Mitgliederversammlung την Τετάρτη 18.11 και ώρα 19:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς και καθηγητές ως ακροατές χωρίς δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, ώρα 19:00 ́.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί με αυτόν τον τρόπο να σας δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για το έργο του.
Ημερήσια διάταξη:
1. Υποβολή και έγκριση του πρωτοκόλλου της Συνέλευσης της 17ης Ιουνίου 2020.
2. Έκθεση του ΔΣ σχετικά με:
- τη διεύρυνση του Συλλόγου
- τα οικοδομικά έργα
3. Έκθεση της Διευθύντριας της Σχολής
4. Ετήσια έκθεση πεπραγμένων για το οικονομικό έτος 2019/2020
5. Έκθεση ελεγκτών ταμείου για το οικονομικό έτος 2019/2020
6. Απαλλαγή του ΔΣ για το οικονομικό έτος 2019/2020
7. Εκλογή ελεγκτών ταμείου για το οικονομικό έτος 2020/2021
8. Πρόταση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020/2021 – Υποβολή και λήψη απόφασης
9. Διάφορα, Ερωτήσεις από μέλη

Παρακολουθήστε ζωντανά στο YouTube τη Γενική Συνέλευσηπαρακολουθήσετε ζωντανά στο YouTube τη Γενική Συνέλευση...

Ένα πείραμα της VW στην Αστυπάλαια για ηλεκτροκίνηση

Δυό απόφοιτοι, ο Στέφανος Γεωργακόπουλος ('88), συγγραφέας του άρθρου της Deutsche Well και ο Νίκος Κουνίτης ('88), ειδικός σε θέματα ηλεκτροκίνησς, συνομιλούν με θέμα το περιβάλλον και την πρωτοβουλία της Volkswagen στην Αστυπάλαια να αποδείξει ότι σήμερα είναι πλέον δυνατή η μετακίνηση, απαλλαγμένη από το διοξείδιο του άνθρακα, στηριγμένη αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια.  
VW und Griechenland wollen auf der Insel Astypalea zeigen, dass eine flächendeckende CO2-neutrale Mobilität schon heute möglich ist. Durch Elektromobilität soll die griechische Insel zu einem Vorzeigemodell werden.
Δείτε το άρθρο...

US Elections 2020 - Principles of democracy

Από τον Γιάννη Θεολογίτη λάβαμε μία ανακοίνωση για την δημοσίευση της μελέτης του σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ:
Έχουμε την ευχαρίστηση να σου παρουσιάσουμε την σύντομη ερευνητική εργασία μας US Elections 2020 - Principles of democracy που παρέχει μια επισκόπηση των πρόσφατων εθνικών εκλογών των ΗΠΑ, καθώς και των κρίσιμων επιπτώσεων μετά από την εν λόγω σημαντική αυτή πολιτική διαδικασία στο μεγαλύτερο ελεύθερο δημοκρατικό έθνος του κόσμου. Η θέση μας δεν θέτει καμία αξίωση ούτε προϋποθέτει ότι οι αναλύσεις, εκτιμήσεις και προβλέψεις στην παρούσα έκθεση θα υλοποιηθούν ή ότι ενδέχεται να είναι πιο έγκυρες από άλλες απόψεις.
Δείτε την μελέτη...

KAS: "Στρατηγικές βιωσιμότητας σε Ελλάδα και Γερμανία"

Το  Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδος και Κύπρου προσκαλεί σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Στρατηγικές βιωσιμότητας σε Ελλάδα και Γερμανία: Η εξασφάλιση των τροφικών αλυσίδων σε περιόδους κρίσης" την Τετάρτη 18/11 στις 17.30.
Συζητούν οι:
- Μάκης Βορίδης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, και 
- Hans Joachim Fuchtel, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ομοσπονδιακού Υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και τα Γερμανικά με παράλληλη διερμηνεία. Συντονιστείτε στο YouTube...

Γιάννης Παπαδημητρίου στην DW: Άρθρο για την Κύπρο

Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle Γιάννης Παπαδημητρίου (’87) δημοσίευσε στις 21.10 το άρθρο “Κύπρος: Πιο κοντά στα σενάρια διχοτόμησης“ με θέμα το καθεστώς που δημιουργείται μετά τις πρόσφατες εκλογές στα κατεχόμενα εδάφη. Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, γίνεται πλέον πολύ επίκαιρο. Περισσότερα...

Μαρία Κατσαρού: When Overwhelmed...

Δείτε την πρόσφατη ανάρτηση της Μαρία Κατσαρού στο youtube...

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Το «Ημερολόγιο ενός δειλού»

Τις επόμενες μέρες θα διατίθεται μέσω των e-shop των βιβλιοπωλείων η 8η χιλιάδα ενός βιβλίου του Βασίλη Παπαθεοδώρου (’85) που αγαπήθηκε από τους μαθητές, ενώ παράλληλα διατίθεται και δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από το site των Εκδόσεων Καστανιώτη, στο https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-5836-0

Το νεανικό μυθιστόρημα του Βασίλη Παπαθεοδώρου “Το ημερολόγιο ενός δειλού“ σκιαγραφεί με τον πιο παραστατικό τρόπο καθημερινές καταστάσεις τις οποίες βιώνουν όλο και περισσότερα παιδιά και συγκεκριμένα, αναφέρεται το bullying. Έχει λάβει το Βραβείο Βιβλίου Public 2015 στην κατηγορία “Ελληνική εφηβική λογοτεχνία”. Περισσότερα: https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid=197963&return_url

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκαν στην ψηφιακή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης οι υποψηφιότητες για το Astrid Lindgren Memorial Award 2021, το ένα από τα δυο μεγαλύτερα διεθνή βραβεία παιδικής λογοτεχνίας· το άλλο είναι το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Για το ετήσιο αυτό βραβείο υποψήφιοι μπορεί να είναι συγγραφείς, εικονογράφοι και φορείς που σχετίζονται με το παιδικό βιβλίο και διακρίνονται για το σύνολο του έργου τους. Στη φετινή λίστα βρίσκεται και ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Βοηθώντας τα παιδιά να θέτουν στόχους και να διαχειρίζονται το στρες

Από την Δήμητρα Κουζή λάβαμε την ανακοίνωση για το online εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, φοιτητές.
- Πώς μπορούν οι μαθητές ή τα παιδιά σας να μάθουν να θέτουν στόχους;
- Πώς θα αποκτήσουν τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να αναδείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες;
- Το άγχος, όπως αυτό των εξετάσεων, μπορεί να μετατραπεί σε κινητήρια δύναμη!

Ένα πρωτοποριακό βιωματικό online εργαστήριο του KinderDocs Επιμόρφωση, μαζί με προβολή ντοκιμαντέρ, που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και θα σας δώσει τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε με τους μαθητές ή τα παιδιά σας ώστε να αυξήσουν τη συγκέντρωση τους και να να αντιμετωπίσουν σωματικά συμπτώματα του άγχους όπως:
- Ταχυκαρδία - Δύσπνοια - Ξηροστομία - Κενά μνήμης - Ιδρωμένες παλάμες - Πονοκέφαλος / Ημικρανίες - Σφιγμένο στομάχι - Αρνητικές σκέψεις - Αίσθημα απελπισίας - Πανικός - Διαταραχές Πεπτικού - Τρέμουλο

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, 16:00 - 20:00 από το KinderDocs για ενήλικο κοινό μέσω Zoom με εισιτήρια. Περισσότερα...

Earth Speakr: Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 11:00

«Σε ποιον ανήκει το μέλλον; Ανήκει στους πολιτικούς του σήμερα; Ή μήπως πολύ περισσότερο στα παιδιά που σε τριάντα χρόνια θα εργάζονται στον χώρο της πολιτικής; Πώς μπορούμε να φέρουμε κοντά αυτές τις διαφορετικές προοπτικές;» ρωτάει ο Olafur Eliasson.

Δίνοντας φωνή στο μέλλον EARTH SPEAKR

ΝΕΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Εκδήλωση λήξης Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, 11:00-12:30 (Διαδικτυακή εκδήλωση)

Παρακολουθήστε μέσω youtube από το Goethe-Institut Athen...

ή μέσω youtube από την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα..

την εκδήλωση και ακούστε τη φωνή του μέλλοντος.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, και ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσουν τα θέματα που θίγουν οι έφηβοι.

Wir gehen in die Verlängerung: Jubiläumsaktion!

Mehr als 30 Prozent Rabatt auf alle Bücher aus unserem Verlag!

750 Ausgaben der Griechenland Zeitung (GZ), 750 Wochen Berichterstattung aus und über Griechenland sowie 15-jähriges Verlagsjubiläum! Das feieren wir mit unserer Jubiläumsaktion!

Mehr als 30 Prozent Rabatt auf alle Bücher aus unserem Verlag!

Hier geht’s zum Buch-Shop!

Der Countdown läuft: nur noch 3 Tage!

Auf geht’s in die letzte Runde! Aufgrund zahlreicher Anfragen und des enormen Interesses an unserer Jubiläumsaktion, haben wir uns entschlossen, unser Angebot bis einschließlich Mittwoch zu verlängern.

Ίδρυση συλλόγου ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίου FU Berlin

Αξιότιμοι κύριοι,
Σας στέλνω το παρόν μήνυμα για να σας ενημερώσω για το γεγονός ότι έχει αναληφθεί πρωτοβουλία δημιουργίας συλλόγου ελλήνων αποφοίτων του πανεπιστημίου Freie Universität Berlin.
Αυτή την πρωτοβουλία υποστηρίζουν μεταξύ πολλών άλλων, οι Καθηγητές κ.κ. Σκουρής Βασίλειος τ. Πρόεδρος ΔΕΕ - Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, Κουτνατζής Στυλιανός ΓΓ Ελληνικής Κυβέρνησης - Λέκτορας Νομικής ΔΠΘ και Μεταξάς Αντώνιος Επ. Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ.
Σας προωθούμε επισυναπτόμενο ενημερωτικό δελτίο τύπου, στην περίπτωση που θα μπορούσατε να το προωθήσετε καταλλήλως στα μέλη σας.
Προσβλέπουμε σε μελλοντική συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, καθώς εκτιμούμε την ουσιαστική συνεισφορά του στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία είτε μέσω e-mail, είτε μέσω τηλεφώνου.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση εκ μέρους της πρωτοβουλίας,
Παναγιώτης Πρινιωτάκης
Δικηγόρος, LLM

Άρθρο του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην Καθημερινή για τον Ίωνα Δραγούμη

Ένα σημαντικό άρθρο δημοσίευσε στην Καθημερινή της 17.10.2020 ο Θόδωρος Σωτηρόπουλος (’67, Πρέσβης ε. τ.) με τίτλο “Ίων Δραγούμης, ο αταξινόμητος - 100 χρόνια από τον θάνατό του“. Αξίζει να σημειωθεί ότι με μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η διαδικτυακή εκδήλωση “Ίων Δραγούμης: Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης“ με ομιλητές τον Θόδωρο Σωτηρόπουλο και τον Αλέξη Αλεξανδρή.

Δείτε το άρθρο...

Κυκλοφόρησε το 1000ο τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης

oikonomiki epitheorisi 1000Αντιγράφουμε την ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Βοβολίνη:

Μια σπάνια χαρά, για μηνιαίο έντυπο, μας επιφυλάσσει ο Νοέμβριος του 2020: κυκλοφορεί το χιλιοστό τεύχος του περιοδικού μας! Ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 1934, υπό τον τίτλο «Βιομηχανική Επιθεώρησις», το περιοδικό έχει πλέον διανύσει μια πορεία που καλύπτει εννέα δεκαετίες, καταγράφοντας σταθερά τα σημαντικά πολιτικά και οικονομικά γεγονότα, καθώς και επιμέρους θέματα (τραπεζικά, ναυτιλιακά, τουριστικά, επιστημονικά, καλλιτεχνικά, εκθεσιακά κ.α.) που έκρινε ως άξια αναφοράς ο ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού (έως τις αρχές της δεκαετίας του ’90), Σπύρος Βοβολίνης.

Το εξώφυλλο του «τεύχους 1000» συνθέτουν προσωπικότητες από τον κόσμο της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού, το στίγμα των οποίων καταγράφηκε σε ένα ή περισσότερα από τα τεύχη μας. Οι εσωτερικές σελίδες φιλοξενούν αφιέρωμα στα πρώτα 800 τεύχη (μέχρι τον Μάρτιο του 2004, καθώς η όσο το δυνατόν αντικειμενική καταγραφή προϋποθέτει σχετική χρονική απόσταση), στο οποίο σταχυολογούνται άρθρα και αξιοποιείται φωτογραφικό υλικό από τα τεύχη και το αρχείο του περιοδικού. Η δε ψηφιακή έκδοση του περιοδικού επιτρέπει την πρόσβαση σε ολόκληρο το αυθεντικό υλικό. Μεταξύ άλλων:
το άρθρο «τι επιδιώκομεν», του πρώτου τεύχους, όπου περιγράφεται η αποστολή του περιοδικού
άρθρα του Ε. Βενιζέλου, του Π. Τσαλδάρη και του Π. Κανελλόπουλου για τις προοπτικές της οικονομίες και κυρίως της βιομηχανίας της χώρας
ιστορικά ντοκουμέντα από την περίοδο της Κατοχής, στη διάρκεια της οποίας το περιοδικό συνέχισε την έκδοσή του
αναλύσεις σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων του Σχεδίου Μάρσαλ, τα πρώτα βήματα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση και την υποτίμηση της δραχμής επί Μαρκεζίνη
ρεπορτάζ για την ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών και δικτύων, τις δεκαετίες του ’50 και του ‘60
μαρτυρίες για την άνοδο και την πτώση της ελληνικής βιομηχανίας
διαχρονική περιγραφή της οικιστικής ανάπτυξης της Αθήνας και της ανέγερσης εμβληματικών κτιρίων
άρθρα σχετικά με καθοριστικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας, από την ανακάλυψη της πενικιλίνης (άρθρο του ίδιου του Φλέμινγκ), μέχρι τη δολοφονία του Κένεντι και την κατάκτηση της Σελήνης
ειδική αναφορά στις διεθνείς συνεργασίες του περιοδικού (από το 1962 με τους Financial Times κι από το Νοέμβριο του 1976 με τον Economist)
Από το επετειακό τεύχος δεν λείπει η επιλογή άρθρων από τον The Economist, οι σημαντικότερες εξελίξεις του μήνα στον επιχειρηματικό κόσμο με έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις, η εικόνα της ελληνικής και των διεθνών αγορών, στιγμιότυπα που ξεχώρισαν από την οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας και βέβαια οι πάντα ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των μόνιμων συνεργατών του περιοδικού, Νίκου Παπανδρέου, Αντώνη Παπαγιαννίδη, Αντώνη Κεφαλά και του Κώστα Μπλιάτκα, από τη Θεσσαλονίκη. Ακόμα, στον ιστότοπο economia.gr, που λειτουργεί και στα αγγλικά, φιλοξενούνται επίκαιρα άρθρα συνεργατών, καθώς και άρθρα σχετικά με την κρίση του The Economist.

Περισσότερα...

Η Έλενα Παλλαντζά συντονίστρια σε διαδικτυακό σεμινάριο για μεταφραστές

H Έλενα Παλλαντζά (’87), φιλόλογος και συγγραφέας, και μεταφράστρια ποίησης η ίδια από τα γερμανικά στα ελληνικά και αντίστροφα, συναντά την ποιήτρια Maren Kames σε μια συζήτηση με τη Μαρίνα Αγαθαγγελίδου, που αυτή την περίοδο ασχολείται με το βιβλίο της Kames LUNA LUNA και με την απόδοσή του στα ελληνικά. Ματιές στα εργαστήρια των συγγραφέων και των μεταφραστών, αλλά και μια ανταλλαγή απόψεων για τη μορφή, τον ήχο και το νόημα στο παράδειγμα των γερμανικών και των ελληνικών έχουν στόχο να δείξουν την ποικιλία κριτηρίων με την οποία προσεγγίζεται αυτή η σύνθετη εργασία. Όλα αυτά διαδικτυακώς, η Μάρεν από το Ντίσελντορφ, η Έλενα από τη Βόννη, η Μαρίνα από το Βερολίνο. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα γερμανικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά. Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στις 7μμ. Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη. Πληροφορίες...

Στο Διαδίκτυο η “Αντιγόνη – Lonely Planet” της Λένας Κιτσοπούλου

Η παράσταση “Αντιγόνη – Lonely Planet” της γνωστής ηθοποιού και συγγραφέως Λένας Κιτσοπούλου (’89) είχε ανέβει (14.12.2017-7.01.2018) στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Λίγα λόγια για το έργο: Πέντε άνθρωποι των βουνών και του χιονιού μιλούν για ένα θέμα με το οποίο, φαινομενικά, ουδεμία σχέση έχουν: την Αντιγόνη. Εκκινώντας από αυτό το εύρημα, η Λένα Κιτσοπούλου είχε στήσει μια ανορθόδοξη χριστουγεννιάτικη παράσταση-διάλεξη. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή με τα χαρακτηριστικά μιας κωμωδίας.
Δείτε ολόκληρη την παράσταση [με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, ενεργοποιήστε τους από τις ρυθμίσεις (εικονίδιο-γρανάζι) ακριβώς κάτω από το βίντεο. Η παράσταση δεν ενδείκνυται για παιδιά], η οποία έκανε διαδικτυακή πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής 8 Νοεμβρίου και πλέον είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο...

28η Οκτωβρίου: "Αλαλά - Αέρα"

oktober28 aeraΠώς βγήκε η πολεμική κραυγή «ΑΕΡΑΑΑΑ» και γιατί μετά τις πρώτες μάχες τη φώναζαν και οι Ιταλοί. Τι σχέση έχει με την πολεμική κραυγή των αρχαίων Ελλήνων «Αλαλά»...

Στην αρχαία Ελλάδα όταν άρχιζε κάποια μάχη, οι πολεμιστές έπεφταν πάνω στον αντίπαλό τους, φωνάζοντας «άλαλά», λέξη που δεν είχε κανένα νόημα, αλλά ήταν απλώς πολεμική κραυγή. Απ’αυτό, ωστόσο, βγήκε η λέξη «αλαλάζω» και η αρχαία φράση «ηλάλαζον την νίκην», πράγμα που έκανε παλαιότερα τους γλωσσολόγους μας να πιαστούν σε ομηρικούς καβγάδες, γιατί ο καθένας από αυτούς έδινε και τη δική του ερμηνεία. Ο αλαλαγμός χρησιμοποιήθηκε και στους νεότερους πολέμους, τόσο για εμψύχωση των πολεμιστών, ιδίως στις εφόδους, όσο και σαν επωδός της νίκης, αφού αντικαταστάθηκε η λέξη «Αλαλά» με τη λέξη «Αέρα». Αλλά ποιο ήταν πάλι το γεγονός εκείνο που έκανε τη λέξη «Αέρα» να επικρατήσει ως πολεμική κραυγή;...

Η πολιορκία των Ιωαννίνων

Κατά την πολιορκία Ιωαννίνων (1912-1913), οι οβίδες του εχθρού που χτυπούσαν εναντίον των οχυρωματικών θέσεων του στρατού μας δεν έφερναν σχεδόν κανένα αποτέλεσμα, εκτός από τον δυνατό αέρα που δημιουργούσαν ολόγυρα οι εκρήξεις, δηλαδή οι οβίδες πήγαιναν στον αέρα χωρίς να βρίσκουν τον στόχο τους. Σε κάθε τέτοια, λοιπόν, αποτυχημένη βολή τα φανταράκια μας – προπαντός όμως οι θρυλικοί τσολιάδες- φώναζαν όλοι μαζί «Αέραα», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκδηλώσουν τη χαρά τους για την εχθρική αποτυχία....

Σε κάθε τους επίθεση οι φαντάροι μας μαζί φώναζαν «Αέραα», δηλαδή «επάνω τους», και ριχνόταν στη μάχη. Η λέξη όμως, «Αέρα» έγινε ένα πραγματικό σύμβολο κατά τον πόλεμο του 1940. Επικράτησε μάλιστα και σ’ αυτούς ακόμη τους αντιπάλους μας. Είναι γνωστό ότι σε πολλές μάχες οι Ιταλοί έκαναν επιθέσεις φωνάζοντας και αυτοί, «Αέρα», νομίζοντας ίσως ότι η κραυγή είχε… μαγικές ιδιότητες και ότι θα τους χάριζε τη νίκη, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια πολεμική κραυγή για να κερδηθεί μια μάχη και αυτό οι Ιταλοί δεν το είχαν...

(πηγή: site της "Μηχανής του Χρόνου")

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, απόφοιτος 1969, συμπλήρωσε ότι εκτός από το επιφώνημα "αλαλά" οι Αρχαίοι χρησιμοποιούσαν και το ελελεύ!

Δανειζόμαστε από το λεξικό  Liddell-Scott:
ἐλελεῦ: ἢ διπλοῦν ἐλελεῦ ἐλελεῦ, ὡς τὸ ἀλαλά, «ἐπίφθεγμα πολεμικόν, οἱ προσιόντες γὰρ εἰς πόλεμον τὸ ἐλελεῦ ἐφώνουν μετά τινος ἐμμελοῦς κινήσεως, καθ’ ὃ καὶ Ἀχαιὸς Ἐρετριεὺς ἐν τῷ Φιλοκτήτῃ ποιεῖ τὸν Ἀγαμέμνονα παραγγέλλοντα τοῖς Ἀχαιοῖς (Σχόλ.), Ἀριστοφ. Ὄρν. 364· καθόλου, πᾶσα κραυγή, πόνου, Αἰσχύλ. Πρ. 877· χαρᾶς, Πλουτ. Θησ. 22.

Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!

Η Πρεσβεία με χορηγό επικοινωνίας το «Αθηνόραμα», σας προσκαλεί να συμμετέχετε για όγδοη συνεχή χρονιά σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων της Πρεσβείας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.
Τα πέντε πρώτα έργα που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα ταξιδέψουν ως χριστουγεννιάτικες κάρτες με τη σφραγίδα της Πρεσβείας, είτε ταχυδρομικά, είτε ως E-card σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρουν τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς.
Περισσότερα...

«Ρίτερ, Ντένε, Φος» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα

Κυκλοφόρησε και σε βιβλίο σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα (’63), από τις εκδόσεις Κριτική, το θεατρικό «Ρίτερ, Ντένε, Φος» του ανατρεπτικού Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, του ανθρώπου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς συγγραφείς στον γερμανόφωνο χώρο. Ο καταιγιστικός λόγος και το αιχμηρό χιούμορ του Μπέρνχαρντ βάζουν στο στόχαστρο την υποκρισία των οικογενειακών δεσμών και της ευρύτερης κοινωνίας που τους υποθάλπει – δεσμοί που οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο (αυτο)ματαίωσης.
Το έργο είχε ανέβει στην περσινή σεζόν (Οκτ ’19 – Ιαν ’20) στο Θέατρο Τέχνης με μεγάλη επιτυχία. Περισσότερα...

Δημήτρης Ψαρράς: «Πώς συλλογάται ο Ρήγας;»

Με μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνικής ιστορίας ασχολείται ο Δημήτρης Ψαρράς (’71), με το νέο του βιβλίο, που άρχισε να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πόλις», υπό τον τίτλο «Πώς συλλογάται ο Ρήγας- επιστροφή στις πηγές». Ο λόγος γα τον Ρήγα Φερραίο, το μεγάλο συγγραφέα, πολιτικό, στοχαστή και επαναστάτη, πρόδρομο της ελληνικής επανάστασης του 1821. Περισσότερα...

«ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας»

Ο Θόδωρος Σωτηρόπουλος, απόφοιτός του ’67 και Πρέσβης ε.τ. θα μιλήσει στη διαδικτυακή εκδήλωση, που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης με θέμα «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας». Δείτε την πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης:

Παύλος Αγιαννίδης: "Σον Κόνερι - Ο Καβάφης, ο Σωκράτης και δύο τατουάζ"

Ο δημοσιογράφος Παύλος Αγιαννίδης, στο άρθρο του (1/11/2020) στο protagon.gr με τίτλο “Σον Κόνερι: Ο Καβάφης, ο Σωκράτης και δύο τατουάζ“ αναφέρεται σε αυτά που θυμάται από τον μεγάλο ηθοποιό, και κάποιες άγνωστες πλευρές του. Περισσότερα...

Στην ΕΡΤ3 το Φεστιβάλ Μολύβου 2020

Την προηγούμενη εβδομάδα στις 24 και 25 Οκτωβρίου μετέδωσε η ΕΡΤ3 το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.
Να θυμίσουμε ότι τo φεστιβάλ, που οργανώνει η απόφοιτός μας Λητώ Ντάκου, είχε εφέτος ως θέμα τον Συγχρονισμό και πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και στην Ελλάδα.
Δείτε τις δύο ημέρες από την πλατφορμα ertflix της ΕΡΤ...

KAS: Το μέλλον της εκπαίδευσης

Το  Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδος και Κύπρου, προσκαλεί την 2.11.2020 στις 17.00 στην ψηφιακή συζήτηση "Το μέλλον της εκπαίδευσης".
Συμμετέχουν:
Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελλάδος, και
Thomas Rachel, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έραευνας της Γερμανίας
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και τα Γερμανικά με παράλληλη διερμηνεία.
Συντονιστείτε στο YouTube κανάλι μας για την συμμετοχή σας...

Ο Νίκος Μπεχράκης διαδικτυακά στην Aula

dsa bexrakis 2020Μεγάλη επιτυχία είχε η διαδικτυακή συζήτηση των μαθητών του σχολέιου με τον καθηγητή Οφθαλμολογίας Νίκο Μπεχράκη, απόφοιτό μας και διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Οφθαλμολογίας του Έσσεν, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «(Εν)όραση και ηγεσία» παρουσία των μαθητών/μαθητριών της 11ης τάξης, ενώ οι μαθητές της 10ης και 12ης τάξης παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδικτυακά από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ο συμμαθητής μας τόνισε την σημασία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας της ομαδας και βεβαίως δέχθηκε  στο τέλος ρωτήσεις από το κοινό.

Να δώσουμε πολλά μπράβο στο σχολείο συνολικά μιάς και η προετοιμασία της εκδήλωσης αποτέλεσε ένα πρότζεκτ στο οποίο ενεπλάκησαν πολλά τμήματα του σχολείου:

- Ο τομέας της βιολογίας προσκάλεσε τους μαθητές της 11ης τάξης να ερευνήσουν τη λειτουργία του ματιού. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η μαθήτρια Μάρθα Ζόμπολα παρουσίασε στην εκδήλωση την εργασία της.
- Οι φιλόλογοι των τμημάτων της 11ης τάξης διοργάνωσαν διαγωνισμό ανάμεσα στους μαθητές και μαθήτριες και επέλεξαν το λογοτεχνικό κείμενο που παρουσίασε ο Αλέξης Κάλος.
- Η υπεύθυνη του ομίλου επιχειρηματολογίας προετοίμασε την ομάδα των παιδιών που διοργάνωσαν τη συζήτηση.

Στο μάθημα των καλλιτεχνικών της 11ης τάξης τα παιδιά φιλοτέχνησαν έργα με θέμα το μάτι. Τα έργα συγκεντρώθηκαν σε ένα κολάζ που δόθηκε ως δώρο, που βλέπουμε στην εικόνα και εδώ να αναφέρουμε την συμβολή μιάς άλλης αποφοίτου, της Charlotte Enzmann, που χρόνια τώρα κάνει σπουδαία δουλειά στα καλλιτεχνικά.

Για το τέλος, μια ξεχωριστή μνεία στο τμήμα Public Relations & Kommunikation και βέβαια στην Φαίδρα Γρηγοριάδου, που ήταν ο κινητήριος μοχλός όλης της προσπάθειας.

Η Vicky Pryce στο Action 24

vicky pryce action24Η Vicky Pryce είναι απόφοιτος του 1969. Όσοι την γνώρισαν στο σχολείο την θυμούνται ως Βασιλική (Βίκυ) Κουρμούζη. Εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και είναι επικεφαλής οικονομολόγος του CEBR (Κέντρο Οικονομικής και Επιχειρηματικής Έρευνας), ενώ έχει διατελέσει και Σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης. 
Την Παρασκευή 23.10.2020 έδωσε μία συνέντευξη στην Ειρήνη Σακελλάρη στην εκπομπή Market Watch στο κανάλι Action 24. Η Βίκυ Πράις μίλησε επί 25 λεπτά για το Brexit, και το πόσο θα κοστίσει η ιστορία αυτή στην Βρετανία αλλά και στην Ευρώπη υπό το πρίσμα πλέον των νέων εξελίξεων λόγω του κορωνοϊού.
Δείτε την συνέντευξη από το σημείο (timecode) 1:14:25 / 2:24:31...

Παύλος Αγιαννίδης: “ Ενισχύστε το θέατρο, γιατί χανόμαστε“

Ο δημοσιογράφος Παύλος Αγιαννίδης, στο άρθρο του (23/10/2020) στο protagon.gr με τίτλο “ Ενισχύστε το θέατρο, γιατί χανόμαστε“ αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θεατρικές παραγωγές εν μέσω του κορωνοϊού.

Επιστολή SOS προς την Πολιτεία και τον Πρωθυπουργό από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης: «Οι θεατρικές επιχειρήσεις, από τις πλέον πληττόμενες, από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, βρίσκονται σε οριακό σημείο»
Τα πράγματα είναι απλά, λέει η συσταθείσα στα δύσκολα, εν μέσω κορονοϊού, Ένωση Θεατρικών Παραγωγών. Με πληρότητες της τάξης του 30% ή και του 50% κανένας θεατρικός παραγωγός δεν «βγαίνει». Και άρα το θέατρο κινδυνεύει να… μην υπάρχει. 
Υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύουν οι ίδιοι και το «φωνάζουν» (με «κραυγή αγωνίας», όπως σημειώνεται) προς την Πολιτεία με λεπτομερή ανακοίνωσή τους, το θέατρο μπορεί να υπάρξει μόνον αν στηριχθεί κρατικά.
Περισσότερα...

KAS: "Business Agility during the time of the Covid"

Από το ϊδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ λάβαμε μία πρόσκληση για διαδικτυακή συζήτηση στις 27.10.2020 και ώρα 18.00

Dear Friends of KAS Greece and Cyprus,
We will be happy to have you with us in our upcoming discussion on Business Agility during the time of the Covid.
The event will be live streamed in our YouTube Channel...
More information about our discussants you may find in our Homepage.

Λένα Κιτσοπούλου: Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα

Η Λένα Κιτσοπούλου συμμετέχει στη συγγραφή του κειμένου και επίσης ως ηθοποιός, στο έργο «Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα» σε σύλληψη – σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά. Μια βέβηλη, σπονδυλωτή μουσική φάρσα, με θεματικό άξονα τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε στυλ σύγχρονης μετα-επιθεώρησης, ανεβαίνει στη σκηνή μια σειρά από αυτοτελείς σκοτεινές ιστορίες, που όλες τους διαδραματίζονται μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι. Δημιουργείται έτσι μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση με βάση κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου, τραγούδια της ακρογιαλιάς, υλικό έρευνας, προσωπικές εμπειρίες και μυθοπλαστικά στοιχεία.

Η παράσταση είχε σταματήσει 5 μέρες πριν από την πρεμιέρα, τον περασμένο Μάρτιο, εξαιτίας του lockdown. Ανεβαίνει τελικά από τις 22 Οκτωβρίου του 2020 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με ανανεωμένο υλικό που πρόσφερε σε αφθονία η νέα συνθήκη ζωής από τον Μάρτιο και μετά. Περισσότερα...

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για 2 βδομάδες ακόμη, από Τετάρτη ως Κυριακή, μέχρι την Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Κατάλληλο για ηλικίες 18+.

Κλαίρη Θεοδώρου: Εραστές του φωτός

Το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέως Κλαίρης Θεοδώρου (’93) “Εραστές του φωτός“, μιλά για δυο γυναίκες, την Άλμα και την Ελληνόπη, που αιχμαλωτίζουν τις στιγμές με τον φωτογραφικό τους φακό, ωσότου η μοίρα τις φέρνει κοντά. Ένα μαγευτικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της θρυλικής φωτογράφου Nelly’s. Περισσότερα...

"Μιλώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ"

Webinar με τη Μαριαλένα Σπυροπούλου 22 και 29 Οκτωβρίου 2020, 18:00 - 20:00 οnline

Εργαστήριο δύο, δίωρων online συναντήσεων, με την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα. Το Webinar που αποτελεί μέρος του KinderDocs επιμόρφωση περιλαμβάνει την το webinar με τη Μαριαλένα Σπυροπούλου πάνω στο θέμα με αφορμή την προβολή της ταινίας Foreplay της Anne van Campenhout, καθώς και θεωρητικές σημειώσεις μαζί με βασική βιβλιογραφία.

 1. Συναυλία της ορχήστρας ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με τον Νίκο Αθηναίο
 2. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 3. „(Ein)sicht und Führung“ / «(Εν)όραση και ηγεσία»
 4. Bauprojekt: Goethe-Institut Athen
 5. PITSOS: Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο στου Ρέντη και πάει στην Τουρκία
 6. Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Δεν πιστεύω να φοβάσαι!»
 7. Εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος
 8. Ο Δημήτρης Ψαρράς στην Lifo για τη Χρυσή Αυγή
 9. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στην Βουλή των Ελλήνων
 10. Internationales Volontariat der Deutschen Welle – Deutschland
 11. Κυριακή Γονή: Einladung zum Museum für Neue Kunst, Freiburg
 12. Μαρία Σούμπερτ: Σεμινάριο δραματοθεραπείας
 13. Μαρία Σούμπερτ: "Ήταν κάποτε"
 14. ΕΛΙΑΜΕΠ - Hanns-Seidel: Μετανάστευση
 15. 30ή επέτειος της Γερμανικής Επανένωσης
 16. Ο Ιταλός Φιλέλληνας Giuseppe Chiappe, δικηγόρος, εθελοντής αγωνιστής, εκδότης εφημερίδας και ...
 17. NotosPlus: Παραλαβές σε βιβλία και άλλα είδη - Αγορές online απλά, γρήγορα και οικονομικά
 18. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2020
 19. Το Ινστιτούτο Goethe ανακαινίστηκε
 20. Μαθαίνοντας διαδικτυακά στην εποχή του COVID 19
 21. Leserwettbewerb der Griechenland Zeitung
 22. "10. Newsletter der Open Space Edition" από την Katerina Vatsella
 23. Wandertag#103: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 Παρνασσός
 24. Wandertag #104: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 - Συντήρηση Μονοπατιού
 25. Δημοσιεύσεις για των "Κήπο Δεδομένων"
 26. Μαίρη Χρηστέα. “Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας“
 27. "Οι Λύκοι Επιστρέφουν" παρουσίαση στο Πατάρι του Gutenberg
 28. The Love Boat: Αµαξοστάσιο Απορριµματοφόρων
 29. Μαρία Σούμπερτ: "Η δραματοθεραπευτική σκηνή: Από τη θεατρική σκηνή στην ψυχοθεραπευτική πράξη"
 30. Γιάννης Θεολογίτης: "A World in Transition"
 31. Μαρία Κατσαρού: "Resistance to change"
 32. Τελευταίες παραστάσεις της «Λυσιστράτης», συμμετέχει η Βίκυ Βολιώτη
 33. Κλαίρη Θεοδώρου: Οι κόρες της βασίλισσας
 34. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Σεπτέμβριο.
 35. economia: "Winning Shipping Strategies"
 36. Δημήτρης Δημόπουλος και "Καφρόκρεμα", 18 & 23 Σεπτεμβρίου
 37. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
 38. Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση στις 9.9.2020
 39. Κυριακή Γονή: 9 Σεπτεμβρίου στην Στέγη του Ιδρυματος Ωναση
 40. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2020
 41. Ακύρωση 1ου Canto Human Voice Festival
 42. Το βιβλίο του Γ. Ράλλη από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 43. Ενα πρωτόγνωρο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή στη Ρόδο -Ανάσες της Μαρίας Κάλλας στη μεσαιωνική πόλη
 44. Η Κωνσταντίνα Ψωμά στο στο Φεστιβάλ Όπερας Baroque του Bayreuth
 45. Οι ταινίες της Δήμητρας Κουζή on demand στο Internet
 46. Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το Φεστιβάλ Μολύβου
 47. Η Συμμορία της Τήλας με το Πρώτο Θέμα
 48. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Α
 49. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Β
 50. Ξένια Κουναλάκη: “Η νύχτα με τις μάσκες“
 51. Γεώργιος Ι. Ράλλης: «Η αλήθεια για τους έλληνες πολιτικούς»
 52. Διεθνής διάκριση για τον Κώστα Παπαηλιού
 53. Στην μνήμη της Αικατερίνης Λασκαρίδη στην Αγόριανη
 54. Η Γερμανική Πρεσβεία για την ματαίωση της ΔΕΘ
 55. Υποδοχή ακόμη 90 αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία
 56. Νίκος Δοντάς: «80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή 1940 - 2020»
 57. Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου: "Στο κόκκινο και στο γαλάζιο"
 58. Λένα Μερίκα: «Ζωή στα ροζ»
 59. Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Λυσιστράτης σε περιοδεία
 60. Το περιοδικό "Der Dörpfeldianer"
 61. Χρυσό Παράσημο προσφοράς της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Χριστίνα Ρούτνερ
 62. "Τα στέκια" : Το κουκλοθέατρο
 63. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2020
 64. Απόφοιτοι στην εκπομπή "Προσωπικά" της ΕΡΤ1
 65. Ευχαριστίες για τις ευχές στα 95τα γενέθλια του κ. Werner Ricken
 66. Μαρλένα Πολιτοπούλου: Η «Πηνελόπη των τρένων» στα Γερμανικά
 67. Δήμητρα Κουζή: “Liebe mit Hindernissen - Die Geschichte der Deutschen und Griechen”
 68. Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η κορυφαία Ελληνίδα θωρακοχειρουργός
 69. Ιωάννα Δελλαδέτσιμα: "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους"
 70. Ένα τρίγωνο πρότυπο για την Αθήνα
 71. Η Βίκυ Βολιώτη στην παράσταση της Λυσιστράτης στην Επίδαυρο
 72. Ο Γ. Καλιφατίδης μεταφράζει Dürrenmatt
 73. Μουσικό Φεστιβάλ Χίου - Καλοκαίρι 2020 : 3-8 Αυγούστου
 74. 9. Newsletter der Open Space Edition + Preis Effrosyni Kontogeorgou
 75. Δωρεά οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό
 76. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο ''Medea & other friends I made in Athens''
 77. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»
 78. O Δημήτρης Δημόπουλος περιοδεύει ξανά με την Καφρόκρεμα
 79. Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι συναυλίες της Ορχήστρας Academica με τον Νίκο Αθηναίο
 80. «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»
 81. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2020
 82. 1st Canto Human Voice Festival - Rhodes
 83. Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 84. Βραβεία Βιβλίου Public 2020
 85. Μαρία Σούμπερτ: "Από που προέρχεται η εξάρτηση. Η σημασία της θεραπείας μέσω τέχνης"
 86. Πάνος Παντελούκας: "Έγκλημα στο Πότζο"
 87. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τρία ακόμη βιβλία
 88. Κώστας Παπαηλιού: "Οι "φροντιστές" της Γερμανικής"
 89. KAS: Δημοσκόπηση για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα
 90. Hanns Seidel: Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19
 91. Αργύρης Στριγγάρης: Δύο συνεντεύξεις για τη γενιά της πανδημίας
 92. Η «Φρουτοπία» στην ΕΡΤ 2. Όλα τα επεισόδια στο youtube.
 93. Ο Χρήστος Μπαλόγλου για τους καθηγητές "ενός έτους"
 94. Ο Δημήτρης Γιάκας στην Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο
 95. Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τον Νίκο
 96. Π.Πικραμμένος: "Ευκαιρία να αλλάξουμε την τροχιά της χώρας"
 97. Κωνσταντίνος Αραβώσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το μέλλον του Περιβάλλοντος
 98. Ο Βασίλης Ψάλτης στο 5ο Delphi Forum
 99. Καθημερινή 4.6.2018: "Η Ντόρα πίσω από την Ντόρα"
 100. Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου
 101. Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη: "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού"
 102. Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits
 103. Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά
 104. Wandertag#103: Δίρφυς στα χαμηλά του βουνού - Κυριακή 14.6.2020
 105. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2020
 106. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020
 107. Νίκο, καλό ταξίδι.
 108. Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
 109. Η προσφορά του Werner Hermann προς το Γηροκομείο Αθηνών
 110. World Human Forum: The Echo of Delphi in Ludwigsburg 22-23-24 May 2020
 111. Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα Κουζή
 112. 75η επέτειος λήξης Β' ΠΠ: Ψηφιακή εκδήλωση
 113. Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;
 114. Άγγελος Κωβαίος: "Τα μυστήρια της Καρλσρούης"
 115. Wandertag #101: Κυριακή 24 Μάη 2020 Ραμνούς με μπάνιο!
 116. Κυριακή Γονή: "Η πύλη ή ας κάνουμε ησυχία για τις φάλαινες"
 117. Παραστάσεις μέσω διαδικτύου
 118. Πάνος Λασκαρίδης: "Συνάντησα τον Σωτήρη"
 119. Η Vicky Pryce σε διαδικτυακη συζήτηση του ΙΟΒΕ
 120. Γιάννης Θεολογίτης: "Beyond the SARS-CoV-2 pandemic"
 121. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2020
 122. Wandertag # 100 Κυριακή 10 Μάη 2020 Περίπατος στην Χασιά
 123. Ο Πολύβιος Μαρσάν, βιογράφος της Ελένης Παπαδάκη
 124. Κυριακή Γονή στην "Εποχή των Εικόνων"
 125. NotosPlus: Ανοίγουμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου - η online εξυπηρέτηση συνεχίζεται
 126. Μαρία Σούμπερτ: "Η Δραματοθεραπεία στη διαδικτυακή συνθήκη"
 127. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 128. Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online
 129. Ίδρυμα Ωνάση: "Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι"
 130. Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά
 131. "Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορονοϊός"
 132. Η εξέλιξη της εξάπλωσης του COVID-19
 133. Η επαγγελματική απασχόληση του Φιλίππου, Μαθητού του Χριστού και η μεσσιακή ιδέα
 134. 30% στα non books και 20% στα παιχνίδια – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 135. Ο Μάρκος Κούμαρης στο Artweek
 136. Οι "7 σκύλοι" της Λύντιας Βελισσαρίου-Τρίχα στο ΒΗΜΑ 29.3.2020
 137. Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου στο OPEN
 138. COVID-19 (2) A sociopolitical and economic perspective. Pride and futility in a technological age
 139. Voucher Κατάρτισης 600€
 140. "Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος
 141. Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους
 142. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020
 143. «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
 144. NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα
 145. Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει
 146. Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ
 147. Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo
 148. Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει
 149. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"
 150. Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"
 151. Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"
 152. KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!
 153. Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"
 154. Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...
 155. Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος
 156. Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"
 157. Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη
 158. Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία
 159. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD
 160. Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
 161. Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια
 162. Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”
 163. Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου
 164. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020
 165. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου
 166. Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα
 167. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 168. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 169. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 170. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 171. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 172. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 173. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 174. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 175. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 176. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 177. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 178. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 179. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 180. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 181. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 182. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 183. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 184. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 185. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 186. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 187. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 188. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 189. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 190. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 191. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 192. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 193. Πήγαμε "top girls"
 194. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 195. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 196. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 197. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 198. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 199. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 200. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 201. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 202. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 203. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 204. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 205. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 206. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 207. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 208. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 209. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 210. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 211. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 212. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 213. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 214. Dimopoulos Specials
 215. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 216. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 217. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 218. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 219. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 220. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 221. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 222. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 223. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 224. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 225. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 226. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 227. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 228. Ημέρα Ενημέρωσης
 229. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 230. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 231. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 232. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 233. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 234. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 235. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 236. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 237. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 238. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 239. Praktikum
 240. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 241. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 242. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 243. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 244. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 245. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 246. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 247. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 248. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 249. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 250. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 251. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 252. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 253. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 254. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 255. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 256. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 257. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 258. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 259. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 260. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 261. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 262. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 263. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 264. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 265. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 266. Reunion της τάξης του 1989
 267. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 268. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 269. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 270. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 271. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 272. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 273. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 274. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 275. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 276. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 277. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 278. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 279. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 280. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 281. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 282. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 283. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 284. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 285. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 286. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 287. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 288. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 289. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 290. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 291. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 292. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 293. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 294. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 295. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 296. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 297. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 298. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 299. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 300. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 301. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 302. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 303. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 304. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 305. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 306. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 307. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 308. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 309. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 310. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 311. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 312. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 313. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 314. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 315. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 316. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 317. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 318. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 319. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 320. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 321. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 322. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 323. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 324. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 325. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 326. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 327. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 328. Έκθεση του Werner Hermann
 329. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 330. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 331. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 332. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 333. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 334. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 335. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 336. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 337. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 338. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 339. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 340. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 341. notosplusbooks.gr
 342. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 343. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 344. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 345. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 346. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 347. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 348. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 349. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 350. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 351. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 352. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 353. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 354. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 355. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 356. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 357. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 358. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 359. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 360. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 361. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 362. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 363. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 364. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 365. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 366. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 367. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 368. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 369. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 370. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 371. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 372. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 373. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 374. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 375. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 376. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 377. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 378. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 379. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 380. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 381. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 382. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 383. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 384. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 385. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 386. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 387. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 388. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 389. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 390. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 391. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 392. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 393. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 394. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 395. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 396. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 397. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 398. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 399. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 400. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 401. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 402. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 403. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 404. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 405. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 406. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 407. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 408. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 409. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 410. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 411. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 412. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 413. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 414. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 415. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 416. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 417. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 418. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 419. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 420. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 421. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 422. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 423. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 424. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 425. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 426. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 427. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 428. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 429. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 430. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 431. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 432. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 433. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 434. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 435. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 436. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 437. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 438. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 439. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 440. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 441. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 442. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 443. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 444. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 445. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 446. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 447. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 448. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 449. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 450. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 451. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 452. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 453. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 454. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 455. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 456. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 457. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 458. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 459. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 460. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 461. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 462. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 463. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 464. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 465. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 466. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 467. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 468. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 469. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 470. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 471. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 472. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 473. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 474. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 475. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 476. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 477. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 478. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 479. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 480. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 481. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 482. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 483. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 484. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 485. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 486. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 487. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 488. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 489. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 490. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 491. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 492. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 493. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 494. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 495. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 496. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 497. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 498. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 499. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 500. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

H Θεοδώρα (Ντόρη) Μηνιάτη γεννήθηκε το 1953 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1971. Πρωτοεμφανίστηκε στον πανελλήνιο αθλητισμό το 1967, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4x [ ... ]