Βραβείο «Ελένη Βλάχου 2015»

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα απένειμε για έβδομη φορά το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου».

Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας, τον γερμανό Πρέσβη και τον δικό μας Δημήτρη Λούνδρα, απόφοιτο του 1964 ως μέλος της οικογένειας Βλάχου, κατά τη συνεδρίασή της αποφάσισε και ανέδειξε τον κύριο Κώστα Κουκουμάκα ως φετινό νικητή του βραβείου «Ελένη Βλάχου».

Το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» καθιερώθηκε το 2003 από την Πρεσβεία και απονέμεται ανά διετία για εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της ειδησεογραφικής κάλυψης και του σχολιασμού ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κύριος Κώστας Κουκουμάκας είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος δημοσιογράφος που εντυπωσίασε την επιτροπή με την άριστη δημοσιογραφική έρευνά του και την ενδιαφέρουσα αρθρογραφία του. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984 και είναι απόφοιτος του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2008 έχει εργαστεί για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το περιοδικό ΚΑΠΑ της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας VICE.COM. Από το 2013 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000 Ευρώ, ένα ταξίδι στη Γερμανία με πρόσκληση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η απονομή του βραβείου που παραδοσιακά πραγματοποιείται από την/τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, θα λάβει χώρα το φθινόπωρο στο πλαίσιο επίσημης τελετής. Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας