Πάνος Κωτσιανάς (74)

Ο Πάνος Κωτσιανάς αποφοίτησε από την Σχολή το 1974. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ), και έκανε μεταπτυχιακά σε Computer Aided Design και FEM analysis στις ΗΠΑ (RPI). Αργότερα απέκτησε δίπλωμα σε Securities Trading (NASD), και Project Management (Caltech).

1982-1997: εργάστηκε στην IBM και στην αεροπορική αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ. Ασχολήθηκε κυρίως με προβλήματα αντοχής κατασκευών: ανέπτυξε συστήματα για airframe design και optimization, αεροελαστικη καταπόνηση, και μη συμβατικά υλικά. Κατόπιν διευθυνε την ανάλυση και σχεδιασμό δυναμικών νάνο-κατασκευών, υπερύθρων ανιχνευτών, και προσομοιωτων οπλικών συστημάτων πτήσεως. Ίδρυσε την εταιρία SolidTech, για την κατασκευή και διάθεση λογισμικού design automation και CAD.

1997-1999: Ιδρυτικό στέλεχος της εταιρίας NetInfo, για την κατασκευή και διάθεση ιντερνετικών συστημάτων e-commerce, και ανάπτυξη συστημάτων software development outsourcing.

1999-2005: Ιδρυτικό στέλεχος της εταιρίας Agribuys, για την ανάπτυξη B2B online αγορών στον τομέα χονδρεμποριας τροφίμων. Εργάστηκε για την δημιουργία της value proposition, και την εξασφάλιση venture capital backing ($50M). Διευθυνε το τμήμα αναπτυξης λογισμικού στις ΗΠΑ και Ινδία (100+ στελέχη).

2006-2019: διευθυντής operational και financial ΙΤ συστημάτων, για την εταιρία διαχείρισης ακινήτων Oakwood Worldwide. Διαχειρίστηκε την αναπτυξη λογισμικού, συστημάτων, και διεθνεις IT operations στις ΗΠΑ, Ινδία, Βρετανία και Σιγκαπούρη. Διευθυνε την μεταφορά συστημάτων στο cloud Azure και AWS. Διαχειρίστηκε την συγχώνευση των Oakwood IT operations κατά την εξαγορά (2016) απο το διεθνές επενδυτικό fund Temasek.

Από το 2020 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ των ΗΠΑ (CA, NC) και Ελλάδος.

Είναι παντρεμένος με την Melinda, και έχει δύο γιους από πρώτο γάμο, που εργάζονται σε web e-commerce και την αμυντική βιομηχανία στις ΗΠΑ.

Στον ελεύθερο χρόνο του, προωθεί τα ερασιτεχνικά του ενδιαφέροντα σε quantum computing, ενεργειακή πολιτικη, και διεθνείς επενδύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας