Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Η ελληνική θεατρική ομάδα της ΓΣΑ παρουσιάζει στις 29/3, 30/3 και 1/4 και ώρα 20.30΄ το θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη.

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας – Για τον έρωτα

Η Ελένη αγαπά τον Δημήτριο. Ο Δημήτριος αγαπά την Ερμία. Η Ερμία αγαπά τον Λύσανδρο. Κι ο Λύσανδρος αγαπά την Ερμία. Για πάντα;

Σαν ένα παιχνίδι ξεκινά η ιστορία τεσσάρων νέων που εγκαταλείπουν την πόλη της Αθήνας, για να κρυφτούν στο δάσος και να βρουν ο καθένας αυτόν/ αυτήν που αγαπά.

Τα πράγματα περιπλέκονται από την εμφάνιση των ξωτικών του δάσους, αλλά και από την παρουσία κάποιων Αθηναίων μαστόρων που ετοιμάζουν μια παράσταση.

Εκεί στο δάσος οι ήρωες θα ζήσουν ένα όνειρο, θα εκφράσουν τις πιο βαθιές τους επιθυμίες, θα ερωτευτούν, θα φοβηθούν, θα μαγευτούν και τελικά θα ξυπνήσουν.

Το ” Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, έργο του 1595, είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή έργα του Σαίξπηρ. Διαδραματίζεται σε μια μυθική Αθήνα και έχει ως βασικό του θέμα τον έρωτα.

Στο θέμα αυτό επικεντρώνεται και η δική μας παράσταση. Το δικό μας “Όνειρο” ενώνει σε μια παράσταση σκηνές από το πρωτότυπο σαιξπηρικό έργο με κείμενα των παιδιών που δουλεύτηκαν στις πρόβες.

Έτσι λοιπόν, μετά από το “Δράκο” και το “Παραμύθι χωρίς όνομα” στη φετινή μας παράσταση πρωταγωνιστεί ο Έρωτας, σε όλο του το μεγαλείο αλλά και την περιπλοκότητα.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας