Άνοιγμα του Συλλόγου της Σχολής σε άτομα με άλλες υπηκοότητες

Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι εγκρίθηκε το τροποποιημένο καταστατικό του Συλλόγου της Σχολής.

Σύμφωνα με το μέχρι τώρα ισχύον καταστατικό μπορούσαν μόνο άτομα με γερμανική υπηκοότητα να γίνουν μέλη του Συλλόγου της Σχολής. Αυτός ο περιορισμός άρθηκε μετά από μια συζήτηση που κράτησε περισσότερα από 20 χρόνια. Πλέον μπορούν να γίνουν

μέλη και άτομα με άλλη υπηκοότητα.

Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να διευκολύνουμε προπαντός για Έλληνες / Ελληνίδες υπηκόους τη συμμετοχή ως μέλη στο Σύλλογο της Σχολής.

1) Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο Σύλλογο της Σχολής

Οι προϋποθέσεις, για να γίνετε μέλος στο Σύλλογο της Σχολής, είναι σύμφωνα με την § 3 του νέου καταστατικού οι εξής:

α) Θα πρέπει να είστε ενήλικας (τουλάχιστον 18 ετών).

β) Θα πρέπει να γνωρίζετε τη γερμανική γλώσσα (αρκεί να γνωρίζετε καλά Γερμανικά, ώστε να είστε σε θέση να συμμετέχετε στις γερμανόφωνες συνελεύσεις).

γ) Θα πρέπει να έχετε κάποια ιδιαίτερη σχέση με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών ή με τη Γερμανία ή με κάποια γερμανόφωνη χώρα (για παράδειγμα: απόφοιτος της DSA ή γονέας μαθητή/τριας της DSA ή Γερμανός/Γερμανίδα υπήκοος ή απόφοιτος γερμανικού/ αυστριακού/ ελβετικού πανεπιστημίου ή να έχετε ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Γερμανία, την Αυστρία ή την Ελβετία).

δ) Θα πρέπει να προτείνουν τη συμμετοχή σας τουλάχιστον δύο (2) άλλα μέλη του Συλλόγου της Σχολής γραπτώς.

ε) Θα πρέπει να συναινείτε με το σκοπό του Συλλόγου (§2 του καταστατικού).

2) Αίτηση μέλους

Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλος, σας παρακαλούμε να υποβάλετε μια γραπτή αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Σε αυτή θα χρειαστεί να επισυνάψετε:

1) Υπογεγραμμένη δήλωση ότι αποδέχεστε τις αρχές και τους στόχους του παρόντος καταστατικού, όπως επίσης ότι προτίθεστε να συμβάλλετε στην επίτευξη του σκοπού ύπαρξης του Συλλόγου, και

2) Τα ενδεδειγμένα στοιχεία ή ενδεχομένως έγγραφα, τα οποία να πιστοποιούν την ιδιαίτερη σχέση σας με τη DSA ή με τη Γερμανία, την Αυστρία ή την Ελβετία. H υπηκοότητα πιστοποιείται με ταυτότητα ή διαβατήριο που είναι σε ισχύ.

3) Προϋποθέσεις για την εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο

Αν σε μεταγενέστερο χρόνο επιθυμείτε να θέσετε υποψηφιότητα για κάποια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, ισχύει συμπληρωματικά -σύμφωνα με την § 14- το εξής:

α) επιλέξιμοι/ες για τη θέση είναι αποκλειστικά τα τακτικά μέλη του Συλλόγου με κατοικία ή μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα

β) ακόμα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι/ες να έχουν ολοκληρώσει γερμανόφωνο σχολείο, γερμανόφωνο πανεπιστήμιο ή να έχουν περάσει την εξέταση γερμανικής γλώσσας επιπέδου C1.

Το δικαίωμα να εκλεγούν δεν ισχύει για:

α) εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους της DSA, όπως επίσης για άτομα που συμπεριλαμβάνονται στον στενό οικογενειακό τους κύκλο ή για άλλους στενούς συγγενείς αυτής της ομάδας ατόμων,

β) εκπροσώπους γονέων της DSA,γ) μαθητές/τριες της DSA.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Dr. Henning Voelkel

Σύλλογος Γερμανική Σχολή Αθηνών

Διοικητικό Συμβούλιο

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας