Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"

Ο Ηλίας Κυριακόπουλος έστειλε υλικό πριν από την εκδήλωση για τους Ρεμπέτες, που είχαμε τεχνική δυσκολία να το αναρτήσουμε. Αποκαταστήσαμε τις φωτογραφίες και ξεκινάμε με το σημείωμα του Ηλία:
Καλησπέρα σας, Ηλίας Κυριακόπουλος. Απόφοιτος 1996. Μέλος και στις 2 ρεμπέτικες κομπανίες της ΓΣΑ σαν το μοναδικό ακκορντεόν της εποχής (κυρίως όμως της 2η). Μεταφέρω την επιθυμία της κομπανίας μας να ανεβάσει το Deutsche Schule Athen μια αντιπροσωπευτική φωτογραφία της ομάδας μας η οποία θα ξαναβρεθεί στη σκηνή στις 28.11.2019, η οποία απουσιάζει αυτή τη στιγμή. Επιπρόσθετα παρακαλώ να γίνει αναφορά ότι το 1996 ηχογραφήσαμε κασέτα σε studio σαν "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών" η οποία είχε διατεθεί στο κοινό σε μια από τις συναυλίες μας στο σχολείο το 1996. Και κάτω από το προαναφερόμενο "Brand Name" λάβαμε μέρος στη Σύμη το 1996 όπου ακολούθησε και η βράβευση. Ακολουθούν 2 φωτογραφίες σε επόμενο μύνημα και στη συνέχεια ένα πρόσφατο βιντεάκι. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2019 μετέδωσε σε επανάληψη η ΕΡΤ 2 ένα παλαιότερο επεισόδιο από την σειρά ¨Καλλιτεχνικό Καφενείο". Είχε πρωτοπαιχτεί στην ελληνική τηλεόραση το 1986 με οικοδεσπότες τον Μίμη Πλέσσα, τον Κώστα Φέρρη και τον Βασίλη Τσιβιλίκα. Προσκεκλημένοι εκείνη την φορά μία ντουζίνα θρυλικά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: Στην φωτογραφία από αριστερά είναι οι Αλέκος Σακελλάριος, Γιώργος Μητσάκης, Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Μίμης Πλέσσας, Τάκης Μωράκης, ενώ την παρέα συμπηρώνουν, όπως θα δείτε και στο video της εκπομπής, οι Θάνος Σοφός, Μίμης Τραϊφόρος και τραγουδούν η Τζένη Βάνου, η Πόλυ Πάνου, η Κλειώ Δενάρδου, η Νάντια Κωνσταντοπούλου, τα Παιδιά απο την Πάτρα, η Χαρούλα Λαμπράκη, η Ζωή Κουρούκλη και άλλοι. Πολλοί από αυτούς δεν ζουν πιά, όπως επίσης κάποιοι συντελεστές της εκπομπής όπως ο σκηνοθέτης Νέστωρ Παβέλλας, ο σκηνογράφος Τάσος Ζωγράφος, η παραγωγός Άννα Πρετεντέρη κλπ. 


rebetes kallitexniko kafeneio

Όσοι παρακολούθησαν σε προηγούμενα montags την εκδήλωση για τους Ρεμπέτες, που τόσο μεγάλη επιτυχία είχαν, θα είχαν προσέξει και ένα άρθρο στο οποίο γινόταν συζήτηση γύρω από την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο". Είχαμε γράψει τότε ότι:
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι η ετυμολογία των λέξεων "ρεμπέτης" και "ρεμπέτικο" παραμένει μέχρι σήμερα ασαφής. Ψάχνοντας εντοπίσαμε ένα άρθρο που αναφέρει ότι: «Η λέξη “ρεμπέτικος” είναι παραφθορά της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης λογίας “ρεμβαστικός” και προέρχεται από το ρήμα “ρέμβω” ή “ρεμβάζω” απ’ όπου και ο ρέμπελος = ο σπαταλών τον χρόνον αναιτίως, άρα αραχτός και αντικοινωνικός…».

Δείτε στο video πως ορίζουν "οι μεγάλοι" το όρο ρεμπέτικο...

Όσοι τώρα θέλετε να δείτε την εκπομπή από την αρχή, δεν έχετε παρά να σύρετε τον pointer του video προς τα πίσω.

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, απόφοιτος του 1969, ζητά από όλους τους αποφοίτους κατοίκους και δημότες Ψυχικού, Φιλοθέης και Νέου Ψυχικού να ενισχύσουν με την εγγραφή τους (20 ευρώ) την πίτα του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού, που γίνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στις 2 Φεβρουαρίου στις 11.00.

Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης

Το απόγευμα της Παρασκευής 10/01/2020, με 15 περίπου αποφοίτους μας, έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία η επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην περιοδική έκθεση «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ – Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης». Θερμότατες ευχαριστίες στον απόφοιτό μας Μηνά Φύτο (΄68) ο οποίος μας έκανε να μπούμε στον υπέροχο κόσμο της αναστήλωσης και των μαρμαροτεχνιτών, προσφέροντας μας θησαυρό γνώσεων που πουθενά αλλού δεν θα είχαμε την ευκαιρία να βρούμε. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ΥΣΜΑ (Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης) για τη στήριξη της εκδήλωσής μας αυτής με την παρουσία της κας Εύης Πετροπούλου, Αρχαιολόγου στο Γραφείο Τεκμηρίωσης της ΥΣΜΑ, και συνεπιμελήτριας της έκθεσης, η οποία επίσης απευθύνθηκε στα μέλη μας, παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες και απήντησε σε ερωτήσεις. Με τον Μηνά Φύτο (Διπλ. Μηχανολόγο Μηχ/κό του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου), σταθήκαμε πρώτα στις μακέτες της Ακρόπολης, όπου ενημερωθήκαμε για τη διαδοχή των προδρόμων ναών στη θέση του Περικλείου Παρθενώνος. Στη συνέχεια προχωρήσαμε προς την έκθεση καθεαυτή, όπου, μετά την εισαγωγή, εξετάζοντας τις αντίστοιχες μεγεθυμένες φωτογραφίες, ενημερωθήκαμε, καταρχήν για την εγκατάσταση του απαραίτητου εργοταξίου για τον Παρθενώνα (1984 – 1985), καθώς επίσης και για τις εργασίες του Α΄ Αναστηλωτικού Προγράμματος Παρθενώνα (1986 – 1991) που αφορούσε την αποκατάσταση της Ανατολικής όψης. Επισημάνθηκαν οι βλάβες που είχαν προκληθεί απο το σεισμό της 24/02/1981 και που επέβάλαν την τοποθέτηση ειδικού «νάρθηκα». Τέλος, στο αντίστοιχο στατικό έκθεμα, επεξηγήθηκαν τόσον οι αρχαίοι σύνδεσμοι (σιδηροί και με μολυβδοχόηση) όσο και οι νέοι (απο τιτάνιο). Λόγω της συνεργασίας του με τον τωρινό Πρόεδρο της ΕΣΜΑ (Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης) ακαδημαïκό κ. Μανόλη Κορρέ στις παραπάνω εργασίες, ο κ. Φύτος ήταν σε θέση να μας δώσει πολλές πληροφορίες και επεξηγήσεις «εκ των ένδον». Και το ακροατήριο, παρότι μικρό, είχε την απαραίτητη εξειδίκευση, ώστε η επίσκεψή μας να τελειώσει με μια ελεύθερη συζήτηση.
Ενημερώνουμε, καταρχήν τα μέλη μας που παρέστησαν, καθώς και όσα ενδιαφέρονται, ότι η έκθεση έλαβε και άλλη παράταση, έως τις 31/01/2020. Περισότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης...

Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο

Η δική μας ∆ανάη Παπαµατθαίου–Matschke συμμετέχει στην Συναυλία–αφιέρωµα στον Μπετόβεν, για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του µεγάλου µουσουργού, που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής στις 30 Ιανουαρίου. Περισσότερα...

Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε

Με αφορμή την συναυλία της βιολονίστριας Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε εντοπίσαμε ένα άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή από το 2014, τότε που η Δανάη ήταν 26 ετών. Δείτε το άρθρο...

Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά

Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα φέρνει στη σκηνή ο Κώστας Γάκης, μέσα από το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» (εκδόσεις Ψυχογιός) σε θεατρική διασκευή της δικής μας Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη.
Από 17 Ιανουαρίου 2020 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Περισσότερα...

Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I

Από τον Γιάννη Θεολογίτη, απόφοιτο του 1974, πήραμε μία ανακοίνωση σχετικά με μία πολύ ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική έκδοση η οποία ξεκίνησε την διαδρομή της πριν λίγα χρόνια:

Έχω την ευχαρίστηση να σας παρουσιάσω το δεύτερο μέρος της ερευνητικής εργασίας μας Aspects of an Emerging World B. Times of conflict … Η παρούσα εργασία μας θα δημοσιευθεί σε τρία διαδοχικά τμήματα εκ των οποίων το παρόν είναι το πρώτο (Section I). Τα τμήματα ΙΙ. και ΙΙΙ. θα ακολουθήσουν διαδοχικά ανά ένα περίπου μήνα. Τα επί μέρους διαδοχικά τμήματα επεξεργάζονται τα ακόλουθα θέματα:
Section I: Introduction, World Developments & Trends, Policies, Social Positions, Conflicts & Cycles, Economics, Energy/Resources, Science & Technology, The Environment, Militarization & Security
Section II: Regions & Countries
Section III: Geopolitics, Geostrategy, Art - Epilogue, Supplement
Οι δημοσιεύσεις μας θα είναι ταυτόχρονα προσβάσιμες στην ιστοσελίδα μας www.imte.gr.
Ελπίζω να βρείτε τις εκδόσεις μας ενδιαφέρουσες και παραμένω στην διάθεση σας για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
Ιωάννης Μ. Θεολογίτης
IMTE Consulting Ltd.
Δείτε την έκθεση...

KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020

kinderdocs 2020Rediscovery της Phie Ambo, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, 12.00-14.00 από το KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.
Μια ταινία για όλη την οικογένεια, με θέμα τη φύση μέσα μας, σε ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό πείραμα 10 εβδομάδων επανασύνδεσης μαζί της.
Δείτε το τρέιλερ εδώ...

 

Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου

Ο μουσικός πολιτιστικός σύλλογος Ψυχικού «Η ΕΥΤΕΡΠΗ» διοργανώνει την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στον ΙΑΝΟ «Βραδιά Μιούζικαλ» με τραγούδια από την Rock όπερα “Jesus Christ Superstar”.
Συμμετέχουν: Η Ορχήστρα Νέων Ψυχικού υπό την διεύθυνση του Εμμανουήλ Λορέντζου, Σολίστ, Τετράφωνο φωνητικό σύνολο από τις χορωδίες «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» & «Χορωδία Δήμου Ψυχικού» υπό την διεύθυνση του Θωμά Λουζιώτη, Ροκ μπάντα. Ενορχηστρώσεις-καλλ. διεύθυνση-πιάνο: Θάνος Γιάκας.
Περισσότερα...

Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη

Η Λύντια Τρίχα συμμετείχε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 σε ένα Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο "Βιογραφία, Αυτοβιογραφία, Ιστοριαγραφία" που διοργάνωσαν από κοινού η Σχολή Μωραΐτη και το Γαλλικό Ινστιτούτο και μίλησε για τους Τρικούπηδες με τίτλο "Η βιογραφία ως ιστοριογραφικό εργαλείο. Η περίπτωση Χαρίλαου και Σπυρίδωνα Τρικούπη". Δείτε το video...

Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης

Το βιβλίο της ιστορικού και συγγραφέως Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα "Σπυρίδων. Ο άλλος Τρικούπης" [Πόλις] βραβεύθηκε στις 19/12 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών [θυμίζουμε εδώ ότι και ο "Χαρίλαος Τρικούπης" της έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Βιογραφίας]. ‘Όπως αναφέρει η Ακαδημία Αθηνών στο κείμενό της για τη βράβευση, το βιβλίο είναι “έργο με το οποίο ζωντανεύει έναν από τους σημαντικώτερους Έλληνες του 19ου αιώνος συνδεδεμένου με τις δυο μεγαλύτερες μορφές του, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Ιωάννη Καποδίστρια. Το βιβλίο, αποτέλεσμα συστηματικής πρωτογενούς ερεύνης προσφέρει νέα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αναθεώρηση παλαιών παγιωμένων απόψεων“.
Όπως δήλωσε η ίδια: “Η βράβευση μου αναγνωρίζει τη σημασία της εκπόνησης βιογραφικών εργασιών που πέρα από το ποιος τις γράφει εκάστοτε, μπορούν να πείσουν για την αντικειμενικότητά τους”. Περισσότερα...
Δείτε το video από την παρουσίαση στις 20/11 του ιστορικού έργου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών...

Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;

Από την Έλια Δομνηνού λάβαμε μία παρατήρηση σχετικά με την ορθογραφία του ονόματος Χρίστος / Χρήστος:

Καλησπέρα σε όλους και όλες, εύχομαι Καλή χρονιά με υγεία και χαρά.
Απευθύνω με την ευκαιρία αυτή μιαν ερωτησούλα στον/στους συντάκτες του θαυμάσιου Δελτίου μας (γιατί δεν διαθέτω το με 10.000 λήμματα λεξικό του κ.. Μπαμπινιώτη ούτε μου βρίσκεται ..... πρόχειρος κάποιος Καθηγητής γλωσσολόγος να τον ρωτήσω :
Από πότε το όνομα Χρήστος γράφεται με Ι, που αν το "πάμε" με το ατονικό σύστημα, τα εγγόνια μας θα διαβάζουν Χριστό και Χρίστο το ίδιο και ΙΣΩΣ τα μπλέκουν κι απορούν ;;
Δεν είστε οι μόνοι που χρησιμοποιείτε αυτη τη γραφή. Εχω όμως να παρατηρήσω, επειδή διαβάζω και τις δύο εφημερίδες, ότι αλλοιώς το γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ και αλλοιώς ΤΑ ΝΕΑ. ΄Οχι πως ακολουθώ πιστά την γραμματολογία/γραφολογία (και συχνά, πολυλογία) τους, αλλά μεγαλώνοντας ξεχνάω κι αυτά που έμαθα
Θα μου πείς τώρα, τί ψάχνεις, ψύλλους στ'αχερα ;; Αυτή η πολύπαθη γλώσσα μας, από τότε που τελειώσαμε εμείς (κάποιας ηλικίας βέβαια) το σχολείο, έχει τόσο πολύ κατακρεουργηθεί και κακοποιηθεί που ούτε Μπαμπινιώτης ούτε ......Κίσινγκερ δεν το πιστεύουν !
Οταν βλέπω το Αυγό γραμμένο Αβγό και το εξ άλλου, εξάλλου (όπως και το πιό πάνω που δεν διόρθωσα επίτηδες ) αλλοιώς (αλλιώς : και παρακαλώ, γιατί δεν καταργούν οι δεν ξέρω ποιοί σοφοί και τα διπλά σύμφωνα - έτσι κι έτσι δεν προφέρονται έντονα , όπως στα Ιταλικά), ώστε να έχουμε μιαν ομοιόμορφη Διεστραμμένη διαμόρφωση της παντέρμης γλώσσας μας ;
Μήπως ασχολείται κανείς από τους ΠΑΛΗΟΥΣ απόφοιτους με σχετικά θέματα, ώστε τεκμηριωμένα να απαντήσει ; Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέρουμε τί πρέπει να διδάσκουμε σε παιδιά κι εγγόνια, καθώς ίσως και ολίγη από την αρχαιότατη ιστορία της γλώσσας μας, ώστε να μπορούμε να συνεννοούμαστε (ή μήπως συνεννοούμεθα ;) μαζί τους, για να κλείνει λίγο και το φοβερό ΓΚΑΠ = χάσμα γενεών ;; Λέω τώρα εγώ , και μην παρεξηγηθεί κανείς σας, γιατί σας αγαπώ και σας εκτιμώ
Φορές-φορές όμως με πιάνει λύσσα για όσα στραβά - νομίζω εγώ - ότι βλέπω. Οπως, αν θυμάστε, προ μηνών, πέρυσι νομίζω, με το θέμα του Σήματος της Γερμανικής Σχολής. Και τότε πολλοί υπήρξαμε οι δικαίως διαμαρτυρόμενοι.

Εμείς απλώς θα παραθέσουμε τρία link μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο αναμένοντας και την αντίδραση κάποιου ειδικού:

Χρίστος ή Χρήστος: Ποιο είναι το σωστό...

Γιατί πρέπει να γράφουμε "Χρίστος" και όχι "Χρήστος"...

Χρήστος ή Χρίστος;...

Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων

Ο Νικόλας Χρήστου είναι απόφοιτος του 1964. Είναι συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος του ΕΜΠ και έχει μετεκπαιδευτεί στον "Σχεδιασμό Μεταφορών & την Κυκλοφοριακή Τεχνική".  Επικοινώνησε μαζί μας διότι εντόπισε σε πολλούς καταλόγους την αναγραφή των ονομάτων και των επωνύμων των μαθητών και καθηγητών αποκλειστικά με κεφαλαία γράμματα. Και έχει δίκιο. Εμείς στον Σύλλογο ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια και ξαναγράψαμε όλα τα ονόματα και τα επώνυμα με πεζά και παράλληλα και στα γερμανικά έτσι ώστε να μην γίνονται παρανοήσεις στον τονισμό και την προφορά.

Ο Νικόλας μας έστειλε δείγματα καταλόγων αναφέροντας ότι:
...επισυνάπτω δείγμα του ανθρώπινου δυναμικού του θέματος, δείγμα της κεφαλαιογράμματης προσεγγίσεως που ακολουθείται εκ παραλλήλου με την απουσία θηλυκών εγκλίσεων σε ονόματα των δασκάλων του Ιδρύματος. Παρατηρείται ιδιομορφία στην συγκρότηση και κατανομή των διδασκόντων (είναι μόνο άραγε τα ονόματα;) στην εκπαιδευτική ύλη του ελληνόφωνου σχολείου, όπως παρουσιάζεται διαδικτυακά.

Στην πραγματικότητα η κουβέντα μας δεν ξεκίνησε έτσι. Τον Οκτώβριο του 2019 ο Νικόλας Χρήστου μας έστειλε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ με τίτλο: "Η Γερμανική Σχολή (Πευκάκια): «Παγαίνετε να θαυμάσετε»!". Ήταν ένα άρθρο που είχαμε μόλις δημοσιεύσει και υπάρχει στο site μας στην ενότητα "Εκδόσεις / Ιστορικά Θέματα". Δείτε το άρθρο... 

Στην πορεία η επικοινωνία μας με τον Νικόλα ανέδειξε και άλλους πολύ ενδιαφέροντες προβληματισμούς του. Με αφορμή ένα κείμενο για την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης μας έστειλε ένα link όπου φαίνεται αναγκαία μια επικουρική υποστήριξη της διαδικτυακής εικόνας μαθησιακών πόρων της ανωτέρω προσπάθειας, ίσως από το (γειτονεύον) Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ώστε να προωθηθεί η (αμφιγλωσσική) προβολή του έργου τους (μαθητών και δασκάλων) ώστε να προωθηθεί η (αμφιγλωσσική) προβολή του έργου τους (μαθητών και δασκάλων)...

Δείτε το βιογραφικό του Νικόλα Χρήστου...

Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr

 Στις 31 Ιανουαρίου στις 19.30 διοργανώνει το Philadelphia Haus την 24η συνάντηση του Literarisches Quartett με ελεύθερη είσοδο με ομιλητές τους: Chris Hoffmann, Katerina Karakassi, Jürgen Pelzer, Depy Rizu. Τηλ 210-6848009

Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020

Απλή πεζοπορία στο κρύο. 4-5 ώρες ανάβαση από λειβάδι Αράχωβας ως καταφύγιο Δέφνερ.
Την επομένη ευκολότερα.
Πεζοπορική εμπειρία απαραίτητη.
δηλώστε στο tasoskavadellas@gmail.com
Όλοι έρχονται με δική τους ευθύνη
με ορειβατικούς χαιρετισμούς
Τάσος Κ

Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες

Συνεχίζουμε με τα νέα βιογραφικά αποφοίτων, που συναντήσαμε μέσα στο 2019 επιλέγοντας αυτήν τη φορά τον χώρο των Θεωρητικών Επιστημών. Η πρωτοβουλία "γνωρίστε τους αποφοίτους της κάθε χρονιάς" ανέδειξε πολλούς και πολλές και εμείς σιγά-σιγά προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία για όλους και να τροφοδοτούμε την ενότητα, που τους φιλοξενεί και περιλαμβάνει 30 δραστηριότητες / επαγγέλματα. Εκεί βρίσκονται αναρτημένα περισσότερα από 500 βιογραφικά και συνεχώς προστίθενται νέα. Επισκεφθείτε την ενότητα "Απόφοιτοι"...

Ο Σωτήρης Μητραλέξης αποφοίτησε από την Σχολή το 2006. Περισσότερα...

Ο Γιώργος Φλώρος αποφοίτησε από την Σχολή το 1991. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στις Μεταφραστικές Σπουδές του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία. Περισσότερα...

Ο Γιάννης Πίσσης αποφοίτησε από την Σχολή το 1995. Είναι Επίκουρος Καθηγητής «Λογικής, Μεταφυσικής και Φιλοσοφίας των Επιστημών» του Πανεπιστημίου Κρήτης. Περισσότερα...

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου αποφοίτησε από την Σχολή το 1987. Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Περισσότερα...

Η Ελίζα Παναγιωτάτου αποφοίτησε από την Σχολή το 2002. Ζει στην Μαδαγασκάρη και διδάσκει Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Antananarivo. Περισσότερα...

Η Ελένη Γέμτου αποφοίτησε από την Σχολή το 1986. Είναι Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο ΕΚΠΑ. Περισσότερα...

Ο Παναγιώτης Αγαπητός αποφοίτησε από την Σχολή το 1977. Είναι Τακτικός Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2001. Περισσότερα...

Dimopoulos Specials

Το «Αντί Διδακτορικού» και η «Υπερπαραγωγή» επιστρέφουν στη σκηνή!

Ο Δημήτρης Δημόπουλος σας προσκαλεί σε μία μοναδική σειρά παραστάσεων όπου θα παρουσιάσει και τα τρία «σπέσιαλ» του, όπως ονομάζονται διεθνώς οι σταντ-απ μονόλογοι, τον Ιανουάριο του 2020 στο Θέατρο Σταθμός. Το κλασικό πια «Αντί Διδακτορικού» και η άκρως πρωτότυπη «Υπερπαραγωγή» επιστρέφουν στη σκηνή για μια φορά μαζί με την «Καφρόκρεμα», παρουσιάζοντας την εξέλιξη ενός κωμικού που ανήκει στους πρωτεργάτες του σταντ-απ στην ελληνόφωνη σκηνή. Και επειδή κάθε κείμενο δελτίο τύπου πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις περιόδους, και επειδή πλέον όλα πρέπει να είναι μέτα και ποστ, ας σημειωθεί εδώ πως ακολουθούν οι πληροφορίες για το πού και πότε και πόσο και πώς!

Dimopoulos Specials - Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (μετρό Μεταξουργείο)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Τετάρτη 15/1, 21:15, ΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ
Τετάρτη 22/1, 21:15, ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τετάρτη 29/1, 21:15, ΚΑΦΡΟΚΡΕΜΑ

Πάμε θέατρο... “Top girls”

Μας το ζητήσατε και το κάνουμε: θα παρακολουθήσουμε την παράσταση “Top girls” στην οποία πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων η δική μας Βίκυ Βολιώτη.
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19.00 στο θέατρο Πόρτα.
Η ειδική τιμή θα διαμορφωθεί αναλόγως της συμμετοχής.
Για την καλύτερη οργάνωση παρακαλούμε να μας δηλώσετε συμμετοχή έως τις 20 Ιανουαρίου.
Πληροφορίες για την παράσταση...

“Το Ινστιτούτο Αναλύει”

Από το "Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής" λάβαμε τη νέα συλλογή κειμένων της ενότητας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Το Ινστιτούτο Αναλύει”, η οποία ασχολείται με τα διλήμματα και τις ευκαιρίες που συνδέονται με την άσκηση της φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής στη σύγχρονη ΟΝΕ. Τα ζητήματα αυτά θα αποδειχθούν κρίσιμα για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά και της προσπάθειας της Ελλάδας να επανέλθει πλήρως μετά την δεκαετή κρίση.
Τα κείμενα υπογράφονται από:
- τον κ. Μιχάλη Γ. Αργυρού, Πρόεδρο Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Καθηγητή Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς
- τον κ. Θοδωρή Πελαγίδη Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς, NR Senior Fellow, Brookings Institution, και 
- τον κ. Γιάννη Τσουκαλά, Καθηγητή Οικονομικών και Πρόεδρο Τμήματος Οικονομικών στο Adam Smith Business School του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης
 Περισσότερα...

Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"

Ο Γιώργος Δεπάστας υπογράφει τη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim Το Βρακί (Die Hose) το οποίο ανεβάζει η θεατρική ομάδα Zero Gravity, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου. Έργο του 1911, το Βρακί σατιρίζει τον υποκριτικό βίο της ανερχόμενης μεσαίας τάξης, εκθέτοντας το υπέδαφος που εξέθρεψε τον ναζισμό μέσα στα σπίτια και τα μυαλά των καθημερινών απλών “νοικοκυραίων” της εποχής. Πρεμιέρα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 6μμ. Το έργο θα παίζεται μέχρι την Κυριακή 12 Απριλίου.
skrow theater Αρχελάου 5, Παγκράτι, ΤΚ 11635, Αθήνα T: 210 7235 842. Περισσότερα...

"Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον

Η Μαρία Σούμπερτ μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον! την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 19.30 το απόγευμα
Για το βιβλίο και τα μεγάλα περάσματα της ζωής θα μιλήσουν η υπεύθυνη Λεσχών Ανάγνωσης Δυτικής Αττικής και ποιήτρια ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και η συγγραφέας.
Στον χώρο του βιβλιοπωλείου ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ, Αγίων Αναργύρων 5, 13561 Αθήνα, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

"Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020

Tο Hellenic American College / Hellenic American University και οι Εκδόσεις Κέρκυρα-economia Publishing παρουσιάζουν το βιβλίο του Αθανάσιου-Γεωργίου Χ. Παπανδρόπουλου με τίτλο «Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους: Ο Γιάννης Μαρίνος για την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας». Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), παρουσία του συγγραφέα και του Γιάννη Μαρίνου.
Το βιβλίο "Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους" αφορά το σημαντικό δημοσιογραφικό έργο του επί 31 έτη εκδότη και διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου, Γιάννη Μαρίνου, μέσα από τη ματιά του στενού του συνεργάτη, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Θανάση Παπανδρόπουλου. Ο Γιάννης Μαρίνος είναι θρύλος της μαχόμενης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, που παρακολούθησε και παρακολουθεί την οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, αναλύοντας και σχολιάζοντας τα γεγονότα από τη δική του ανεξάρτητη σκοπιά. Είναι σεβαστός από φίλους και εχθρούς των ιδεών του που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τις θέσεις του. Η έκδοση αυτή εμπλουτίζεται με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, με μια σύντομη αναδρομή στην ευρύτερη ιστορία του οικονομικού τύπου από τον ερευνητή Θεόδωρο Δεληγιάννη, καθώς και με χρονολόγιο των κυριοτέρων σταθμών της νεοελληνικής ιστορίας.
Περισσότερα...

"Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1

Από τον Δρ. Αθανάσιο Γραμμένο λάβαμε πρόσκληση για την κοπή της πίτας του FNF (Friedrich-Naumann-Stiftung für die Freiheit), και στους "Διαλόγους Ελευθερίας 2020." Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, στις 7.30μμ, στο Six D.O.G.S. (Μετρό Μοναστηράκι). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
- Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Αθλητικογράφος,
- Eduardo Paredes, Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα,
- Χρύσα Κατσαρίνη, Kωμικός.
Για κράτηση θέσεων δηλώστε συμμετοχή ...  η καλέσετε στο 2130 333667 

«Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»

Η απόφοιτός μας συγγραφέας Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα, με την απέραντη αγάπη της για τους τετράποδους φίλους μας, μας προσκαλεί στην παρουσίαση του απολαυστικού βιβλίου της «Το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο – Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 19.30 στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει (Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, τηλ 210 338 8054). Συζητούν μαζί της οι: Στέλλα Αλισάνογλου, Τάσος Σακελλαρόπουλος και Αλεξάνδρα Χαριτάτου. Πληροφορίες...

Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη

Επισκεφθήκαμε την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη, στην οποία μας συνόδευσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «ΠΟΙΗΤΙΚΑ – Η ζωγραφική συναντά την ποίηση» στο ΚΠ Σταύρος Νιάρχος, η οποία είναι ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ ποίησης και τέχνης. Από την επιμελήτρια της έκθεσης, Λίλης Πεζανού παραθέτουμε ένα απόσπασμα, που ίσως είναι λόγος ο καθένας να επισκεφθεί την έκθεση αυτή: «Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 που ασχολείται ο καλλιτέχνης, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ένας ζωντανός εικαστικοποιητικός διάλογος, ο οποίος φέρνει κοντά δυο αυτόνομες εκφραστικές γλώσσες, που η καθεμία ζητά να χαθεί μέσα στην άλλη, αλλά μαζί διαφυλάττει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθεμιάς».

"The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα

Μέσα από την διαρκή πάλη της καθημερινότητας, από τον αγώνα που κάνει ο καθένας από εμάς για επιβίωση, γεννιούνται πολλές φορές ερωτήματα, αμφιβολίες, ιδέες. Η εικαστικός Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα, απόφοιτος του 2005, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών στην Σχολή μας, κινείται πρακτικά και αιθεροβατεί πνευματικά μεταξύ τέχνης και αθλητισμού και συνειδητοποιεί τους κοινούς τόπους ανάμεσα στον εξωραϊσμό που υφίσταται ο καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια της δημιουργίας με την εξάντληση που έχει ο νικητής ή ο νικημένος αθλητής μετά τον αγώνα και ο σύγχρονος άνθρωπος στο τέλος της μέρας, ενώ καταλήγει τελικά να μεταμορφώσει τις συνθήκες αβεβαιότητας που βιώνει, σε πνευματική εξέλιξη. Περισσότερα...

Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Ο απόφοιτός μας διευθυντής ορχήστρας Νίκος Αθηναίος θα διευθύνει τη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.
Ώρα έναρξης 20.30.
Τιμές: Γ΄ Ζώνη, παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+: € 4, Ζώνη Β: € 6, Ζώνη Α: € 8Διακεκριμένη Ζώνη: € 10
Πρόγραμμα:
L. van Beethoven: Εισαγωγή από τον "Προμηθέα"
- Σίμος Παπάνας: Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα
- Franz Schubert: Συμφωνία αρ. 9 σε ντο μείζονα, D 944.
Σολίστ: Σίμος Παπάνας βιολί
Περισσότερες πληροφορίες...

«ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, ώρα 18:30 θα επισκεφθούμε την περιοδική έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ». Η φωτογραφική αυτή έκθεση προβάλλει τον ανθρώπινο παράγοντα και αναδεικνύει τα συναισθήματα που βιώνουν οι μαρμαροτεχνίτες που εργάζονται στην αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης. Θα μας συνοδεύσει ο απόφοιτός μας Μηνάς Φύτος (‘68), ο οποίος θα μιλήσει με θέμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ», δηλ. για κάποια συγκεκριμένα εκθέματα, ποιές μελέτες / εργασίες είχαν προηγηθεί.
Τόπος συνάντησης: Εντός της εισόδου του Μουσείου Ακρόπολης, αμέσως μετά τα Ταμεία, στις 18.30.
Εκθεσιακός χώρος: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, ισόγειο Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15). Η είσοδος στην περιοδική έκθεση είναι ελεύθερη.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας έως την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 στο info@ex-dsathen.gr
Δείτε για την έκθεση...

 1. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 2. Ημέρα Ενημέρωσης
 3. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 4. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 5. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 6. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 7. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 8. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 9. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 10. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 11. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 12. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 13. Praktikum
 14. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 15. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 16. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 17. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 18. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 19. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 20. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 21. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 22. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 23. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 24. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 25. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 26. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 27. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 28. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 29. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 30. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 31. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 32. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 33. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 34. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 35. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 36. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 37. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 38. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 39. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 40. Reunion της τάξης του 1989
 41. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 42. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 43. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 44. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 45. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 46. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 47. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 48. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 49. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 50. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 51. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 52. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 53. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 54. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 55. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 56. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 57. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 58. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 59. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 60. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 61. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 62. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 63. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 64. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 65. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 66. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 67. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 68. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 69. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 70. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 71. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 72. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 73. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 74. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 75. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 76. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 77. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 78. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 79. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 80. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 81. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 82. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 83. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 84. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 85. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 86. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 87. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 88. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 89. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 90. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 91. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 92. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 93. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 94. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 95. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 96. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 97. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 98. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 99. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 100. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 101. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 102. Έκθεση του Werner Hermann
 103. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 104. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 105. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 106. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 107. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 108. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 109. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 110. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 111. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 112. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 113. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 114. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 115. notosplusbooks.gr
 116. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 117. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 118. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 119. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 120. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 121. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 122. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 123. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 124. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 125. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 126. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 127. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 128. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 129. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 130. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 131. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 132. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 133. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 134. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 135. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 136. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 137. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 138. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 139. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 140. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 141. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 142. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 143. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 144. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 145. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 146. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 147. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 148. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 149. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 150. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 151. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 152. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 153. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 154. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 155. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 156. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 157. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 158. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 159. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 160. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 161. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 162. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 163. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 164. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 165. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 166. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 167. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 168. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 169. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 170. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 171. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 172. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 173. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 174. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 175. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 176. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 177. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 178. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 179. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 180. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 181. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 182. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 183. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 184. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 185. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 186. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 187. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 188. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 189. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 190. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 191. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 192. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 193. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 194. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 195. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 196. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 197. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 198. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 199. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 200. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 201. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 202. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 203. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 204. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 205. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 206. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 207. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 208. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 209. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 210. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 211. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 212. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 213. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 214. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 215. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 216. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 217. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 218. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 219. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 220. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 221. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 222. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 223. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 224. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 225. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 226. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 227. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 228. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 229. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 230. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 231. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 232. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 233. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 234. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 235. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 236. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 237. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 238. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 239. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 240. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 241. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 242. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 243. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 244. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 245. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 246. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 247. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 248. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 249. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 250. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 251. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 252. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 253. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 254. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 255. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 256. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 257. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 258. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 259. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 260. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 261. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 262. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 263. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 264. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 265. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 266. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 267. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 268. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 269. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 270. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 271. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 272. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 273. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 274. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 275. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 276. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 277. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 278. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 279. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 280. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 281. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 282. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 283. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 284. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 285. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 286. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 287. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 288. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 289. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 290. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 291. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 292. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 293. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 294. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 295. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 296. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 297. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 298. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 299. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 300. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 301. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 302. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 303. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 304. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 305. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 306. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 307. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 308. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 309. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 310. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 311. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 312. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 313. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 314. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 315. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 316. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 317. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 318. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 319. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 320. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 321. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 322. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 323. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 324. Έφυγε η Άννα Μαΐλλη
 325. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 326. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 327. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 328. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 329. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 330. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 331. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 332. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 333. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 334. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 335. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 336. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 337. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 338. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 339. Πάμε...KinderDocs
 340. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 341. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 342. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 343. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 344. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 345. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 346. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 347. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 348. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 349. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 350. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 351. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 352. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 353. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 354. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 355. Υποτροφίες από την DAAD
 356. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 357. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 358. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 359. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 360. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 361. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 362. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 363. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 364. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 365. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 366. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 367. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 368. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 369. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 370. Ο Werner Hermann εκθέτει
 371. Γιάννης Κιτσόπουλος
 372. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 373. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 374. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 375. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 376. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 377. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 378. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 379. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 380. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 381. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 382. Η Κατερίνα Μαούτσου στο Θέατρο Επί Κολωνώ
 383. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου 2019
 384. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 385. Klavierabend zum Jahresbeginn mit Nikos Flokas
 386. DSA - «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 387. Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος
 388. Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...
 389. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα
 390. Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα
 391. Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi
 392. Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική
 393. Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018
 394. “Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein
 395. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 396. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018
 397. Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία
 398. Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.
 399. Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018
 400. Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 401. Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank
 402. 41st Weinblum Memorial lecture
 403. Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 404. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας
 405. Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30
 406. Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“
 407. Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018
 408. Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018
 409. Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών
 410. “Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018
 411. Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah
 412. PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein
 413. Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"
 414. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 415. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 416. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 417. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 418. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 419. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 420. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 421. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 422. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 423. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 424. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 425. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 426. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 427. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 428. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 429. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 430. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 431. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 432. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 433. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 434. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 435. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 436. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 437. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 438. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 439. 6. Newsletter der Open Space Edition
 440. Europäisches Übersetzer-Kollegium
 441. Η εξαιρετική δουλειά της Λίζας Γεωμπρέ
 442. Τελετή Βράβευσης για τον Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 443. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 444. Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
 445. Goethe-Institut Athen: Bauhaus im Haus - Βauhaus Open House
 446. «Η Παλιά Γειτονιά. Πλατεια Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 447. «Ανατόλ» του A. Schnitzler στο Αλκμήνη
 448. Wandertag#85 φρούριο Φυλής Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
 449. 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο - 2η συναυλία του κύκλου
 450. Εγκαίνια ατομικής έκθεσης COBALT WAVES της Λίζας Γεωμπρέ
 451. Günter Grass: «Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»
 452. Robert Streibel: "Απρίλιος στο Στάιν"
 453. "Πλημμύρα… Σκαλκώτα στο Βερολίνο" από τον Παύλο Αγιαννίδη.
 454. Tα 130 χρόνια του κτηρίου του DAI
 455. PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
 456. Σταθμοί: Έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στην γκαλερί Σκουφά
 457. Abenteuer Schule - Παίζουμε στα γερμανικά
 458. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:DIALOGUES-Greek Oktoberfest
 459. Παρουσίαση βιβλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ
 460. Η DATAPLEX Α.Ε. αναζητά Μηχανικό Δικτύων για το Τεχνικό Τμήμα της.
 461. “Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος – Ταξίδι στη Belle époque“
 462. Η Αγία Κυριακή της Νάξου
 463. Ο Πάνος Λουκάκος για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
 464. NOTOS: Παραλαβές - αντικείμενα που χαρίζουν χαμόγελα
 465. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 466. Wandertag #85: Πάρνωνας 12-14 Οκτωβρίου
 467. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 468. Βασίλης Κουκαλάνι: "Συντεχνία του Γέλιου"
 469. KinderDocs: 3η χρονιά - Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 470. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά
 471. Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Από το αυτοπορτραίτο στη selfie
 472. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 4ος Κύκλος
 473. „Der Balkon" - Ντοκυμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
 474. Η Έφη Ρευματά στο "Nordost"
 475. Πρόσκληση/προσφορά στην παράσταση του Μάριου Ιορδάνου
 476. Ήβη και Φαίδων Σοφιανός: Mabrida Studios
 477. 5. Newsletter der Open Space Edition
 478. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου: 2η χρονιά
 479. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 480. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υπολυκειάρχης
 481. Απονομή στον καθηγητή κ. Χάγκεν Φλάισερ
 482. Γιούλικα Ψιμούλη: "αληθινές ιστορίες"
 483. Εργαστήρια δραματοθεραπείας για την οικειότητα και τις σχέσεις
 484. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά καθηγητές
 485. Ίδρυμα Konnrad Adenauer Stiftung: Praktikum
 486. Δείτε τις αγγελίες για προσφορά εργασίας
 487. Η Θάλεια Ματίκα στο Θέατρο 104
 488. Goethe: 5ος Λογοτεχνικός Περίπατος Αθήνας
 489. «ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros
 490. Wandertag#84 Μαυρόρεμα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
 491. Ο Udo Bullmann σε εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung
 492. Friedrich Ebert Stiftung: “The future of Greece revisited”
 493. Ο Ρόλος των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
 494. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση 19.9.2018
 495. Συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης στις 12.9
 496. Ο Γιώργος Ευγενίδης για τον Manfred Weber
 497. Η Ξένια Κουναλάκη για τον Manfred Weber
 498. Wandertag#83 Πάρνηθα, πηγή Σκίπιζα
 499. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Ειρήνη Παπά
 500. Πως θα τους κάνουμε να γυρίσουν στη χώρα


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Ο Ελευθέριος Δανέλλης αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963. Διετέλεσε Επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ.
Πρέσβυς στην Βέρνη


instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli 1080p Dizi izle deneme bonusu adana escort mersin escort iptv iptv satın al iptv bayilik