Ανδρέας Αντωνόπουλος (’74)

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1974 και πήρε το πτυχίο του σαν Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1979. Σαν υπότροφος της DAAD έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Έρευνα (Operations Research) στο Πολυτεχνείο Αάχεν (RWTH Aachen).

Εργαζόμενος στη συνέχεια σαν επιστημονικός συνεργάτης ασχολήθηκε παράλληλα σαν σύμβουλος επιχειρήσεων στην Inform GmbH στο Αάχεν.

Μετά από ένα εξάμηνο υποχρεωτικό διάλειμμα στο ναυτικό απασχολήθηκε για 10 χρόνια στη IABG GmbH, Ottobrunn με κύριο αντικείμενο την εφαρμογή μαθηματικών αλγόριθμων στη βελτιστοποίηση βιομηχανικών, οικονομικών και διοικητικών διεργασιών σε διάφορες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και στο γερμανικό δημόσιο.

Από το τέλος 1999 έως τις αρχές 2023 εργάστηκε στη BMW AG στο Μόναχο αρχικά σαν υπεύθυνος για τη δημιουργία πολλών νέων εφαρμογών στην Sales IT και στη συνέχεια αρμόδιος μεταξύ άλλων για τους τομείς Data Management, Reporting & Analytics σε μακροπρόθεσμα εταιρικά προγράμματα με μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων.

Σήμερα ασχολείται πλέον αποκλειστικά με τις μικροεπισκευές, το κήπο, την οικογένεια του, τα εγγόνια του και ότι άλλο του κάνει κέφι, προσπαθώντας να μοιράσει το χρόνο του ανάμεσα στην Γερμανία και την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας