Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή “Σήμερα”

Σε τρεις άξονες στάθηκε η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην εκπομπή “Σήμερα” με τον Δημήτρη Οικονομου και την Μαρία Αναστασοπούλου στις 20 Νοεμβρίου.

Πρώτος άξονας το προσφυγικό, όπου ακούστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις από μια έμπειρη διαπραγματεύτρια αντίστοιχων καταστάσεων, για το πως η Ευρώπη θα πρέπει με αυτοπεποίθηση αλλά και ψυχραιμία να συζητήσει το θέμα στη συνεύρεση των Ευρωπαίων ηγετών με τον πλανητάρχη, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα πρέπει να υπερασπιστεί, όπως και το πράττει, έννοιες σαν την “ανθρωπιά” και τη “λεβεντιά” μέσα από τις δύσκολες συνθήκες, που κατ’ ανάγκη θέτει το προσφυγικό.Πρότεινε μάλιστα μεταξύ άλλων, ως λύση αντιμετώπισης, να χρησιμοποιηθούν πρόσφυγες ως “εργάτες γης” αποκτώντας τα προνόμια της σχετικής νομοθεσίας (στέγη και ασφάλιση) συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των κέντρων που τους φιλοξενούν,

Δεύτερος άξονας της συζήτησης ήταν η ασφάλεια απέναντι στο αστυνομικό κράτος, όπου καταδίκασε οποιαδήποτε βάναυση συμπεριφορά απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται αλλά τάχθηκε υπέρ της ασφάλειας που αποτελεί προϋπόθεση α. της ελευθερίας του ατόμου, β. της ανάπτυξης των ελεύθερων ιδεών μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους αλλά και γ. των ειρηνικών διαδηλώσεων όπως η τελευταία του Πολυτεχνείου.

Στον τρίτο άξονα αναπτύχθηκαν ζητήματα πολιτικών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινών τόπων.

Δείτε την συνέντευξη…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας