Παρασημοφόρηση Πέτερ Λίμπουργκ

Τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος απένειμε, την Παρασκευή 30.1.2015, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον Πέτερ Λίμπουργκ, γενικό διευθυντή της Deutsche Welle και μαθητή της Σχολής τη δεκαετία του ’70.

Ο Πέτερ Λίμπουργκ πέρασε ένα μέρος από τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, καθώς ο πατέρας του υπηρέτησε ως πρέσβης της Ο.Δ. Γερμανίας στην Αθήνα και απελάθηκε ως ανεπιθύμητος από το δικτατορικό καθεστώς.

Έκτοτε, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα κι είναι σημαντική η συμβολή του, υπό τη σημερινή του ιδιότητα, στη διασφάλιση του ρόλου της Deutsche Welle ως γέφυρας αμφίδρομης πληροφόρησης για τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Το Τάγμα του Φοίνικος, που ιδρύθηκε το 1926 και έλαβε το όνομά του από το μυθικό πτηνό του Φοίνικα, απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πολίτες άλλων χωρών για εξαίρετες πράξεις τους που συνέβαλαν στην εξύψωση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο κ. Λίμπουργκ, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Βόννη, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Λειψία. Το 1990 έγινε ανταποκριτής στις Βρυξέλλες του Γερμανικού Τηλεοπτικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DFA) και του τηλεοπτικού σταθμού SAT1, όπου κάλυπτε την ειδησεογραφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του, ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε ιδιωτικούς οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Γερμανία. Διετέλεσε στο παρελθόν βασικός παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του SAT1 και διευθυντής ειδήσεων του ProSiebenSat 1 TV.

Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι γενικός διευθυντής της Deutsche Welle.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο από tovima.gr

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας