στο κατάστημα.
Ωράριο: Δευτέρα 9:00-18:00 - Τρίτη 9:00-20:00 - Τετάρτη 9:00-18:00 - Πέμπτη 9:00-20:00 - Παρασκευή 9:00-20:00 - Σάββατο 10:00-16:00 - Κυριακή 11:00-16:00
Για τις click away* αγορές σας στα υπόλοιπα είδη μας, καλέστε μας στο 2103629746 ή 6937338099 να επιλέξουμε μαζί ό,τι χρειάζεστε και να περάσετε να το πάρετε. Στο e-shop μας θα βρείτε επιλεγμένα δώρα για όλες τις ηλικίες, ξύλινα παιχνίδια, επιτραπέζια και παζλ και φυσικά διασκεδαστικά παιχνίδια εξάσκησης των γερμανικών.

*τηλεφωνική ή ηλεκτρονική παραγγελία και παράδοση εκτός καταστήματος με προπληρωμή ή πληρωμή κατά την παράδοση με POS

Δήμητρα Κουζή: Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην ψηφιακή τάξη

Η δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ Δήμητρα Κουζή (’89) ετοιμάζει, στις 23/1/2021, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Kinderdocs, μια ακόμη εκδήλωση με θέμα Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην ψηφιακή τάξη. Ένα webinar για το ντοκιμαντέρ και τη χρήση του ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Τι μπορεί ο εκπαιδευτικός να κάνει στην τάξη με μια ταινία ντοκιμαντέρ; Πώς μπορεί να την εντάξει στο μάθημά του και να επανέρχεται πάλι και πάλι σε αυτή υπό διαφορετικό κάθε φορά πρίσμα; Πληροφορίες...

Ο Αντώνης Ρεγκάκος νέος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

Ο Αντώνης Ρεγκάκος, απόφοιτος του 1975, εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών στις 14 Δεκεμβρίου 2020. Δείτε το άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα Ναυτεμπορική: 

Η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε σήμερα Αντιπρόεδρό της για το έτος 2021 τον Ακαδημαϊκό κ. Αντώνιο Ρεγκάκο. Πρόεδρος της Ακαδημίας για το ίδιο έτος θα είναι ο κύριος Λουκάς Γ. Χριστοφόρου.
Ο Αντώνιος Ρεγκάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1975. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Freiburg im Breisgau της Γερμανίας Κλασική Φιλολογία, Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία. Το 1982 αναγορεύθηκε διδάκτωρ.
Ως υποψήφιος υφηγητής, έλαβε εντολή διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, συνέχισε τη συγγραφή της διατριβής με τίτλο Apollonios Rhodios und die Antike Homererklärung, την οποία είχε αρχίσει πριν να εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στην Ελλάδα και το 1992 αναγορεύθηκε υφηγητής Κλασικής Φιλολογίας.
Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Freiburg (1992-1996) και της Βιέννης (1994-1995) και από το 1997 είναι καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Brain drain - Έλληνες του εξωτερικού στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Μαρία Κατσαρού-Makin μετείχε πρόσφατα σε μία τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο το "καυτό" της διαρροής ελληνικών μυαλών στο εξωτερικό.
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό ακόμη και με την ψήφιση φορολογικών κινήτρων από την κυβέρνηση για την αντιστροφή του brain drain. Περισσότεροι από δέκα Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού πριν λίγες μέρες μετά την αξιολόγηση των βιογραφικών τους από το Μαξίμου, ενημέρωσαν για περίπου μιάμιση ώρα από πρώτο χέρι τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να «τρέξουν» προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα, προσθέτοντας ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν είναι ικανή για να πάρουν το τρένο της επιστροφής. Αν και όλοι τους αναγνωρίζουν τις προθέσεις του πρωθυπουργού εξηγούν στο ethnos.gr ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο θέμα μείωσης φορολογίας, ούτε μπορούν να γίνουν όλα μέσα σε ένα ή δύο χρόνια.

Δείτε το άρθρο του Τίμου Φακαλή όπως αναρτήθηκε στο ethnos.gr...

Η Κυριακή Γονή στην Εποχή των Εικόνων

Την Πέμπτη 17/12 στις 21:00 η εικαστικός Κυριακή Γονή καλεσμένη της Κατερίνας Ζαχαροπούλου στην τηλεοπτική εκπομπή Εποχή των Εικόνων στη ΕΡΤ2.
Η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στο ERTflix. Δείτε το τρέηλερ εδώ...

Απόστολος Πίτσος, Τάσος Γιαννίτσης στη Οικονομική Επιθεώρηση

Στο τελευταίο τεύχος (no 1001) της Οικονομικής Επιθεώρησης, που εκδίδει η Αλεξάνδρα Βοβολίνη και που ανακοινώσαμε στο προηγούμενο montags, παρουσιάζονται δύο βιβλία: το νέο βιβλίο του Τάσου Γιαννίτση και το γνωστό μας βιβλίο του Απόστολου Πίτσου "ΠΙΤΣΟΣ".
Ανάμεσα σ' αυτά και ένα ακόμη βιβλίο, αυτό της Μαριλένας Κασιμάτη με τις αναμνήσεις του Έρνστ Τσίλλερ σε μία δίγλωσση έκδοση.

Περισσότερα...

Δημήτρης Δημόπουλος: «Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ»

Ο stand up κωμικός και λιμπρετίστας Δημήτρης Δημόπουλος (’94) εμφανίζεται ως παρουσιαστής και συνεργάτης επί επιστημονικών θεμάτων, ενώ η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου είναι δημοσιογράφος, σεφ, αστρολόγος και αστέρας της σκηνής – παράλληλα, από το τηλέφωνο παρεμβαίνει ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου. Όλα αυτά συμβαίνουν στις κωμικές «Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ» (πρεμιέρα 30/12), «πρωινάδικο» με όπερα, άστρα και υψηλή μαγειρική που θα ανεβεί διαδικτυακά από την Εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σύλληψη – Δραματουργία: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Δημήτρης Δημόπουλος. Κείμενα: Δημήτρης Δημόπουλος.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το 3ο Online Φεστιβάλ, με τίτλο Η Μουσική του Λόγου. Το Φεστιβάλ επιμελείται ο Γιώργος Κουμεντάκης και διαθέτει πέντε μοναδικά διηγήματα. Τα βίντεο του Φεστιβάλ θα μεταδοθούν online από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 και θα παραμείνουν διαθέσιμα στο κοινό για 30 ημέρες μετά την πρεμιέρα τους.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα...

Paula Lakah: Ο πλούσιος καλλιτεχνικός κόσμος της

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της εικαστικού Paula Lakah (’72) δημοσίευσε η ιστοσελίδα The Real Woman στις 30/11/2020. Γλυπτική, κόσμημα και design, εναλλάσσονται στις αναζητήσεις της Paula, ενώ δημιουργίες της έχουν παρουσιαστεί σε γνώστες γκαλερί στην Αυστρία, την Ολλανδία, την Γερμανία και φυσικά την Αθήνα και άλλες πόλεις.

Η ανατολική και δυτική της καταγωγή, μαζί με την εκ γενετής περιέργεια που τη διακατέχει για τα «κρυφά» μηνύματα πίσω από την εικόνα, όπως και η αδιάλειπτη αναζήτηση του τρόπου που είναι φτιαγμένα τα υλικά πράγματα, έγιναν οι καταλύτες που παραμέρισαν την αρχική επιλογή της αρχιτεκτονικής και έσπρωξαν την Paula Lakah στο πολύχρωμο μεθύσι της καλλιτεχνικής έκφρασης. Γλυπτική, κόσμημα και design, εναλλάσσονται σταθερά στις δημιουργικές αναζητήσεις της.

Γεννήθηκε στο Κάϊρο με καταβολές από Συρία και Ελλάδα, στην οποία ήρθε στα δέκα της χρόνια όπου και φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μονάχου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην αναστήλωση παλαιών κτιρίων. Η φιλοσοφία της, που εστιάζει στο ότι «Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται», τη συνόδευσε σε μια νέα της διαδρομή: στην δημιουργική αναζήτηση της ουσίας, των υπαινιγμών και των κρυφών μηνυμάτων με όχημα την γλυπτική, το κόσμημα και το design.

Περισσότερα...

KAS: Online Discussion on Energy Security in the EastMed, 10.12.2020

The KAS Greece/Cyprus Office and ELIAMEP organise on Thursday 10 December 2020 at 17:00 (Athens Time) an online discussion on "The future of Energy Security in the Eastern Mediterranean" (see invitation).
Streaming live on Facebook (@kas.athen) and YouTube (links: English and Greek). Working languages: English and Greek (with simultaneous interpretation)

Speakers:
Session 1: 17:05-18:05 | The geopolitics of energy in the Eastern Mediterranean
- Michael Tanchum, Professor at Universidad de Navarra; Senior Associate Fellow at Austrian Institute for European and Security Policy (AIES) (Vienna)
- Kirsten Westphal, Dr., Senior Analyst at Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) (Berlin)
- Efthymios Papastavridis, Dr., Research Associate at ELIAMEP; Researcher and Part-time Lecturer, University of Oxford; Research Fellow at Academy of Athens and Athens PIL Center (Athens)

Session 2: 18:05-19:00 | New energy solutions for the Eastern Mediterranean
- Nikos Tsafos, Deputy Director and Senior Fellow at Energy Security and Climate Change Program, Center for Strategic and International Studies (CSIS) (Washington DC)
- Maria Gavouneli, Assoc. Professor at National and Kapodistrian University of Athens; Senior Policy Advisor at ELIAMEP (Athens)
- Michalis Mathioulakis, Research Associate at ELIAMEP; Energy Strategy Analyst and Academic Director at the Greek Energy Forum (Athens)
Moderator: Alexandra Voudouri, Correspondent of diplomatic affairs at Athina 9,84fm; Editor at MacroPolis

Περισσότερα...

Ηλίας Βλάχος: Ομιλία στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Ηλίας Βλάχος (’88) μίλησε τον περασμένο Νοέμβριο στη στρογγυλή τράπεζα του Πανελλήνιου Ψυχιατρικού Συνεδρίου, όπου έθιξε τη διαιώνιση για τα στερεότυπα και το στίγμα έναντι της ψυχικής νόσου από τα ΜΜΕ και τον κινηματογράφο με αφορμή την ταινία Joker. Συγκεκριμένα, η ομιλία του είχε θέμα: Αναπαραστάσεις και παρανοήσεις της ψυχικής νόσου στον κινηματογράφο / η αμφιθυμία έναντι του ψυχιατρικού αντι-ήρωα: the Joker. Μπορείτε να δείτε την ομιλία στο youtube (από το 4.30 έως το 22)...(από το 4.30 έως το 22)...

Σημειώνουμε ότι ο Ηλίας Βλάχος είναι γραμματέας του Κλάδου Τέχνης και Ψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και συμμετέχει με τον κλάδο στη διοργάνωση κινηματογραφικών αφιερωμάτων που άπτονται του κινηματογράφου και της ψυχιατρικής στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (2008 2020). Άρθρα του και ομιλίες του έχουν αναρτηθεί επανειλημμένα στο Διαδίκτυο.

 1. Δήμητρα Κουζή: Παρουσίαση του νέου προγράμματος KinderDocs 2020-2021
 2. Σωτήρης Μητραλέξης. On a viable European Union: some considerations.
 3. Γιάννης Παπαδημητρίου: Neue Misstöne zwischen Deutschland und Griechenland
 4. Ο Παύλος Αγιαννίδης για τον Γιάννη Μπουτάρη
 5. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 2.12
 6. “Daniel 16” με τον Βασίλη Κουκαλάνι
 7. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2020
 8. „Der Anfang nach dem Ende – Wie sich Griechenland neu erschaffen hat“
 9. 7-tägige online Einladung zur Museum für Neue Kunst in Freiburg von Kyriaki Goni
 10. Ομιλία του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην εκδήλωση για τον Ίωνα Δραγούμη
 11. Mitgliederversammlung την Τετάρτη 18.11 και ώρα 19:00
 12. Ένα πείραμα της VW στην Αστυπάλαια για ηλεκτροκίνηση
 13. DSA erinnert - Η ΓΣΑ θυμάται 1941-1944
 14. US Elections 2020 - Principles of democracy
 15. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 16. KAS: "Στρατηγικές βιωσιμότητας σε Ελλάδα και Γερμανία"
 17. Μαρία Κατσαρού: When Overwhelmed...
 18. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Το «Ημερολόγιο ενός δειλού»
 19. Βοηθώντας τα παιδιά να θέτουν στόχους και να διαχειρίζονται το στρες
 20. Earth Speakr: Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 11:00
 21. Wir gehen in die Verlängerung: Jubiläumsaktion!
 22. Ίδρυση συλλόγου ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίου FU Berlin
 23. Άρθρο του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην Καθημερινή για τον Ίωνα Δραγούμη
 24. Κυκλοφόρησε το 1000ο τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης
 25. Η Έλενα Παλλαντζά συντονίστρια σε διαδικτυακό σεμινάριο για μεταφραστές
 26. Στο Διαδίκτυο η “Αντιγόνη – Lonely Planet” της Λένας Κιτσοπούλου
 27. 28η Οκτωβρίου: "Αλαλά - Αέρα"
 28. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 29. «Ρίτερ, Ντένε, Φος» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 30. Δημήτρης Ψαρράς: «Πώς συλλογάται ο Ρήγας;»
 31. «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας»
 32. Παύλος Αγιαννίδης: "Σον Κόνερι - Ο Καβάφης, ο Σωκράτης και δύο τατουάζ"
 33. Στην ΕΡΤ3 το Φεστιβάλ Μολύβου 2020
 34. KAS: Το μέλλον της εκπαίδευσης
 35. Ο Νίκος Μπεχράκης διαδικτυακά στην Aula
 36. Η Vicky Pryce στο Action 24
 37. Παύλος Αγιαννίδης: “ Ενισχύστε το θέατρο, γιατί χανόμαστε“
 38. KAS: "Business Agility during the time of the Covid"
 39. Λένα Κιτσοπούλου: Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα
 40. Κλαίρη Θεοδώρου: Εραστές του φωτός
 41. "Μιλώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ"
 42. Συναυλία της ορχήστρας ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με τον Νίκο Αθηναίο
 43. „(Ein)sicht und Führung“ / «(Εν)όραση και ηγεσία»
 44. Bauprojekt: Goethe-Institut Athen
 45. PITSOS: Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο στου Ρέντη και πάει στην Τουρκία
 46. Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Δεν πιστεύω να φοβάσαι!»
 47. Εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος
 48. Ο Δημήτρης Ψαρράς στην Lifo για τη Χρυσή Αυγή
 49. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στην Βουλή των Ελλήνων
 50. Internationales Volontariat der Deutschen Welle – Deutschland
 51. Κυριακή Γονή: Einladung zum Museum für Neue Kunst, Freiburg
 52. Μαρία Σούμπερτ: Σεμινάριο δραματοθεραπείας
 53. Μαρία Σούμπερτ: "Ήταν κάποτε"
 54. ΕΛΙΑΜΕΠ - Hanns-Seidel: Μετανάστευση
 55. 30ή επέτειος της Γερμανικής Επανένωσης
 56. Ο Ιταλός Φιλέλληνας Giuseppe Chiappe, δικηγόρος, εθελοντής αγωνιστής, εκδότης εφημερίδας και ...
 57. NotosPlus: Παραλαβές σε βιβλία και άλλα είδη - Αγορές online απλά, γρήγορα και οικονομικά
 58. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2020
 59. Το Ινστιτούτο Goethe ανακαινίστηκε
 60. Μαθαίνοντας διαδικτυακά στην εποχή του COVID 19
 61. Leserwettbewerb der Griechenland Zeitung
 62. "10. Newsletter der Open Space Edition" από την Katerina Vatsella
 63. Wandertag#103: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 Παρνασσός
 64. Wandertag #104: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 - Συντήρηση Μονοπατιού
 65. Δημοσιεύσεις για των "Κήπο Δεδομένων"
 66. Μαίρη Χρηστέα. “Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας“
 67. "Οι Λύκοι Επιστρέφουν" παρουσίαση στο Πατάρι του Gutenberg
 68. The Love Boat: Αµαξοστάσιο Απορριµματοφόρων
 69. Μαρία Σούμπερτ: "Η δραματοθεραπευτική σκηνή: Από τη θεατρική σκηνή στην ψυχοθεραπευτική πράξη"
 70. Γιάννης Θεολογίτης: "A World in Transition"
 71. Μαρία Κατσαρού: "Resistance to change"
 72. Τελευταίες παραστάσεις της «Λυσιστράτης», συμμετέχει η Βίκυ Βολιώτη
 73. Κλαίρη Θεοδώρου: Οι κόρες της βασίλισσας
 74. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Σεπτέμβριο.
 75. economia: "Winning Shipping Strategies"
 76. Δημήτρης Δημόπουλος και "Καφρόκρεμα", 18 & 23 Σεπτεμβρίου
 77. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
 78. Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση στις 9.9.2020
 79. Κυριακή Γονή: 9 Σεπτεμβρίου στην Στέγη του Ιδρυματος Ωναση
 80. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2020
 81. Ακύρωση 1ου Canto Human Voice Festival
 82. Το βιβλίο του Γ. Ράλλη από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 83. Ενα πρωτόγνωρο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή στη Ρόδο -Ανάσες της Μαρίας Κάλλας στη μεσαιωνική πόλη
 84. Η Κωνσταντίνα Ψωμά στο στο Φεστιβάλ Όπερας Baroque του Bayreuth
 85. Οι ταινίες της Δήμητρας Κουζή on demand στο Internet
 86. Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το Φεστιβάλ Μολύβου
 87. Η Συμμορία της Τήλας με το Πρώτο Θέμα
 88. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Α
 89. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Β
 90. Ξένια Κουναλάκη: “Η νύχτα με τις μάσκες“
 91. Γεώργιος Ι. Ράλλης: «Η αλήθεια για τους έλληνες πολιτικούς»
 92. Διεθνής διάκριση για τον Κώστα Παπαηλιού
 93. Στην μνήμη της Αικατερίνης Λασκαρίδη στην Αγόριανη
 94. Η Γερμανική Πρεσβεία για την ματαίωση της ΔΕΘ
 95. Υποδοχή ακόμη 90 αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία
 96. Νίκος Δοντάς: «80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή 1940 - 2020»
 97. Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου: "Στο κόκκινο και στο γαλάζιο"
 98. Λένα Μερίκα: «Ζωή στα ροζ»
 99. Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Λυσιστράτης σε περιοδεία
 100. Το περιοδικό "Der Dörpfeldianer"
 101. Χρυσό Παράσημο προσφοράς της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Χριστίνα Ρούτνερ
 102. "Τα στέκια" : Το κουκλοθέατρο
 103. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2020
 104. Απόφοιτοι στην εκπομπή "Προσωπικά" της ΕΡΤ1
 105. Ευχαριστίες για τις ευχές στα 95τα γενέθλια του κ. Werner Ricken
 106. Μαρλένα Πολιτοπούλου: Η «Πηνελόπη των τρένων» στα Γερμανικά
 107. Δήμητρα Κουζή: “Liebe mit Hindernissen - Die Geschichte der Deutschen und Griechen”
 108. Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η κορυφαία Ελληνίδα θωρακοχειρουργός
 109. Ιωάννα Δελλαδέτσιμα: "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους"
 110. Ένα τρίγωνο πρότυπο για την Αθήνα
 111. Η Βίκυ Βολιώτη στην παράσταση της Λυσιστράτης στην Επίδαυρο
 112. Ο Γ. Καλιφατίδης μεταφράζει Dürrenmatt
 113. Μουσικό Φεστιβάλ Χίου - Καλοκαίρι 2020 : 3-8 Αυγούστου
 114. 9. Newsletter der Open Space Edition + Preis Effrosyni Kontogeorgou
 115. Δωρεά οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό
 116. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο ''Medea & other friends I made in Athens''
 117. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»
 118. O Δημήτρης Δημόπουλος περιοδεύει ξανά με την Καφρόκρεμα
 119. Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι συναυλίες της Ορχήστρας Academica με τον Νίκο Αθηναίο
 120. «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»
 121. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2020
 122. 1st Canto Human Voice Festival - Rhodes
 123. Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 124. Βραβεία Βιβλίου Public 2020
 125. Μαρία Σούμπερτ: "Από που προέρχεται η εξάρτηση. Η σημασία της θεραπείας μέσω τέχνης"
 126. Πάνος Παντελούκας: "Έγκλημα στο Πότζο"
 127. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τρία ακόμη βιβλία
 128. Κώστας Παπαηλιού: "Οι "φροντιστές" της Γερμανικής"
 129. KAS: Δημοσκόπηση για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα
 130. Hanns Seidel: Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19
 131. Αργύρης Στριγγάρης: Δύο συνεντεύξεις για τη γενιά της πανδημίας
 132. Η «Φρουτοπία» στην ΕΡΤ 2. Όλα τα επεισόδια στο youtube.
 133. Ο Χρήστος Μπαλόγλου για τους καθηγητές "ενός έτους"
 134. Ο Δημήτρης Γιάκας στην Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο
 135. Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τον Νίκο
 136. Π.Πικραμμένος: "Ευκαιρία να αλλάξουμε την τροχιά της χώρας"
 137. Κωνσταντίνος Αραβώσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το μέλλον του Περιβάλλοντος
 138. Ο Βασίλης Ψάλτης στο 5ο Delphi Forum
 139. Καθημερινή 4.6.2018: "Η Ντόρα πίσω από την Ντόρα"
 140. Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου
 141. Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη: "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού"
 142. Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits
 143. Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά
 144. Wandertag#103: Δίρφυς στα χαμηλά του βουνού - Κυριακή 14.6.2020
 145. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2020
 146. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020
 147. Νίκο, καλό ταξίδι.
 148. Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
 149. Η προσφορά του Werner Hermann προς το Γηροκομείο Αθηνών
 150. World Human Forum: The Echo of Delphi in Ludwigsburg 22-23-24 May 2020
 151. Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα Κουζή
 152. 75η επέτειος λήξης Β' ΠΠ: Ψηφιακή εκδήλωση
 153. Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;
 154. Άγγελος Κωβαίος: "Τα μυστήρια της Καρλσρούης"
 155. Wandertag #101: Κυριακή 24 Μάη 2020 Ραμνούς με μπάνιο!
 156. Κυριακή Γονή: "Η πύλη ή ας κάνουμε ησυχία για τις φάλαινες"
 157. Παραστάσεις μέσω διαδικτύου
 158. Πάνος Λασκαρίδης: "Συνάντησα τον Σωτήρη"
 159. Η Vicky Pryce σε διαδικτυακη συζήτηση του ΙΟΒΕ
 160. Γιάννης Θεολογίτης: "Beyond the SARS-CoV-2 pandemic"
 161. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2020
 162. Wandertag # 100 Κυριακή 10 Μάη 2020 Περίπατος στην Χασιά
 163. Ο Πολύβιος Μαρσάν, βιογράφος της Ελένης Παπαδάκη
 164. Κυριακή Γονή στην "Εποχή των Εικόνων"
 165. NotosPlus: Ανοίγουμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου - η online εξυπηρέτηση συνεχίζεται
 166. Μαρία Σούμπερτ: "Η Δραματοθεραπεία στη διαδικτυακή συνθήκη"
 167. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 168. Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online
 169. Ίδρυμα Ωνάση: "Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι"
 170. Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά
 171. "Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορονοϊός"
 172. Η εξέλιξη της εξάπλωσης του COVID-19
 173. Η επαγγελματική απασχόληση του Φιλίππου, Μαθητού του Χριστού και η μεσσιακή ιδέα
 174. 30% στα non books και 20% στα παιχνίδια – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 175. Ο Μάρκος Κούμαρης στο Artweek
 176. Οι "7 σκύλοι" της Λύντιας Βελισσαρίου-Τρίχα στο ΒΗΜΑ 29.3.2020
 177. Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου στο OPEN
 178. COVID-19 (2) A sociopolitical and economic perspective. Pride and futility in a technological age
 179. Voucher Κατάρτισης 600€
 180. "Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος
 181. Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους
 182. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020
 183. «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
 184. NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα
 185. Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει
 186. Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ
 187. Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo
 188. Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει
 189. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"
 190. Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"
 191. Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"
 192. KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!
 193. Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"
 194. Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...
 195. Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος
 196. Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"
 197. Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη
 198. Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία
 199. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD
 200. Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
 201. Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια
 202. Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”
 203. Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου
 204. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020
 205. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου
 206. Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα
 207. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 208. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 209. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 210. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 211. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 212. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 213. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 214. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 215. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 216. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 217. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 218. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 219. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 220. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 221. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 222. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 223. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 224. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 225. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 226. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 227. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 228. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 229. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 230. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 231. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 232. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 233. Πήγαμε "top girls"
 234. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 235. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 236. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 237. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 238. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 239. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 240. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 241. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 242. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 243. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 244. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 245. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 246. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 247. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 248. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 249. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 250. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 251. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 252. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 253. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 254. Dimopoulos Specials
 255. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 256. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 257. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 258. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 259. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 260. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 261. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 262. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 263. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 264. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 265. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 266. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 267. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 268. Ημέρα Ενημέρωσης
 269. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 270. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 271. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 272. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 273. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 274. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 275. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 276. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 277. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 278. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 279. Praktikum
 280. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 281. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 282. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 283. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 284. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 285. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 286. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 287. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 288. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 289. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 290. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 291. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 292. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 293. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 294. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 295. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 296. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 297. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 298. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 299. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 300. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 301. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 302. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 303. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 304. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 305. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 306. Reunion της τάξης του 1989
 307. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 308. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 309. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 310. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 311. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 312. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 313. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 314. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 315. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 316. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 317. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 318. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 319. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 320. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 321. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 322. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 323. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 324. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 325. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 326. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 327. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 328. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 329. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 330. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 331. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 332. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 333. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 334. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 335. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 336. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 337. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 338. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 339. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 340. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 341. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 342. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 343. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 344. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 345. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 346. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 347. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 348. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 349. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 350. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 351. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 352. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 353. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 354. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 355. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 356. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 357. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 358. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 359. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 360. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 361. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 362. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 363. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 364. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 365. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 366. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 367. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 368. Έκθεση του Werner Hermann
 369. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 370. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 371. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 372. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 373. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 374. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 375. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 376. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 377. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 378. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 379. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 380. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 381. notosplusbooks.gr
 382. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 383. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 384. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 385. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 386. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 387. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 388. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 389. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 390. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 391. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 392. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 393. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 394. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 395. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 396. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 397. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 398. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 399. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 400. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 401. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 402. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 403. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 404. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 405. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 406. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 407. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 408. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 409. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 410. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 411. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 412. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 413. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 414. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 415. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 416. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 417. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 418. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 419. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 420. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 421. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 422. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 423. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 424. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 425. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 426. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 427. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 428. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 429. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 430. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 431. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 432. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 433. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 434. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 435. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 436. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 437. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 438. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 439. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 440. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 441. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 442. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 443. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 444. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 445. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 446. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 447. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 448. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 449. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 450. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 451. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 452. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 453. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 454. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 455. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 456. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 457. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 458. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 459. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 460. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 461. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 462. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 463. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 464. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 465. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 466. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 467. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 468. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 469. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 470. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 471. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 472. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 473. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 474. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 475. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 476. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 477. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 478. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 479. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 480. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 481. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 482. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 483. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 484. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 485. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 486. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 487. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 488. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 489. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 490. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 491. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 492. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 493. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 494. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 495. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 496. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 497. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 498. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 499. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 500. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Δημήτρης Κουμάνταρος (71*) (1954-2017)

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα, στη Κυψέλη και φοίτησε στη Σχολή. Τέλειωσε το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως πλασιέ βιβλ [ ... ]