|
Μία φωτογραφία λένε ότι είναι χίλιες λέξεις. Μάλλον πέφτουν έξω όσοι το λένε. Μία φωτογραφία του 1957, που έστειλε ο Κώστας Δάσιος, απόφοιτος της τάξης του '63, προκάλεσε τσουνάμι συνεννοήσεων. Όλα τα μυαλά της τάξης άρχισαν να ψάχνουν τα πρόσωπα, τα προσωπάκια στην πραγματικότητα, που φωτογραφήθηκαν ένα χρόνο μετά από την επαναλειτουργία της Σχολής (ας μην το ξεχνάμε αυτό, διότι η φωτογραφία αυτή έχει μεγάλη ιστορική αξία). Ο Κώστας Παπαηλιού που είχε τις φωτογραφίες των άλλων τμημάτων χοροπήδηξε από την χαρά του και μαζί με τον Νίκο Παπαϊωάννου, την Μάρω Μαριολέα, τον Γιώργο Δεπάστα, άρχισαν την έρευνα. Η ομάδα των ειδικών κατέληξε στην καταγραφή όλων των ονομάτων και σας ξαναπαρουσιάζουμε την φωτογραφία με όλα τα ονόματα. Ας μην ξεχνάμε, πρόκειται για 63 χρόνια πίσω!

να σημειώσουμε ότι όποιος θέλει να δει και τα άλλα τμήματα της τάξης του 1963 μπορεί να διαλέξει το 1963 Klassenzimmer...
Επίσης, η Quarta μας θύμισε τις ονομασίες που χρησιμοποιούσαμε οι παλαιότεροι για τις χρονιές μας. Ζητήσαμε από την Marita Schwarz να μας καταγράψει τις ονομασίες χρονιά-χρονιά και σας τις παρουσιάζουμε.
Χαιρόμαστε, που παρακολουθούμε την νέα ομάδα στο facebook, που τιτλοφορείται: "DSA - Ein online Jahrbuch", όπου απόφοιτοι μοιράζονται αναμνήσεις και φωτογραφίες. Πρόκειται για πρωτοβουλία νεότερων αποφοίτων, ανάμεσα στους οποίους βλέπουμε τον συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου του 1985, αλλά και τον Δημήτρη Κεραμίδα του 2017, γιό της Άννας Παπαδημήτριου των Εκδόσεων Άγκυρα. Την ομάδα των διαχειριστών απαρτίζουν επίσης η Αγγελική Κανελλακοπούλου (1985), η Ελένη Καραντούνια (1993), ο Σπύρος Παπαποστόλου (1993) και ο Άρης Κατσάρας (2015).
Υποσχεθήκαμε και φιλοξενούμε τρεις καταπληκτικές φωτογραφίες που έστειλε η Σοφίκα Ελευθερουδάκη με τον Hilbrecht, τον Δανιήλ και μία από τον χορό του 2007. Βρίσκονται στο Klassenzimmer στο 1972. Δείτε τις...
Ο Στέφανος Μίτμαν έθεσε μία ενδιαφέρουσα ερώτηση: πόσα από τα παιδιά που πηγαίνουν σήμερα στη Γερμανική Σχολή έχουν γονείς που και αυτοί έχουν περάσει από την DSA. Η απάντηση έχει ενδιαφέρον. Τα στοιχεία λένε ότι από τα 1.085 παιδιά σε όλες τις βαθμίδες της Σχολής … 44 παιδιά έχουν πατέρα που πήγαινε και ο ίδιος στην DSA 31 παιδιά έχουν μητέρα που πήγαινε και η ίδια στην DSA … και σε... 12 παιδιά πήγαιναν και οι δύο γονείς στην DSA ..! Συνολικά δηλαδή, 8 στα 100 παιδιά στη Σχολή έχουν τουλάχιστον ένα γονιό που φοίτησε και αυτός στην DSA …
Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο τεύχος ο Κοσμάς Θέμελης της τάξης του 1975 έχει νυμφευθεί την κόρη του παλαιού μας καθηγητή Werner Ricken, που ήταν στην Σχολή στα κτίρια της Μετσόβου από το 1958 έως το 1965. Σε λίγες ημέρες ο καθηγητής μας θα γιορτάσει τα 95α γενέθλιά του και σκεφτήκαμε ότι αν στείλουμε όλοι μας ευχές στο mail του συλλόγου info@ex-dsathen.gr θα τις εκτυπώσουμε και η κόρη του θα του της δώσει.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή 29 Μαΐου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η ΕΡΤ2 θα προβάλλει εκείνη την ημέρα στις 21.00 την ταινία "Ορεινές Συμφωνίες", όπου, ανάμεσα σε άλλους πολλούς, πολιτικούς και μή, μιλούν και οι τρεις κόρες του, οι τρεις συμμαθήτριές μας: η Ντόρα, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα για την ζωή και το έργο του .
|
Γνωρίστε το site μας, γνωρίστε τους αποφοίτους μαςLernt unsere Webseite kennen, lernt unsere Alumni kennen...
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,
Τις ημέρες αυτές του αναγκαστικού εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού διαπιστώσαμε όλοι την αξία της επικοινωνίας από μακρυά. Τελικά η επικοινωνία αυτή έφερε πολλούς από εμάς πολύ πιο κοντά από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Είδαμε την επισκεψιμότητα του site μας, του site των μαθητικών μας χρόνων να απογειώνεται. Διαπιστώσαμε όμως ότι υπήρχε και υπάρχει μία μεγάλη μερίδα, ακόμη και όσων λαμβάνουν το montags, που δεν γνωρίζει τον όγκο και τον πλούτο των σε φωτογραφίες και υλικό που κρύβονται μέσα σ΄αυτό.
- Ας πούμε εδώ ότι, το site μας που δημιουργήθηκε στην σημερινή του μορφή το 2012, φιλοξενεί περίπου 6000 άρθρα, 600 πλήρη βιογραφικά αποφοίτων και συνεχώς συμπληρώνουμε με την βοήθεια όλων σας, και φιλοδοξία μας είναι να αναρτηθούν όλα τα βιογραφικά και των 8000 κοριτσιών και αγοριών που περάσανε έστω και μία μέρα από το σχολειό μας. - Ας πούμε ότι το montags κυκλοφορεί ανελλιπώς τα τελευταία 5 χρόνια, έχει ξεπεράσει τα 250 τεύχη και αποστέλλεται δωρεάν σε 3000 απόφοιτους, των οποίων μόνο το mail ζητάμε, - Ας πούμε επίσης ότι πολλές και πολλοί προτιμούν το facebook, όμως πολλές και πολλοί δεν ξέρουν καν τι είναι facebook. Επιθυμία μας είναι και οι μεν και οι δε να ανταλλάξουν γνώσεις μεταξύ τους. Εσείς του site γνωρίστε το στους χρήστες του facebook και το αντίστροφο.
Φτιάξαμε λοιπόν έναν μικρό οδηγό που θα μας ξεναγήσει στα διάφορα καμαρίνια της σελίδας μας και θα αποτελέσει αφορμή ώστε να στείλετε υλικό, φωτογραφίες και ιστορίες, που θα συμπληρώσουν τα κενά και θα μας δώσουν την δυνατότητα να ετοιμάσουμε την επόμενη χρονιά, το 2021, που η Γερμανική Σχολή συμπλρώνει 125 χρόνια ζωής, μία μεγάλη έκθεση φωτογραφίας και ιστοριών και όσοι επιθυμούν θα αναφέρονται ως πηγή κάτω από κάθε φωτογραφία και ιστορία. Ακολουθείστε βήμα-βήμα τον οδηγό μας:
|
Η πρώτη τάξη, οι πρώτοι 11 της Γερμανικής ΣχολήςΣτο βιβλίο του Jens Godber Hansen, που εκδόθηκε το 1970 και επανεξέδωσε ο Σύλλογος το 2017 μαζί με την ελληνική του μετάφραση αναφέρεται ότι η Γερμανική Σχολή ιδρύθηκε το 1896 και αναφέρεται ως Deutsche Schule in Athen. Τα πρώτα όμως μαθήματα ξεκίνησαν στις 6/18 Ιανουαρίου 1897 (6 με το Ιουλιανό, το παλαιό ημερολόγιο, που ίσχυε στην Ελλάδα έως το 1923, 18 με το Γρηγοριανό, που ίσχυε στην Ευρώπη ήδη από τον 16ο αιώνα). Η πρώτη αίθουσα που υποδέχθηκε τα πρώτα παιδιά ήταν στο Νο 35 της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι. Δάσκαλος ήταν ο Daniel Schuhmacher, Διευθυντής Δημοτικού από το 1897 έως το 1898 και οι 11 πρώτοι εκείνοι μαθητές ήσαν: Johann Pittlinger Edwin Fetter Elise Fix A.Fix (πρόκειται μάλλον για τον Αντώνιο Φιξ. Ο Κάρολος Φιξ είχε δύο γιούς: τον Ιωάννη και τον Αντώνιο και πιθανώς μία κόρη την Ελίζε) Luise von Hirst Eugen Baumann Sophie Grundmann Helene Pittlinger Karl Beckmann Alive Giet Kimon Grundmann Διακρίνουμε ήδη δύο μέλη των οικογενειών Fix, Pittlinger και Grundmann, και όπως υπογραμμίζει ο Hansen, μόνο 5 προέρχονται από οικογένειες μελών της επιτροπής, που έκανε την έκκληση για την ίδρυση του σχολείου, ενώ δεν είναι μαζί τους κανένα παιδί του Dörpfeld. Όπως αναφέραμε τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στο βιβλίο του Hansen, ο οποίος χρησιμοποίησε ως πηγή την ιστορία του Wilhelm Barth, που έχουμε ολόκληρη στην ενότητα Εκδόσεις / Ιστορικά Θέματα κια την οποία είχε εντοπίσει ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Παντελής παντελούρης και μας την είχε στείλει. Δείτε την "Wilhelm Barth: Geschichte der Deutschen Schule in Athen"...
|
Από την Sexta και την Quarta στην OberprimaΠολλοί παλαιοί αναφέρονται στον πρώτο χρόνο τους στην σχολή μιλώντας για την Quarta. Αναζητήσαμε όλες τις ονομασίες των τάξεων και η Marita Schwarz μας έδωσε τον πλήρη κατάλογο επισημαίνοντας, όπως θα δείτε, ότι η αρίθμηση γίνεται αντίστροφα, δηλαδή η Prima (η πρώτη τάξη) είναι η δική μας τελευταία. Βεβαίως η τελευταία τάξη του Γερμανικού Τμήματος ήταν η 13η, κάτι που πλέον έχει καταργηθεί, οπότε οι του Ελληνικού Τμήματος αποφοιτούσαν στην 12η (Unterprima):
Nach 1945 wurde das Gymnasium zum „altsprachlichen Gymnasium“, das Realgymnasium zum „neusprachlichen Gymnasium“, schließlich die Oberrealschule zum „mathematisch-naturwissenschaftlichen Gymnasium“. 1974 wurden alle Gymnasien enttypisiert.
Die Klassen zählte man im Gymnasium rückwärts:
Sexta (VI) = Klasse 5 Quinta (V) = Klasse 6 Quarta (IV) = Klasse 7 Untertertia (UIII) = Klasse 8 Obertertia (OIII) = Klasse 9 Untersekunda (UII) = Klasse 10 Obersekunda (OII) = Klasse 11 Unterprima (UI) = Klasse 12 Oberprima (OI) = Klasse 13
Die Zählung hat sich in Resten bis heute erhalten („Sextanereinschulung“).
|
Η οικογένεια Ολιβιέρι και τα καπέλα Borsalino Τα καπέλα μπορσαλίνο έγιναν γνωστά από τον Χάμφρευ Μπόγκαρτ στην Καζαμπλάνκα και τον Χάρισον Φορντ στον Ιντιάνα Τζόουνς, τα αγαπούσε ο Μάικλ Τζάκσον, έχουν φορεθεί από τους διασημότερους σταρ και θεωρούνται τα πιο διάσημα καπέλα στον κόσμο. Στις αρχές του 20ου αιώνα γύρω στο 1905 ο Αλέξανδρος Ολιβιέρης (Olivieri) φέρνει τα καπέλα στην Αθήνα. Αυτός και το αδέλφια του Σπύρος και Διονύσης ξεκινούν μία επιχείρηση εισαγωγής καπέλων από την Ιταλία. Ο Αλέξανδρος θα πεθάνει το 1923, ο Σπύρος θα αποκτήσει το 1920 έναν γιό, τον Γιάννη, ο οποίος θα φύγει από την ζωή το 1991 σε ηλικία 71 ετών και ο Διονύσης θα αποκτήσει δύο παιδιά: τον Χαράλαμπο και την Μαρία. Ο Χαράλαμπος με την σειρά του θα αποκτήσει ένα γιο, τον Διονύση και μία κόρη, την Ελένη. Αναφέρεται μάλιστα και η από κοινού συμμετοχή του με τον Γιάννη Κωστόπουλο, Πρόεδρο της Τράπεζας Καλαμών, μετέπειτα Πίστεως και αργότερα Alpha Bank, όπου διατηρούσαν ένα εμπορικό κατάστημα στην οδό Αγίου Μάρκου, στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ φτάνουμε στα μαθητολόγια της Γερμανικης Σχολής της Αραχώβης. Συμμαθητής του Βασίλη Μαυρίδη, μαθητή των χρόνω του Πολέμου, που αν δεν υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει το σχολείο θα αποφοιτούσε το 1946 ήταν ο Ντένης, δηλαδή ο Διονύσης και συμμαθήτρια του Φωκίωνα Φωτιάδη-Νεγρεπόντη ήταν η Helene Olivieri, δηλαδή η Ελένη. Ο Ντένης σήμερα (το 2020) είναι 92 ετών και επικοινωνεί συχνά με τον συμμαθητή του. Είχε συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα εισάγοντας τα αρώματα Guerlain και υφάσματα διαφόρων οίκων.
Η Ελένη παντρεύτηκε ένα πολύ γνωστό ζωγράφο, τον Δημήτρη Περδικίδη και πέθανε το 1985, οπότε ο ζωγράφος επέστρεψε στην Αθήνα. Δείτε εδώ το βιογραφικό του Δημήτρη Περδικίδη...
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη εγκαινίασε το 2014 μία μόνιμη έκθεση του ζωγράφου στον Πειραιά, σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο. Περισσότερα...
|
Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»Ο Παναγιώτης Πικραμμένος έδωσε το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 μία συνέντευξη στον Μιχάλη Μητσό στην εφημερίδα "Τα Νέα".
«Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
Η προηγούμενη φορά που είχαμε συναντηθεί για να μου δώσει συνέντευξη ήταν Προ Κορωνοϊού, την «εποχή της ανεμελιάς». Μου είχε πει να περάσω από το θρυλικό γραφείο των αντιπροέδρων στον 8ο όροφο της Ζαλοκώστα, για να πάμε να φάμε. Αλλά η συνέντευξη για διάφορους λόγους δεν oλοκληρώθηκε. Είπαμε ότι θα ξαναβρεθούμε σύντομα, πέρασε όμως ο καιρός, μας έπιασε η πανδημία και αναγκαστήκαμε να τα πούμε μέσω Skype.
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος δεν είναι τυπική περίπτωση πολιτικού. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν πολιτικός. Λάτρης της φύσης, των σπορ, του ψαροντούφεκου και της κλασικής μουσικής, ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός το 2012 ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη, η χώρα βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας. Αλλά η αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία. Εξι χρόνια αργότερα, όταν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον ενέπλεξε με προκλητικό τρόπο στην υπόθεση Novartis, θα συγκινούσε το πανελλήνιο με τον φορτισμένο λόγο του στη Βουλή. Εντάξει, όχι το πανελλήνιο. Κάτι περιθωριακοί χασκογελούσαν.
|
Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολίτικων Ιδρυμάτων (ENOP) προσκαλούν σε διαδικτυακή συζήτηση την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και ώρα 19:00 με θέμα "Πώς αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός - Η γεωπολιτική διάσταση" στην οποία μετέχουν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Πρεβελάκης, Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, ομ. Καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Pantheon-Sorbonne Daniel Gros, Διευθυντής Ερευενών Centre for European Policy Studies Gudrun Kopp, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ENOP Παναγιώτης Κακολύρης, Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων ΙΔΚΚ, Μέλος ΔΣ ENOP Η συζήτηση θα μεταδοθει... και στο facebook...
|
Wandertag #101: Ραμνούς με μπάνιο - 24 Μαΐου 2020Επιστρέψαμε στην ίδια διαδρομή που κάναμε με Λένα και Αντώνη πριν ένα χρόνο. Σήμερα με ωραία λιακάδα, κάπως δροσερά. Είναι και που ξεκινήσαμε νωρίς να πάμε δροσερά και να έρθει δροσερά στην ανηφόρα, ποδηλατικά από την Νέα Μάκρη ο Νίκος. Ο χώρος του Ραμνούντα, από τον ναό της Νέμεσης ως την αρχαία πόλη και λιμάνι κάτω στον νότιο Ευβοϊκό, εκτείνεται επί δύο η τρία χιλιόμετρα. Είναι, φυσικά, περιφραγμένος και αδύνατη η έξοδος και πρόσβαση στην θάλασσα. Από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου λοιπόν, περπατήσαμε σε χωματόδρομο κυρίως, βόρεια και παράλληλα με την περιφραγμένη περιοχή, για να φτάσουμε στην θάλασσα. Είναι καταπράσινοι λόφοι που κατεβαίνουν ως το νερό, με πεύκα, κέδρα και πυκνό θαμνότοπο. Ανάμεσα στην ελεύθερη βλάστηση, ελαιώνες και ορεινά αμπελάκια. Για συντομία, διασχίσαμε ρεματιά, και από 'κει, πάλι σε χωματόδρομο κατεβήκαμε στην θάλασσα στο εκκλησάκι της ΑγιαΜαρίνας. Λίγο σκαρφάλωμα ακόμα σε παραλιακά βραχάκια και φτάσαμε σε παραλία με βότσαλο. Βουτήξαμε σε δροσερό νερό, ο Άλκης πρώτος που είναι και ο μικρότερος. Βέβαια το μπάνιο, ως γνωστόν, δρα κατά της ανορεξίας. Αλλιώς, ανόρεχτοι, δεν θα αγγίζαμε καν σάντουιτς και παστέλια... Γυρίσαμε λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο γιατί είχαμε ραντεβού με εργολάβο κουφωμάτων. Οι δουλειές, δουλειές.

|
Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα ΚουζήΑθήνα, σε μια παλιά αστική γειτονιά πλάι στην Ομόνοια, στην καρδιά της πόλης. Τη δεκαετία 1990, πολλοί Έλληνες την εγκαταλείπουν και εγκαθίστανται εδώ κύματα μεταναστών από την Ανατολική Ευρώπη. Από το 2009, στην κρίση, η περιοχή υποβαθμίζεται. Σήμερα, η γειτονιά φιλοξενεί ένα μωσαϊκό από μετανάστες και πρόσφυγες από την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τουρίστες και λίγους παλιούς κατοίκους.
Ξεπερνώντας την έλλειψη κοινού γλωσσικού και πολιτισμικού κώδικα στην τάξη του, που αποτελείται από 17 μαθητές από 7 χώρες, ο δάσκαλος Φώτης Ψυχάρης αναπτύσσει τον δικό του τρόπο διδασκαλίας συγκερασμό πολλών παιδαγωγικών μεθόδων στο δημόσιο δημοτικό σχολείο όπου διδάσκει εδώ και 30 χρόνια, στην Πλατεία Βάθη. Με σπάνια πρόσβαση στην καθημερινότητα μιας σχολικής τάξης σε ένα δημόσιο σχολείο στο κέντρο της Αθήνας, η ταινία παρακολουθεί τον «κύριο Φώτη» να εμπνέει δημιουργικά την ομάδα του και να ενδυναμώνει τους μαθητές του στη μετάβασή τους από την Έκτη Δημοτικού στο Γυμνάσιο.
Δείτε το τρέιλερ...
|
Παραστάσεις μέσω διαδικτύουΠολλές παραστάσεις που θα έδιναν απόφοιτοί μας το διάστημα αυτό έχουν ακυρωθεί λόγω του κορονοϊού. Υπάρχει τουλάχιστον η δυνατότητα παρακολούθησής τους μέσω του internet. Δεδομένου δε ότι πολλοί συνεχίζουμε να "Μένουμε σπίτι" είναι μία ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έστω και με τον τρόπο αυτόν τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες μας:
- Η Κατερίνα Μαούτσου ως βοηθός σκηνοθέτη στον «Βυσσινόκηπο» στο διαδίκτυο. Δείτε εδώ ολόκληρη την παράσταση όπως ανέβηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου τη σεζόν 2012/13, με σκηνοθέτη τον Παντελή Δεντάκη και πλειάδα γνωστών ηθοποιών...
- Stand - up μονόλογοι του Δημήτρη Δημόπουλου. Δείτε στο youtube απολαυστικούς stand – up μονολόγους του Δημήτρη Δημόπουλου, τους οποίους έχει παρουσιάσει σε περιοδείες τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία...
- Νάνα Παπαδάκη: Με ελεύθερη πρόσβαση μπήκε στο διαδίκτυο το «Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της αποφοίτου μας Νάνας Παπαδάκη, ένα πολιτιστικό γεγονός αφιερωμένο στο έργο και τις ημέρες του μεγάλου μας ποιητή με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννησή του. Μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρη την παράσταση όπως ανέβηκε στο Φεστιβάλ των Αισχυλείων (2018) στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, με μια πρωτότυπη σκηνική χρήση του χώρου (μουσική: Β. Τζαβάρας, φωτισμοί: Γ. Ζορμπάς, σκηνική επιμέλεια: Α. Δημητρολοπούλου). Η παράσταση ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της το 2018, παίχτηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές στη δεύτερη σκηνή του θεάτρου Αργώ, καθώς και στο κύριο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Αισχυλείων. Δείτε την παράσταση...
Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η “Συντεχνία του Γέλιου“ έχουν ανεβάσει στο youtube διάφορες μικρές σκηνές και τραγούδια από τα έργα τους “Μορμόλης“, “Μια γιορτή στου Νουριάν“, “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας“, “Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν“ κ. α. Μπορείτε να τα δείτε εδώ...
|
Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"Από την Σοφίκα Ελευθερουδάκη λάβαμε ένα μήνυμα που θα λέγαμε ότι μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Άλλωστε η προσπάθεια που κάνουμε μέσω του site μας αυτό αποδεικνύει:
Ήθελα να σας ενημερώσω ξανά για την ενέργεια του «Ελευθερουδάκη», που λέγεται «Γράψε, Μπορείς!». Προτείνουμε σε όλους να γράφουν τις αναμνήσεις τους – τις δικιές τους, της οικογένειας, γονιών, επιχείρησης… Πιστεύω ότι φεύγοντας οι άνθρωποι, χάνονται και οι μνήμες τους, ιδιαίτερα τώρα που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν τόσο με τους παππούδες και γιαγιάδες όπως παλιά, ο χρόνος είναι λιγότερος, η τεχνολογία έχει πάρει το πάνω χέρι, φωτογραφίζουμε με το κινητό φωτογραφίες που δεν βλέπουμε ποτέ..κλπ. Και… ποιες καλύτερες αναμνήσεις από αυτές του σχολείου;;; Έχω κάποιες σκέψεις επ’αυτού και ίσως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε από κοντά;
|
Αγαπητοί φίλοι και φίλες επειδή οι αγγελίες είναι πλέον πολλές και δεν μπορούν να εμφανίζονται στο montags για μεγάλο χρονικό διάστημα αποφασίσαμε ότι όταν μία αγγελία προβληθεί για δύο συνεχόμενες εβδομάδες θα "μετακομίζει" στην ενότητα "ΑΓΓΕΛΙΕΣ".
Liebe Freunde, die Anzeigen haben nun grossen Umfang angenommen. Aus diesem Grund beschlossen wir, die Anzeigen, die schon zweimal im montags- Blatt erschienen sind, in die Anzeigen- Rubrik («ΑΓΓΕΛΙΕΣ») zu verlegen.
|
|
|
  |
|