10 χρόνια Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον

Με αφορμή την επέτειο δέκα χρόνων από τη σύσταση του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα σας παρουσιάζει 20 έργα που χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο αυτό.

«Τα τρομακτικά γεγονότα των οποίων τα θύματα τιμούμε σήμερα, μας επιβάλουν να αναλάβουμε μια μεγάλη δέσμευση. Τη δέσμευση να φροντίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μην λησμονηθούν οι πράξεις εκείνες που ποτέ δεν θα έπρεπε να είχαν συμβεί».

Γιοάχιμ Γκάουκ, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Λιγκιάδες, 7 Μαρτίου 2014)

Κατά την επίσκεψή του στο μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων τον Μάρτιο 2014 ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εκφώνησε έναν λόγο, στον οποίο επέκρινε τη μεταπολεμική αποσιώπηση των εγκλημάτων του εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα και υπογράμμισε την ανάγκη μιας συστηματικότερης ενασχόλησης με το ελληνογερμανικό παρελθόν προκειμένου να επέλθει συμφιλίωση μεταξύ των λαών. Τότε δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, ενός κονδυλίου του γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, απ’ το οποίο χρηματοδοτούνται σε ετήσια βάση έργα με επίκεντρο τις ελληνογερμανικές διασταυρώσεις των τελευταίων 200 ετών.

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα θα παρουσιάσει στο πλαίσιο μιας σειράς που δημιουργήθηκε για τα κοινωνικά δίκτυα 20 έργα που χρηματοδοτήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον.

Οι αναρτήσεις θα πραγματοποιούνται από την επόμενη εβδομάδα μέσω του λογαριασμού @GermanyinGreece στο Facebook, στο Χ και στο Instagram.

Με τη σειρά #ΜνημηΓιαΤοΜελλον, που δημιουργήθηκε για τα κοινωνικά δίκτυα, σας προσκαλούμε να γνωρίσετε μια πληθώρα επιστημονικών, καλλιτεχνικών και όχι μόνο έργων όπως και τους φορείς που τα σχεδίασαν και τα υλοποίησαν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον:

www.ellada.diplo.de/tameio

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας