Παναγιώτης Ζωγράφος (72)

zografos panagΟ Νώτης Ζωγράφος γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και το 1972 αποφοίτησε από τη Σχολή. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά το Πτυχίο του ακολούθησε διπλωματική καριέρα.
Το 1977 διετέλεσε Ακόλουθος Πρεσβείας στην Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών και το 1979 τοποθετήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βιέννη. Το 1981 εργάστηκε στην Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα και το 1983 ως Αναπληρωτής Επικεφαλής Αρχής στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βηρυτό. Το 1985 προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Α΄ και διετέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αννόβερο, ενώ από το 1989 έως το 1990 ήταν Επιτετραμμένος της Ελλάδος στο Καράκας.
Από το 1998 έως το 2001 ήταν Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ερεβάν, και από το 2001 έως το 2005 ήταν Πρέσβυς της Ελλάδος στο Τελ-Αβίβ. Τα δύο επόμενα χρόνια ήταν Διευθυντής Δ2 της Διευθύνσεως NATΟ-ΔΕΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και από το 2007 έως το 2011 διετέλεσε Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βιέννη.
Το 2012 προήχθη σε Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και την ίδια χρονιά στο βαθμό του Πρέσβεως (full ambassador). Τον Απρίλιο 2013 έγινε Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο, ενώ το 2014 παραιτήθηκε από την θέση του.
Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Φοίνικος, το Großkreuz (Αυστρία), ως Grand Officer, Order of Isabelle the Catholic (Ισπανία), Commander, Order of the Cedars (Λίβανος) και Chevalier, Ordre National de Mérite (Γαλλία).


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Πότης Μπενή-Ψάλτης (71) (1953-2017)

Ο Παναγιώτης Μπενή-Ψάλτης αποφοίτησε από την Σχολή το 1971. Σπούδασε ηλεκτρονικός και στο διάστημα 1978 – 1985 εργάστηκε σε ξένες τράπεζες στον τομέα των ναυτιλιακών δαν [ ... ]


jasminbet istanbulevdeneve instagram takipçi hilesi evden eve nakliyat web viewer instagram takipçi instagram türk takipçi satın al nakliyat instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram cami halısı cami halısı cami halısı Cami Halısı Cami Halısı Cami Halısı Promosyon çiğköfte