Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία

Στις 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, για δεύτερη φορά μετά το 2014, η επιλογή των Ελλήνων υποψηφίων για τη Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS) της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής (Bundestag). Με την ευκαιρία αυτή, στις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας ενημερωτική εκδήλωση της γερμανικής αντιπροσωπείας για την ενημέρωση του ελληνικού κοινού σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θα χαιρετίσει την εκδήλωση ο Γ.Γ. του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής κ. Παύλος Σούρλας.

Της γερμανικής αντιπροσωπείας θα ηγείται ο βουλευτής κ. Alexander Ulrich (Die Linke). Σε αυτή θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου, καθηγητής Δρ Jan-Hendrik Olbertz. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα η γερμανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής και της παιδείας.

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή προγράμματος IPS συνολικά 120 υπότροφοι από 41 κράτη θα έχουν, από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016, την ευκαιρία να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερμανίας. Στόχος του προγράμματος είναι η παρακολούθηση των πολιτικών και δημοκρατικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων από κοντά. Οι υπότροφοι θα εργάζονται στο γραφείο ενός βουλευτή της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και θα έχουν, εκτός αυτού, τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια των πανεπιστημίων του Βερολίνου.

Όλα τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής και ασφάλισης αλλά και το κόστος ενός μηνιαίου προγράμματος υποτροφίας καλύπτονται από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή.

Το ελληνικό σκέλος του προγράμματος τελεί τόσο υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, όσο και της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής. Τα έντυπα συμμετοχής υποψηφίων στο πρόγραμμα IPS θα διατίθενται και φέτος από τον μήνα Δεκέμβριο στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα: http://www.bundestag.de/ips.

Για την παρουσίαση της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe (Ομήρου 14-16) την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9.30 π.μ., οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας (pr-100@athe.auswaertiges-amt.de, τηλ.: 210 7285225). Μετά τις ομιλίες, οι εκπρόσωποι του τύπου θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας