Ανθή Φουντά (08)

founta anthiΗ Ανθή (Ανθούσα) Φουντά γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2008. Μέχρι το 2013 παρακολούθησε το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2016 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή “Δήλος”- Δήμητρα Χατούπη.

Το 2009 παρακολούθησε το Επιμορφωτικό Προγραμμα ΓΣΑ (Το κόκκινο δάσος, Δ.Αλεξάκης, Φ. Μπάνου) και το 2010 έγραψε το θεατρικό έργο “Γάλα και Μανταλάκια” για την ΓΣΑ, ενώ ήδη από το 2004 συμμετείχε στην θεατρική ομάδα της Σχολής, όπου επί δύο χρόνια συσκηνοθετούσε τα έργα.

Το 2010 συμμετείχε στο “Το παραμύθι της κίτρινης χώρας” (Δ. Αλεξάκης, Φ. Μπάνου) σε Αναλόγιο του Εθνικού Θεάτρου και την επόμενη χρονιά στο έργο “Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου” με την Θεατρική Ομάδα ΕΜΠ. Το 2012 έπαιξε στο έργο Guantanamo (Frank Smith, σκ. Φ. Μπάνου) στα πλαίσια του “L’ Europe des Theatres” στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Το 2014 συνέγραψε μαζί με το Γιώργο Δασκαλάκη και τον Κωνσταντίνο Αναγνώστου το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους “The end of the road” και δημοσίευσε μικρές ιστορίες στο διαδικτυακό περιοδικό Kaboomzine. Επίσης πήρε μέρος στην παράσταση Μαουτχάουζεν του Θ. Μουμουλίδη στο Θεατρο Badminton. Το 2015 συμμετείχε στην παράσταση “Λαβύρινθος” (Σ. Κόττας, Ζ. Κολλάτου) στο ΒΙΟS. Τα τελευταία 5 χρόνια οργανώνει το θεατρικό παιχνίδι στην παιδική κατασκήνωση “ΛΕΛΟΥΔΑ”.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας