Γερμανόφωνες εκδηλώσεις και workshop NOTOS PLUS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή στο Workshop Emil και τη sold out παράσταση Brecht: Keuner της MAERZBUEHNE , θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας Emil (4.3.2017) και MAERZBUEHNE (5.3.2017 και 12.3.2017).

Αν σας ενδιαφέρει, μπορούμε να οργανώσουμε τόσο μία παράσταση όσο και κάποια από τα workshop μας στο σχολείο σας, στο Δήμο σας, στο μέρος που εσείς επιθυμείτε. Για το κόστος και τον προγραμματισμό μιας κοινής γερμανόφωνης εκδήλωσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε το Διαγωνισμό μας NOTOS PLUS – Club der Detektive, που λήγει στις 10 Μαρτίου.

Από την Ηρώ Τσατσαρώνη πήραμε το Δελτίο Τύπου του NOTOS PLUS:

Αγαπητοί μας φίλοι, φίλοι των γραμμάτων, των τεχνών και της εναλλακτικής εκπαίδευσης, αγαπητοί καθηγητές γερμανικών,

Τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιούμαστε όλο και πιο ενεργά στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις προσεχείς μας δράσεις και να σας παρακαλέσουμε να τις κοινοποιήσετε σε όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται.

· Πραγματοποιούμε εκπαιδευτικά workshops για παιδιά που μαθαίνουν ή ενδιαφέρονται να μάθουν γερμανικά. Πρόκειται για εργαστήρια με συγκεκριμένη θεματική (εποχική όπως το προσεχές Πασχαλινό εργαστήριο στο συνημμένο αρχείο ή άλλη), για δραματοποιημένες αναγνώσεις απλοποιημένων λογοτεχνικών κειμένων, για επιτραπέζια παιχνίδια στα γερμανικά και για ομαδικά παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους. Η επόμενη προγραμματισμένη δράση της ομάδας μας είναι στις 18 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας και στις 31 Μαρτίου στον Άλιμο, με το workshop πάνω στο ‘Emil und die Detektive’ του γερμανού συγγραφέα Erich Kästner.

· Διοργανώνουμε Διαγωνισμό με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο (αλλά και την παράσταση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αυτή τη θεατρική σεζόν), ο οποίος λήγει στις 10 Μαρτίου. Τα παιδιά καλούνται να εμπνευστούν από την ιστορία του Emil και να μας στείλουν τη συμμετοχή τους: ζωγραφική, κολλάζ, κείμενο ή ό,τι άλλο, σε φύλλο Α3.

· Συνεργαζόμαστε με το γερμανόφωνο θέατρο MAERZBUEHNE, που αυτή την περίοδο παρουσιάζει το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ στα γερμανικά: Geschichten vom Herrn Keuner και μάλιστα με ελληνικούς υπέρτιτλους για το μη γερμανόφωνο κοινό. Η παράσταση έχει τις καλύτερες κριτικές, προτείνεται για μαθητές Λυκείου και φοιτητές και είναι κατάλληλη για μία πρώτη επαφή με το γερμανό στοχαστή.

Είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε και πιο αναλυτικά για τις δράσεις μας, καθώς και να επεξεργαστούμε μαζί σας τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε κάποια από τις παραπάνω εκδηλώσεις στο δικό σας χώρο.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή απορία, θα χαρεί να σας απαντήσει η υπεύθυνη επικοινωνίας μας, Ελένη Βίσκα στο 6938207702.

Φιλικά και εγκάρδια,

Ηρώ Τσατσαρώνη

NOTOS PLUS

Buch_Bildung_Kultur

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας