Θανάσης Βαλτινός: “Abstieg, Flussaufwärts”

Ο απόφοιτος Dr. Ulf-Dieter Klemm και η Andrea Schellinger,παρουσίασαν τον συγγραφέα Θανάση Βαλτινόκαι το βιβλίο του «Abstieg, Flussaufwärts», το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχουν μεταφράσει στα γερμανικά, ενώ τηνεκδήλωση συντόνισε ο Κώστας Καλφόπουλος, απόφοιτος του 1974.

valtinos 2018a

Την εκδήλωση χαιρέτησαν από την πλευρά της Σχολής η Διευθύντρια κα Annette Brunke-Kullik, που αναφέρθηκε στο έργο του Θανάση Βαλτινού και από την πλευρά του Συλλόγου Αποφοίτων ο Πρόεδρος Κώστας Γαλάνης και δεδομένου ότι η εκδήλωση ήταν τελικά δίγλωσση την διερμηνεία διεκπεραίωσε εξαιρετικά η απόφοιτος Αλίκη Ζουρνατζή.

Αρχικά ο Ulf-Dieter Klemm έκανε μία παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα, που περιέχει κείμενα του συγγραφέα στα γερμανικά και είναι προϊόν του εκδοτικού προγράμματος “Edition Romiosini” του F.U. Berlin, ενώ διάβασε ένα κομμάτι από τη νουβέλα “Εθισμός στη νικοτίνη”.

Ο Κώστας Καλφόπουλος εστίασε στη δυσκολία της μετάφρασης ενός λογοτεχνικού κειμένου ζητώντας και την άποψη του συγγραφέα για τον λόγο για τον οποίο άργησε τόσο πολύ να μεταφραστεί το έργο του στα γερμανικά. Ο Θανάσης Βαλτινός απάντησε ότι τα ελληνικά είναι πλέον μια “μικρή” γλώσσα σε αντίθεση με το παρελθόν και δεν αποτελούν πρώτη επιλογή των εκδοτών.

Η Andrea Scellinger παρουσίασε το ιστορικό υπόβαθρο στα έργα του συγγραφέα και με αυτήν την αφορμή επιχείρησε μία αναδρομή στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Αναγνώστηκαν τμήματα από τις νουβέλες “Επείγουσα ανάγκη ελέου”, “Κάθοδος των 9” και “Ανάπλους”, που έχει δανείσει και μέρος του τίτλου στην γερμανική έκδοση.

Μετά την εκδήλωση ο Σύλλογος Philadelphia προσέφερε εξαιρετικά προετοιμασμένο fingerfood με κρασί και αναψυκτικά, ενώ το βιβλιοπωλείο Colibri είχε αναλάβει την διάθεση των βιβλίων του Θανάση Βαλτινού και όπως είχαμε ανακοινώσει με την ευκαιρία της συγκέντρωσης κόψαμε και την Πίτα για την Καλή Χρονιά. Φωτογραφίες και ρεπορτάζ από το κόψιμο της πίτας θα βρείτε στην ενότητα:

“Εκδηλώσεις / Κοπή Πίτας”…

Την επόμενη ημέρα ο Γερμανός πρέσβης Jens Plötner παρέθεσε γεύμα στο σπίτι του προς τιμήν των συντελεστών της εκδήλωσης, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των προσκεκλημένων στο γεύμα αυτό ήταν απόφοιτοι και ανάμεσά τους η Κατερίνα Μητραλέξη, η Ήρα Τσατσαρώνη του βιβλιοπωλείου Νότος. Παρόντες επίσης ήσαν και οEkkehard Haring από το DAAD, όπως επίσης και οHubert Eichheim, Αντιπρόεδρος του “Philadelphia”

valtinos 2018b valtinos 2018h
valtinos 2018c valtinos 2018e
valtinos 2018f valtinos 2018d
valtinos 2018i valtinos 2018j
valtinos 2018k valtinos 2018g
valtinos 2018n valtinos 2018o
valtinos 2018p pita2018h
pita2018s

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας