Μυρτώ Αρεταίου (98)

aretaiou myrtoΗ Μυρτώ Αρεταίου γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1998. Κατά την διάρκεια των σχολικών της χρόνων φοίτησε στην Σχολή Κλασικού Χορού της Νίκης Κονταξάκη. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Τμήμα M.M.E. με κατεύθυνση Πολιτιστικής Διαχείρισης του Παντείου Πανεπιστημίου παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Λίλιαν Τσατσαρώνη, απόφοιτο του Ωδείου Κόνταλυ. Μετά την αποφοίτησή της το 2002 συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στο ωδείο του Kreuzberg στο Bερολίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την Irena Bart- Greiner. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε μαθήματα Τεχνικής Αλεξάντερ με την Sibylle Havemann, καθηγήτρια στην Θερινή Ακαδημία του Salzburg.

Kατά την 5ετή παραμονή της στο Βερολίνο έκανε εμφανίσεις με τα συγκροτήματα Big Bazar Orchestra και Fried Fly σε μουσικές σκηνές όπως το Club Quasimodο και σε Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου σε πόλεις της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Ισπανίας. Το 2004 συμμετείχε στην χορωδία της όπερας του F.Poulenc «Τα στήθη του Τειρεσία» στο Saalbau Neukoelln και σαν σόλο τραγουδίστρια στην μουσικοθεατρική παράσταση «Die Botschaft» της ολλανδικής ομάδας Dogtroep.

Το καλοκαίρι του 2004 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Schule fuer F.M. Alexander-Technik Berlin με τους Dan Armon, Sibylle Havemann, Jonathan Sheratte και Elisabeth Molle. Στην διάρκεια της φοίτησής της ήρθε σε επαφή με σημαντικούς δασκάλους όπως ο Yehuda Kuperman, (Τελ Αβίβ), Odyssee Gaveau (Παρίσι) και Ruth Murray (Λονδίνο). Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης δούλεψε κυρίως με μουσικούς, παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα υπό την εποπτεία της Sibylle Havemann και αναλαμβάνοντας μαθητές της κατά την διάρκεια της απουσίας της.

Τον Ιούλιο του 2007 πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Tim Schneider σεμινάριο με τίτλο «Πιάνο και Τεχνική Αλεξάντερ» και αντικείμενο την βελτίωση της πιανιστικής τεχνικής με την βοήθεια των αρχών της Τεχνικής Αλεξάντερ. Τον Δεκέμβρη του 2007 απέκτησε το Δίπλωμα Διδασκαλίας της Τεχνικής Αλεξάντερ. Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μέλος του G.L.A.T. (Gesellschaft der Lehrer-innen der F.M. Alexander -Technik e.V. : Εταιρεία Διδασκάλων της Τεχνικής Αλεξάντερ).

Από το καλοκαίρι του 2008 παραδίδει μαθήματα στη Θερινή Ακαδημία του Mozarteum στο Salzburg ως βοηθός της παλιάς της καθηγήτριας Sibylle Havemann.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας