Ο Τάσος Γιαννίτσης στις “Ιστορίες”…

Ο Τάσος Γιαννίτσης έδωσε στις 15 Μαΐου 2016 μία συνέντευξη για το ασφαλιστικό στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΙ στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Ο Αριστείδης Παπαγεωργίου, απόφοιτος του 1965 παρακολούθησε την εκπομπή και μας έστειλε ένα κείμενο επισημαίνοντας παράλληλα και τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Το ασφαλιστικό και η μεταρρύθμισή του είναι ένα ζήτημα το οποίο μας αφορά όλους μας , ως βασικό στοιχείο του κοινωνικού κράτους, ως σημαντική ατομική επιβάρυνση στις ατομικές μηνιαίες αμοιβές μας, ως καθοριστικός παράγοντας του δια βίου οικονομικού μας προγραμματισμού αλλά και ως βαρύνον στοιχείο του προϋπολογισμού του κράτους, όπου το 85% δαπανάται για μισθούς και συντάξεις. Από την μεταρρύθμιση λοιπόν του ασφαλιστικού, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η μελλοντική οικονομική πορεία της χώρας μας καθώς και η αντιμετώπιση της πολλαπλής και πολυεπίπεδη κρίσης την οποία διανύουμε.

Επειδή λοιπόν το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο, την Τρίτη 10 Μαΐου, ο Τάσος Γιαννίτσης, απόφοιτος της DSA και οικονομολόγος ο οποίος ασχολήθηκε διεξοδικά με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και κατέθεσε σχετικές προτάσεις, κλήθηκε να δώσει μια επίκαιρη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, στην γοητευτική δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, στην εκπομπή «ιστορίες», την οποία και εμφανώς εντυπωσίασε με τις εύστοχες παρατηρήσεις του. Συγκρατώ παρακάτω μερικές από τις διαπιστώσεις του Τάσου:

– Οι ειδικότερες «τεχνικές» προτάσεις τις οποίες έκανε ο ίδιος για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ανατράπηκαν στην συνέχεια από τις κυβερνήσεις της χώρας και δεν εφαρμόστηκαν. Την ίδια τύχη είχαν και προηγούμενες μεταρρυθμιστικές προτάσεις.

– Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εν γένει οικονομικής ανάπτυξης και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως «ξεκομμένο» τεχνικό ζήτημα (αναδιανεμητικό ή κεφαλαιουχικό κλπ σύστημα).

Ολόκληρη την συνέντευξη του Τάσου μπορούμε να δούμε στο site του ΣΚΑϊ , «ιστορίες-10 Μαΐου», πραγματικά ενδιαφέρον.

Παρακολουθείστε το video…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας