Σαράντης Καλυβίτης (84)

kalyvitis sarantisΟ Σαράντης Καλυβίτης γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1967 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1984. Το 1989 πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του "Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών" και από το ίδιο τμήμα το Master το 1991. Το 1995 πήρε το διδακτορικό του από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ιδίου πανεπιστημίου με άριστα και με τίτλο διατριβής "Υποτιμητικές Προσδοκίες και Συστήματα Σταθερών Ισοτιμιών με Εφαρμογές στην Ελλάδα", ενώ ήταν υπότροφος καθ' όλη την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών.
Το 1995 έγινε Επισκέπτης Λέκτορας στο ΟΠΑ και παράλληλα από το 1998 Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο 2000. Την ίδια χρονιά εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής, το 2005 Αναπλητωτής Καθηγητής και το 2009 Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τα πεδία: Μακροοικονομική, Θεωρία και Πολιτική Οικονομικής Μεγέθυνσης, Διεθνής Χρηματοδοτική. Έχει δημοσιεύσει σε πολλά ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως Journal of Public Economics, Journal of Economic Dynamics and Control κ.α., και είναι συγγραφέας των βιβλίων Structural Funds: Growth, Employment and the Environment, Οικονομική Μεγέθυνση: Θεωρία και Πολιτική, Διεθνής Νομισματική και Μακροοικονομική Ανοιχτής Οικονομίας. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στον τύπο σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Το πλήρες ερευνητικό και διδακτικό του έργο βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.aueb.gr/users/kalyvitis.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Μπεατρίς Δημητριάδου (42) (1923-2014)

Η Βεατρίκη Δημητριάδου γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1923 και πήγε στη Γερμανική Σχολή το 1936 από όπου αποφοίτησε το 1942. Συμμαθητές και συμμαθήτριές της ήταν η Έβη Στασι [ ... ]