Απονομή του Σταυρού της Αξίας επί Ταινία του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στον κύριο Martin Schüller

botschaft 2023 tagam schueller 1Στις 20 Δεκεμβρίου 2023 ο Πρέσβης κ. Andreas Kindl απένειμε τον Σταυρό της Αξίας επί Ταινία του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στον κ. Martin Schüller στο πλαίσιο μίας εορταστικής εκδήλωσης με έλληνες και γερμανούς προσκεκλημένους.

Με το παράσημο, που απονέμεται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας διδάκτορα κ. Frank-Walter Steinmeier, τιμάται η ιδιαίτερη προσφορά του κυρίου Martin Schüller σε ό,τι αφορά τη δραστηριοποίησή του υπέρ της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Στον πανηγυρικό που εκφώνησε ο Πρέσβης κ. Kindl εξήγησε ότι ο κ. Schüller τιμήθηκε από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας καθώς «δραστηριοποιήθηκε αφιλοκερδώς με μεγάλη προσήλωση κι επιδεξιότητα υπέρ της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και, συνεπώς, υπέρ της κοινωνίας». Ο κ. Kindl ευχαρίστησε τον κ. Schüller για τις μακροχρόνιες κι εξαίρετες προσπάθειές του υπέρ του σχολείου, που λειτουργεί ως τόπος συνάντησης για ελληνικές, ελληνογερμανικές αλλά και για γερμανικές και γερμανόφωνες οικογένειες.

Στο πλαίσιο της αντιφώνησής του ο κ. Schüller ευχαρίστησε από πλευράς του όλους εκείνους, που κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Διοικητικό Συμβούλιο συνέβαλαν στη διαμόρφωση της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Ο κ. Martin Schüller γεννήθηκε το 1963 στο Bielefeld και ζει με τη σύζυγό του στην Αθήνα. Οι δύο γιοι του είναι απόφοιτοι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Από το 2006 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, ενώ από το 2007 έως το 2022 υπήρξε πρόεδρός του.

Ο κ. Schüller και το Διοικητικό Συμβούλιο καθοδήγησαν τη Γερμανική Σχολή σε χρόνια απαιτητικά, όπως κατά τη διάρκεια της ελληνικής χρηματοοικονομικής κρίσης, και συνέβαλαν στην επέκταση του δημοτικού σχολείου και την ανέγερση του νηπιαγωγείου. Σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο ο κ. Schüller έλαβε σημαντικές αποφάσεις προκειμένου το σχολείο να καταστεί πιο ελκυστικό και βιώσιμο για το μέλλον.

botschaft 2023 tagam schueller 2Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής η καθηγήτρια Μουσικής της Σχολής Dr. Marianne Danner και ο κ. Roland Hoffmann είχαν προετοιμάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με μαθητές και μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής Αθηνών που άνοιξαν και έκλεισαν της εκδήλωση. Παρέστησαν μέλη της Διεύθυνσης της Σχολής, του Vorstand, του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Αποφοίτων και βεβαίως η οικογένεια του Martin Schüller.

botschaft 2023 tagam schueller 3

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας