Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία

Deutschland übernimmt den Vorsitz der International Holocaust Remembrance Alliance…

Στον φιλόξενο χώρο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (EME) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη4 Μαρτίου 2020 η τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA (International HolocaustRemembrance Alliance) από τη Γερμανία.

Η διευθύντρια του μουσείου κ. Ζανέτ Μπαττίνου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. ΣαμουήλΜάτσας καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση τουΑντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και Επικεφαλής τηςΕλληνικής Αντιπροσωπίας στον IHRA κ. Δρ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, o Πρέσβης τουΜεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Paul Steinmetz που έκανε ένα σύντομοαπολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Λουξεμβούργου, οΠρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Δρ. Ernst Reichel που μίλησε γιατις προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας και τα σχέδια της Πρεσβείας τηςΟμοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, καθώς και ο κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ πουαπηύθυνε χαιρετισμό εν τη απουσία του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού ΣυμβουλίουΕλλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ αλλά και εξ ονόματι της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας, η οποίαθα βρίσκεται στο επίκεντρο της γερμανικής προεδρίας του IHRA.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός των ομιλητών, οι πρέσβεις και προσωπικό των πρεσβειώντου Ισραήλ, Αυστρίας, Ελβετίας, Γαλλίας και Η.Π.Α., καθώς και ο Σοφολογιότατος ΡαββίνοςΑθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν και άλλοι.Ακολούθησε μικρή δεξίωση που παρέθεσε η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας τηςΓερμανίας στην Αθήνα, για να τιμήσει το σημαντικό γεγονός.Περισσότερες πληροφορίες για την Προεδρία του IHRA από τη Γερμανία…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας