Ημερολόγιο εκδηλώσεων Δεκεμβρίου

Ακολουθεί το ημερολόγιο με τις προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις του μήνα Δεκεμβρίου στη Γερμανική Σχολή:

1. Δεκεμβρίου 2015 (Τρίτη): Ανάγνωση βιβλίου «Ημερολόγιο ενός ελληνικού ευρώ»

Οι Σύλλογοι Γονέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλούν στις 20.00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ, όπου ο συγγραφέας Γιώργος Χατζημαρκάκης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίου με τίτλο “Ημερολόγιο ενός ελληνικού ευρώ”. Μετά την ανάγνωση του βιβλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα, ο οποίος έχει διατελέσει ευρωβουλευτής για αρκετά χρόνια και είναι σήμερα εκτός από συγγραφέας και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, ενώ έχει προβλεφθεί και χρόνος για την υπογραφή βιβλίων.

3 και 4 Δεκεμβρίου 2015 (Πέμπτη και Παρασκευή): Παράσταση του γερμανόφωνου θεατρικού ομίλου «Προσοχή Γερμανοί!»

Ο γερμανόφωνος θεατρικός όμιλος σάς προσκαλεί και τις δυο ημέρες στις 20.00΄ στη θεατρική παράσταση «Προσοχή Γερμανοί!» στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ. Μια έξυπνη κωμωδία για την προσπάθεια των συγκατοίκων ενός πολυπολιτισμικού διαμερίσματος να υποκριθούν μια γερμανική οικογένεια. Δεν είναι καθόλου εύκολο να είναι κανείς «τυπικά Γερμανός» – κι αν προστεθεί και ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος, τότε η καταστροφή πλησιάζει απειλητικά!

5 Δεκεμβρίου 2015 (Σάββατο): Εκδήλωση συνάντησης του Συλλόγου Αποφοίτων

Η ΓΣΑ και ο Σύλλογος Αποφοίτων της ΓΣΑ προσκαλούν τους απόφοιτους σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο «Τα χρόνια της Μετσόβου – η Γερμανική Σχολή Αθηνών μετά τον πόλεμο». Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες που βρέθηκαν στο κτίριο της Μετσόβου από το 1956 έως το 1968, θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν σχολικές ιστορίες από την μεταπολεμική περίοδο στην Μετσόβου και να συζητήσουν την ιδιαιτερότητα της εποχής. Είναι η τρίτη εκδήλωση ενός κύκλου που ξεκίνησε το 2013 με του αποφοίτους του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και συνεχίστηκε το 2014 με τους αποφοίτους της περιόδου της δικτατορίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ώρα 19.00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύλλογο Αποφοίτων info@ex–dsathen.gr.

9 Δεκεμβρίου 2015 (Τετάρτη): Χριστουγεννιάτικη συναυλία «Χριστούγεννα – η γιορτή της αγάπης»

Τα μουσικά σύνολα της σχολής και το τμήμα μουσικής των τάξεων 10 d/e σας προσκαλούν στις 19.30΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ σε μια γλυκιά μουσική βραδιά αφιερωμένη στην περίοδο πριν τα Χριστούγεννα. «Χριστούγεννα – η γιορτή της αγάπης» – αυτή είναι η συνήθης περιγραφή των Χριστουγέννων. Δεν ξέρουμε όμως σε ποια αγάπη αναφέρεται. Πρόκειται για την αγάπη ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, την αγάπη στο Θεό, την αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους, …; Ή μήπως η φράση αυτή θέλει απλά να μας υπενθυμίσει ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο η γιορτή της κατανάλωσης και των δώρων; Στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΓΣΑ θα υπάρχει άφθονη αγάπη και θα ακούσουμε μουσικά έργα, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια αφιερωμένα σε κάθε μορφή αγάπης.

16 Δεκεμβρίου 2015 (Τετάρτη):Απονομή βραβείων

Η ΓΣΑ σας προσκαλεί στην βράβευση των νικητών του διαγωνισμού ζωγραφικής για νέους „On-the-Spot-Painting-and-Drawing-Competition“ της Ινδικής Πρεσβείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00΄ στο φουaγιέ της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Τα βραβευθέντα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο φουαγιέ..

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας