Ενιαίος Σύλλογος Γονέων

Μια ιστορική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ε.Τ.Γ.Σ.Α. έλαβε χώρα τη περασμένη εβδομάδα στην Aula. Μετά από δεκαετίες σημαντικής ενεργής πορείας στα δρώμενα της ΓΣΑ, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ελληνικού Τμήματος ΓΣΑ, ανταποκρινόμενος στη νέο καθεστώς και τις νέες ιδέες που διέπουν πλέον τη ΓΣΑ, ενώθηκε σε ένα ενιαίο Σύλλογο Γονέων ΓΣΑ με τον ομόλογό του Γερμανικού Τμήματος.

Οι δύο Πρόεδροι Νίκος Αθανασίου (Ε.Τ.) και Βίκυ Αθανάσογλου (Γ.Τ.) εξήγησαν αναλυτικά τον τρόπο της βαθμιαίας ένωσης, βασισμένο στον αλληλοσεβασμό, κι έτσι, μετά και την αποφοίτηση της σημερινής Τρίτης Γυμνασίου, της τελευταίας χρονιάς που λειτουργεί με το παλιό σύστημα, θα υπάρχει μόνο ο ενιαίος Σύλλογος Γονέων. Ως τότε, ο Σ.Γ.&Κ.Ε.Τ. θα λειτουργεί και αυτόνομα, αλλά, δι’αντιπροσώπων του και στον ενιαίο Σύλλογο.

Η πρόταση της ενοποίησης έγινε αποδεκτή παμψηφεί, όπως είχε ήδη γίνει και από από τον Γερμανικό Σύλλογο.

Της συγκινησιακά φορτισμένης βραδιάς, που ήταν και η πρώτη επαφή των γονέων με τη νέα Δ/ντρια τςη ΓΣΑ κ. Annette Brunke-Kullik, προήδρευσε το επίτιμο μέλος του ΣΓ&ΚΕΤ Πέτρος Πετρακόπουλος, ενώ Γραμματέας ήταν μια ακόμη απόφοιτος της ΓΣΑ, η Φαίδρα Γρηγοριάδου-Φραντζή.

Ο ΣΑΓΣΑ, εκφράζοντας τη χαρά του για τη δημιουργία του ενιαίου Συλλόγου, καθώς κι εκείνος δεν διακρίνει μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών Αποφοίτων έχοντας όλους μέλη του, προανήγγειλε δράση ενσωμάτωσης των απερχομένων γονέων στους κόλπους του, με ειδικό καθεστώς, διευρύνοντας έτσι τη βάση της μεγάλης οικογενείας της ΓΣΑ.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας