ex-dsathen
Τεύχος 465 (23/2024) - - Ημερομηνία 1ης έκδοσης 13.7.2015

Δημοσιεύουμε σήμερα τις καταπληκτικές φωτογραφίες από την Δεξίωση των Αποφοίτων, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και πολλά νέα παιδιά. Κάποια από αυτά κάνουν ήδη καριέρα στο εξωτερικό, κάποια τώρα ξεκινούν και, όπως αναφέρουμε και στο αφιέρωμά μας στο προηγούμενο montags, στην δεξίωση αυτή είχαμε για πρώτη φορά τόσους πολλούς Γερμανούς. Για άλλη μία φορά μπράβο σε όλες και όλους που στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία.

Μπορεί η θεατρική σεζόν σχεδόν να ολοκληρώθηκε, όμως στο σχολείο έχουμε τρεις παραστάσεις που αξίζουν.
Βεβαίως και η Λένα Κιτσοπούλου συνεχίζει και η Κατερίνα Μαούτσου προγραμματίζει μία σειρά από παραστάσεις.
Ακόμη, η Αντωνία Καούρη, απόφοιτος του Γερμανικού Τμήματος, μαζί με την Maisie Peters ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που "άνοιξαν" τη συναυλία των Coldplay στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Φωτογραφίες από την Δεξίωση των Αποφοίτων της 29.5.204

Η Χριστίνα Βάζου, απόφοιτος του ΄86 και ο Θάνος Ιωαννίδης, απόφοιτος του ’73 φωτογράφισαν την εκδήλωση. Οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές και προτιμήσαμε να τις δημοσιεύσουμε όλες αντί να επιλέξουμε ένα μικρό μέρος τους.

Δείτε τις 200 περίπου φωτογραφίες της Χριστίνας Βάζου:

https://drive.google.com/drive/folders/1yy3HuO8e2oWmucywqgQGDj9ndRLYemq0

και οι 100 περίπου του Θάνου Ιωαννίδη:

https://drive.google.com/drive/folders/186wgb8JrQCczHZYwO812D6FyHUBloo6b

Θανάσης Γεράνιος: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα των πυρηνικών είναι τα απόβλητα”

Ο Θανάσης Γεράνιος, απόφοιτος 1962, Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής δημοσίευσε ένα άρθρο του στις 1/6/2024 στην εφημερίδα “Τα Νέα” στο ένθετο για το “Περιβάλλον”  για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση της πυρηνικής ενέργειας προσθέτοντας ότι:

…λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κάποια κράτη επικαλούνται τη λύση της πυρηνικής ενέργειας σαν συμπληρωματική υποστηρίζοντας μάλιστα πως η πυρηνική ενέργεια είναι “πράσινη”…

Διαβάστε το άρθρο του Θανάση Γεράνιου:

(περισσότερα…)

Χαρά Μαλτσινιώτη (08)

Η Χαραλαμπία Μαλτσινιώτη γεννήθηκε το 1990 και αποφοίτησε από την Σχολή το 2008. Σπούδασε Ιατρική στο Heinrich Heine Universität Düsseldorf (2009-2016) και ακολούθως έκανε την πρακτική της στο Evangelisches Klinikum Niederrhein (2016-2017).

Το διάστημα 2018-2019 εργάστηκε ως βοηθός παθολόγος στο Elisabeth Krankenhaus Essen και ακολούθως από το 2019-2024 ως βοηθός καρδιολόγος στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ από το 2024 εργάζεται πλέον ως ιατρός παθολόγος και καρδιολόγος.

Φοίβος Παπαδάκης (10)

Ο Φοίβος Παπαδάκης γεννήθηκε το 1992 και αποφοίτησε από την Σχολή το 2010. Είναι γιός του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 Γιώργου Παπαδάκη και της συζύγου του, Τίνας Παπαδέλη και έχει δύο αδέρφια τον Ιάσονα και τον Κωνσταντίνο. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2010 και όντας πρωτοετής αποφάσισε να ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Κάπως έτσι βρέθηκε συντάκτης στο newsbeast.gr, στη συνέχεια εργάστηκε στο vice.gr, καθώς και στο newpost.gr.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο King’s college του Λονδίνου και στη συνέχεια του έγινε πρόταση στο ίδιο πανεπιστήμιο να κάνει διδακτορικό. Τελικά δέχτηκε την πρόταση του πανεπιστημίου και για δυο χρόνια δούλεψε ως ερευνητής στο επιστημονικό πεδίο των «Digital humanities».

Το καλοκαίρι του 2021 έκανε και τις πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 δίπλα στον Νίκο Ρογκάκο και τον Παναγιώτη Στάθη, ως σχολιαστής της επικαιρότητας.

Αριέλλα Μπέση (16)

Η Αριέλλα Μπέση (Αρετή-Αγγελική) γεννήθηκε το 1998 και αποφοίτησε από την Σχολή το 2010. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians του Μονάχου, με υποτροφία από το Ίδρυμα Hanns-Seidel και έκανε εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο.

Τα τελευταία δύο χρόνια (2022-2024) εργάζεται ως νομική και επιστημονική συνεργάτης στο τμήμα δικαστικών υποθέσεων της διεθνούς δικηγορικής εταιρείας DLA Piper LLP στο Μόναχο.

Προηγουμένως, είχε την ευκαιρία να κάνει πρακτική άσκηση στο τμήμα συγχωνεύσεων και εξαγορών της εταιρίας Clifford Chance LLP και στο τμήμα τραπεζικών και χρηματοδοτήσεων έργων της Norton Rose Fulbright LLP.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, συμμετείχε στην αρχή σαν μέλος και στην πορεία ως αντιπρόεδρος του φοιτητικού ομίλου ΦΔΦ στο Μόναχο υπό την αιγίδα του τέως προέδρου του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Hans-Jürgen Papier.

Το 2020 εκπροσώπησε το πανεπιστήμιο στον διεθνή διαγωνισμό Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, λαμβάνοντας διακρίσεις. συγκεκριμένα τα δικόγραφά μας βραβεύτηκαν πρώτα σε πανγερμανικό και τέταρτα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιώργος Δενέδιος (91)

Ο Γιώργος Δενέδιος αποφοίτησε από την Σχολή το 1991 και πήρε το πτυχίο του από την Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1995. Ακολούθως πήρε το Master το (Magister LLM Jura) από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.

Από το 1991 έως το 1992 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον Όμιλο Αντέννα.

Από το 1999 έως το 2006 ήταν Νομικός Σύμβουλος στην εταιρεία Mythos Brewery S.A.

Από το 2006 έως το 2014 ήταν Ανώτερος Νομικός Σύμβουλος στην εταιρεία Boutari Holding.

Από το 2014 έως το 2015 ήταν Ανώτερος Νομικός Σύμβουλος στην εταιρεία Mythos Brewery S.A.

Από το 2015 είναι επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Olympic Brewery S.A.

Αγγελική Παπανδρέου: “Πήραν φόρα οι μελωδίες“ στο “θΕΑΤΡΑΛΕ”

Η Αγγελική Παπανδρέου (’77) προσκαλεί όλες και όλους τους φίλους στη  μουσική της βραδιά με τίτλο “Πήραν φόρα οι μελωδίες“ την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 9.30 μμ στο “θΕΑΤΡΑΛΕ” στον Ν. Κόσμο.

Η ίδια με την κιθάρα της και με τη συνοδεία εκλεκτών μουσικών:

Αγγελική Παπανδρέου: τραγούδι-κιθάρα, Ειρήνη Λύτινα: τραγούδι-κρουστά, Μανώλης Πασχαλίδης: τραγούδι-μπουζούκι, Ανδρέας Βουδούρης: μαέστρος-πιάνο και φιλική συμμετοχή Ελίνα Λιάπη: τραγούδι-κιθάρα

Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος, τηλέφωνο κρατήσεων 6982 37 2079. (περισσότερα…)

Κατερίνα Μαούτσου στο Φεστιβάλ Αθηνών – “50 χρόνια, μια νύχτα”

Η ηθοποιός Κατερίνα Μαούτσου (’04) εμφανίζεται στο “50 χρόνια, μια νύχτα” που θα ανέβει για 4 παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  Μάνος Καρατζογιάννης, έχοντας στο ενεργητικό του σειρά παραστάσεων που αφορούν την ιστορική μνήμη. Επίσης συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί καθώς και σπουδαστές του Γ΄ Έτους της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

Μισός αιώνας έχει περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973. Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο, η παράσταση 50 χρόνια, μια νύχτα επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση της οριακής αυτής στιγμής από τη σκοπιά του θεάτρου. Ο παλλόμενος λόγος αληθινών πρωταγωνιστών ζωντανεύει μέσα από αυθεντικές μαρτυρίες φοιτητών, μαθητών αλλά και απλών πολιτών.

 26 – 29 Ιουνίου, Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Περισσότερα…

Einladung zum Theaterstück „Romulus der Große“ 11 und 12.06. 2024

Το θεατρικό εργαστήρι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί το θέατρο για άλλη μια φορά λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές με ένα έργο του Friedrich Dürrenmatt! Γεννημένος στην Ελβετία το 1921, ο Friedrich Dürrenmatt εξερευνά στα έργα του τα όρια της ανθρώπινης υπευθυνότητας.

Το έργο θα ανέβει στη γερμανική γλώσσα στην αίθουσα εκδηλώσεων (Aula) της DSA, στις 11 και 12 Ιουνίου, ώρα 20:00. Προβλεπόμενη διάρκεια: περίπου 2 ώρες.

Το θεατρικό εργαστήρι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών αποτελείται από μια ομάδα ενηλίκων, στην οποία κατά κύριο λόγο συμμετέχουν εργαζόμενοι/ -ες της DSA.

https://www.dsathen.gr/de/veranstaltungen/einladung-zum-theaterstueck-romulus-der-grosse

«Η φλύγα»: Γίναμε θέατρο! 14 και 15 Ιουνίου 2024

Στις 14 και στις 15 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., η Γ’ τάξη του Δημοτικού παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Η φλύγα», στην Aula της DSA.

Η φλύγα είναι γέννημα θρέμμα του σχολείου μας -μισή Ελληνίδα και μισή Γερμανίδα- ένα παρδαλό, ανάμικτο πλάσμα που προκαλεί την αναστάτωση. Οι ακαθαρσίες της αποτελούν την αφορμή για έναν φοβερό πόλεμο, ο οποίος διεξάγεται στη χώρα των παραμυθιών.  Με αυτήν την επιλογή αντιλαμβανόμαστε πόσο παράλογος είναι ο πόλεμος αυτός!

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο κείμενο του Παντελή Καλιότσου και δραματοποιημένη από τα παιδιά του Δημοτικού του σχολείου μας! Σας περιμένουμε! (περισσότερα…)

“Μάρτυρας Κατηγορίας” της Agatha Cristie στις 17.6.2024 στην Aula

Το Τμήμα Ελληνικών ως μητρικής γλώσσας του 6c παρουσιάζει το έργο της Agatha Cristie

“Μάρτυρας Κατηγορίας” στις 18:00 στην Aula

Οδός Γερμανικής Σχολής Αθηνών & Δημοκρίτου 6, 15123 Μαρούσι Germanikis Scholis Athinon & 6 Dimokritou str, 15123 Amaroussion Tel./ Fax: +30 210 6106589 email: info@ex-dsathen.gr