Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits

Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη έδωσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο portraits παρουσιάζοντας την διαδρομή τουπαλαιότερου και ιστορικότερου οικονομικού περιοδικού την “Οικονομική Επιθεώρηση”, που εκδίδει και που είναι και το μόνο οικονομικό περιοδικό που έχει επιβιώσει όλων των κρίσεων. Το μοναδικό στην συνένετυξη αυτή είναι ότι παράλληλα με την ιστορία της οικογένειάς της διατρέχει και την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας από την πρώτη στιγμή της έκδοσης του περιοδικού που τότε είχε τίτλο “Βιομηχανική Επιθεώρηση”, η οποία, όπως αναφέρει:…ξεκίνησε το 1934 μια εποχή που η βιομηχανία στην Ελλάδα ήταν στα σπάργανα.

Θυμάται τα παιδικά της χρόνια:…θυμάμαι τη Μιχαλακοπούλου ποταμάκι και πηγαίναμε και παίζαμε. Δεν υπήρχε τότε η Αμερικάνικη Πρεσβεία και εκεί ερχόταν ένα Λούνα πάρκ κάθε καλοκαίρι και η Βασιλίσσης Σοφίας είχε μόνο μονοκατοικίες. Πήγαινα σχολείο στο Μαράσλειο και κάθε μέρα περπατούσα μέχρι τα γραφεία του περιοδικού στη Μουρούζη. Εκεί πρώτα διάβαζα και μετά «δούλευα» για το περιοδικό.

Η Αλεξάνδρα είναι απόφοιτος, αλλά δεν είναι μόνον εκείνη. Είναι και ο σύζυγός της Θανάσης Λασκαρίδης, ο αδελφός του συζύγου της Πάνος, ο πατέρας τους Κώτιας Λασκαρίδης, αλλά και η μητέρα της:

Όταν τέλειωσα τις σπουδές μου στη Νομική, έκανα ένα μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά στο Λονδινο, και το 1977 παντρεύτηκα το Θανάση Λασκαρίδη. Ήμασταν μαζί από το σχολείο, εκείνος σπούδαζε στο Μπέρμιχαμ και τον συνάντησα στην Αγγλία, όπου και μείναμε μαζί ένα χρόνο.Ήμασταν συμμαθητές και μάλιστα ήταν συμμαθητές και ο πατέρας του με τη μητέρα μου, πριν από τον πόλεμο στη Γερμανική Σχολή. Ο πεθερός μου ο Κώτιας Λασκαρίδης ήταν Πόντιος, ήταν ιχθυολόγος με σπουδές στη Γερμανία και η πρώτη του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν δύο αλιευτικά πλοία. Μετά πούλησαν τα αλιευτικά και πήραν πλοία ψυγεία. Τα πρώτα του λεφτά ο Θανάσης τα έβγαλε σαν μεσίτης πλοίων και μετά με συνεταίρους άρχισε να μεγαλώνει η εταιρεία τα πρώτα χρόνια του γάμου μας. Ο παππούς είχε κρατήσει ένα αλιευτικό «για να παίζει» και θυμάμαι που μας έφερνε κατεψυγμένες γαρίδες….

Όταν άρχισε να μεγαλώνει η εταιρεία μπήκε και ο αδερφός του ο Πάνος Λασκαρίδης που ήταν ναυπηγός και ταίριαξε τέλεια με την ομάδα και η εταιρεία μεγάλωνε. Ήταν πολύ ωραία χρόνια, δημιουργικά.

Δείτε όλη την συνέντευξη…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας