|
Είδαμε ήδη από το προηγούμενο τεύχος την πληθώρα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων: θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, εκδόσεις βιβλίων και σήμερα προσθέτουμε σε όλα αυτά και νέα γεγονότα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά: ο Σύλλογος Αποφοίτων αναβιώνει μετά από χρόνια την ελληνόφωνη θεατρική ομάδα αποφοίτων της DSA.
Μεγάλη εντύπωση έκανε η δημοσίευσή μας για το "Οικοτροφείο" από τα χαρτιά της Βέρας Μολοκότου. Ήταν άγνωση η ύπαρξή του σε πάρα πολλούς και έκανε μεγάλη εντύπωση η αναφορά των ονομάτων που αναγράφονταν στην παράγραφο με τις πληροφορίες, όπως αυτό της Christina Ott, όπου δίνεται και η διεύθυνση Φειδίου 1, εκεί όπου στεγάζεται το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (DAI). Η επικοινωνία μας με την ερευνήτρια του ινστιτούτου, Katharina Brandt, ανέδειξε και άλλα στοιχεία, που συνέδεαν την Γερμανική με το DAI, όπως τα παιδιά των Γερμανών Αρχαιολόγων, που φοιτούσαν στην Σχολή.
Ακόμη, στην αυλή της Αραχώβης συναντάμε σήμερα τον Κωνσταντίνο Καμάρη, πατέρα της Χαρίκλειας, αποφοίτου του '72 και τον Τάκη Ανδρικόπουλο, πατέρα της Νόρας Ανδρικοπούλου, αποφοίτου του '73.
Τέλος θα αναφέρουμε δύο φορές την Ξένια Κουναλάκη, που δημοσίευσε πολλά αυτήν εβδομάδα που μας πέρασε, και θα μας επιτρέψει ο Παύλος Αγιαννίδης να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο του, που είχε δημοσιευτεί πριν από τέσσερα χρόνια στο protagon με αφορμή τα γενέθλια του Μάνου Χατζηδάκη.
Όπως αναφέραμε και στα προηγούμενα montags, η Σχολή επανασχεδιάζει την ιστοσελίδα της και καλεί εμάς, τους αποφοίτους με σκοπό να συγκεντρώσει δηλώσεις και φωτογραφίες για την ενότητα "Our stories" στην πρώτη σελίδα της, μία πρωτοβουλία, που βεβαίως υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά μιάς και γίνεται για πρώτη φορά.
Ας δούμε και το πρόγραμμα της εβδομάδας:
Δευ / Μο |
|
24.10 - |
"Stammtisch, το γερμανόφωνο στέκι" Επιμορφωτικό σεμινάριο παιδικής κακοποίησης |
Τρι / Di |
|
25.10 - |
|
Τετ / Mi |
|
26.10 |
|
Πεμ / Do |
|
27.10 - |
|
Παρ / Fr |
|
28.10 - |
Επέτειος του "Όχι" |
Σαβ / Sa |
|
29.10 - |
|
Κυρ / So |
|
30.10 - |
Νάνα Παπαδάκη - τελευταία παράσταση |
και μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τις αγγελίες μας, τις οποίες ενημερώνουμε συνεχώς.
Οι συνδρομές σας μας βοηθούν να συνεχίσουμε το έργο μας. Περισσότερα...
|
Ελληνόφωνη θεατρική ομάδα αποφοίτων DSAΈχεις φοιτήσει στην DSA; Αγαπάς την ομαδική δουλειά και το θέατρο; Σου αρέσει να σκηνοθετείς, να παίζεις, να ασχολείσαι με τον ήχο ή να φτιάχνεις σκηνικά; Τότε σίγουρα θα ενθουσιαστείς με την πρωτοβουλία μας! Ο Σύλλογος Αποφοίτων αναβιώνει μετά από χρόνια την ελληνόφωνη θεατρική ομάδα αποφοίτων της DSA. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή απαντώντας όλες τις ερωτήσεις που θα βρεις στο https://forms.office.com/r/9eD3T6jzkE έως τις 10.11.2022. Η Χριστίνα Σπαντιδάκη (1988) και η Αγγελική Κανελλακοπούλου (1985) θα επικοινωνήσουν στη συνέχεια το συντομότερο δυνατό με όσες/όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Η πρώτη μας συνάντηση θέλουμε ιδανικά να γίνει μέσα στον Νοέμβρη! Πολλές από τις συναντήσεις μας θα γίνονται στην Κηφισιά, στον χώρο του βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού Natasha's Babyland - Wonderland (Ηούς 2, 14563 Κηφισιά) που μας παραχωρεί η αγαπημένη μας Νατάσσα Χρηστάκη (1985) και κάποιες πρόβες θα γίνουν βέβαια και στην Aula του σχολείου μας.
|
Κωνσταντίνος Καμάρης (1921-2013) (39*) (*) αν είχε συνεχίσει στην Σχολή θα είχε αποφοιτήσει το 1939
Ο Κωνσταντίνος Καμάρης γεννήθηκε στις 27.5.1921 και εμφανίζεται στα μαθητολογια πρώτη φορά την χρονιά 1926-27 στο Νηπιαγωγείο και ακολούθως από το 1927 έως το 1930 στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Αμέσως μετά μετακόμισε στην Σχολή Μακρή (στην οδό Ιπποκράτους 5) και αργότερα στο Βαρβάκειο, από όπου και αποφοίτησε το 1939. Την ίδια χρονιά, και μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, εισήχθη στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου από όπου αποφοίτησε και στην συνέχεια υπηρέτησε την σταρτιωτική του θητεία επί 4 χρόνια στο εργοστάσιο οξυγόνου του Στρατού στο Χαϊδάρι εν μέσω του Εμφυλίου. Η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινά στην Χαλυβουργική στο εργοστάσιο Συρματουργίας στην οδό Πειραιώς με τακτικές μετεκπαιδεύσεις στο Ruhrgebiet της Γερμανίας και το Linz της Αυστρίας και όταν η Χαλυβουργική εγκαινιάζει το εργοστάσιο στην Ελευσίνα το 1961 αναλαμβάνει την επίβλεψη της κατασκευής και της λειτουργίας της υψικαμίνου, της πρώτης υψικαμίνου στην Ελλάδα, η οποία θα αναλάμβανε, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Οικονομικού Ταχυδρόμου θα αναλάμβανε το έργο να λειώσει τα άχρηστα μέταλλα: "...η απίθανος θερμότης του κλιβάνου, που φθάνει 3.500 C βαθμούς, ρευστοποιεί βαθμηδόν τα παλαιοσιδηρικά, διά να τα μεταρέψη εντός τεσσάρων ωρών εις ένα φλογισμένον ρευστόν μίγμα, που μοιάζει με λάβα ηφαιστείου και που πρέπει να καθαρισθή διά να απαλλαγή από τα οξείδια και άλλα μη χρήσιμα υλικά". Συνταξιοδοτήθηκε το 1988, έπειτα από 40 χρόνια στην Χαλυβουργική, και έχοντας φθάσει στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Απεβίωσε στις 14.7.2013
|
Δημήτριος (Τάκης) Ανδρικόπουλος (43) (1925-1993)
Ο Τάκης Ανδρικόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το στις 14.6.1925. Τα πέντε πρώτα σχολικά χρόνια φοίτησε εκεί στο Γερμανικό Σχολείο. Το 1936 η οικογένεια του μετοίκησε στην Αθήνα. Ο Τάκης μεταγράφηκε στην Σχολή το 1936 στην ΣΤ' Δημοτικού, φοίτησε σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και αποφοίτησε το 1943. Ακολούθησε η εγγραφή στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για σπουδες Χημείας. Ήταν αδελφός της συγγραφέως και ζωγράφου Νέλλης Ανδρικοπούλου, πρώτης συζύγου του Νίκου Εγγονόπουλου, και έστειλε την κόρη του Νόρα στην Σχολή, η οποία αποφοίτησε το '73. Λόγω της δράσης του κατά των Γερμανών φυγαδεύτηκε το 1944 στην Μέση Ανατολή, οπου και εκπαιδεύτηκε. Από το 1944 υπηρέτησε αρχικά στον Αγγλικο και εν συνεχεία στον Ελληνικό Στρατό ως το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου τον Αύγουστο 1949. Μετά την αποστράτευση εργάστηκε ως αντιπρόσωπος κυρίως γερμανικών νηματουργείων και υφαντουργείων καθως και ασφαλιστικων εταιριών στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του, την οποιαν ανέλαβε ο ιδιος την δεκαετια του 1960 και διοίκησε ως το 1992. Πέθανε από καρκίνο στην Αθήνα στις 7.5.1993 σε ηλικία 68 ετών. Η φωτογραφία είναι του 1945
|
Τα παιδιά των αρχαιολόγων στα χρόνια της Αραχώβης Η μελέτη των Μαθητολογίων των χρόνων που η Σχολή ήταν στα κτίρια της Αραχώβης αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία όχι μόνον για τα παιδιά αλλά και για τα επαγγέλματα των πατέρων τους. Έτσι εντοπίσαμε παιδιά που είχαν πατέρα αρχαιολόγο και απεθυθυνθήκαμε στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούο και συγκεκριμένα στην ερευνήτρια Katharina Brandt, η οποία ερευνά την δραστηριότητα των γερμμανών αρχαιολόγων στην Ελλάδα. Από τις δηλώσεις στα μαθητολόγια προκύπτουν τα ονόματα των Wrede, Γκιλιέρου, Ziggeran, Buschor, Klehmet, Bronner, που έστειλαν τα παιδιά τους στην Σχολή.
Η Katharina Brandt μας διευκρίνισε για ορισμένους από αυτούς τα εξής: - Walther Wrede (1893-1990), πρωτοήλθε στην Ελλάδα το 1921 και εργάστηκε ως καθηγητής στην Γερμανική Σχολή κατά το διάστημα 1921-26 και αναφέρεται βεβαίως και στο βιβλίο του J.G.Hansen και μάλιστα ως μέλος του Vorstand. Από το 1937 έως το 1944 ήταν διευθυντής του DAI και είχε στείλει στην Σχολή τα τρία παιδιά του (Hilde, Gustel και Andreas). - Ernst Buschor (1886-1961), διετέλεσε Διευθυντής του DAI από το 1921-29 και εμφανίζεται ο γιός του Petros να φοιτά δύο χρονιές, το 1927-28 και το 1928-20 στην Β' και Γ' Δημοτικού αντίστοιχα. - Reinhold Klehmet (1859-1915). Ο μαθητής της Σχολής αναφέρεται ως Παύλος Κλέμεντ, δίχως πατρώνυμο, γεννημένος το 1927, μετά το θάνατο του Klehmet, ο οποίος πιθανόν να είναι παππούς ή συγγενής. - Oskar Broneer (1894-1992), ήταν φοιτητής στο American School of Classical Studies at Athens (ASCSA) από το 1924 και είχε την πρώτη του εμπειρία σε ανασκαφές στην Νεμέα το 1925 και ακολούθως στην Ακρόπολη. Εκείνη την περίοδο είχε αποκτήσει δύο γιούς, το Paul και το Theodore. Από το 1948 έως το 1960, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ήταν επιβλέπων των ανασκαφών στα Ίσθμια και ταυτόχρονα καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Chicago.
Όσον αφορά την Christine Ott, της οποίας το όνομα συναντήσαμε στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Οικοτροφείου που φύλαξε η Βέρα Μολκότου, καταγράφεται ως "μισή" Ελληνίδα (Halbgriechin), παντρεμένη με τον Kurt Gebauer, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Ο Kurt Gebauer ήταν αρχαιολόγος με πολυδιάστατο έργο, συνεργάτης του DAI με δραστηριότητα μεγάλη στις ανασκαφές στον Κεραμεικό.
|
Η Ντόρα Μπακογιάννη εκ βαθέων: Το τραύμα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη και η μάχη με το πολλαπλό μυέλωμα. Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλάει στην Αγγελική Σπανού και τον Αντώνη Παπαγιαννίδη, για τη νέα σειρά των podcast της ΕΠΑΨΥ για το iEidiseis, χωρίς κομπιάσματα και υπεκφυγές.
Δεν συγκρίνει το βάθος του τραύματος που της προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη με τη δυσκολία της μάχης της με το πολλαπλό μυέλωμα: «Το πρώτο με έσπασε. Η δολοφονία του Παύλου ήταν μια στιγμή που σκέφτηκα να αποσυρθώ και να μην ξαναβγώ από το καβούκι μου. Με έβγαλε εκτός κάθε ισορροπίας και πάντα ένα κομμάτι αυτής της πληγής είναι ανοιχτό, ακόμη και 33 χρόνια μετά. Για πολλά χρόνια ό,τι έκανα το έκανα ρομποτικά. Δεν ήθελα να με πλησιάζει κανείς. Ηταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί. Τη δική μου αρρώστια την αντιμετώπισα με τη σκέψη στα παιδιά μου και στον άντρα μου, σε όσους θα πονέσουν αν η έκβαση δεν είναι καλή. Μου έδωσαν δύναμη οι άνθρωποι που με συναντούσαν στο δρόμο και μου φώναζαν Ντόρα, γερά».
Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά για το πρόβλημα της υγείας της χωρίς υπεκφυγές, χωρίς διφορούμενα και χωρίς κομπιάσματα.
Ήταν αυτονόητο για εκείνη να ανακοινώσει τη διάγνωση αμέσως. «Οφείλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για την κατάσταση της υγείας μας. Πρέπει να ξέρουν», λέει και αναφέρεται στις παρενέργειες της αγωγής που ακολουθεί καταλήγοντας: «Όλα καλά. Να παραπονιέμαι εγώ, είναι πρόκληση».
Περισσότερα...
|
Jolanda Terenzio: "413 Tage" Η Ελίζα Παπαδάκη, δημοσιογράφος και απόφοιτος του 1967, μας ενημέρωσε για την γερμανική έκδοση του βιβλίου της θείας της, Γιολάντα Τερέντσιο, "413 Tage". Να θυμίσουμε ότι η Γιολάντα Τερέντσιο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Ήταν κόρη του Τόνι Τερέντσιο και της Τζούλιας Αμπελά και είχε μία αδελφή κατά δύο χρόνια νεότερη, την Άλμπα. Τελείωσε το Γυμνάσιο της Σχολής το 1940 και ενεγράφη στη Νομική Σχολή, από την οποία δεν αποφοίτησε. Στις 10 Ιουνίου 1944 συνελήφθη από τα Ες-Ες λόγω της αντιστασιακής της δράσης και εστάλη για καταναγκαστική εργασία στην Αυστρία. Εκεί δραπέτευσε από το στρατόπεδο επιλογής, συνελήφθη όμως και κρατήθηκε στη φυλακή Λάντεσγκεριχτ της Βιέννης. Μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον Ερυθρό Στρατό, επέστρεψε στην Αθήνα με πολλές κακουχίες, τον Αύγουστο του 1945, οπότε αποτύπωσε την εμπειρία της αιχμαλωσίας της στο έργο 413 Μέρες.
"413 Tage" ist eine autobiografische Schilderung jener Tage, die eine junge Griechin in Wien erlebte, nachdem sie am 10. Juni 1944 wegen der Beteiligung am kommunistischen Widerstand gegen die Besatzungsmacht von der SS in Athen verhaftet worden war. Aufgrund ihrer Deutschkenntnisse, kommt sie nicht ins KZ Chaidari, sondern wird als Zwangsarbeiterin nach Wien verschickt. In ihrem Buch beschreibt sie auf eindrückliche und spannende Weise die letzten Wochen und Monate des Zweiten Weltkriegs, ihre Haft im Gefängnis des Wiener Landesgerichts, den dort ständig stattfindenden Hinrichtungen, den alliierten Bombenangriffen, der Zerstörung der Stadt und der Befreiung vom Naziregime durch den Einmarsch der Roten Armee im April 1945. Nach langen Irrwegen kehrt sie im August 1945 endlich wieder in ihr Heimatland Griechenland zurück.
Περισσότερα...
|
Ξένια Κουναλάκη: "Τι κοινό έχουν ο Σολτς και ο Τραμπ;" Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, και ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχουν κάτι κοινό: Προτάσσουν τα συμφέροντα της χώρας τους, αδιαφορώντας για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ο πρώτος και την παραδοσιακή διεθνή επιρροή της Αμερικής ο δεύτερος.
Αν το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ το 2016 ήταν «America first», που συνεπαγόταν απόσυρση από σημαντικές διεθνείς συνθήκες και εγκαινίαζε την εσωστρέφεια της Ουάσιγκτον, στην περίπτωση του Σολτς συνέβη το αντίθετο: προεκλογικά ευαγγελιζόταν την εγκατάλειψη της γερμανικής εγωπάθειας και της τιμωρητικής πολιτικής της προκατόχου του Αγκελα Μέρκελ έναντι του Νότου μέσα από την υιοθέτηση της αμοιβαιοποίησης του χρέους στην Ευρωζώνη, για να προσγειωθεί απότομα στην ενεργειακή κρίση και στην υιοθέτηση του πακέτου των 200 δισ. ευρώ. Συγκριτικά ο Tραμπ αποδείχθηκε πιο συνεπής.
Δείτε το άρθρο της Ξένιας Κουναλάκη στην εφημερίδα "Καθημερινή"...
|
Παύλος Αγιαννίδης: «Χρόνια πολλά, κύριε Χατζιδάκι» «Ποιος είν’ τρελός από έρωτα;» Είναι «κραταιά ως θάνατος (η) αγάπη;» Αυτό και τόσα άλλα που μας έμαθε ο αξέχαστος Μάνος θα ακουστούν σε ένα τριετές πλάνο που θα φέρει στο προσκήνιο το γνωστό και άγνωστο έργο του «μεγάλου ερωτικού», χάρη στον γιο του Γιώργο Χατζιδάκι και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η αρχή γίνεται την ημέρα των γενεθλίων του, στις 23 Οκτωβρίου.
«Σ’ αγαπώ: δεν μπορώ / τίποτ’ άλλο να πω / πιο βαθύ, πιο απλό, / πιο μεγάλο!» Να που η ανάμνηση, η επίκληση ενός καταδικασμένου έρωτα γέννησε έναν «Μεγάλο Ερωτικό». Μιλάμε για το ποίημα που η Μυρτιώτισσα (η Κωνσταντινοπολίτισσα Θεώνη Δρακοπούλου) πρωτοδημοσίευσε τη χρονιά που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, το 1925, στην ποιητική της συλλογή «Κίτρινες φλόγες», με τις λέξεις που είχε καταφέρει να συναρμόσει για τον μεγάλο και πρόωρα χαμένο έρωτά της, τον ποιητή Λορέντζο Μαβίλη, που είχε σκοτωθεί στους Βαλκανικούς Πολέμους, 13 χρόνια πριν.
Δείτε το άρθρο του Παύλου Αγιαννίδη στο protagon.gr πριν από τέσσερα χρόνια τον Οκτώβριο του 2018...
|
Ξένια Κουναλάκη: "Nάνα Λουίζ Β. Λίντε στην «Κ»: Δεν πρέπει να διοικούμε σαν άνδρες" Η Nάνα Λουίζ Β. Λίντε είναι αντιπρόεδρος European Government Affairs της Microsoft. Τα τελευταία 14 χρόνια από επιτελικές θέσεις έχει συνδράμει τη Microsoft να οικοδομήσει συνεργασίες με κυβερνήσεις σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο και να καταστήσει τον τεχνολογικό κολοσσό έναν αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή. Επιβλητική παρουσία, πρώην μοντέλο και μητέρα τριών παιδιών, η ζωή της μοιάζει βγαλμένη από επεισόδιο της σειράς Borgen – άλλωστε είναι και Δανή. Μέχρι στιγμής, ζει έξω από την Κοπεγχάγη με τον σύζυγό της που αυτοαποκαλείται, αστειευόμενος, ως «η γυναίκα του σπιτιού». Είναι αυτός που κάνει τις δουλειές του σπιτιού και φροντίζει τα παιδιά όταν εκείνη ταξιδεύει ανά τον κόσμο για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Σύντομα όμως θα μετακομίσει στις Βρυξέλλες και ο καλλιτέχνης σύζυγός της θα την ακολουθήσει με χαρά, εφόσον τα παιδιά τους έχουν πλέον μεγαλώσει και τα δύο από αυτά σπουδάζουν αλλού.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, καταλήξαμε να συζητάμε για τις εμπειρίες μας ως δύο γυναίκες που προέρχονται από δύο διαφορετικές εργασιακές κουλτούρες. Παραδέχεται ότι ακόμη και στη χώρα της, τη Δανία, τα πράγματα δεν είναι πάντα ιδανικά για τις εργαζόμενες γυναίκες, ειδικά γι’ αυτές που δεν εργάζονται σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Microsoft. Κι εγώ αρχίζω να οραματίζομαι την ύπαρξη ενός μελλοντικού «κοινωνικού συμβολαίου» μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ελληνική οικογένεια.
Δείτε το άρθρο της Ξένιας Κουναλάκη στην εφημερίδα "Καθημερινή"...
|
Η Φάννυ Γεωμπρέ εκθέτει την Τετάρτη 2.11.2022 Η Φάννυ Γεωμπρέ μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσής της "Κυκλικές Αναγωγές" την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 στις 7 το βράδυ στο "Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή" στην Κηφισιά, Κασσαβέτη 18.
Η Φάννυ Γεωμπρέ γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Σχολή το 1966, και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αννοβέρου της Γερμανίας και είναι Αρχιτέκτων και Εικαστικός. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως Αρχιτέκτων ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως στέλεχος Εταιριών του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Η ασχολία της με τις τέχνες ξεκίνησε τα πρώτα της νεανικά χρόνια. Δάσκαλοί της στη ζωγραφική ήταν οι Fritz Klemm, Oswald Pejas, Kurt Sohns, Ελένη Νταλαμπέκη, Βίκυ Αναστασίου, Παναγιώτα Στάικου και Βαγγέλης Παππάς. Στη Χαρακτική οι Kurt Sohns, Βίκυ Αναστασίου και Ράνια Γριμάλδη-Κορομηλά.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής.
|
Άννα Φιλίνη: Έκθεση "Πορεία Ελευθερίας" Aγαπητοί και αγαπητές μου φίλοι και φίλες, σας στέλνω την πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την έκθεσή μου «Πορεία Ελευθερίας» στο Μεσολόγγι, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο εξαιρετικά ωραίο «Κτίριο Χρυσόγελου».
Τα ζωγραφικά έργα που φέρνω στο Μεσολόγγι-σε αυτήν εδώ την ιερή πόλη- μιλούν για την μνήμη και την ιστορία. Είναι εικόνες από αγώνες για την ελευθερία αλλά και για τη δημιουργία και την τέχνη, την αγάπη και τον έρωτα. Είναι, τελικά, εικόνες μιας ατέρμονης πορείας ανθρώπινων προσπαθειών, που, όσο περνούν τα χρόνια και ερευνώ ζωγραφίζοντας, οδηγούν σε έναν δρόμο που συγκινεί και γοητεύει όλο και περισσότερο.
Τα έργα που παρουσιάζονται προέρχονται από τρεις ζωγραφικές ενότητες, που δίνουν και έναν χαρακτήρα αναδρομής πάνω στη ζωγραφική δουλειά μου τελευταίας δεκαετίας σχετικά με την ιστορία:
|
Η Λένα Κιτσοπούλου στο Θέατρο Σφενδόνη Το έργο “Τα Νέα μου είναι σαρωτικά“ της γνωστής συγγραφέως και ηθοποιού Λένας Κιτσοπούλου (’89), σε σύλληψη και σκηνοθεσία της ίδιας, ανεβαίνει στο θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα 117 42 στάση μετρό Ακρόπολις. Πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου – θα παίζεται κάθε εβδομάδα από Πέμπτη έως Κυριακή, τελευταία παράσταση: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι τα εισιτήρια για τις πρώτες 4 παραστάσεις έχουν εξαντληθεί.
Τα νέα είναι πραγματικά σαρωτικά αυτή την εποχή, παιδιά, θα καταργηθεί η μεσαία τάξη, ακούτε, θα καταργηθεί η μεσαία τάξη, παιδιά, θα κόβεται το ρεύμα, θα ακριβαίνουν τα πάντα, θα έρθει φτώχεια, θα γίνονται πολλά σίριαλ μυθοπλασίας, θα ανέβει η μυθοπλασία, παιδιά, θα γίνονται καλά πράγματα στην τηλεόραση, η Αθήνα, παιδιά, θα είναι ούρμπαν, θα είναι φιούζιον, έχει έρθει η εποχή της αποδόμησης του μαμαδίστικου φαγητού, έρχονται θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα, ακούτε τι γίνεται; Θα σωθεί η Κυψέλη, θα σωθεί, όλοι θα σωθούμε αρκεί να μιλάμε, αρκεί να ποστάρουμε, παιδιά, (και τα λοιπά)
Περισσότερα...
|
Έφη Ρευματά: "Ο καθένας πεθαίνει μόνος του" του Hans Fallada Η Έφη Ρευματά έχει κάνει την μετάφραση στο έργο «Ο καθένας πεθαίνει μόνος του» του Χανς Φάλαντα που πάιζεται στο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 210-6453330 με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ για γκρουπ άνω των 15 ατόμων.
Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε θεατρική διασκευή, το μυθιστόρημα του Χανς Φάλαντα, «Ο καθένας πεθαίνει μόνος του», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.
«Ακόμα και μέσα στο πιο μαύρο σκοτάδι μπορεί να υπάρξει αντίσταση και ελπίδα».
Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια στο έργο του ο Φάλαντα περιγράφει την καθημερινή ζωή των Γερμανών πολιτώνκαι την αντίσταση που πρόβαλαν στον ναζισμό κάποιοι -λίγοι- «συνηθισμένοι» άνθρωποι.
Κεντρική ιστορία είναι αυτή των Κβάνγκελ, μια αληθινή ιστορία, την οποία ανακάλυψε ο συγγραφέας σε φακέλους της Γκεστάπο μετά το τέλος του ναζιστικού καθεστώτος.
Ο Ότο Κβάνγκελ είναι ένας εργοδηγός σε εργοστάσιο επίπλων που έχει μετατραπεί σε εργοστάσιο που φτιάχνει φέρετρα. Η Άννα είναι η γυναίκα του. Όταν ο γιος τους σκοτώνεται στον πόλεμο, αποφασίζουν να αντισταθούν με τον δικό τους τρόπο. Γράφουν κάρτ ποστάλ κατά του Χίτλερ που τις αφήνουν σε κεντρικά σημεία για να αφυπνίσουν τον Γερμανικό λαό.
|
Νάνα Παπαδάκη: “Νίκη, απόψε στο πάρτι“ για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος Με την ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Νάνα Παπαδάκη (’90) στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, τηλ. 210 6460748) η επιτυχημένη παράσταση «Νίκη, απόψε στο πάρτι» σε σκηνοθεσία και δραματουργική μεταγραφή της Ρούλας Πατεράκη και κείμενο της Νίκης Τριανταφυλλίδη. Πρόκειται για μια αφιερωματική βραδιά στη σπουδαία γυναίκα του ελληνικού θεάτρου και της σκηνής, τη Νίκη Τριανταφυλλίδη.
Η «Νίκη, απόψε στο πάρτι» επανήλθε από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, έως 30 Οκτωβρίου, για 10 μόνο παραστάσεις. Το έργο αποτελεί δραματουργική μεταγραφή, του πολυπρόσωπου πρωτότυπου έργου της Νίκης Τριανταφυλλίδη «Πάρτι στο σπίτι της Ελισάβετ Π», για ένα μόνο ρόλο, για ένα μόνο πρόσωπο που, επί σκηνής, επιχειρεί να καταδυθεί στην πολυπλοκότητα του ασυνειδήτου της συγγραφέως.
Περισσότερα...
|
Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι (’90) και η Συντεχνία του Γέλιου παρουσιάζουν φέτος την κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Volker Ludwig, η οποία είναι η νέα τους πρόταση για την κεντρική τους σκηνή (Σύγχρονο θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι Τηλέφωνο: 210 3464380).
Το έργο πραγματεύεται ένα από τα διαχρονικά σημαντικότερα κοινωνικά θέματα, την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις. Αγόρια και κορίτσια παίζουνε χωριστά; Δεν είναι όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά; Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών, με έναν απλό, αυθόρμητο και διασκεδαστικό τρόπο.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16 Οκτωβρίου
Κυριακές 11:30 & 14:30
Περισσότερα: https://www.viva.gr/tickets/theater/eimaste-patsi/
|
"Ο Θησαυρός της Βαγίας" στο θέατρο Αλάμπρα
Η Μαρία Σούμπερτ έχει κάνει την διασκευή του έργου «Ο Θησαυρός της Βαγίας»
Οι συνηθισμένες καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας παιδιών στην Αίγινα, μετατρέπονται σε μια μοναδική περιπέτεια με σκοπό την ανακάλυψη ενός θησαυρού στην Βαγία, που έκλεψε ένας Γερμανός στρατιώτης τον καιρό της Κατοχής!
Το 1969 η Ζωρζ Σαρή έγραψε το «Θησαυρό της Βαγίας», το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο είναι εν μέρει αυτοβιογραφικό. Το βιβλίο έγινε τηλεοπτική σειρά στην ΕΡΤ το 1984 και έκτοτε δεν έχει λάβει άλλη αναπαραστατική μορφή. Με κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με ένα λογοτεχνικό έργο υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας και αξίας που κοσμεί τη νεοελληνική λογοτεχνία. Η θεατρική διασκευή του έργου βασίστηκε στο παιχνίδι «κυνήγι του θησαυρού», με στόχο οι μαθητές-θεατές όχι απλά να παρακολουθήσουν το έργο αλλά να γίνουν και μέρος της δράσης του. Συγγραφέας: ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ Σκηνοθέτης : ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Θεατρική Διασκευή: ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΜΠΕΡΤ Πρωτότυπη Μουσική-Συνθέτης-Σολίστ Ακορντεόν: ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
|
Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Πρόληψη της Παιδικής Κακοποίησης Το Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό κύκλο πέντε (5) συναντήσεων με θέμα την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης. Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί γενική επισκόπηση και προσδιορισμός του φαινομένου της κακοποίησης ανηλίκων, θα συζητηθούν οι βασικές ενδείξεις κακοποίησης στα παιδιά, ο ρόλος των στερεοτύπων και των αντιλήψεων στο θέμα της βίας, ενώ θα παρουσιαστεί ο ρόλος του σχολείου αλλά και η νομική πλευρά ως προς το θέμα της διαχείρισης των περιστατικών. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε πέντε δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι εισηγητές του προγράμματος είναι οι: Μεταξία Σταυριανάκη, Κοινωνική λειτουργός, Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, ΙΥΠΔρ. Αναστασία Κουμούλα, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Συντονίστρια και Επιστημονική Υπεύθυνη της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων Εύα Κογιαννάκη, Νομικός, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων ΑθήναςΓιώργος Μόσχος, Νομικός, Εμπειρογνώμονας δικαιωμάτων του παιδιούΚωνσταντίνα Σκλάβου, Επ. Καθηγήτρια Τμ. Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπ. Δυτικής Αττικής Ημέρες συναντήσεων: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Ώρα: 18.00-20.00
|
Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει Joseph Roth Ανάμεσα στο σπουδαίο, εκτεταμένο και πολυποίκιλο έργο του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα Γιόζεφ Ροτ - έργο που τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε σε προσεγμένες μεταφράσεις στη γλώσσα μας -: ξεχωρίζει "Ο τυφλός καθρέφτης", μικρής έκτασης, θαυμαστής δομής, που ανήκει στα πρώιμα κείμενα του διανοητή και λογοτέχνη και μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κριτική σε αυτόν τον καλαίσθητο τόμο σε μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα (’63) και "συγκατοικεί" με τη νουβέλα "Απρίλης - Μια ιστορία αγάπης". Δυο υποδειγματικές νουβέλες των νεανικών χρόνων του Ροτ - δημοσιεύτηκαν το 1925. Πορτρέτα ανθρώπων μοναχικών, σχεδόν περιθωριακών, που ζουν, κινούνται και ονειρεύονται ή βουλιάζουν σε ένα πικρό σκοτεινό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. "Υπερήφανοι και τολμηροί ήταν οι άνθρωποι, σίγουρα έρχονταν απ' τα μεγάλα, δροσερά, καλά φυλαγμένα σπίτια κι απ' τα πλούσια δωμάτια, όπου καθρέφτες σε κάθε τοίχο επιβλέπουν διαρκώς τη στάση των κυρίων τους και την τελειοποιούν. Όποια όμως, όπως εμείς, έρχεται απ' τα στενά σπίτια και μεγαλώνει στα δωμάτια με τους τυφλούς καθρέφτες, μένει ντροπαλή κι ασήμαντη σ' όλη της τη ζωή".Η Φίνι ενηλικιώνεται σε ένα φτωχό και πικρόχολο περιβάλλον στη Βιέννη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ζωή -"σιδερένια"- τσακίζει τα όνειρό της, συρρικνώνει τις επιλογές της, ενοχοποιεί την αναδυόμενη θηλυκότητα της.Σε μια επαρχιακή πόλη, ένας μοναχικός, περιπλανώμενος άντρας ερωτεύεται " το κορίτσι στο παράθυρο" ενώ παράλληλα έχει δεσμό με μια γυναίκα. Ο έρωτάς του, ανεκπλήρωτος. Θα κληθεί να πάρει μια σημαντική απόφαση στη σκιά του αναπόφευκτου.Στα δύο κείμενά του που παρουσιάζονται σε αυτό από εικόνες της καθημερινότητας, αναδεικνύοντας τις συνθήκες που διαμορφώνουν τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και οδηγούν σε προσδοκίες που δεν ευοδώνονται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
|
DAAD: "Stammtisch, το γερμανόφωνο στέκι"Αγαπητοί φίλοι της DAAD,
Το team της DAAD Greece (Αποστολία Γουδουσάκη & Φρύνη Μπαγλατζή) καθώς και η Kulturweit/Freiwillige Emma Böger έχουμε τη χαρά να σε καλωσορίσουμε στο εναρκτήριο «Stammtisch».Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα στις 24.10.2022, ώρα 5 μ.μ. – 8 μ.μ.στην Cafeteria του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, 10672 με γερμανικό finger food. Στα Γερμανικά η λέξη Stammtisch χρησιμοποιείται όταν μια ομάδα ανθρώπων συναντιέται τακτικά, συνήθως σε ένα συγκεκριμένο στέκι. Το Stammtisch απευθύνεται σε νέους φοιτητές/απόφοιτους, με σκοπό την ανταλλαγή και τη δικτύωση και θα διοργανώνεται από τους νέους Kulturweitfreiwillige. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο daad-athen@goethe.de ως τις 19.10.2022, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε από κοντά.
|
Ανακοίνωση έναρξης 29ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού Ο φοιτητικός διαγωνισμός που έχει γίνει θεσμός, ανανεώνει το ραντεβού του με τους φοιτητές όλων των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας.
Ο Όμιλος Economia με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του 29ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού με θέμα:
Στρατηγικές ενίσχυσης βιωσιμότητας: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση (ΕSG)
Η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και οι στρατηγικές που έχουν καθοριστεί από τις πρακτικές για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση δίνει το έναυσμα για τη διενέργεια του φετινού διαγωνισμού.
Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν μια από τις τρεις υπο-ενότητες τη θεματικής: - Η υπευθυνότητα των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση - Οι επιχειρηματικές στρατηγικές που έχουν καθοριστεί από τις πρακτικές για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση - Η πολιτική και η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις δράσεις που ευθυγραμμίζονται με τα ESG πρότυπα
Περισσότερα...
|
Αυθεντικός Μαραθώνιος 12-13 Νοεμβρίου 2022 Από την Γερμανική Σχολή Αθηνών εκδόθηκε μια προσκληση για την συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο αλλά και στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων στις 12 και 13 Νοεμβρίου:
Αγαπητοί/-ές φίλοι/-ες,
είναι γεγονός ότι ο COVID-19 δημιούργησε τα τελευταία χρόνια μία αίσθηση ανασφάλειας σε πολλούς τομείς, ένας από τους οποίους είναι φυσικά και οι δρομικές δραστηριότητες.
Εμείς προσπαθούμε, με αισιοδοξία, να ξαναβρούμε τον ενθουσιασμό και τη χαρά της συμμετοχής σε αυτές τις δραστηριότητες που μας χαρίζουν αξέχαστες στιγμές!
Στη διοργάνωση θα εφαρμοστούν φυσικά οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Η μαζική συμμετοχή μελών της κοινότητας του σχολείου μας σε μία κοινή αθλητική δραστηριότητα ήταν πάντα ο στόχος που προσπαθούμε να επιτύχουμε. Όλοι οι φορείς της σχολικής κοινότητας, δηλ. οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι γονείς, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, οι απόφοιτοι, και οι φίλοι της DSA καλούνται να ξαναζήσουν υπέροχες στιγμές μέσα από μία τόσο σημαντική διοργάνωση.
|
Πρόσκληση προς Αποφοίτους: Our StoriesOur Stories
Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι,
στο πλαίσιο δημιουργίας της νέας ιστοσελίδας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών που αναμένεται να βγει στον αέρα πριν το καλοκαίρι, πρόκειται να εντάξουμε στην αρχική σελίδα φωτογραφίες και σύντομες δηλώσεις αποφοίτων μας.
Σε ένα κειμενάκι 40-50 λέξεων (και όχι περισσοτέρων από 60), σας προσκαλούμε να γράψετε μια δήλωση για το σχολείο μας. Θα μπορούσατε να αναφέρετε τις αξίες με τις οποίες σας «προίκισε» η Γερμανική Σχολή Αθηνών ή το τι αποκομίσατε από τα χρόνια σας στη Γερμανική Σχολή Αθηνών που επέδρασε καταλυτικά στην ενήλικη ζωή σας ή απλώς τι σας έρχεται στον νου, τι συναισθήματα σας γεννιούνται, όταν θυμάστε το σχολείο.
Θα χρειαστούμε μια όμορφη φωτογραφία σας (τουλάχιστον 350 x 400 px), τη σύντομη δήλωσή σας έκτασης 40-50 λέξεων, το ονοματεπώνυμο που θέλετε να εμφανιστεί καθώς και το έτος αποφοίτησης από τη Σχολή. Η αποστολή αυτών των στοιχείων εκ μέρους σας θα ισοδυναμεί με συναίνεση προς τη Σχολή να τα χρησιμοποιήσει δημόσια. Παρόλα αυτά θα θέλαμε μέσα στο συνοδευτικό κείμενο που θα μας στείλετε να αναφέρετε την πρόταση: «Συναινώ στην δημοσίευση του ονόματος, έτους αποφοίτησης, φωτογραφίας μου και δήλωσης σχετικά με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών στη νέα ιστοσελίδα της Σχολής.»
Στην ιστοσελίδα δεν πρόκειται να αναφέρονται άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η επαγγελματική ιδιότητα ή οι δράσεις και τα έργα των αποφοίτων που θα φιλοξενούμε. Θέλουμε απλώς να αναδείξουμε μέσα από τις δηλώσεις των κάθε ηλικίας αποφοίτων μας τη σημασία που έπαιξε το σχολείο στη ζωή τους. Σκοπός μας είναι τα σύντομα αυτά πορτρέτα των αποφοίτων μας να ανανεώνονται ανά τακτά διαστήματα. Τα mail σας με όλα τα παραπάνω στοιχεία παρακαλούμε να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση karamina@dsathen.gr.
Σας ευχαριστούμε θερμά.
Αγγελική Κανελλακοπούλου (1985) εκ μέρους της ομάδας εργασίας της νέας ιστοσελίδας
|
Zu verkaufen erstklassiger Familienwagen in hervorragendem Zustand Opel Meriva 1.4, Hubraum 1398 cc, Leistung 140PS, 6gang, KM Leistung: 115.000 KM, neuwertige Sommerreifen auf Alufelgen, 4x elektrische Fensterheber, zentral Verriegelung mit Fernbedienung, Klimaanlage, Musikanlage, Sitzheizung, Multifunktionslenkrad, Tempomat, Xenonlichter, Parksensoren vorne und hinten, Nichtraucherfahrzeug. Endpreis mit griechischer Zulassung (inklusive neuem TÜV und bezahlter Kfz Steuer 2022): 7.700,00 € Kauf mit deutschen Kennzeichen zu einem erheblich günstigeren Preis ist momentan noch möglich, da das Fahrzeug noch eine deutsche Zulassung hat. Falls Sie den Wunsch haben in DE das Fahrzeug umzumelden kann das mit der entsprechenden Vollmacht für Sie erledigt werden. Kontakt: 6974 339222
Πωλείται οικογενειακό αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση
Opel Meriva 1.4, 1398 κ.ε., ισχύς 140 PS, 6 ταχυτήτων, 115.000 km, ζάντες αλουμινίου, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο, aircondition, ηχοσύστημα, θερμαινόμενα καθίσματα, τιμόνι πολλαπλών, φώτα xenon, cruisecontrol, αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω. Τελική τιμή (KTEO και τέλη κυκλοφορίας 2022 πληρωμένα): 7.700,00 € Επικοινωνία: 6974 339222
|
Από το Philadelphia (Tel. 210-6848009) λάβαμε την ακόλουθη αγγελία;
Gesucht wird für das historische Forschungsprojekt "German Occupation Database" (Nationale Griechische Forschungsstiftung Athen) ein/e wissenschaftliche/r Mitarbeiter/in (abgeschlossenes Studium der Geschichte mit Spezialisierung auf Zeitgeschichte), für eine befristete Stelle in Athen (Vollzeit, 6 Monate). Voraussetzung: gute Deutschkenntnisse. Start: 1. November 2022. Allesweitere in der PDF.
|
|
|
  |
|