Γεώργιος Ι. Ράλλης: «Η αλήθεια για τους έλληνες πολιτικούς»

Επανεκδόθηκε προσφάτως από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το βιβλίο «Η αλήθεια για τους έλληνες πολιτικούς» του Γεωργίου Ι. Ράλλη. Το βιβλίο γράφτηκε το 1971, μεσούσης της δικτατορίας, και ήταν η απάντηση του συγγραφέα στο κυρίαρχο αφήγημα του καθεστώτος, ότι δηλαδή ότι «Το Κοινοβούλιον δεν ήτο η αντιπροσωπεία του εκλογικού σώματος, αλλά η αντιπροσωπεία της φαυλότητος, της συναλλαγής και των ιδιωτικών συμφερόντων», όπως κραύγαζε τότε η χούντα για να δικαιολογήσει την καταπάτηση της συνταγματικής νομιμότητας και την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού. Το βιβλίο του Ράλλη φιλοδοξούσε να αποτελέσει - στο μέτρο του δυνατού που υπαγόρευαν οι τότε συνθήκες - τον αντίλογο στο ιδεολόγημα των πραξικοπηματιών.
Η επανέκδοση έγινε μέσα στην καραντίνα με αφορμή την επέτειο των 53 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967, με αποτέλεσμα να μην πάρει δημοσιότητα (η παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο), ενώ είναι από τα λιγότερο γνωστά βιβλία του έλληνα πολιτικού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια επισκόπηση της πολιτικής ιστορίας του τόπου κατά τη φάση της συγκρότησης του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους μέχρι το 1967, οπότε καταλύθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα από τη φασιστική χούντα. Ο Ράλλης παραθέτει όχι μόνο ιστορικά αλλά και οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να καταδείξει τα βήματα που έγιναν για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, και να λάμψει η ιστορική αλήθεια για τα επιτεύγματα των πολιτικών ανδρών της νεότερης ιστορίας μας.
Ο Γεώργιος Ράλλης ήταν μαθητής της Σχολής στην Αραχώβης στην ίδια τάξη με την Δέσπω Διαμαντίδου και τον Απόστολο Πίτσο.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο στα ΝΕΑ...

Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος Χατζόπουλος

chatzopoulos athanasioas mitropolitis axaiasΟ Αθανάσιος Χατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Αποφοίτησε από το Β' Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Έλαβε πτυχίο από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972 και το πτυχίο του από τη Θεολογική Σχολή του ίδιου ιδρύματος το 1976. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ρώμης.
Το 1984, έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με ειδίκευση στην Ελληνική Πατερική Παράδοση.
Έλαβε υποτροφία από την Ποντιφική Επιτροπή για την Ενότητα των Χριστιανών από το 1977 έως το 1980 και ήταν επιμελητής χειρογράφων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από το 1983 έως το 1994.
Κατά την ίδια περίοδο, λαϊκός ων, δίδαξε Θρησκευτικα στην Γερμανική Σχολή από το 1983 έως το 1986 και μετά ξανά το 1988.
Διετέλεσε καθηγητής του Οικουμενικού Πανεπιστημίου του Μποσσύ κατά την περίοδο από το 1994 έως το 1997, του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Γενεύη, καθώς επίσης και επισκέπτης καθηγητής των Πανεπιστημίων της Γενεύης και του Φριβούργου από το 1997 έως το 2000. Από το 1993 έως το 1994, δίδαξε σε διάφορα ιδρύματα, όπως αυτό της Θεολογικής Ακαδημίας στην Αλβανία.
Τον Οκτώβριο του 2000, εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο του Επισκόπου Αχαΐας και διορίσθηκε διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 5 Αυγούστου 2007 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον ανύψωσε, τιμής ένεκεν, σε Μητροπολίτη Αχαΐας. 

Νίκος Δοντάς: «80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή 1940 - 2020»

Ο μουσικοκριτικός Νίκος Δοντάς (’80), υπεύθυνος του Τομέα Δραματολογίας της ΕΛΣ, υπογράφει τη γενική επιμέλεια της έκδοσης «80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή 1940 – 2020», τα κείμενα, την επιλογή του φωτογραφικού υλικού, τα επίμετρα, την έρευνα και την τεκμηρίωση.
Πρόκειται για την πρόσφατη κυκλοφορία μιας δίγλωσσης αφιερωματικής έκδοσης, όπου η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την ιστορία των 80 της χρόνων.
Μέσα στις 664 σελίδες της έκδοσης, καταγράφεται με ιστορική ακρίβεια και λεπτομερή τεκμηρίωση η σπουδαία πορεία του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’40 έως σήμερα. Πάνω από 1.000 φωτογραφίες –και από αυτές πάνω από 300 σπάνιες ή και ανέκδοτες– δίνουν στον αναγνώστη μια αντιπροσωπευτική εικόνα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας που έλαβε χώρα μέσα στις οκτώ πρώτες δεκαετίες της ζωής της ΕΛΣ.
Στο ιδιαιτέρως διαφωτιστικό εισαγωγικό κείμενο του υπευθύνου της έκδοσης Νίκου Δοντά, με τίτλο 80 χρόνια, 500 τίτλοι, 3.000 παραστάσεις, συνοψίζεται η ιστορία του οργανισμού, μέσα από την ανάδειξη των σημαντικότερων στιγμών και των σπουδαιότερων επιτευγμάτων της ΕΛΣ. Ο Νίκος Δοντάς σημειώνει στον επίλογο του κειμένου:
«Οι σχεδόν 1.000 φωτογραφίες που βρίσκονται στις περίπου 600 σελίδες της έκδοσης αποτελούν μικρό φόρο τιμής στο σύνολο των ανθρώπων της ΕΛΣ. Προφανώς η κάλυψη δεν μπορεί να είναι εξαντλητική. Η επιλογή ανάμεσα στις χιλιάδες φωτογραφίες των Αρχειακών Συλλογών της ΕΛΣ, η αποκατάσταση ορισμένων από αυτές, όπως επίσης η αναζήτηση φωτογραφιών σε άλλα αρχεία και ιδιωτικές συλλογές, είχε ως στόχο την κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερη παρουσίαση της δημιουργικής πορείας του οργανισμού, ισότιμα στις πρώτες οκτώ δεκαετίες ζωής του».
Η προτεινόμενη τιμή πώλησης της έκδοσης είναι 62 ευρώ. Η πολυτελής έκδοση διατίθεται στα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, στο SNFCC Shop και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Η έκδοση υλοποιήθηκε με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Περισσότερα...

Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου: "Στο κόκκινο και στο γαλάζιο"

Μόλις κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα των Γιάννη και Μαρίνας Αλεξάνδρου (ψευδώνυμο του εδώ και χρόνια επιτυχημένου συγγραφικού ζευγαριού που αποτελείται από τον απόφοιτό μας Γιάννη Γεωργακάκη και τη σύζυγό του Μαρίνα) με τίτλο “Στο κόκκινο και στο γαλάζιο“, από τις εκδόσεις Λιβάνη. Όλα εξελίσσονται στο Γαλαξίδι: είναι η τωρινή ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού, με την καθημερινότητά τους, με τις χαρές, τις διαφωνίες και τα γέλια, ενώ παράλληλα η θαλασσινή πολιτεία με το πλούσιο ναυτικό παρελθόν, ζωντανεύει μπρος στα μάτια μας, με τα περήφανα ιστιοφόρα στα μακρινά τους ταξίδια από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Μασσαλία, τότε που θαλασσινό νερό κυλούσε στις φλέβες των ναυτικών. Περισσότερα...

Λένα Μερίκα: «Ζωή στα ροζ»

Κυκλοφόρησε προσφάτως η «Ζωή στα ροζ»: η συγγραφέας Λένα Μερίκα μας χαρίζει ακόμη μια ωραία ιστορία μυστηρίου για εφήβους, με το γνωστό της χιουμοριστικό και ανάλαφρο στυλ, δεδομένου ότι η ίδια θεωρεί ότι δεν υπάρχει «σοβαρό» θέμα που να μην επιδέχεται προσέγγιση μέσα από μια λοξή, χιουμοριστική ματιά, και συχνά μέσω του χιούμορ εκφράζονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Στο βιβλίο το δαιμόνιο ντετεκτιβικό δίδυμο Μίλτος - Θεοδώρα ξαναχτυπά, εξιχνιάζοντας μια σκοτεινή υπόθεση. Εκδόσεις Κέδρος, ηλικία 13+. Πληροφορίες..
Διαβάστε την κριτική της η Μαρίας Σούμπερτ «Είναι τα κορίτσια ροζ;»...

Εικόνες από το εσωτερικό των κτιρίων της Αραχώβης

dsa arachovis special report ant1Είχαμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου στο πλαίσιο της σειράς "Special Report" για την Γερμανική Σχολή της Αραχώβης. Ο τίτλος τη εκπομπής ήταν  Η “Άγνωστη Ιστορία” της Γερμανικής Σχολής την περίοδο του ναζισμού και ένα από τα κομμάτια που μας άρεσε πολύ ήταν αυτό της περιήγησης στο εσωτερικό του κεντρικού κτιρίου.
Να θυμίσουμε ότι το σύμπλεγμα των κτιρίων του τετραγώνου "Αραχώβης-Ασκληπιού-Βαλτετσίου-Πρασσά" περιλαμβάνει τρία κτίρια της Γερμανικής Σχολής: δύο του Dörpfeld και ένα κτισμένο λίγο αργότερα: του Eglau απέναντι ακριβώς από τον Άγιο Νικόλαο. Το αρχικό κτίριο του Dörpfeld ενώθηκε με αυτό του Eglau, όπου στην ένωση μεσολαβεί το Treppenhaus, το κλιμακοστάσιο, που ήταν το βασικό πλάνο της αφίσσας της εκδήλωσης του 2013 για τους Αποφοίτους του Πολέμου.
Το άλλο κτίριο του Dörpfeld είναι από την πλευρά της Βαλτετσίου και αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί σαν σπίτι καθηγτών (Lehrerhaus), αλλά σήμερα είναι ακατοίκητο. Στο τετράγωνο υπάρχουν και άλλα τρία κτίσματα, που δεν ανήκαν στο σχολείο. Είναι κτίσματα που κτίστηκαν σε οικόπεδα, που αναγκάστηκε η Γερμανικήν α πούλησει ώστε να αποκτήσει πόρους και να μπορέσει να ολοκληρώσει την ανέγερση του κτιρίου του Eglau.
Στην ενότητα "Ιστορικά Θέματα" έχουμε ένα άρθρο για την εκκένωση των κτιρίων της Αραχώβης στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, που είχαν καταληφθεί από μετανάστες. Η είσοδος τότε από την πλευρά της Αραχώβης σφραγίστηκε, κτίστηκε με τσιμεντόλιθους. Ο παρουσιαστής με τον οπερατέρ χρησιμοποιούν την πίσω πόρτα από την οδό Πρασσά (είναι ο πεζόδρομος που χωρίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο από την παλαιά Γερμανική Σχολή, όπως ο ποταμός Ρήνος, που σε ένα τμήμα του χωρίζει την Γαλλία από την Γερμανία.
Δείτε μερικές φωτογραφίες από την περιπλάνηση της κάμερας στον εσωτερικό χώρο:

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Λυσιστράτης σε περιοδεία,

Μετά το ενθουσιώδες 3ήμερο της πρεμιέρας με 11.000 θεατές στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, η Λυσιστράτη του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου σε περιοδεία σε άλλα θέατρα, τα περισσότερα στην Αττική. Συμμετέχει η Βίκυ Βολιώτη στο ρόλο της Σπαρτιάτισσας Λαμπιτώς.
Αναλυτικά η περιοδεία:
- 9 Αυγούστου - Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
- 21 Αυγούστου - Ανοιχτό Θέατρο Ολυμπίας (Φλόκα)
- 26 Αυγούστου - Θερμοπύλες
- 29 & 30 Αυγούστου - Θέατρο Πέτρας
- 3 Σεπτεμβρίου - Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας
- 5 & 6 Σεπτεμβρίου – «Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά»
- 16 έως 27 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη με Κυριακή) «Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά»
Περισσότερα...

Το περιοδικό "Der Dörpfeldianer"

Το περιοδικό "Der Dörpfeldianer" είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Συλλόγου. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1991 και το τελευταίο του, το 13ο τεύχος, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1997. Μας κληροδότησε πληθώρα υλικού που σήμερα θα ήταν πολύ δύσκολο να συλλέξουμε. Μπορεί τα 13 τεύχη να φαίνονται λίγα, όμως μιλάμε για την εποχή του χαρτιού και, το πιό δύσκολο όλων, για την εποχή της επικοινωνίας δίχως κινητό και internet. Το έντυπο, εκτός των άλλων δυσκολιών της στοιχειοθεσίας, έπρεπε να αποστέλλεται ταχυδρομικά, κάτι που είχε υψηλο κόστος και ήταν αμφίβολο αν έφτανε στα χέρια όλων.

Σήμερα τα πράγματα είναι πιo απλά. Το site μας που παίζει ρόλο "...εφημερίδας της κυβερνήσεως" είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο όλων των άρθρων, μέρος των οποίων εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στο montags. Είναι εκεί και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί χωρίς κόστος από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Το montags "φεύγει" με το πάτημα ενός κουμπιού, και αν κάποιος δεν το λάβει, έχει την ευχέρεια να "μπει" στο site, όπου υπάρχουν όλα τα montags. Eκεί βεβαίως θα βρει και όλα τα τεύχη του Dörpfeldianer, αλλά και των άλλων εκδόσεων, όπως το Γράμμα από το Μαρούσι κλπ. Η επικοινωνία πλέον είναι απλή υπόθεση.

Είναι γνωστό ότι για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο χρειάζονται κατ' αρχάς χέρια. Τα θαυματουργά χέρια λοιπόν που ζύμωναν το Dörpfeldianer, που ξεκίνησε επί προεδρίας του αείμνηστου Γιώργου Ιωαννίδη απόφοιτου του 1963, ήταν αυτά της Μέλπως Τρούμπη, της Χαρίκλειας Καμάρη-Παπαμητροπούλου, του Πότη Μπενηψάλτη, που μας έφυγε πριν τρία χρόνια, του Πέτρου Πετρακόπουλου, της Μαρίας Μάστορα, του Γιώργου Καθάρειου και τόσων άλλων. Ίσως πρέπει να γίνει ένα αφιέρωμα σε εκείνες τις μέρες προετοιμασίας των δεκατριών αυτών τευχών και αρχίζουμε από τώρα να ζητάμε φωτογραφίες και πληροφορίες από τους εμπλεκομένους.

Χρυσό Παράσημο προσφοράς της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Χριστίνα Ρούτνερ

ruttner christina parasimo 1Η Χριστίνα Ρούτνερ, απόφοιτος του 1992, Διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη και υπεύθυνη του Τμήματος Γερμανικών της Σχολής Μωραΐτη, τιμήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου από την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, κα Χερμίνε Πόπελερ με το χρυσό παράσημο προσφοράς της Αυστριακής Δημοκρατίας, μετά από απόφαση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Αυστριακής Δημοκρατίας, κ. Dr. Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, για την προσφορά της στον πολιτισμό και την παιδεία της Αυστρίας και την προώθησή τους στην Ελλάδα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας, παρουσία λίγων και εκλεκτών προσκεκλημένων λόγω της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα.
Στην ομιλία της η κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στην παιδαγωγική και πολιτιστική συμβολή της κ. Ρούτνερ στη διάδοση του αυστριακού πολιτισμού, καθιστώντας την τιμώμενη ιδανική εκπρόσωπο της αυστριακής κουλτούρας στην Ελλάδα. Τόνισε επίσης την εξαιρετική συνεργασία του Ινστιτούτου με την πρεσβεία, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της καλής φήμης της Αυστρίας στην Ελλάδα.
Η κ. Ρούτνερ ευχαρίστησε την Πρέσβη και τη Σχολή Μωραΐτη για την υποστήριξή τους στη δημιουργία του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, καθώς και την ομάδα της για την άριστη συνεργασία.

"Τα στέκια" : Το κουκλοθέατρο

Η ΕΡΤ δεν μας εκπλήσσει μόνον με το πλούτο του αρχείου που διαθέτει. Μας εκπλήσσει και με τις επιλογές τις στα θέματα κάποιων εκπομπών πολυ υψηλού επιπέδου. Μετά από τα δύο αφιερώματα για τις Σπέτσες είδαμε το Σάββατο (1.8.2020) ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο Κουκλοθέατρο στην εκπομπή "Τα Στέκια".
Βεβαίως όταν μιλάμε για κουκλοθέατρο δεν είναι δυνατόν να λείπει και ο δικός μας Φαίδων Σοφιανός, απόφοιτος του 1970. Αλλάδεν ήταν μόνον αυτό. Είδαμε ένα παγκόσμιο ταξίδι στην ιστορία του κουκλοθέατρου. Είδαμε  καταπληκτικά στιγμιότυπα από παραστάσεις. Μπαίνουμε στον πειρασμό να αντιγράψουμε το μεγαλυτερο μέρος από τα εισαγωγικά σχόλια της εκπομπής:

Οι απαρχές του κουκλοθεάτρου, μιας σύνθετης τέχνης που αψηφά την αδράνεια και αγγίζει τη μαγεία, μπορούν να αναζητηθούν στα βάθη των αιώνων.

Με πάνω από 25.000 χρόνια διαπιστωμένης παρουσίας κοντά μας, οι κούκλες, ξεκινούν τη διαδρομή τους παίζοντας το ρόλο λατρευτικών αντικειμένων σε πανάρχαιες τελετουργίες, παιδικών παιχνιδιών και βέβαια θεατρικών αντικειμένων. Θα τις συναντήσουμε στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Ινδονησία, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και όπου αλλού αναπτύσσεται ο ανθρώπινος πολιτισμός. Στην αρχαία Αθήνα, παραστάσεις με νευρόσπαστα, αρθρωτές κούκλες δηλαδή, γίνονται στο ίδιο θέατρο όπου παρουσιάζονται έργα του Ευριπίδη.

Ο Φασουλής, το αλλόκοσμο πλάσμα με την ανθρώπινη μορφή, ένας λαϊκός ήρωας – τρισδιάστατος ομόλογος του Καραγκιόζη, ακολουθώντας τα βήματα των Ιταλών ηρώων του κουκλοθεάτρου Fagiolino και Pulcinella, σαν γελωτοποιός και απόγονος της Commedia dell’Arte, πρωτοεμφανίζεται στη Ελλάδα τον 19ο αιώνα. Ο χαρακτήρας αυτός θα βρεθεί ακόμα στην Αγγλία με το όνομα Punch, στην Ρωσία ως Petrushka, στην Πορτογαλία ως Dom Roberto, στην Κεντρική Ευρώπη ως Kasper και σε πολλούς άλλους τόπους με διαφορετικά ονόματα, αλλά πάντα με την ίδια παιγνιώδη διάθεση.
Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο χαρισματικός Χρήστος Κονιτσιώτης, αντικαθιστά τον Φασουλή με τον ευπρεπέστερο, δικής του επινόησης «Πασχάλη» και μαζί μ’ έναν μεγάλο θίασο από ξύλινα ανδρείκελα, ανεβάζει ακόμη και έργα κλασικού ρεπερτορίου.

Τη δεκαετία του 1930 η Ελένη Θεοχάρη – Περάκη επιστρέφει στην Ελλάδα από τις σπουδές της στο Παρίσι και διδάσκει εικαστικά στην Σχολή Αηδονοπούλου, όπου ασχολείται και με το κουκλοθέατρο. Στα χρόνια της Κατοχής, μια οικεία μορφή για τα παιδιά της τραυματισμένης Ελλάδας έχει εμφανιστεί: Η κούκλα που δημιούργησε η Ελένη Θεοχάρη – Περάκη, ο καλός θείος Μπαρμπα – Μυτούσης, που μαζί με τα δύο ανιψάκια του, Κλούβιο και Σουβλίτσα, θα αγαπηθούν από πολλές γενιές παιδιών.
Στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει με τη Μεταπολίτευση, ο αμιγώς διδακτικός χαρακτήρας, με τον οποίο ήταν συνυφασμένο το κουκλοθέατρο, θα χαθεί και στους κόλπους του πλέον, εκτός από παιδαγωγούς, θα βρούμε ανήσυχους καλλιτέχνες, που θα ασχοληθούν με σύγχρονες έννοιες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και μέσα.

Το 1975, η Ευγενία Φακίνου δημιουργεί την «Ντενεκεδούπολη», ένα πρωτοποριακό έργο, που θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του για 45 χρόνια.
Ο Δήμος και η Μπριγκίτε Σοφιανού, ξεκινάνε την ενασχόλησή τους με το κουκλοθέατρο ήδη από το 1954 στην Κωνσταντινούπολη και συνεχίζουν στην Αθήνα, μαζί με τα παιδιά τους Φαίδωνα και Ήβη. Δημιουργούν έτσι, επιτυχημένες παραγωγές με κούκλες για την ελληνική, αλλά και τη γερμανική τηλεόραση, που θα αφήσουν εποχή, όπως η «Φρουτοπία» και «Του κουτιού τα παραμύθια».
Το 1990 ιδρύεται και η Unima Hellas, το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου, τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κούκλας, η οποία θα αποτελέσει κοινό τόπο για τους κουκλοπαίκτες και θα αποκτήσει πολύπλευρη δραστηριότητα τα τελευταία 30 χρόνια.

Δείτε την εκπομπή που πραγματικά αξίζει... 

Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2020

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Αυγούστου της Οικονομικής Επιθεώρησης με κύριο θέμα μία συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη με τίτλο «Το ότι συνομιλώ δεν σημαίνει ότι παραδίνομαι»!
Συναντήσαμε την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της, με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχει «χτυπήσει κόκκινο». Η πρώην υπουργός Εξωτερικών μας μίλησε αναλυτικά για τον Ερντογάν, την τρέχουσα κρίση στις διμερείς σχέσεις, το παρελθόν αλλά και την μέλλον των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρεί αυτονόητο ότι «στην εξωτερική πολιτική ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει η λογική ‘δεν συνομιλώ με κάποιον’» και προτείνει μια… μετάλλαξη της στρατηγικής του Ελσίνκι, με την ΕΕ και την Τουρκία να αναζητούν ‘λύση-πακέτο’. Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι «δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να μπορεί εκ προοιμίου να πει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ανάγκη στρατιωτικής λύσης».
Περισσότερα...

Απόφοιτοι στην εκπομπή "Προσωπικά" της ΕΡΤ1

Η εκπομπή "Προσωπικά" της Έλενας Κατρίτση έκανε ένα αφιέρωμα στις Σπέτσες.
Την προηγούμενη Κυριακή 19.7.2020 είχαμε την χαρά να δούμε την Νάτα Μελα και την Κυριακή 26 Ιουλίου είδαμε το Πέτρο Πετρακόπουλο, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου, αλλά και τον Δημήτρη Ανάργυρο, καθηγητή της γυμναστικής μας, μεταξύ 1970 και 1972.
Στο επεισόδιο "Οι γυναίκες των Σπετσών" δείτε την Νάτα στο timecode 4.47 / 50.16 ...
Στο επεισόδιο "Στο νησί των καπεταναίων, των ευεργετών και των ηρώων" δείτε τον Πέτρο Πετρακόπουλο και τον Δημήτρη ΑνάργυροΣτο νησί των καπεταναίων, των ευεργετών και των ηρώων" δείτε τον Πέτρο Πετρακόπουλο και τον Δημήτρη Ανάργυρο...

Ευχαριστίες για τις ευχές στα 95τα γενέθλια του κ. Werner Ricken

Ο παλαιός φιλόλογος καθηγητής μας κ. Werner Ricken ευχαριστεί θερμά όσους αποφοίτους μας τον ευχήθηκαν για τα γενέθλιά του. Μέσω της κόρης του, Cornelia Ricken – Θέμελη, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:
"Am 9.6. habe ich meinen 95. Geburtstag begangen und aus diesem Anlass auch von ehemaligen Schülerinnen und Schülern meiner Deutschkurse und Klassen an der Deutschen Schule Athen und dem Wilhelm-Gymnasium Hamburg Glückwünsche erhalten.
Besonders gefreut hat es mich, wenn ich erkennen konnte, dass die Vermittlung des grundständigen Wissens sich in Ihrer weiteren persönlichen und beruflichen Entwicklung ausgewirkt hat.
Ihnen allen meinen herzlichen Dank!"
Η Cornelia ευχαριστεί και η ίδια για τη χαρά που έδωσαν οι απόφοιτοι στον πατέρα της και στέλνει τις συνημμένες φωτογραφίες από τη γιορτή.

Μαρλένα Πολιτοπούλου: Η «Πηνελόπη των τρένων» στα Γερμανικά

Ολοκληρώθηκε η μετάφραση του γνωστού αστυνομικού βιβλίου της Μαρλένας Πολιτοπούλου (’68) «Η Πηνελόπη των τρένων» στα Γερμανικά. Βρίσκεται τώρα στον ιστότοπο του Edition Romiosini / CeMoG και διαβάζεται δωρεάν online ή με παραγγελία on demand. Ένα ωραίο ανάγνωσμα για αποφοίτους και φίλους Γερμανούς και γερμανομαθείς!
Πληροφορίες...

Δήμητρα Κουζή: “Liebe mit Hindernissen - Die Geschichte der Deutschen und Griechen”

Μια από τις τελευταίες δουλειές της δημοσιογράφου – επικοινωνιολόγου Δήμητρας Κουζή (’89), το πολύ καλό ντοκιμαντέρ “Liebe mit Hindernissen - Die Geschichte der Deutschen und Griechen”, μεταδόθηκε από το κανάλι ARTE στις 30 Ιουνίου και έχει ανέβει στο σχετικό site. Η ταινία έχει ως θέμα την ιστορία της αγάπης μετ’ εμποδίων Γερμανών και Ελλήνων (γιατί Γερμανοί και Έλληνες αγαπούν και μισούν ο ένας τον άλλον;) και προέκυψε από τη συνεργασία της Δήμητρας Κουζή ως co-author με τον επίσης συγγραφέα, και σκηνοθέτη της ταινίας, Ingo Helm. Θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 27/09/2020...

Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η κορυφαία Ελληνίδα θωρακοχειρουργός

athanasiadi kalliopiΗ Καλλιόπη Αθανασιάδη είναι απόφοιτος του 1982. Είναι κορυφαία θωρακοχειρουργός του Ευαγγελισμού και πριν από 50 χρόνια, το 1970, είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα.
Ήταν 26 Ιανουαρίου του 1970 όταν ένα σχολικό λεωφορείο έπιασε φωτιά την ώρα που κινούνταν στον δρόμο, με αποτέλεσμα να υποστούν βαριά εγκαύματα 8 νήπια. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα κοριτσάκι, η Καλλιόπη Αθανασιάδη.
50 χρόνια μετά, το ατύχημα, είναι πλέον Προέδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος–Καρδίας– Αγγείων και υπεύθυνη του Θωρακοχειρουργικού Τμήματος στον «Ευαγγελισμό». Η ίδια, με ένα ποστ στο Facebook αποκαλύπτει όσα την έκαναν να προχωρήσει και να κυνηγήσει τα όνειρά της μετά το ατύχημα. Δεν δέχτηκε να κάνει αισθητικές επεμβάσεις, ενώ έμαθε από την μητέρα της ότι δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια σε κανέναν να την μειώσει. Παράδειγμα προς μίμηση, μια γυναίκα με σπουδαίο χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση, δίνει σε όλες εμάς μικρά μαθήματα αυτοβελτίωσης.

Δείτε το άρθρο του bovary.gr όπως είχε αναρτηθεί στις 3.2.2020...

Δείτε το βιογραφικό της... 

Ιωάννα Δελλαδέτσιμα: "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους"

Η Άννυ Δελλαδέτσιμα είναι απόφοιτος του 1969 και είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είνια πτυχιούχος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Muenster στη Γερμανία, ειδικεύτηκε στη Παθολογική Ανατομική στην Ελλάδα.
Στο Βήμα της Κυριακής 19.7.2020 δημοσίευσε ένα άρθρο της με τίτλο "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους".  

Ένα τρίγωνο πρότυπο για την Αθήνα

Εντοπίσαμε ένα παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2017 και αναφέρεται στην πεζοδρόμηση τεσσάρων δρόμων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, αλλά και στην Μαρία Ξανθοπούλου, απόφοιτο των χρόνων της Αραχώβης και στην κόρη της, Αλεξάνδρα Βοβολίνη, απόφοιτο των χρόνων του Μαρουσιού:

Σε μια γιορτή ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες του Εμπορικού Τριγώνου, ο Δήμος Αθηναίων “ξανασυστήνει” στο κοινό τέσσερις αθηναϊκούς δρόμους ως πεζόδρομους. Ο λόγος για τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Βλαχάβα και Πολυκλείτου, οι οποίες πεζοδρομήθηκαν επίσημα την Πέμπτη 6 Ιουλίου παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.
“Πρόκειται για μια περιοχή με πολλές δυνατότητες. Θέλουμε να τονώσουμε τον εμπορικό χαρακτήρα της, με την αναβάθμιση των αστικών υποδομών αλλά και με την επιβολή κανόνων στη λειτουργία τους. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα τραπεζοκαθίσματα εδώ, δεν θα γίνει διασκεδαστήριο η περιοχή, δεν θέλουμε μονοθεματική ανάπτυξη. Επιδιώκουμε να επιστρέψει η κατοικία και να τονωθεί ο χαρακτήρας του εμπορικού τριγώνου, να κάνουμε ένα τρίγωνο πρότυπο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο Όμιλος economia καλωσορίζει τους επισκέπτες του Εμπορικού Τριγώνου, καθώς από το 2002 τα γραφεία μας βρίσκονται στην οδό Βλαχάβα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η περιοχή αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ενός προγράμματος πρότυπης λειτουργίας της πόλης μας που πολλοί παλαιότεροι οραματίστηκαν.
Ένας από αυτούς ήταν και ο Σωκράτης Ξανθόπουλος, παππούς της εκδότριας και προέδρου του Ομίλου economia Aλεξάνδρας Κ. Βοβολίνη. Πριν από σχεδόν 100 χρόνια, ο Πατρινός επιχειρηματίας με την κωνσταντινουπολίτικη καταγωγή είχε αγοράσει το ακίνητο της οδού Βλαχάβα 6-8 ως προίκα της μητέρας της Α. Κ. Βοβολίνη, Μαρίας Ξανθοπούλου. Στη διαθήκη του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το ακίνητον της οδού Βλαχάβα, το οποίον ανήκει εις την κόρην μου Μαρίαν, ευρίσκεται εις το ιστορικόν κέντρον των Αθηνών, το οποίον αξίζει να αποκτήσει την παλαιάν αίγλην του”.
Περισσότερα...

Η Βίκυ Βολιώτη στην παράσταση της Λυσιστράτης στην Επίδαυρο

Η Βίκυ Βολιώτη εμφανίζεται ως η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ στην παράσταση της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Στον ομώνυμο ρόλο η Βίκυ Σταυροπούλου ενώ συμμετέχουν και άλλοι άξιοι πρωταγωνιστές του θεάτρου: η Στεφανία Γουλιώτη, ο Νίκος Ψαρράς, η Αγορίτσα Οικονόμου κ. α. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.
Παρασκευή 31 Ιουλίου & Σάββατοκύριακο 1 – 2 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 21:00. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. Πληροφορίες – εισιτήρια...
Διαβάστε την συνέντευξη της Βίκυς στο eculture.gr...

Ο Γ. Καλιφατίδης μεταφράζει Dürrenmatt

Ο Γιάννης Καλιφατίδης (’82) μετέφρασε την συλλογή διηγημάτων «Η ΒΛΑΒΗ - ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ - Ο ΣΚΥΛΟΣ» του Friedrich Dürrenmatt, του συγγραφέα που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο σχολείο. Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις «Αντίποδες». Περισσότερα...

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου - Καλοκαίρι 2020 : 3-8 Αυγούστου

Μετά από την πιο παράξενη άνοιξη των τελευταίων ετών, στην καρδιά ενός καλοκαιριού που περιμέναμε πιο πολύ από ποτέ και μέσα σε ένα κλίμα γεμάτο ερωτηματικά, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει και φέτος, πιστό στο ραντεβού του με το κοινό και τους κατοίκους του νησιού. 

Πότε θα επιστρέψουμε στην “κανονικότητα”; Πότε θα βρεθούμε όλοι μαζί ξανά, χωρίς φόβο και ανησυχία;
“Επειδή ο ρυθμός και η μελωδία εισχωρούν στα τρίσβαθα της ψυχής κι αδράχνοντάς την με δύναμη μεγάλη φέρνουν μέσα της ευπρέπεια και της δίνουν ομορφιά...” (Πλάτων, Πολιτεία) επιλέγουμε να αφήσουμε τη μουσική να μας οδηγήσει ξανά. Με αναδιαμορφωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το φεστιβάλ ανακοινώνει και φέτος τον καλοκαιρινό κύκλο εκδηλώσεων, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε Έλληνες καλλιτέχνες και προσφέροντας παράλληλα το πεδίο και τις προϋποθέσεις για νέες και πρωτότυπες δημιουργικές συμπράξεις.
Έτσι, ο Σωκράτης Σινόπουλος θα συμπράξει με τη Μάρθα Μαυροειδή που τιμά με τη συμμετοχή της για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ, ενώ τρία διαφορετικά κουαρτέτα, το φωνητικό Κουαρτέτο Γιασεμί, το Giocoso String Quartet και το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου θα δημιουργήσουν μια μουσική γέφυρα από την κλασική ως την παραδοσιακή και την τζαζ μουσική. Επιπλέον, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από τον θάνατο του Γιάννη Χρήστου, το φεστιβάλ τιμά τον πρωτοπόρο συνθέτη προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη με τίτλο: «Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)». Τέλος, όπως κάθε φορά, παράλληλα με τις συναυλίες θα πραγματοποιούνται επί μία ολόκληρη εβδομάδα εργαστήρια για παιδιά πρόσφυγες αλλά και masterclass για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου με τον τραγουδιστή Ghays Mansour από τη Συρία.

9. Newsletter der Open Space Edition + Preis Effrosyni Kontogeorgou

Liebe Freundinnen und Freunde, liebe Interessierte an der Open Space Edition, eine gute Nachricht vorneweg:

Die Künstlerin Effrosyni Kontogeorgou, deren schöner Katalog „Betwixt and Between“ im letzten Jahr in der Open Space Edition veröffentlicht wurde, hat letzte Woche den 43. Bremer Förderpreis für Bildende Kunst 2019 erhalten!

Wegen der aktuellen Umstände digital übermittelt, ist ihr am 12. Juli von der Staatsrätin für Kultur Carmen Emigholz der Preis in der Städtischen Galerie Bremen vergeben worden – wir gratulieren nochmals sehr herzlich!!!

Hier der Link zur Städtischen Galerie, wo Sie die Preisverleihung und einen virtuellen Rundgang durch die Ausstellung mit Ingmar Lähnemann sehen können: https://www.staedtischegalerie-bremen.de/

Δωρεά οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό

Υποναύαρχος επί τιμή ο Πάνος Λασκαρίδης

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό, παρουσία της Α. Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στις 11.00 π.μ., στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του δεύτερου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης, με το όνομα «ΗΡΑΚΛΗΣ» (Α 472), το οποίο δώρισε ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» κ. Πάνος Λασκαρίδης και η οικογένειά του.
Στην ονοματοδοσία και ένταξη του ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό παραβρέθηκε, προσκεκλημένη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας κα Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του «Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη».
Το ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» (Α 472) είναι το δεύτερο που δωρίζει ο κ. Πάνος Λασκαρίδης και η οικογένειά του στο Πολεμικό Ναυτικό, μετά το Πλοίο «ΑΤΛΑΣ Ι» (Α 471) που δωρήθηκε το Δεκέμβριο του 2019.
Στην τελετή ονοματοδοσίας παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, καθώς και πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε την απονομή με Προεδρικό Διάταγμα του βαθμού του Υποναυάρχου επί τιμή στον κ. Πάνο Λασκαρίδη, ως αναγνώριση της προσφοράς του από την Πολιτεία. Την απονομή του τίτλου έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ενώ ο κ. Υπουργός απένειμε στον κ. Λασκαρίδη τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής.
Ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», Υποναύαρχος, πλέον, επί τιμή, κ. Πάνος Λασκαρίδης, συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά για την εξαιρετική τιμή και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την υποστήριξή του στο Πολεμικό Ναυτικό. Στην ομιλία του, σημείωσε πως «είναι μία σπουδαία μέρα για μένα και την οικογένειά μου, γιατί το Πολεμικό Ναυτικό μου επιτρέπει για άλλη μία φορά μετά από λίγους μήνες, να είμαι εδώ και να παρίσταμαι σε μία ακόμα τελετή ένταξης στο Στόλο μας ενός νέου πλοίου, που μαζί με το προηγούμενο - τον «ΑΤΛΑΝΤΑ» - ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» τόσο κατά την δική μου γνώμη, όσο και κατά την γνώμη του Ναυτικού μας, θα δώσει στο Στόλο μας περισσότερες δυνατότητες να κάνει τη δουλειά του πιο αποτελεσματικά και με καλύτερο τρόπο..»
Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας και των επισήμων στο Πλοίο.
Ο Υποναύαρχος (ε.τ.) κ. Πάνος Λασκαρίδης είναι ένας από τους μεγάλους φίλους και υποστηρικτές του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας.! Η τιμή στο πρόσωπό του από την Πολιτεία, μας χαροποιεί και μας συγκινεί ιδιαίτερα..!!
Του ευχόμαστε εγκάρδια να έχει υγεία και δύναμη στο έργο του για να παραμένει ένας φωτεινός φάρος του ευ πράττειν για την Πατρίδα και της διαρκούς προσφοράς για το σκοπό αυτό..!

Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο ''Medea & other friends I made in Athens''

Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος συμμετέχει φέτος στην πιο ξεχωριστή παράσταση του καλοκαιριού ''Medea & other friends I made in Athens'' που θα φιλοξενηθεί στην πιο μαγική ταράτσα της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στη σελίδα του στο fb η ομάδα των συντελεστών αναφέρειη ομάδα των συντελεστών αναφέρει:

«Αυτό το καλοκαίρι, αν δεν έχετε δει τον Ανέστη να βγαίνει στα κόκκινα ντυμένος Μήδεια, τον Βλάσση να σας κόβει την ανάσα σαν θεός Προμηθέας, τον Αβραάμ μεθυσμένο Κύκλωπα, τον Πάνο υπέροχο πολυμήχανο Οδυσσέα, τον Στέφανο ντυμένο νέα που διεκδικεί να πάρει πίσω τον αγαπημένο της από τις γριές της πόλης και τον Κωνσταντίνο να συγκινεί σαν Πλούτος, και όλα αυτά με τη υπέροχη μουσική του Μιχάλη Χονδροκούκη, τις πολύ όμορφες χορογραφίες της Καλλιρρόης Βράττη, τις ξεχωριστές μάσκες με την υπογραφή του Γιάννη Ζημιανίτη, και τον μαγικό φωτισμό του αγαπημένου Αλέξανδρου Πολιτάκη που θα επιμελείται ο δικός μας Γιάννης Τριαντάκης, τότε δεν έχετε δει τίποτε!
Με πολλή αγάπη και μεράκι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αυτή τη φορά κόντρα στις εξελίξεις και με πρόβες ακόμη και μέσω zoom, σε σκηνοθεσία Νάνσυς Ριγοπούλου και την πολύτιμη βοήθεια της Χριστίνας Καραμπογιά, με μια νέα ομάδα all male cast ταλαντούχων ηθοποιών ξεκινάμε την Αγγλόφωνη παράσταση ''Medea & other friends I made in Athens''. Από τις15/7 και κάθε μερα θα παίζεται στις 8μ.μ. σε μια υπέροχη ταράτσα κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, στο Skybar ''Οδός Λυσίου'' (Λυσίου και Μνησικλέους 22, Πλάκα).
Για κρατήσεις θέσεων, παρακαλώ στείλτε μας μνμ στο inbox. Η τιμή εισιτηρίου για όλους τους φίλους όλων των συντελεστών αυτής της παράστασης είναι με έκπτωση 50%, δηλ. στα 10 ευρώ. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια που τόσο έχουμε αγαπήσει όλοι. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.koilon.gr»
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέφανος Αχιλλέως, Abe Cohen, Πάνος Τσαλιγόπουλος, Konstantinos Michail, Vlassis Chrisikopoulos, Anestis.

Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»

Η Κατερίνα Μαούτσου εμφανίζεται στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η παράσταση η οποία παιζόταν με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χειμερινή σεζόν και είχε διακοπεί απότομα λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19, επιστρέφει και παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι σε 2 επιλεγμένα θερινά θέατρα της Αττικής, μόνον 4 φορές. Συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, με τον ταλαντούχο και βραβευμένο Γιάννη Νιάρρο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πληροφορίες – εισιτήρια...

O Δημήτρης Δημόπουλος περιοδεύει ξανά με την Καφρόκρεμα

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκινά νέα περιοδεία με την «Καφρόκρεμα», η οποία καταφθάνει στον Πειραιά για μία πρώτη παράσταση τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στο Cine Βοτσαλάκια, Πλαζ Βοτσαλάκια - Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά (μετά τις σολντ-άουτ παρουσιάσεις της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις). Θα ακολουθήσουν άλλες 3 παραστάσεις σε πόλεις της Κρήτης και 1 τελευταία στον θερινό κινηματογράφο Άνεσις στην Αθήνα. Πληροφορίες – εισιτήρια...

Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι συναυλίες της Ορχήστρας Academica με τον Νίκο Αθηναίο

Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής λόγω κορονοϊού, η ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών με διευθυντή τον γνωστό μαέστρο Νίκο Αθηναίο επανέρχεται την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ώρα 21.00, στην ενεργό δράση με μία σειρά τεσσάρων συναυλιών με ελεύθερη είσοδο και με το ίδιο πρόγραμμα, στην σειρά παραγωγών του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

Αυτή την φορά η πρώτη συναυλία της σειράς θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου. Υπαίθριες θα είναι και οι υπόλοιπες τρεις συναυλίες του κύκλου στην Περιφέρεια Αττικής που θα ακολουθήσουν, με επίσης ελεύθερη είσοδο, και συγκεκριμένα: στον Δήμο Κηφισιάς (Κυριακή 19 Ιουλίου), τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης (Δευτέρα 20 Ιουλίου) και τον Δήμο Σαρωνικού (Τετάρτη 22 Ιουλίου).

Στις 4 αυτές συναυλίες θα ακουστούν έργα των Johann Christian Bach: Συμφωνία σε ρε μείζονα, έργο 3, αρ. 1 και Wolfgang Amadeus Mozart: Κοντσέρτο για όμποε και ορχήστρα σε ντο μείζονα, KV 314 και Συμφωνία αρ. 29, σε λα μείζονα, KV 201. Σολίστ: Σπύρος Κοντός, όμποε.

Αναλυτικά οι 4 εμφανίσεις της ορχήστρας...

«Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»

Ενημέρωση για την πορεία του σχεδιασμού αλλά και τις προκλήσεις της διαδικασίας εφαρμογής για μια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης», είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη (ο Θανάσης Λασκαρίδης είναι απόφοιτoς του 1970), που στοχεύει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της χώρας μας για τη μεταστροφή του τρόπου ζωής και την ανάγκη μείωσης των πολλών πλαστικών μιας χρήσης που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. Μάλιστα το νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης θα συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη πρόσφερε στον Πρωθυπουργό ενημερωτικό υλικό που δημιουργήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, επίσης απόφοιτος 1981.
Δείτε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα"...

Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2020

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Ιουλίου της Οικονομικής Επιθεώρησης με κύριο θέμα "Τα κλειδιά της ανάκαμψης".
Με την ελληνική οικονομία να «κατεβάζει» ταχύτητα ήδη από το β’ εξάμηνο του 2019 και τις επιπτώσεις της πανδημίας να αναμένονται εξαιρετικά ισχυρές, εξαιτίας του αυξημένου ειδικού βάρους του τουρισμού, η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημιουργήσει το Ταμείο Ανάκαμψης εμφανίστηκε σαν μάννα εξ ουρανού. Πέραν των χειρισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια για τη χώρα, ζητούμενο είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε οι πόροι να πιάσουν τόπο και η οικονομία να ανακάμψει δυναμικά. Η Οικονομική αναζητά τα «κλειδιά» της ανάκαμψης σε μια συζήτηση με τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη, σε αποσπάσματα του αδημοσίευτου βιβλίου του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τραα, στην εμπειρία προηγούμενων αναπτυξιακών σχεδίων καθώς και στο βιβλίο Coronomics, του δρ. Daniel Stelter, που αυτό τον καιρό είναι bestseller στη Γερμανία.
Περισσότερα...

1st Canto Human Voice Festival - Rhodes

Η Ρόδος φιλοξενεί το 1o Canto Human Voice Festival που θα διεξαχθεί μεταξύ 5 – 12 Σεπτεμβρίου 2020. 
Η συνιδρύτρια του Φεστιβάλ και πρόεδρος του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αναφέρει πως
«σήμερα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει ο πλανήτης, ο ρόλος του πολιτισμού και της τέχνης είναι ακόμη πιο σημαντικός για την ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα περιβάλλοντος και την προώθηση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Το Canto Human Voice Festival είναι μια γιορτή με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη φωνή του, και μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπη διοργάνωση και για άλλα φεστιβάλ της Μεσογείου. Προτείνει τις Τέχνες ως μέσο για την αυτοβελτίωση και τη βιωσιμότητα, προβάλλοντας μία διαφορετική μορφή ανάπτυξης για την περιφέρεια του Νοτιοανατολικού Αιγαίου αλλά και της χώρας.»
Συνδιοργανωτές του Canto Human Voice Festival είναι το Υπουργείο Πολιτισμού- Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ. Στρατηγικός Συνεργάτης της διοργάνωσης είναι το Προξενείο της Γαλλίας στη Ρόδο, ενώ το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ. Η AEGEAN είναι ο επίσημος αερομεταφορέας του 1ου Canto Human Voice Festival.
Ο Στάθης Μητρόπουλος έχει σχεδιάσει την εικαστική ταυτότητα του 1ου Canto Human Voice Festival. Ο Στεφάν Ταλνώ έχει σκηνοθετήσει το τρέιλερ.

 1. Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 2. Βραβεία Βιβλίου Public 2020
 3. Μαρία Σούμπερτ: "Από που προέρχεται η εξάρτηση. Η σημασία της θεραπείας μέσω τέχνης"
 4. Πάνος Παντελούκας: "Έγκλημα στο Πότζο"
 5. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τρία ακόμη βιβλία
 6. Κώστας Παπαηλιού: "Οι "φροντιστές" της Γερμανικής"
 7. KAS: Δημοσκόπηση για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα
 8. Hanns Seidel: Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19
 9. Αργύρης Στριγγάρης: Δύο συνεντεύξεις για τη γενιά της πανδημίας
 10. Η «Φρουτοπία» στην ΕΡΤ 2. Όλα τα επεισόδια στο youtube.
 11. Ο Χρήστος Μπαλόγλου για τους καθηγητές "ενός έτους"
 12. Ο Δημήτρης Γιάκας στην Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο
 13. Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τον Νίκο
 14. Π.Πικραμμένος: "Ευκαιρία να αλλάξουμε την τροχιά της χώρας"
 15. Κωνσταντίνος Αραβώσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το μέλλον του Περιβάλλοντος
 16. Ο Βασίλης Ψάλτης στο 5ο Delphi Forum
 17. Καθημερινή 4.6.2018: "Η Ντόρα πίσω από την Ντόρα"
 18. Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου
 19. Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη: "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού"
 20. Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits
 21. Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά
 22. Wandertag#103: Δίρφυς στα χαμηλά του βουνού - Κυριακή 14.6.2020
 23. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2020
 24. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020
 25. Νίκο, καλό ταξίδι.
 26. Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
 27. Η προσφορά του Werner Hermann προς το Γηροκομείο Αθηνών
 28. World Human Forum: The Echo of Delphi in Ludwigsburg 22-23-24 May 2020
 29. Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα Κουζή
 30. 75η επέτειος λήξης Β' ΠΠ: Ψηφιακή εκδήλωση
 31. Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;
 32. Άγγελος Κωβαίος: "Τα μυστήρια της Καρλσρούης"
 33. Wandertag #101: Κυριακή 24 Μάη 2020 Ραμνούς με μπάνιο!
 34. Κυριακή Γονή: "Η πύλη ή ας κάνουμε ησυχία για τις φάλαινες"
 35. Παραστάσεις μέσω διαδικτύου
 36. Πάνος Λασκαρίδης: "Συνάντησα τον Σωτήρη"
 37. Η Vicky Pryce σε διαδικτυακη συζήτηση του ΙΟΒΕ
 38. Γιάννης Θεολογίτης: "Beyond the SARS-CoV-2 pandemic"
 39. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2020
 40. Wandertag # 100 Κυριακή 10 Μάη 2020 Περίπατος στην Χασιά
 41. Ο Πολύβιος Μαρσάν, βιογράφος της Ελένης Παπαδάκη
 42. Κυριακή Γονή στην "Εποχή των Εικόνων"
 43. NotosPlus: Ανοίγουμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου - η online εξυπηρέτηση συνεχίζεται
 44. Μαρία Σούμπερτ: "Η Δραματοθεραπεία στη διαδικτυακή συνθήκη"
 45. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 46. Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online
 47. Ίδρυμα Ωνάση: "Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι"
 48. Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά
 49. "Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορονοϊός"
 50. Η εξέλιξη της εξάπλωσης του COVID-19
 51. Η επαγγελματική απασχόληση του Φιλίππου, Μαθητού του Χριστού και η μεσσιακή ιδέα
 52. 30% στα non books και 20% στα παιχνίδια – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 53. Ο Μάρκος Κούμαρης στο Artweek
 54. Οι "7 σκύλοι" της Λύντιας Βελισσαρίου-Τρίχα στο ΒΗΜΑ 29.3.2020
 55. Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου στο OPEN
 56. COVID-19 (2) A sociopolitical and economic perspective. Pride and futility in a technological age
 57. Voucher Κατάρτισης 600€
 58. "Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος
 59. Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους
 60. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020
 61. «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
 62. NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα
 63. Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει
 64. Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ
 65. Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo
 66. Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει
 67. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"
 68. Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"
 69. Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"
 70. KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!
 71. Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"
 72. Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...
 73. Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος
 74. Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"
 75. Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη
 76. Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία
 77. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD
 78. Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
 79. Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια
 80. Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”
 81. Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου
 82. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020
 83. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου
 84. Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα
 85. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 86. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 87. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 88. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 89. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 90. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 91. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 92. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 93. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 94. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 95. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 96. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 97. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 98. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 99. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 100. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 101. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 102. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 103. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 104. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 105. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 106. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 107. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 108. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 109. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 110. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 111. Πήγαμε "top girls"
 112. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 113. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 114. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 115. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 116. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 117. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 118. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 119. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 120. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 121. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 122. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 123. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 124. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 125. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 126. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 127. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 128. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 129. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 130. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 131. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 132. Dimopoulos Specials
 133. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 134. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 135. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 136. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 137. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 138. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 139. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 140. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 141. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 142. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 143. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 144. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 145. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 146. Ημέρα Ενημέρωσης
 147. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 148. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 149. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 150. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 151. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 152. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 153. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 154. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 155. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 156. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 157. Praktikum
 158. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 159. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 160. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 161. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 162. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 163. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 164. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 165. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 166. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 167. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 168. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 169. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 170. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 171. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 172. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 173. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 174. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 175. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 176. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 177. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 178. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 179. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 180. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 181. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 182. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 183. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 184. Reunion της τάξης του 1989
 185. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 186. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 187. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 188. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 189. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 190. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 191. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 192. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 193. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 194. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 195. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 196. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 197. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 198. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 199. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 200. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 201. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 202. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 203. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 204. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 205. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 206. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 207. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 208. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 209. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 210. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 211. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 212. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 213. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 214. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 215. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 216. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 217. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 218. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 219. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 220. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 221. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 222. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 223. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 224. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 225. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 226. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 227. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 228. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 229. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 230. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 231. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 232. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 233. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 234. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 235. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 236. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 237. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 238. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 239. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 240. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 241. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 242. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 243. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 244. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 245. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 246. Έκθεση του Werner Hermann
 247. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 248. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 249. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 250. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 251. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 252. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 253. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 254. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 255. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 256. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 257. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 258. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 259. notosplusbooks.gr
 260. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 261. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 262. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 263. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 264. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 265. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 266. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 267. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 268. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 269. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 270. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 271. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 272. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 273. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 274. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 275. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 276. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 277. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 278. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 279. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 280. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 281. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 282. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 283. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 284. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 285. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 286. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 287. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 288. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 289. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 290. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 291. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 292. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 293. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 294. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 295. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 296. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 297. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 298. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 299. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 300. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 301. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 302. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 303. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 304. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 305. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 306. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 307. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 308. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 309. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 310. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 311. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 312. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 313. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 314. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 315. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 316. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 317. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 318. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 319. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 320. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 321. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 322. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 323. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 324. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 325. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 326. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 327. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 328. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 329. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 330. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 331. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 332. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 333. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 334. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 335. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 336. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 337. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 338. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 339. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 340. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 341. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 342. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 343. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 344. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 345. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 346. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 347. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 348. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 349. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 350. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 351. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 352. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 353. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 354. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 355. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 356. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 357. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 358. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 359. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 360. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 361. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 362. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 363. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 364. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 365. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 366. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 367. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 368. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 369. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 370. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 371. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 372. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 373. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 374. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 375. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 376. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 377. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 378. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 379. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 380. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 381. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 382. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 383. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 384. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 385. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 386. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 387. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 388. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 389. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 390. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 391. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 392. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 393. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 394. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 395. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 396. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 397. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 398. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 399. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 400. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 401. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 402. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 403. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 404. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 405. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 406. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 407. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 408. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 409. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 410. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 411. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 412. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 413. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 414. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 415. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 416. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 417. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 418. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 419. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 420. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 421. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 422. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 423. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 424. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 425. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 426. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 427. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 428. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 429. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 430. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 431. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 432. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 433. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 434. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 435. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 436. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 437. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 438. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 439. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 440. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 441. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 442. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 443. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 444. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 445. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 446. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 447. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 448. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 449. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 450. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 451. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 452. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 453. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 454. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 455. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 456. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 457. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 458. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 459. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 460. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 461. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 462. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 463. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 464. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 465. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 466. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 467. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 468. Έφυγε η Άννα Μαΐλλη
 469. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 470. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 471. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 472. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 473. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 474. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 475. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 476. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 477. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 478. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 479. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 480. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 481. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 482. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 483. Πάμε...KinderDocs
 484. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 485. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 486. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 487. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 488. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 489. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 490. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 491. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 492. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 493. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 494. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 495. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 496. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 497. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 498. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 499. Υποτροφίες από την DAAD
 500. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli instagram takipçi hilesi deneme bonusu adana escort bedava bahis kayseri escort mersin escort