|
Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο montags ο Κώστας Παπαηλιού συνεχίζει τις έρευνές του, για "ανασκαφές" κυριολεκτικά πρόκειται, και φέρνει συνέχεια στην επιφάνεια ευρήματα που αιφνιδιάζουν. Η προσπάθειά του ξεκίνησε με την απόφαση να εκδώσει μία σειρά από τόμους / αφιερώματα στους Φιλέλληνες κυρίως με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αλλά η έρευνα επεκτάθηκε προσεγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις και το σχολείο, που όπως όλοι μάθαμε, δημιουργήθηκε από Γερμανούς Φιλέλληνες του τέλους του 19ου αιώνα.
Ένα σημαντικό γεγονός των επόμενων ημερών είναι το Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς. Διατρέχοντας τα ονόματα των ομιλητών εντοπίζουμε δέκα τουλάχιστον "δικούς μας": Παναγιώτης Πικραμμένος, Τάσος Γιαννίτσης, Πάνος Λασκαρίδης, Μάρω Κακριδή, Βασίλης Ψάλτης, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Ξένια Κουναλάκη, Άγγελος Κωβαίος, Ronald Meinardus, Γιώργος Ευγενίδης,
Δεν πέσαμε πολύ έξω προβλέποντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία απομακρύνεται σιγά-σιγά από το κάδρο προσφέροντας γκρο πλάν σε άλλα γεγονότα. Επιμένοντας όμως εμείς, φιλοξενούμε σήμερα ένα άρθρο του Θανάση Γεράνιου, απόφοιτου του '62 και πολύ γνωστού φυσικού, ο οποίος κρούει τον κώδωνα για τις συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου.
Και μία ευχάριστη έκπληξη: Είδαμε τον Κώστα Παπαηλιού και την σύζυγό του Μαργαρίτα Παρισιάνου ανάμεσα στους φίλους του Τάσου Καβαδέλλα στο προηγούμενο Wandertag.
Όπως αναφέραμε και στα προηγούμενα montags, η Σχολή επανασχεδιάζει την ιστοσελίδα της και καλεί εμάς, τους αποφοίτους με σκοπό να συγκεντρώσει δηλώσεις και φωτογραφίες για την ενότητα "Our stories" στην πρώτη σελίδα της, μία πρωτοβουλία, που βεβαίως υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά μιάς και γίνεται για πρώτη φορά.
Ας δούμε και το πρόγραμμα της εβδομάδας:
Δευ / Μο 04.04 - Τρι / Di 05.04 - Τετ / Mi 06.04 - Έναρξη εργασιών Οικονομικού Forum Δελφών Πεμ / Do 07.04 - Παρ / Fr 08.04 - Academica - Νίκος Αθηναίος Σαβ / Sa 09.04 - Ο θάνατος και η κόρη - Στράτος Σωπύλης Κυρ / So 10.04 - Ο θάνατος και η κόρη - Στράτος Σωπύλης - Νίκος Παπαντώνης στο Γυάλινο Up Stage - Wandertag Βροκόλι Πάρνηθας
και μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τις αγγελίες μας, τις οποίες ενημερώνουμε συνεχώς. Σήμερα φιλοξενούμε και δύο νέες αγγελίες, μία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και μία του Goethe.
Οι συνδρομές σας μας βοηθούν να συνεχίσουμε το έργο μας. Περισσότερα...
|
Πρόσκληση προς Αποφοίτους: Our StoriesOur Stories
Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι,
στο πλαίσιο δημιουργίας της νέας ιστοσελίδας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών που αναμένεται να βγει στον αέρα πριν το καλοκαίρι, πρόκειται να εντάξουμε στην αρχική σελίδα φωτογραφίες και σύντομες δηλώσεις αποφοίτων μας.
Σε ένα κειμενάκι 40-50 λέξεων (και όχι περισσοτέρων από 60), σας προσκαλούμε να γράψετε μια δήλωση για το σχολείο μας. Θα μπορούσατε να αναφέρετε τις αξίες με τις οποίες σας «προίκισε» η Γερμανική Σχολή Αθηνών ή το τι αποκομίσατε από τα χρόνια σας στη Γερμανική Σχολή Αθηνών που επέδρασε καταλυτικά στην ενήλικη ζωή σας ή απλώς τι σας έρχεται στον νου, τι συναισθήματα σας γεννιούνται, όταν θυμάστε το σχολείο.
Θα χρειαστούμε μια όμορφη φωτογραφία σας (τουλάχιστον 350 x 400 px), τη σύντομη δήλωσή σας έκτασης 40-50 λέξεων, το ονοματεπώνυμο που θέλετε να εμφανιστεί καθώς και το έτος αποφοίτησης από τη Σχολή. Η αποστολή αυτών των στοιχείων εκ μέρους σας θα ισοδυναμεί με συναίνεση προς τη Σχολή να τα χρησιμοποιήσει δημόσια. Παρόλα αυτά θα θέλαμε μέσα στο συνοδευτικό κείμενο που θα μας στείλετε να αναφέρετε την πρόταση: «Συναινώ στην δημοσίευση του ονόματος, έτους αποφοίτησης, φωτογραφίας μου και δήλωσης σχετικά με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών στη νέα ιστοσελίδα της Σχολής.»
Στην ιστοσελίδα δεν πρόκειται να αναφέρονται άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η επαγγελματική ιδιότητα ή οι δράσεις και τα έργα των αποφοίτων που θα φιλοξενούμε. Θέλουμε απλώς να αναδείξουμε μέσα από τις δηλώσεις των κάθε ηλικίας αποφοίτων μας τη σημασία που έπαιξε το σχολείο στη ζωή τους. Σκοπός μας είναι τα σύντομα αυτά πορτρέτα των αποφοίτων μας να ανανεώνονται ανά τακτά διαστήματα. Τα mail σας με όλα τα παραπάνω στοιχεία παρακαλούμε να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση karamina@dsathen.gr.
Σας ευχαριστούμε θερμά.
Αγγελική Κανελλακοπούλου (1985) εκ μέρους της ομάδας εργασίας της νέας ιστοσελίδας
|
Το Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη και ο «άγνωστος» ναζισμός Πρόσφατα, η κόρη του, ενδυματολόγος - σκηνογράφος Κατερίνα Καμπανέλλη, ανακάλυψε «κρυμμένο» σε ένα μεταλλικό ντουλάπι, στη βεράντα του διαμερίσματος του πατέρα της, ένα σημείωμά του που ξεκινά με τη φράση: «Είμαι ένας από τους επιζήσαντες κρατούμενους στο SS στρατόπεδο συγκεντρώσεως και εξοντώσεως του Μαουτχάουζεν (...)»
Ο Παύλος Αγιαννίδης γράφει από τις "σελίδες" του protagon.gr για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη με αφορμή το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2022 ως «Λογοτεχνικό Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη». Μάλιστα στις 30 Μαρτίου 2022, άνοιξε στο Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Γκίκα (Κριεζώτου 3) η έκθεση «Στη Χώρα Καμπανέλλη: Νάξος, Μαουτχάουζεν, Αθήνα».
Δείτε το άρθρο στο protagon.gr...
|
Ξένια Κουναλάκη "To ωραιότερο επάγγελμα στον κόσμο" Θυμάμαι στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα το 2011, όταν περνούσα τυχαία από μέσα για να δω τι γίνεται, άκουγα διαρκώς το σύνθημα «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Το φώναζαν με πάθος οι παριστάμενοι κατευθείαν μέσα στα αυτιά μου, και με ενοχλούσε τρομερά η γενίκευση. Προσπαθούσα τότε να καταλάβω τι προκαλεί τέτοιο μένος για ένα επάγγελμα το οποίο χτυπήθηκε αδυσώπητα από την κρίση και δημιούργησε ένα μαζικό προλεταριάτο από νέους, άνεργους ή κακοπληρωμένους, ενίοτε ανασφάλιστους, εργαζομένους.
Οι τρεις συναπτές κρίσεις, η οικονομική, η υγειονομική και τώρα η ουκρανική, αποκατέστησαν εν μέρει το κύρος της δημοσιογραφίας. Νομίζω όμως ότι ειδικά ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτέλεσε το έναυσμα να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τη σημασία της αποστολής ανταποκριτών στις εμπόλεμες ζώνες, της ψύχραιμης καταγραφής των γεγονότων, της ιστορικής αναπλαισίωσής τους και πάνω από όλα των ηρωικών εκφάνσεων της δουλειάς μας.
Δείτε όλο το άρθρο...
|
Θανάσης Γεράνιος: “Ένας πυρηνικός πόλεμος θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας” Ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Θανάσης Γεράνιος (’62) συνοψίζει τις ανυπολόγιστες συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου, στην πρόσφατη (12/3/2022) συνέντευξή του στην Lifo με τίτλο “Ένας πυρηνικός πόλεμος θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας“.
Υποστηρίζει ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η επαναφορά των πυρηνικών αντιδραστήρων ήρθε σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης, που τα αντανακλαστικά της κοινωνίας είναι σε ύπνωση και οι αντιδράσεις της αμβλυμμένες. Όμως, η ίδια η φύση, με τις ισορροπίες της, ξύπνησε δραματικά την κοινωνία από τον λήθαργο, καταδεικνύοντας ξανά πόσο επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη είναι η πυρηνική ενέργεια.
Ο καθηγητής Γεράνιος απαντά στη συνέντευξή του σε καίριες ερωτήσεις και συγκεκριμένα: Τι σηματοδοτεί η επαναφορά της συζήτησης για την πυρηνική ενέργεια; Ποιοι είναι οι πυρηνικοί κίνδυνοι σήμερα; Υπάρχει συγγένεια πυρηνικών αντιδραστήρων με ραδιενεργά και πυρηνικά όπλα; Ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου; Τι ακριβώς συμβαίνει σε μια πυρηνική έκρηξη; Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πυρηνική ενέργεια ως βασικό εργαλείο προκειμένου να πετύχουμε κλιματική ουδετερότητα έως το 2050; Είναι αλήθεια ότι τα πυρηνικά απόβλητα παραμένουν επικίνδυνα για 100.000 χρόνια; Τι μας μαθαίνει το παρελθόν σχετικά με τα πυρηνικά;
Όλη η συνέντευξη στο lifo...
|
Έναρξη της ACADEMICA Αθηνών για το 2022 Η Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών, με διευθυντή τον γνωστό μαέστρο Νίκο Αθηναίο (’64), ξεκινά τον κύκλο συναυλιών της στην Αττική για το 2022. Στις πρώτες συναυλίες του κύκλου θα ακουστούν έργα των Δημήτρη Λιάλιου, Διονύση Λαυράγκα, Ανδρέα Νεζερίτη και Θεόδωρου Αντωνίου. Σολίστ ο Δημήτρης Σουκαράς, κιθάρα.
Πρώτη συναυλία: Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ώρα έναρξης: 8.30μμ, είσοδος ελεύθερη. ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής“), Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17 – 19, πλησίον Χίλτον – στάση μετρό “Ευαγγελισμός.
Θα ακολουθήσουν άλλες 2 ίδιες συναυλίες, όλες με επίσης ελεύθερη είσοδο, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης: Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Δευτέρα 11/4), και στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη: Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης“ (Παρασκευή 15/4). Οι συναυλίες είναι με το ίδιο πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο και με ώρα έναρξης 8.30μμ.
Περισσότερα...
|
Ο Νίκος Παπαντώνης στο Γυάλινο Up Stage Ο Νίκος Παπαντώνης (’82) παρουσιάζει τη νέα του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τις λεωφόρους θα ανοίξω». Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 143, την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 9μμ. Εισιτήριο:10€. Ένας αξιόλογος τραγουδοποιός που τον γνωρίσαμε το 2020 από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Ι.Χ. τραγούδια ιδιωτικής χρήσης», στον οποίο συμμετέχει ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Ο νέος του δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια που κινούνται στους ήχους του ελληνικού ροκ, με διάθεση μελαγχολική αλλά και αισιόδοξη και μελωδίες που ταξιδεύουν τον ακροατή σε συννεφιασμένα αλλά και ηλιόλουστα τοπία. Πληροφορίες και κρατήσεις.... και στο gialino.olympicbiz...
|
Wandertag#119 : Νότια Πεντέλη - Κυριακή 3 Απριλίου 2022Όπως έλπιζα, ήταν άνοιξη σήμερα. Το τι ανεμώνες και άλλα λουλούδια είδαμε, δεν λέγεται! Μαζευτήκαμε στο τέρμα της λεωφόρου Πεντέλης και από 'κει σύντομα στα πόδια του λόφου Καλλιθέας ένα βήμα από τον λόφο με το αστεροσκοπείο Πεντέλης. Είμασταν παλιοί και νέοι και ξεσκουριάσαμε για τρεις ωρίτσες. Περάσαμε από την αρχή μονοπατιού προς σπηλιά Νταβέλη που είναι καταλειμμένη από έναν .... πυλώνα υψηλής τάσης υπό κατασκευή. Πάντως μετά από τα έργα το μονοπάτι υπάρχει μια χαρά. Λίγο ανηφορικά, φτάσαμε στον πρώτο χωματόδρομο, όπου κάναμε στάση για την ομαδική φωτό. Από 'κει ακολουθήσαμε χωματόδρομους προς ανατολή. Είχαμε καλές θέες της νότιας Πεντέλης και καλές θέες της πόλης, από Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια , Καστέλλα, Αιγάλεω, Πάρνηθα και πιο πίσω τον Πατέρα. Φτάσαμε στην άσφαλτο που οδηγεί στον Αγ.Πέτρο και την Νέα Μάκρη και από εκεί πίσω στην πλατεία Αγ.Τριάδας όπου καφέ και ταβέρνες. Όσοι θέλαμε ταβέρνα και μπύρα ατυχήσαμε. Είχαμε κάποιον που δεν είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί. Στάθηκε αδύνατον να επιτραπεί να καθίσουμε, ακόμη και σε υπαίθριο τραπέζι ! Είναι θαυμάσια εποχή! Εποχή για πεζοπορίες ! Οι πεζοπόροι της DSA
|
Επιτυχής προβολή της ταινίας «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΠΡΙΜΟ» Ιδιαίτερα επιτυχής η προβολή του docudrama ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΠΡΙΜΟ που πραγματοποιήθηκε στις 29/3/2022 στην Αθήνα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προβλήθηκε και στην Αθήνα, με μεγάλη απήχηση κοινού, το docudrama «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο», αφιερωμένο στα θύματα του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. Η εκδήλωση αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας της «Ομάδα Όνειρο» με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα. Στην προβολή παρευρέθηκαν απόγονοι των τότε μαθητών του σχολείου Ουμπέρτο Πρίμο οι οποίοι είχαν προσκληθεί από την Ιταλία και τη Γαλλία ειδικά για αυτή την εκδήλωση. Το κοινό χαιρέτησαν η Πρόεδρος της Ταινιοθήκης Ελλάδος, η κυρία Μαρία Κομνηνού, η Επιτετραμμένες της Ιταλικής και Γερμανικής Πρεσβείας, η κυρία Susanna Schlein και η κυρία Heike Dettmann, ενώ η σκηνοθέτης της ταινίας, Alessandra Maioletti, μίλησε για τον έργο της, το οποίο στοχεύει να καλλιεργήσει μια κουλτούρα μνήμης ως κοινή συλλογική γνώση, να αναπτύξει μια κριτική προσέγγιση στα ζητήματα της εποχής μας ως πολίτες με προσεκτική και συμμετοχική συνείδηση.
|
Stammtisch am 14.04.2022 im Philadelphia - HausLiebe Mitglieder und Freunde des Vereins, in ihren Anfängen im Jahr 1837 bestand der Hauptzweck der damaligen „Deutschen Gesellschaft Philadelphia“ in der Abhaltung von Zusammenkünften der Mitglieder. Wenn man der überlieferten Geschichte glauben darf, fanden diese Treffen seinerzeit zweimal wöchentlich statt und ihr Besuch war obligatorisch. Im 185. Jahr unseres Bestehens möchten wir an diese Tradition anknüpfen und erneut einen regelmäßigen (nicht obligatorischen) Termin anbieten, an dem sich alle, die ein Interesse an deutsch-griechischer Kultur und am Austausch mit Gleichgesinnten haben, zu einem lockeren Zusammensein versammeln können. Anders als auf der historischen Ansichtskarte oben hoffen wir natürlich auch auf zahlreiches Erscheinen des weiblichen Teils der Mitgliederschaft! Der erste Stammtisch-Termin ist der 14. April 2022 ab 18:30 Uhr im Vereinshaus. Getränke und kleine Speisen können an der Bar erworben werden. Wir freuen uns auf Ihren Besuch! Deutsch-Griechischer Verein Philadelphia, Kriezi 62-64, GR-151 25 Maroussi Tel.: +30 210 68 48 009 - E-Mail: info@philadelphia1837.gr - www.philadelphia1837.gr
|
Wandertag#120 : Βροκόλι Πάρνηθας. Κυριακή 10 ΑπριλίουΣε ερημιές του βόρειο-ανατολικού εθνικού δρυμού. Χωρίς ανάβαση. Διάρκεια τέσσερις ώρες περίπου. Καπέλο, νερό, αθλητικά παπούτσια η τις αρβύλες σας. Για αγορά αρβυλών διαβάστε εδώ...
Συμμετοχή στο tasoskavadellas@gmail.com Έρχεστε με δική σας ευθύνη. Στην μετάβαση, οι χρόνοι συνάντησης ραντεβού τηρούνται. Δεν θέλετε να σας περιμένουν όλοι οι άλλοι. Σχεδιάστε διαδρομή και χρόνο την προηγουμένη το βράδυ. Το ΜΕΤΡΟ , Κυριακές έρχεται μόνο κάθε 10 λεπτά... Έτσι ώστε να είστε 5 - 10 λεπτά προ τυπικής ώρας στο ραντεβού !
φιλικά Τάσος Κ
|
Ο Στράτος Σωπύλης στο θέατρο 104 Ο Στράτος Σωπύλης ερμηνεύει τον έναν από τους τρεις ρόλους στο βραβευμένο έργο «Ο θάνατος και η κόρη» του Ariel Dorfman που ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου στο «Θέατρο 104». Πληροφορίες για το έργο και την παράσταση...
Επίσης να αναφέρουμε την συμμετοχή του Στράτου Σωπύλη σε δύο πρόσφατες τηλεοπτικές σειρές:
- «Άγριες Μέλισσες», στον ρόλο του Μαξ Σρόντερ
- «Τα καλύτερά μας χρόνια», στον ρόλο του Διονύση
|
NO FINISH LINE ATHENSΗ επικαιρότητα –δυστυχώς– μας υπενθυμίζει ότι δεν αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό, αλλά για τη ζωή, την ευημερία, την αλληλεγγύη.
Το NFL είναι μια παγκόσμια αθλητική εκδήλωση με κοινωνικό χαρακτήρα, η μεγαλύτερη μάλιστα ως προς το φιλανθρωπικό της έργο, τον αριθμό συμμετοχών και διάρκεια. Το NFL Athens πραγματοποιείται για 6η χρονιά και φέτος θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 25 Μαΐου έως την Κυριακή 29 Μαΐου, με στόχο τη στήριξη χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο αγώνας διαρκεί 5 ημέρες ή 100 ώρες! Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι η «Αγορά του Καλατράβα» στο Ο.Α.Κ.Α.
Η μοναδικότητα του αγώνα έγκειται στην ευκολία που παρέχει σε κάθε άτομο ή ομάδα να συμμετέχει και να προσφέρει είτε περπατώντας είτε τρέχοντας, ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας και της νύχτας, χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό! Απώτερος στόχος αποτελεί η καταγραφή χιλιομέτρων, τα οποία μετατρέπονται σε χρήματα για την υλοποίηση προγραμμάτων από την ένωση «Μαζί για το παιδί».
Το σχολείο μας θα συμμετάσχει με χαρά σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών: μαθητές, καθηγητές, γονείς, απόφοιτοι, προσωπικό και φίλοι.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή δίνοντας τα ακόλουθα στοιχεία
ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ,ΦΥΛΟ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝ., E-MAIL, ΤΗΛ., ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: konstantinidis@dsathen.gr
Το κόστος συμμετοχής είναι 10.- ευρώ.
Έγκυρη θα θεωρείται η εγγραφή, αφού κατατεθεί το συγκεκριμένο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμός της ALPHA BANK, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, IBAN: GR 4901401100110002002000634. (Στην αιτιολογία κατάθεσης συμπληρώνετε το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος/ της συμμετέχουσας.)
Σημαντικό ! Τα έξοδα αποστολής ΔΕΝ επιμερίζονται! Τα αναλαμβάνετε εσείς!
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.
|
Diplomatische Akademie Wien - SommerkursDie Diplomatische Akademie Wien (https://www.da-vienna.ac.at/de/Sommerkurs) ist an uns mit dem Wunsch herangetreten, ihren Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde, der von 18. Juli – 11. August 2022 zu bewerben.
Der Sommerkurs der Diplomatischen Akademie Wien (DA) bietet intensiven Deutschunterricht für Lernende aller Leistungsniveaus. Sowohl Anfänger als auch Fortgeschrittene, die ihre Deutschkenntnisse perfektionieren möchten, finden hier den ihren Kenntnissen entsprechenden Kurs. Der Unterricht findet in Kleingruppen statt und wird von einem Team hoch qualifizierter Lehrkräfte mit einer spezifischen Ausbildung in Deutsch als Fremdsprache durchgeführt. Im Rahmen von Vorlesungen und Exkursionen können die TeilnehmerInnen Kenntnisse über österreichische Politik, Geschichte und Wirtschaft erwerben. Themenrecherchen, kreative Spracharbeit und Freizeitaktivitäten bieten die Möglichkeit die Österreichische Gesellschaft und Kultur kennenzulernen und das im Unterricht erworbene Sprachwissen anzuwenden.
Die Zielgruppe richtet sich an Studierenden und Berufstätigte, der Kurszeitraum ist Juli-August 2022 (vier Wochen) und die Anmeldefrist ist der 15. Mai 2022.
|
|
|
|
  |
|