Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας

Kostas Papailiou über die Nutzung der Kernenergie

Από τον Κώστα Παπαηλιού λάβαμε ένα σημείωμα σχετικά με την δημοσίευση του άρθρου του Θανάση γεράνιου “Τι πήγε λάθος με το Τσερνομπίλ”:

Αγαπητοί φίλοι,

Με ενδιαφέρον διάβασα στο τελευταίο montags τη συνέντευξη του παλιού συμμαθητή μας της τάξης του 62 Θανάση Γεράνιου για το Τσέρνομπιλ, η οποία θα έλεγα είναι αρκετά αρνητική για την χρήση πυρηνικών αντιδραστήρων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επειδή καλόν είναι σε κάθε λόγο και ιδίως σε ένα τέτοιο θέμα που πολώνει να υπάρχει και αντίλογος, προτείνω να παρατεθεί σύντομα στο montags και μια άλλη πιο θετική γνώμη. Για αυτό δεν υπάρχει καταλληλότερος απο τον αγαπητό μου φίλο και συμμαθητή της τάξης του 63, Λεωνίδα Καμαρινόπουλο, ομότιμος πλέον καθηγητής στο ΤU Βerlin και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και τέως πρόεδρος στο Δημόκριτο και στην Ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας, τον οποίο ενημερώνω μέσω cc.

Φιλιά,

Κώστας

Ο Λεωνίδας Καμαρινόπουλος παραπέμπει στο άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου σε θέματα ενέργειας Μichael Schellenberger “Why HBO’s Chernobyl Gets Nuclear so Wrong”.

Διαβάστε το άρθρο του Θανάση Γεράνιου που δημοσιεύτηκε στο montags της 19ης Ιουνίου…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας