Γιάννης Αγρανιώτης (00)

agraniotis jannisΟ Γιάννης Αγρανιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Παρακολούθησε τα πρώτα του μαθήματα βιολιού στην ηλικία των έξι και μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή το 2000 αποφοίτησε από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας με Δίπλωμα Βιολιού ( Άριστα παμψηφεί, Α` βραβείο και Χρυσό μετάλλιο) με καθηγητή τον Βλαντισλάβ Χαλάψη (Vladislav Halapsis).

To 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Μουσική Ακαδημία του Rostock στη Γερμανία με τον Werner Scholz, υπήρξε δε ένας από τους τελευταίους μαθητές του. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς στη Μόσχα και στη Γερμανία και συμμετείχε σε σεμινάρια (master classes) με τους Heime Müller, Ivan Zenaty, Sergei Kravtchenko, Petru Munteanu και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Petersen (Petersen String Quartet) και συνεργάστηκε με τον Eberhard Feltz στο Βερολίνο.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και με σύνολα μουσικής δωματίου σε αίθουσες όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, την αίθουσα του Φ.Σ. Παρνασσός καθώς και στην Αμερική και σε Ευρωπαϊκές χώρες. Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως μέλος της Ορχήστρας Δωματίου της Μικρής ΕΛΣ. Παίζει με βιολί Stephan von Baehr, Paris 2010.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας