Καταιγίδα διαμαρτυριών για νέο Logo / Domain name

Μία καταιγίδα κυριολεκτικά από mail έρχεται στο mailbox του Συλλόγου με απόφοιτους να διαμαρτύρονται για την προσπάθεια αλλαγής του Logo και του Domain name. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

ΧΚ (1984)

Ευχαριστούμε πολύ για την εμπεριστατωμένη ανάλυση των προβληματικών σημείων του νέου logo

Η έμφαση στο έτος ίδρυσης, η εξάλειψη των Ελληνικών χαρακτήρων και η αλλαγή του domain name είναι πραγματικά ανεξήγητα.

Βεβαίως άλλοι αποφασίζουν……

Συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σας να κρατηθεί το ιστορικό και τόσο αναγνωρίσιμο logo του σχολείου μας.

ΣΕ (1972)

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην έκτακτη Γ.Σ. μεθαύριο, επιθυμώ όμως να σας ενημερώσω, ότι συντάσσομαι απόλυτα με τις θέσεις του Συλλόγου Αποφοίτων και εάν μπορούσα να ψηφίσω, θα ψήφιζα υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος logo.

ΚΠ (1968)

συμφωνώ βέβαια με τις θέσεις του Συλλόγου (μας), όμως στις 11.9.19 θα βρίσκομαι εκτός Αθηνών. Εάν το ΔΣ θέλει κάτι συγκεκριμένο από εμένα θα πρ΄πει να αλληλογραφήσουμε, γιατί τον Σεπτέμβριο γενικά …θα ταξιδεύω!

ΓΦ (1991)

Αγαπητά μέλη του ΔΣ του ΣΑΓΣΑ, αγαπητοί και αγαπητές συναπόφοιτοι,|

Με την ευκαιρία του ενημερωτικού μηνύματος που εστάλη σχετικά με την έκτακτη ΓΣ του Συλλόγου της Γερμανικής για αλλαγή λογοτύπου και domain name, θα ήθελα να σας εκφράσω την απόλυτη συμπαράστασή μου στις αντιρρήσεις που διατυπώσατε και για τα δύο θέματα.

Εκτός του ότι η πρόταση για το νέο λογότυπο είναι αισθητικώς μονότονη και κακόγουστη, και σημειολογικώς απαράδεκτη, ανέμπνευστη, και παραπλανητική, καθώς παραπέμπει σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από εκπαιδευτικό ίδρυμα, στηρίζω απολύτως και τις αντιδράσεις σας σχετικά με την αλλαγή domain name, καθώς η πρόταση διαφοροποιείται έντονα από τη διεθνώς επικρατούσα πρακτική.

Η επικοινωνία μου είναι τόσο αυθόρμητη που δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σκεφτώ συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης στις προτάσεις αυτές. Μια πιθανότητα, ωστόσο, θα ήταν τα μέλη του ΣΑΓΣΑ να εκφραστούμε και δημοσίως μέσω των προσωπικών μας λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα.

Στη διάθεσή σας για όποια δράση

ΝΔ

Λυπήθηκα για τα νέα που διάβασα στο μήνυμά σας. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω μπορέσει να ασχοληθώ με το σύλλογο αποφοίτων, ούτε μπορώ να έρθω στη Γ.Σ. του συλλόγου της Γερμανικής Σχολής, στην οποία όμως υποθέτω ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα είχα και δικαίωμα ψήφου.

Θεωρώ ότι η άποψή σας με αντιπροσωπεύει απόλυτα και θα ήθελα να βοηθήσω. Προτείνω να μας στείλετε ένα κείμενο με τα επιχειρήματα στα ελληνικά και γερμανικά καθώς και το e-mail του Διευθυντή του σχολείου, το οποίο μπορούν όλοι οι απόφοιτοι, που συμφωνούν με σας, να το προωθήσουν από το δικό τους e-mail. Ενδεχομένως να βοηθούσε να το κοινοποιούσαμε και στο e-mail της Γερμανικής Πρεσβείας (δεν έχω ιδέα βέβαια αν υπάρχει πλέον κάποιου είδους σύνδεσμος μεταξύ σχολείου και πρεσβείας), ως επιπλέον πίεση. Θεωρώ ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να στείλουν την αντίθεσή τους πολλοί απόφοιτοι, ακόμα και παλιοί καθηγητές, απ’ όλο τον κόσμο και να φανεί μια σοβαρή αντίδραση. Σας διαβεβαιώνω εκ πείρας ότι ο καταιγισμός με e-mail έχει μεγάλο αντίκτυπο στον παραλήπτη. Αν υπάρχει και κοινοποίηση προς τον σύλλογο αποφοίτων, θα μπορείτε όταν μιλήσετε στη Γ.Σ. να αναφέρετε τον συνολικό αριθμό των διαφωνούντων. Ο σύλλογος γονέων συμμερίζεται τις απόψεις σας; Αν ναι, θα μπορούσαν με τον ίδιο τρόπο να κινητοποιηθούν και οι γονείς και τα παιδιά.

ΦΠ

Πιθανότατα δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στις 11/9, όμως συμφωνώ με τις ενστάσεις που υποβάλατε και με την τεκμηρίωσή τους.Ελπίζω να εισακουστούν.Θερμές ευχές

ΛΣΒ (1988)

Συμφωνώ με τις τεκμηριώσεις σας και επαυξάνω ως προς τα εξής…!!!

Ούτε καν μας εξηγούν τί θα προσφέρει η αλλαγή λογοτύπου στην αναγνωρισιμότητα, της Σχολής ή στην προσέλκυση νέων μαθητών, ή σε κάτι…!!!

Ούτε καν θέτουν επί τάπητος την αναστάτωση μεν, αλλά και το ώφελος που θα υπάρξει από αυτήν την αλλαγή.

Ούτε καν εξηγούν ποιό είναι το σκεπτικό της χρησιμοποίησης αυτού του «τρεμουλιαστού» και θολού λογοτύπου για να μας κάνουν να φανταστούμε το «καλλιτεχνικό υπονοούμενο» πίσω από αυτό.

Τα περί μοντέρνου, δυναμικού, zukunftsorientiert, multicultural, einspruchsvoll, gemeinsam engagiert είναι «απλοϊκές» εκφράσεις που χρησιμοποιούν πρωτοδιορισμένοι διαφημιστές για να πείσουν κάποιον αδαή πελάτη τους.

Επειδή λοιπόν είναι προφανές ότι ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί αυτού του λογοτύπου δεν μπορούν να υποστηρίξουν το δημιούργημά τους, μπαίνει το ερώτημα:

Για να θέλουν να δημιουργήσουν μία τέτοια ανώφελη αναστάτωση και να επιμένουν, θα πρέπει να υπάρχει ένα σκεπτικό πίσω από όλη αυτήν την ενέργεια το οποίο δεν μπορούν να το αποκαλύψουν δημόσια…!!!

Γιατί κανένας μας δεν στερείται νοός για να τα κατανοήσει όλα αυτά.

ΕΔ (1966)

Με έκπληξη και μάλλον φρίκη διάβασα τα παραπάνω και αν έχει κάποια αξία η γνώμη μου, συμφωνώ απόλυτα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, κάποιοι (δεν ξέρω ποιοί, στην Γερμανία ή εδώ ?? ) θέλουν να … “καπελώσουν” και να παραμερίσουν την ελληνικότητα της υπόστασης του Σχολείου μας ?? Τότε ναπάψουν να διδάσκονται και τα ελληνικά μαθήματα και να πάνε σπίτι τους οι Ελληνες καθηγητές !

Εξωφρενικό το βρίσκω αυτό το μελετούμενο εγχείρημα και προσυπογράφω στην λίστα διαμαρτυριών.

Και κάτι άλλο μου ήρθε τώρα στο μυαλό, μπορεί σχετικό : Λέγεται πως ο κύριος Κίσινγκερ είχε πεί : Αν θέλεις να χτυπήσεις/εξαφανίσεις τους Ελληνες, χτύπα την γλώσσα τους

Δεν φτάνει που η τηλεόραση έχει γεμίσει κακόγουστες , μεταγλωττισμένες διαφημίσεις, δεν φτάνουν οι νεκροί του Α και Β Παγκ. Πολέμου , δεν φτάνει που οι ρισσότερες χώρες έχουν λάβει πολεμικές αποζημιώσεις (δεν ξέρω ποιός φταίει γιαυτό, ίσως και οι εκάστοτε δικές μας κυβερνήσεις), δεν φτάνει που το Σούπερμάρκετ ΛΙΝΤΛ φ΄ερνει και μας πουλά ΟΛΑ τα δεύτερης ποιότητας προϊόντα (μου θυμίζει εδώ τον αείμνηστο ΜΠΟΣΤ που έγραφε,μεταπολεμικά για εισαγωγές στην Ελλάδα από Γερμανία και άλλες χώρες : BON POUR L ORIAN ET Torrya helleniko) !

Sorry για το μακροσκελές μέϊλ, αλλά με ….επιασε το πατριωτικό μου.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας

ΔΘ (1973)

Αγαπητοί μου πρώην,

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση γι αυτό το θέμα, που ενώ μοιάζει άκακο τελικά μπορεί να διαστρεβλώσει την ιστορία της σχολής μας.

Συμφωνώ απόλυτα με το ψήφισμα του Συλλόγου μας και δεν καταλαβαίνω από πού άρχισε όλη η ιστορία.

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ, την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης μου είναι αδύνατον να είμαι στην Ελλάδα.

Ερωτώ: Υπάρχει περίπτωση εκπροσώπησης, εξουσιοδότησης προς κάποιον από μας που σκέφτεται όπως ο Σύλλογος;

Αν ναι, παρακαλώ να μου διαβιβάσετε το σχετικό πληρεξούσιο ώστε να το υπογράψω και να αποφευχθεί αυτή η ανούσια αλλαγή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΑΣ

Αγαπητές φίλες και φίλοι του συλλόγου,

δυστυχώς δεν θα είμαι στην Αθήνα στις 11.09., θέλω όμως να εκφράσω την απόλυτη αντίθεσή μου με τις προβλεπόμενες αλλαγές του λογότυπου. Παρακαλώ ενημερώστε με αν μπορώ να δώσω εξισιοδότηση σε κάποιο πρόσωπο να ψηγίσει για μένα. Με φιλικούς χαιρετισμούς απ το Odenwald

ΑΤ

διάβασα το μήνυμα του Συλλόγου Αποφοίτων, δεν γνώριζα τίποτα για το θέμα αυτό…

Με ενδιαφέρει πολύ, διότι βρίσκω το νέο λογότυπο και το νέο Domain-Name εντελώς απαράδεκτα…

ΝΒ (1969)

ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΜΩΣ.

ΔΜ

Μπορώ να ρωτήσω κάτι; Επειδή και εγώ ως απόφοιτος, όπως πολύς άλλος κόσμος, διαφωνεί με την αλλαγή του Logo της σχολής, αναρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω, για να βοηθήσω. Δεν εννοώ απλώς να παρευρεθώ σε μια συνέλευση ή κάτι τέτοιο, εννοώ αν μπορώ να ψηφίσω ή να υπογράψω σε ένα χαρτί την εναντίωσή μου στην αλλαγή που σχεδιάζει η διεύθυνση.

ΤΚ (1971)

Αγαπητοί συναπόφοιτοι, αγαπητή DSA,

Είναι απαραίτητο να παραταθεί η συζήτηση για το λογότυπο.Πρέπει να περιληφθεί και η γνώμη των αποφοίτων.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας