Praktikum

Στη 10η τάξη, οι μαθητές/τριες της DSA λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα «Επίσκεψη σε επαγγελματικούς χώρους στο πλαίσιο του Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού», διάρκειας μιας ή δύο βδομάδων (φέτος 6-10/17.04.2020). Κάθε μαθητής και μαθήτρια επιλέγει έναν επαγγελματικό χώρο που τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα -στην Ελλάδα ή το εξωτερικό (κυρίως Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο, Φινλανδία)- αποκομίζοντας μια ρεαλιστική εικόνα του αντίστοιχου επαγγέλματος. Πρόκειται επί της ουσίας για μια άτυπη πρακτική άσκηση. Ταυτόχρονα γίνεται η προσπάθεια οι μαθητές/τριες να αυτενεργήσουν στη διαδικασία διεκδίκησης μιας θέσης πρακτικής (επιλογή επαγγελματικών χώρων, επικοινωνία κ.λπ.) -φυσικά με τη συνεχή υποστήριξη του σχολείου. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αποτελεί μια εμπειρία που αφενός επενεργεί δυναμικά στην προσωπικότητα των μαθητριών και των μαθητών μας και αφετέρου συμβάλλει ουσιαστικά στον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό προσανατολισμό τους, που τόσο τους απασχολεί.
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με τους τομείς δραστηριοποίησης των μαθητών/τριων' τουναντίον ενισχύεται ο προσανατολισμός σε επαγγέλματα που πραγματικά προκαλούν το ενδιαφέρον τους, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις "συμβατικές επιλογές κύρους". Έτσι οι επιλογές συμπεριλαμβάνουν από ανθρωπιστικές οργανώσεις, νοσοκομειακές μονάδες, πολυεθνικές εταιρείες (επικοινωνία, τεχνολογία, κατασκευή αυτοκινήτων κ.λπ.), δικηγορικά γραφεία, εργαστήρια γενετικής... μέχρι χώρους τεχνών και γραμμάτων, αρχιτεκτονικά γραφεία, συνεργεία, αθλητικές ομάδες, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολή πιλότων κ.ο.κ.
Στην προσπάθειά μας η λίστα να μεγαλώσει και να διευκολυνθεί η διαδικασία εύρεσης μιας θέσης "πρακτικής" από τους/τις μαθητές/τριές μας, σας καλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας όσοι/ες επιθυμείτε να φιλοξενήσετε στον επαγγελματικό σας χώρο έναν μελλοντικό συν-απόφοιτό σας. Η παρουσία ενός/μιας εφήβου για 1 εβδομάδα στον εργασιακό σας χώρο παρέχειαν μη τι άλλο έναν φρέσκο αέρα ιδιαιτέρως ανταποδοτικό της έγνοιας και της ευθύνης!
Ευχαριστώ από καρδιάς για τη διάθεση συνεργασίας, Ιωάννα Πλιάτσικα

Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια

Με τον Δημήτρη Γιάκα στη μουσική προετοιμασία και την Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθό σκηνοθέτη (και με ρόλο στην παράσταση), ανεβαίνει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου η “Εύθυμη Χήρα“ του Franz Lehár στο θέατρο Ολύμπια. Η οπερέτα που θεωρείται το αριστούργημα του συνθέτη – με τις υπέροχες μελωδίες και βαλς – θα παιχθεί για 10 παραστάσεις, μέχρι την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας“, Ακαδημίας 59, ταμεία του θεάτρου: 2103642540. Περισσότερα...

«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα

Ο Γιώργος Δεπάστας υπογράφει τη μετάφραση της αρχικής διασκευής για το θέατρο (από τον Τζακ Θορν) του έργου του Ντίκενς, στην οποία βασίστηκε ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Μόσχος για να παρουσιάσει τη συγκινητική ιστορία του Εμπενέζερ Σκρουτζ με δική του διασκευή σε μιούζικαλ.. Το έργο ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν στο Εθνικό Θέατρο, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή (Σκηνή Νίκος Κούρκουλος) Κτίριο Τσίλλερ, τηλ. ταμείου: 2105288170-171, πληροφορίες παραστάσεων: 2105288173. Παραστάσεις μέχρι Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. Πληροφορίες...

DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...

Η επόμενη διάλεξη για το β΄ εξάμηνο 2019 στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθήνας έχει θέμα "Grave Stelai from Roman Thessaly. The Diachronic Museum of Larissa and the Archaeological Collections of the Larissa Ephorate of Antiquities", με ομιλήτρια την αρχαιολόγο Ιφιγένεια Λεβέντη (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά. Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 6 μμ. Στην αίθουσα διαλέξεων του β΄ ορόφου. Φειδίου 1, τηλ. 2103307400. Πληροφορίες...

Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019

Κυκλοφόρησε το τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης του Δεκεμβρίου με κεντρικό θέμα το Brexit και τίτιλο "Τέλος μιάς σχέσης". Περισσότερα...

“Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.

Κυκλοφόρησε προσφάτως το “Οξυγόνο“, το πρώτο μυθιστόρημα της αποφοίτου μας γνωστής δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη, από τις εκδόσεις Πόλις. Αφηγείται τις ζωές μιας παρέας που σημαδεύονται από τον πνιγμό του πιο χαρισματικού φίλου τους, ένα καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του ’90, στην Τήλο. Είκοσι χρόνια μετά συναντώνται ξανά στο ίδιο νησί και κάνουν έναν πρώτο απολογισμό. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες», Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι (επισυνάπτεται πρόσκληση). Με τη συγγραφέα θα συζητήσουν οι: Αντώνης Καραμπατζός, Νίκη Λυμπεράκη, Γιώργος Τσακνιάς. Περισσότερα για το βιβλίο...

Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η Ελληνογερμανική Συνέλευση και το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα προσκαλούν σε ημερίδα: Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 6.00 μ.μ. στον Πολυχώρο εκδηλώσεων «ΕΒΔΟΜΟΣ» - Καραγιώργη Σερβίας 4, 10562 Αθήνα.

Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974

1974 basket small 1974 Beyer Ilias small 1974 Judt Exk small

Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019

Ο Ελληνογερμανικός Σύλλογος Philadelphia Verein έχει χριστουγεννιάτικη γιορτή τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Philadelphia Haus. Θα τραγουδήσει το κουαρτέτο “Vox Sinceris” , υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παρασκευόπουλου ο οποίος και θα συνοδεύσει στο πιάνο. Θα προσφέρονται χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και Glühwein από τις 7μμ, ενώ το μουσικό πρόγραμμα αρχίζει στις 8μμ. Είσοδος ελεύθερη.

Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr

Προ-Χριστουγεννιάτικες αφίξεις: Έφτασαν και φέτος τα Adventskalender για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους, καθώς και τα παιδικά βιβλία με ιστορίες που ομορφαίνουν την αναμονή, με αστείες περιπέτειες, με τραγούδια, με κατασκευές και ιδέες για την προετοιμασία της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Αυτά και πολλά ιδιαίτερα δώρα, θα τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο μας, αλλά και στο ενημερωμένο e-shop μας. Περισσότερα...

Reunion της τάξης του 1989

30 χρόνια μετά, η τάξη του 1989 ξανασυναντιέτα. Η πρόσκληση έχει γίνει μέσω facebook και λέει:
Kάλιο αργά παρά ποτέ λέμε..... πριν περάσει λοιπόν το 2019 ας ξαναβρεθούμε 'παιδιά', 30 χρόνια μετά την αποφοίτησή μας από την DSA, να ξαναγνωριστούμε, να μοιραστούμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε! Μαζί σας φυσικά και οι σύζυγοι, σύντροφοι, συμβίοι σας, για μία απολαυστική βραδιά στο ΦΟΥΑΡ! Σας περιμένουμε!
Περισσότερα...

ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!

Από την Ειρήνη Φρεζάδου, απόφοιτο 1978, λάβαμε μία ενημέρωση σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντος και Πολιτισμού με θέμα:  Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!

KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019

Κυριακή 1η Δεκεμβρίου με 2 ταινίες για όλη την οικογένεια! - KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138

Πού πάει η χαρά και η δίψα της μάθησης που είναι έμφυτες σε όλους μας, την ώρα της απογευματινής μελέτης;
Κυριακή 1/12, 12.00-14.00: Deux Cancres/Pair of Dunces, Ludovic Vieuille, France, 2016, 59’, Δείτε το τρέιλερ...

Δίνω τον λόγο, η ρητορική στην εκπαίδευση
Κυριακή 1/12, 14.00-16.00: A Voix Haute/Speak Up, Stéphane de Freitas, Ladj Ly, France, 2017, 99’, Δείτε το τρέιλερ...

Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Καινοτομίας «Η Καινοτομία ως Μοχλός Ανάπτυξης» - Μία ελληνογερμανική συνεργασία, που διοργανώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019 από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο γερμανός Πρέσβης Δρ Ερνστ Ράιχελ παρουσίασε ενώπιον της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας κ. Τόμας Ράχελ, του Αναπληρωτή Γενικoύ Διευθυντή της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ. κ. Αλέξανδρου Τσαξιρλή και της γερμανίδας Γενικής Προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Σίμπιλα Μπέντιγκ για πρώτη φορά δημοσίως το λογότυπο για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή

Το βράδυ της Τρίτης, 19 Νοεμβρίου 2019 η Γερμανική Σχολή Αθηνών καλωσόρισε, στην πρώτη Βραδιά Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε, τον επιφανή διαστημικό Φυσικό και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Δρ Σταμάτη Κριμιζή.
Το «έδαφος» για το ταξίδι στο διάστημα προετοίμασαν οι μαθητές της 12ης τάξης, Άρτεμις Στάμου και Θωμάς Σεβαστιάδης. Μιλώντας για το Μαγνητικό Πεδίο και το Βόρειο Σέλας απέδειξαν το υψηλό επίπεδο στο μάθημα της Φυσικής.
Περισσότερα...

Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα

Βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
Δυόμιση ώρες μικρή ανάβαση. Με στάσεις 3 ώρες περίπου.
Συνάντηση μεταξύ 9 και 10:00 ανάλογα με τον τόπο.
Συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com
με πεζοπορικούς χαιρετισμούς
Τάσος Κ DSA'71

Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Κυπριακές αρχαιότητες στην Ελλάδα. Ιστορικό και Νομοθετικό πλαίσιο» υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Κυπριακού Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Με το δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός κυπριακών αρχαιοτήτων τόσο σε δημόσια και ιδιωτικά μουσεία της χώρας μας, όσο και σε ιδιωτικές συλλογές, θα διερευνηθούν μία σειρά από θέματα, όπως: το νομοθετικό πλαίσιο που καθόριζε τη διακίνηση κυπριακών αρχαιοτήτων κατά το παρελθόν (π.χ. οθωμανικό δίκαιο, βρετανική διοίκηση), η διάθεσή τους στην Κύπρο, η παρουσία συλλογών κυπριακών αρχαιοτήτων εκτός Κύπρου και ο ρόλος της, ο τρόπος εισαγωγής τους και οι όροι προστασίας τους στην Ελλάδα, καθώς και η προβολή και αξιοποίησή τους.
Επίσης, θα διερευνηθούν οι ιστορικές συνθήκες που επηρέασαν την διακίνηση των αρχαιοτήτων, για παράδειγμα, το ρόλο που έπαιξε η εισβολή στην Κύπρο το 1974 και οι προσπάθειες διάσωσης των κυπριακών αρχαιοτήτων, τόσο από τις δομές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και από ιδιώτες συλλέκτες.
Η ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου στις 22/11, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 με 17.00, με τη συμμετοχή ερευνητών και εκπροσώπων μουσείων και φορέων από την Ελλάδα και την Κύπρο, από το χώρο της κυπριακής αρχαιολογίας, του πολιτιστικού δικαίου και της ιστορίας του δικαίου.
Η Ήρα Καλιαμπέτσου θα μιλήσει με θέμα "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση".

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

O Ευαγγελικός Σύλλογος Ανθρωπιστικής Αρωγής και η Γερμανόφωνη Καθολική Ενορία Αγ. Μιχαήλ στην Αθήνα, σας προσκαλούν με μεγάλη χαρά στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ το Σάββατο, 30.11.2019 από τις 10:00 πμ. έως τις 6:00 μμ. και την Κυριακή, 01.12.2019 από τις 10:00 πμ. έως τη 1:00 μμ. στους χώρους της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Πληροφορίες στα ελληνικά...

Πληροφορίες στα γερμανικά...

Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το European Network of Political Foundations (ENOP) διοργανώνουν εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό την Τρίτη 26/11/2019 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, αίθουσα Panorama, Αθανασίου Διάκου 28-34. Περισσότερα...

Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“

Το Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung στην Αθήνα προσκαλεί στη συζήτηση με θέμα “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα – Μια Εξαίρεση στην Ευρώπη;“ . Συντονίζει η απόφοιτός μας δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη. Θα συζητήσουν οι: Βασιλική Γεωργιάδου (Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου), Γιώργος Παππάς (Δημοσιογράφος) και Παναγιώτης Βλάχος (Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ). Η συζήτηση θα γίνει στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας δημοσίευσης της καθηγήτριας Βασιλικής Γεωργιάδου «Η κατάσταση της Άκρα Δεξιάς στην Ελλάδα».
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 στις 6:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. Πολυχώρος εκδηλώσεων “ΕΒΔΟΜΟΣ“, Καραγιώργη Σερβίας 4, τηλέφωνο 2103237377. Πληροφορίες...

Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία

Ρεσιτάλ παρουσίασης του νέου υβριδικού εκκλησιαστικού οργάνου της Γερμανικής Εκκλησίας Αθηνών, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00.
Ο Χρήστος Παρασκευόπουλος και το εκκλησιαστικό όργανο της Γερμανικής Εκκλησίας ξεπερνάνε παλαιά όρια και ανοίγουν καινούργιους μουσικούς ορίζοντες. Ο συνδυασμός των αυλών μαζί με το νέο ψηφιακό τμήμα, δημιουργούν μια καινοτομία στον ήχο και αποτελούν επανάσταση στο χώρο της κατασκευής εκκλησιαστικών οργάνων αυξάνοντας κατά πολύ τις ηχητικές δυνατότητές τους.
Ο ερμηνευτής θα παρουσιάσει έργα από διάφορες μουσικές σχολές και εποχές προκαλώντας το ακουστικό ενδιαφέρον του ακροατηρίου και επιδεικνύοντας τις νέες δυνατότητες του εκκλησιαστικού οργάνου.
Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019, 20:00, Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, 10672, Διάρκεια: 80’ με διάλειμμα
Γενική είσοδος: 10€, 8€ (Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ), Τηλ. Κρατήσεων: 2106755226, Προπώληση Εισιτηρίων...

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές, γονείς και καθηγητές ως ακροατές χωρίς δικαίωμα ψήφου, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
Γερμανικής Σχολής Αθηνών την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19.00 ́ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να σας δώσει με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το έργο του.

Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"

Παρατάθηκαν μέχρι τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου οι παραστάσεις του αντιπολεμικού έργου του Ντάλτον Τράμπο “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του” με τον Τάσο Ιορδανίδη και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της αποφοίτου μας Θάλειας Ματίκα. Στο συγκλονιστικό αυτό κείμενο που γράφτηκε το 1939 και μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα στον κινηματογράφο το 1971, βασίζεται ο θεατρικός μονόλογος που υπογράφει η Σοφία Αδαμίδου και παρουσιάζεται στο θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94,Κολωνός, τηλ. 2105138067. Πληροφορίες και κρατήσεις...

 

Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης κάρτας της Γερμανικής Πρεσβείας με θέμα «Παραδο­σιακές Χριστου­γεννιάτικες Αγορές»!
Η Πρεσβεία με χορηγό επικοινωνίας το «Αθηνόραμα», σας προσκαλεί να συμμετέχετε για έβδομη συνεχή χρονιά σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων της Πρεσβείας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.
Προθεσμία συμμετοχής: μέχρι την Δευτέρα 25/11/2019 και ώρα 5 μ.μ.
Η κάρτα που θα διακριθεί στο διαγωνισμό θα ταξιδέψει με τη σφραγίδα της Πρεσβείας, είτε ταχυδρομικά, είτε ως e-card σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρει τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς. Επιπλέον ο νικητής θα ταξιδέψει για 4 ημέρες κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων στη μαγευτική Στουτγάρδη.

Πληροφορίες στα ελληνικά...

Πληροφορίες στα γερμανικά...

Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 έτη από την ίδρυση της Σχολής Μπάουχαους, η Πρεσβεία του Ισραήλ και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, συνδιοργανώνουν ομιλία-παρουσίαση της Σαρόν Γκολάν-Γιαρόν (Sharon Golan Yaron) για το Μπάουχαους στο Τελ Αβίβ με τίτλο «Bauhaus 2.0. On the evolution of the vernacular style in Israel and the contemporary changes of its conservation», η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 18:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Η ομιλία θα είναι στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία.

NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"

Την Τετάρτη 13.11.2019 στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο ΝΟΤΟΣ (Ομήρου 15, τηλ 210 3629746) διοργανώνεται μία εκδήλωση με τίτλο "ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ". Δύο ποιητές-μεταφραστές χρησιμοποιούν τα Γερμανικά ως γέφυρα συνάντησης της ελληνικής και της περσικής γλώσσας. Περισσότερα...

 

Εργαστήρι μετάφρασης
σύγχρονης περσικής & ελληνικής ποίησης

εν προόδω

Ο Μοχαμμάντ Χεμματί & ο Αλέξανδρος Κυπριώτης γνωρίστηκαν τον Αύγουστο του 2018 στο
«Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Μεταφραστών» στο Στράλεν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της
Γερμανίας, όπου διέμεναν ως υπότροφοι μεταφραστές γερμανόφωνης λογοτεχνίας.ٍ Εκεί
αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη γερμανική γλώσσα ως γέφυρα μεταξύ των Περσικών και των
Ελληνικών, δοκιμάζοντας να μεταφράσουν ο ένας ποιήματα του άλλου στη μητρική τους γλώσσα.
Κατά την εντατική συνεργασία τους αποφάσισαν ότι μετά την ολοκλήρωση της μετάφρασης των
δικών τους ποιημάτων θα συνεχίσουν με τη μετάφραση άλλων σύγχρονων Ιρανών και Ελλήνων
ποιητών, μαθαίνοντας ουσιαστικά ο ένας τη μητρική γλώσσα του άλλου. Έτσι δημιουργήθηκε το
Εργαστήρι μετάφρασης σύγχρονης περσικής και ελληνικής ποίησης εν προόδω. Τους πρώτους
καρπούς της συνεργασίας τους παρουσίασαν σε συναδέλφους τους μεταφραστές και φοιτητές
μετάφρασης στις 18 Σεπτεμβίου 2018 σε μία κλειστή εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο
Μεταφραστών στο Στράλεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Ο Μοχαμμάντ Χεμματί γεννήθηκε το 1979 στην πόλη Ζαράντε της Σαβέ στο Ιράν και σπούδασε
Μετάφραση γερμανικής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. Ζει στη γενέτειρά του, όπου
εργάζεται ως μεταφραστής γερμανόφωνης λογοτεχνίας τα τελευταία 10 χρόνια. Μεταξύ άλλων έχει
μεταφράσει Χανς Φαλλάντα, Νέλλυ Ζακς, Μίχαελ Κουμπφμύλλερ και Όιγκεν Ρούγκε και έχει
λάβει διάφορες υποτροφίες (Ίδρυμα Bosch, Ίδρυμα Τεχνών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας,
κ.ά.). Η μετάφρασή του του μυθιστορήματος Εμβατήριο Ραντέτσκυ του Γιόζεφ Ροτ στα Περσικά
τιμήθηκε το 2018 με το Βραβείο Αμπολχασσάν Νατζαφί. Τα τελευταία 15 χρόνια γράφει ποιήματα,
εκ των οποίων έχει δημοσιεύσει ελάχιστα στο μπλογκ του. Η πρώτη του ποιητική συλλογή θα
κυκλοφορήσει το 2019 στην Ελλάδα, σε μία δίγλωσση έκδοση από τις Εκδόσεις Σκαρίφημα.
O Αλέξανδρος Κυπριώτης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και
Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει μεταφράσει μεταξύ άλλων Τόμας
Μανν, Μπότο Στράους, Μαρσέλ Ράιχ-Ρανίτσκι, Φραντς Κάφκα, Μάριο Βιρτς, Τερέζια Μόρα,
Ελφρήντε Γέλινεκ, Ίνγκεμποργκ Μπάχμανν, Τζέννυ Έρπενμπεκ, Ερνστ Βάις και Χανς Έριχ
Νόσσακ. Επί σειρά ετών δίδασκε μετάφραση γερμανόφωνης λογοτεχνίας. Έχει γράψει θεατρικά
έργα, διηγήματα, μικρά πεζά, παραμύθια και ποιήματα. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στον
έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων
Μ’ ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Ιστορίες ανθρώπων (Εκδόσεις Ίνδικτος). Η πρώτη ποιητική
συλλογή του με τίτλο Μπορεί επίτηδες να μένω από τσιγάρα κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του
2019 από τις Εκδόσεις Σκαρίφημα.

Website: www.35hours.org / E-mail: info@35hours.org

Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την πτώση του Τείχους προβλήθηκε στην ΕΡΤ ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ με τίτλο "Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής" που γυρίστηκε δύο χρόνια πριν την πτώση του Τείχους. Δείτε το ντοκυμαντέρ... 

Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"

Με χαρά βλέπω να φουντώνει μια κουβέντα σε σχέση με το επερχόμενο καμ-μπακ τη ρεμπέτικης ομάδας, της οποίας κάποτε υπήρξα υποστηρικτικό μέλος. Έτσι επιτρέψτε μου να συνεισφέρω με τα ταπεινά μου μέσα στην ομαδική αναπόληση που φαίνεται να διεξάγεται αυτήν την εποχή...
Εξ όσων θυμάμαι, όλα πάνω κάτω ξεκίνησαν σε μια γιορτή των 3 Ιεραρχών στα 1993. Τότε κάποιος είχε εμφανιστεί με ενα ούτι, όργανο το οποίο δε έλεγες οτι το έβρισκες σε κάθε νοικοκυριό. Παράλληλα είχε ξεσπάσει μια φρενίτιδα στην παρέα με τον δίσκο της Δόμνας Σαμίου. Ορμώμενοι λοιπόν από αυτα τα δυο στοιχεία η παράσταση κυμάνθηκε σε αυτό το ύφος, πάντα όμως λοξοκοιτώντας προς το ρεμπέτικο τραγούδι, που ήταν εκείνη την εποχή της μοδός, τουλάχιστον για μας που τη βγάζαμε στα γνωστά στέκια της εποχής (στοά αθανάτων, ρεμπέτικη ιστορία, αστροφεγγιά, περιβόλι ουρανού κλπ) Νομίζω οτι κάπου εκεί έπεσε η ιδέα για την διοργάνωση της πρώτης βραδυάς λίγους μήνες μετά, μάλλον προς το Πάσχα του 1993. Εκεί η ανταπόκριση ήταν απίστευτη, η Aula είχε φράξει από κόσμο και επικρατούσε πανζουρλισμός, κόσμος χόρευε, τραγουδούσε και δεν έλεγε να πάει σπιτι του.
Κάπου εκεί άνοιξαν οι ορέξεις της συχωρεμένης της Αλίκης Μεϊντάνη (και μαζί οι δικές μας) και έτσι το Σεπτέμβρη του 1994 δόθηκε μια συναυλάα στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία. Αμέσως μετά, τον Οκτώβριο δόθηκαν 2 συναυλίες στο Μοναχο (μια σε ενα σχολείο στο Freising και μια για την παροικία) που έγινε επίσης χαμός, μιας και το σχολείο εέχε τεράστια αίθουσα και μάζεψε πολύ λαό. Την άνοιξη του 1994 πήγαμε στη Ρωμη όπου δε θυμάμαι πολλά για το συναυλιακό κομμάτι, το ίδιο και για το Παρίσι την άνοιξη του 1995, πάντως μας έμειναν αξεχαστες.... Ακολούθησε και μια ακόμα συναυλία στη Βουδαπέστη με πολυεπίπεδες επιτυχίες, όταν πλέον η νέα φουρνιά είχε αναλάβει δράση.
Παραθέτω λοιπόν απο το προσωπικό μου αρχειο δυο καλούδια που σχετίζονται με τις δύο πρώτες συναυλίες.

https://youtu.be/hZcZVGp3Shw

https://youtu.be/gQgge_-gsMY

Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)

Η απόφοιτός μας Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα, συγγραφέας, νομικός και ακούραστη ερευνήτρια της Ιστορίας, θα κάνει την παρουσίαση του βιβλίου της “Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“ την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 7μμ στο Μέγαρο Μουσικής, στον Πολυχώρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής. Θα συζητήσουν μαζί της οι:
- Νίκος Καραπιδάκης (Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου)
- Νίκος Μπακουνάκης (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου)
- Μαρία Χριστίνα Χατζηιωάννου (Διευθύντρια Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών / ΕΙΕ)

 1. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 2. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 3. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 4. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 5. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 6. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 7. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 8. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 9. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 10. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 11. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 12. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 13. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 14. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 15. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 16. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 17. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 18. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 19. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 20. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 21. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 22. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 23. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 24. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 25. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 26. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 27. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 28. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 29. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 30. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 31. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 32. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 33. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 34. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 35. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 36. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 37. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 38. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 39. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 40. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 41. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 42. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 43. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 44. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 45. Έκθεση του Werner Hermann
 46. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 47. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 48. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 49. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 50. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 51. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 52. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 53. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 54. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 55. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 56. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 57. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 58. notosplusbooks.gr
 59. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 60. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 61. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 62. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 63. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 64. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 65. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 66. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 67. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 68. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 69. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 70. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 71. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 72. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 73. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 74. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 75. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 76. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 77. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 78. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 79. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 80. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 81. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 82. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 83. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 84. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 85. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 86. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 87. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 88. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 89. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 90. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 91. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 92. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 93. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 94. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 95. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 96. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 97. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 98. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 99. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 100. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 101. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 102. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 103. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 104. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 105. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 106. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 107. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 108. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 109. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 110. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 111. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 112. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 113. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 114. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 115. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 116. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 117. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 118. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 119. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 120. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 121. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 122. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 123. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 124. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 125. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 126. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 127. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 128. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 129. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 130. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 131. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 132. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 133. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 134. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 135. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 136. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 137. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 138. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 139. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 140. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 141. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 142. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 143. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 144. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 145. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 146. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 147. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 148. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 149. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 150. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 151. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 152. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 153. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 154. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 155. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 156. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 157. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 158. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 159. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 160. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 161. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 162. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 163. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 164. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 165. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 166. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 167. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 168. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 169. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 170. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 171. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 172. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 173. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 174. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 175. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 176. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 177. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 178. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 179. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 180. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 181. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 182. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 183. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 184. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 185. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 186. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 187. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 188. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 189. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 190. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 191. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 192. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 193. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 194. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 195. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 196. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 197. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 198. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 199. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 200. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 201. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 202. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 203. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 204. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 205. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 206. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 207. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 208. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 209. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 210. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 211. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 212. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 213. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 214. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 215. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 216. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 217. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 218. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 219. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 220. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 221. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 222. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 223. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 224. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 225. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 226. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 227. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 228. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 229. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 230. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 231. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 232. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 233. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 234. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 235. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 236. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 237. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 238. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 239. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 240. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 241. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 242. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 243. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 244. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 245. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 246. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 247. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 248. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 249. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 250. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 251. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 252. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 253. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 254. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 255. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 256. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 257. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 258. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 259. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 260. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 261. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 262. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 263. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 264. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 265. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 266. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 267. Έφυγε η Άννα Μαΐλλη
 268. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 269. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 270. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 271. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 272. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 273. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 274. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 275. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 276. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 277. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 278. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 279. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 280. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 281. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 282. Πάμε...KinderDocs
 283. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 284. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 285. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 286. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 287. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 288. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 289. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 290. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 291. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 292. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 293. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 294. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 295. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 296. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 297. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 298. Υποτροφίες από την DAAD
 299. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 300. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 301. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 302. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 303. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 304. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 305. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 306. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 307. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 308. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 309. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 310. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 311. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 312. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 313. Ο Werner Hermann εκθέτει
 314. Γιάννης Κιτσόπουλος
 315. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 316. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 317. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 318. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 319. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 320. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 321. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 322. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 323. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 324. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 325. Η Κατερίνα Μαούτσου στο Θέατρο Επί Κολωνώ
 326. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου 2019
 327. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 328. Klavierabend zum Jahresbeginn mit Nikos Flokas
 329. DSA - «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 330. Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος
 331. Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...
 332. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα
 333. Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα
 334. Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi
 335. Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική
 336. Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018
 337. “Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein
 338. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 339. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018
 340. Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία
 341. Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.
 342. Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018
 343. Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 344. Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank
 345. 41st Weinblum Memorial lecture
 346. Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 347. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας
 348. Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30
 349. Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“
 350. Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018
 351. Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018
 352. Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών
 353. “Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018
 354. Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah
 355. PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein
 356. Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"
 357. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 358. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 359. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 360. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 361. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 362. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 363. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 364. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 365. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 366. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 367. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 368. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 369. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 370. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 371. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 372. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 373. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 374. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 375. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 376. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 377. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 378. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 379. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 380. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 381. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 382. 6. Newsletter der Open Space Edition
 383. Europäisches Übersetzer-Kollegium
 384. Η εξαιρετική δουλειά της Λίζας Γεωμπρέ
 385. Τελετή Βράβευσης για τον Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 386. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 387. Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
 388. Goethe-Institut Athen: Bauhaus im Haus - Βauhaus Open House
 389. «Η Παλιά Γειτονιά. Πλατεια Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 390. «Ανατόλ» του A. Schnitzler στο Αλκμήνη
 391. Wandertag#85 φρούριο Φυλής Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
 392. 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο - 2η συναυλία του κύκλου
 393. Εγκαίνια ατομικής έκθεσης COBALT WAVES της Λίζας Γεωμπρέ
 394. Günter Grass: «Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»
 395. Robert Streibel: "Απρίλιος στο Στάιν"
 396. "Πλημμύρα… Σκαλκώτα στο Βερολίνο" από τον Παύλο Αγιαννίδη.
 397. Tα 130 χρόνια του κτηρίου του DAI
 398. PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
 399. Σταθμοί: Έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στην γκαλερί Σκουφά
 400. Abenteuer Schule - Παίζουμε στα γερμανικά
 401. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:DIALOGUES-Greek Oktoberfest
 402. Παρουσίαση βιβλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ
 403. Η DATAPLEX Α.Ε. αναζητά Μηχανικό Δικτύων για το Τεχνικό Τμήμα της.
 404. “Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος – Ταξίδι στη Belle époque“
 405. Η Αγία Κυριακή της Νάξου
 406. Ο Πάνος Λουκάκος για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
 407. NOTOS: Παραλαβές - αντικείμενα που χαρίζουν χαμόγελα
 408. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 409. Wandertag #85: Πάρνωνας 12-14 Οκτωβρίου
 410. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 411. Βασίλης Κουκαλάνι: "Συντεχνία του Γέλιου"
 412. KinderDocs: 3η χρονιά - Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 413. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά
 414. Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Από το αυτοπορτραίτο στη selfie
 415. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 4ος Κύκλος
 416. „Der Balkon" - Ντοκυμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
 417. Η Έφη Ρευματά στο "Nordost"
 418. Πρόσκληση/προσφορά στην παράσταση του Μάριου Ιορδάνου
 419. Ήβη και Φαίδων Σοφιανός: Mabrida Studios
 420. 5. Newsletter der Open Space Edition
 421. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου: 2η χρονιά
 422. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 423. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υπολυκειάρχης
 424. Απονομή στον καθηγητή κ. Χάγκεν Φλάισερ
 425. Γιούλικα Ψιμούλη: "αληθινές ιστορίες"
 426. Εργαστήρια δραματοθεραπείας για την οικειότητα και τις σχέσεις
 427. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά καθηγητές
 428. Ίδρυμα Konnrad Adenauer Stiftung: Praktikum
 429. Δείτε τις αγγελίες για προσφορά εργασίας
 430. Η Θάλεια Ματίκα στο Θέατρο 104
 431. Goethe: 5ος Λογοτεχνικός Περίπατος Αθήνας
 432. «ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros
 433. Wandertag#84 Μαυρόρεμα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
 434. Ο Udo Bullmann σε εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung
 435. Friedrich Ebert Stiftung: “The future of Greece revisited”
 436. Ο Ρόλος των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
 437. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση 19.9.2018
 438. Συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης στις 12.9
 439. Ο Γιώργος Ευγενίδης για τον Manfred Weber
 440. Η Ξένια Κουναλάκη για τον Manfred Weber
 441. Wandertag#83 Πάρνηθα, πηγή Σκίπιζα
 442. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Ειρήνη Παπά
 443. Πως θα τους κάνουμε να γυρίσουν στη χώρα
 444. Η Academica με την Fanny Ardant στην “Κασσάνδρα”
 445. Για τον Ανδρέα Φρυγανά, πρέσβη μας στη Μόσχα
 446. Ο Πρέσβης κ. Jens Plötner στις 6.9 στο Philadelphia
 447. Έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης: Η επόμενη μέρα
 448. Το βιογραφικό της Ντόλλυς Κόγκου
 449. Καλοκαιρινές εκπτώσεις και προσφορές σε βιβλία και άλλα είδη
 450. "Süsse Zitronen und bittere Lieder"
 451. "Strings in Motion" - 30 Αυγούστου
 452. Ο μουσικοκριτικός Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 453. Άρθρο του Νίκου Κωστόπουλου στο liberal
 454. “Περιμένοντας τον γαμπρό“
 455. Η φωνή του Ρίτσου στην «Τέταρτη διάσταση»
 456. Ελευθερουδάκης Διεθνές Βιβλιοπωλείο
 457. Newsletter der Griechenland Zeitung
 458. "Τα πραγματικά ασύμμετρα φαινόμενα"
 459. «Απο-δράσεις» στην Κορώνη Μεσσηνίας
 460. «Γ. Ντάισελμπλουμ: εκ βαθέων εξομολογήσεις για την ελληνική κρίση»
 461. Διάκριση για τον Γεράσιμο Ζαγορίτη
 462. Genesis - 4th Molyvos International Music Festival - August 2018
 463. Ανακοίνωση για το "montags"
 464. 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 465. “Ποιος φοβάται τους Δελφούς;“
 466. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Η Εστία Άγιος Νικόλαος"
 467. Τελετή Αποφοίτησης 2018
 468. Γερμανο-Ελληνική συνεργασία στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία
 469. Θερινό παζλ μιζέριας στην Αθήνα
 470. SAMOTHRACE WALK WITH ME αυτήν την εβδομάδα (!)
 471. “Το πάθος του Τάνγκο και VOCAL CHEESE“
 472. Φωτογραφίες και συναντήσεις εν όψει της εκδήλωσης των καθηγητών
 473. Τάσος Γιαννίτσης - Ευανθία Ρεμπούτσικα
 474. Ο Πάνος Λασκαρίδης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς
 475. Ludwig Kappos: Πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας
 476. Διαγωνισμός λογοτεχνικής μετάφρασης. Ναι, μπορείς κι εσύ. Einsendeschluss.
 477. Κυριακάτικες μουσικές στον κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 478. "Φτερά Παγωνιού" με την Αμαλία Γιαννοπούλου και τη Νάνα Παπαδάκη
 479. Kinderclub Lesen, Spielen, Lernen – Ιούνιος 2018
 480. Πρόσκληση 8ο Ετήσιο CAPITAL LINK CSR Forum
 481. Χαρά Καλομοίρη: 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018
 482. Η Μαίρη Χρηστέα συμμετέχει στην έκθεση "κέλυφος // η πολιτική της ύπαρξης"
 483. Απεβίωσε η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Ulrike Wulf-Rheidt
 484. Η Λένα Κιτσοπούλου συμμετέχει στο "20 + 1 Λαϊκα Τραγούδια"
 485. Το μέλλον της ΕΕ
 486. Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους
 487. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στην παράσταση 2 COVER την Κυριακή 10 Ιουνίου
 488. Ο Mario Zefffiri στην Norma του Bellini
 489. «Ωδή Παραλίων Πετρωμάτων» την Παρασκευή 8 Ιουνίου
 490. "Λαχτάρα που περίσσεψε από χτες"
 491. "Κοσμοναύτες εσωτερικού διαστήματος
 492. "Πριν το πέρασμα" Μαρία Σούμπερτ - πρόσκληση
 493. “Ο πρώτος σταθμος” στο Γκάζι στις 31 Μαΐου
 494. “Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2018”
 495. Virtuelle Karrieremesse am 06.06.18
 496. Ulrike Wulf-Rheidt: Der Vergangenheit eine Zukunft
 497. Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων
 498. Σίκινος: Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια
 499. Οι Έλληνες «Big 4» της διεθνούς ναυτιλίας συναντήθηκαν στον Πειραιά
 500. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη : Second Nature έως 10 Ιουνίου


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κωνσταντίνα Σιγαλού (98)

Η Κωνσταντίνα Σιγαλού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 08.11.80 και αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1998. Σπούδασε στο τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Π [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.