Συναυλίες από τη Χαρά Καλομοίρη

Φέτος το Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 του χρόνια. Ο κύκλος εκδηλώσεων για τον εορτασμό κλείνει με 2 συναυλίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Μας ενημερώνει η απόφοιτός μας Χαρά Καλομοίρη, Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου:

Το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ συμμετέχει στην 18η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2017 με δύο μουσικές βραδιές στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 Χρόνων του

To Εθνικό Ωδείο συμμετέχει στην 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 με δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, γιορτάζοντας παράλληλα τα 90 Χρόνια προσφοράς του στη μουσική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Αποτελεί έναν μουσικό οργανισμό με σπουδαία μουσική κληρονομιά, πλούσια ιστορία και συνέχεια. Ιδρύθηκε το 1926 από τον εθνικό συνθέτη και μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη με όραμα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ενθάρρυνση – προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Η πρώτη εκδήλωση θα είναι Συναυλία με Έργα για Πιάνο και Μουσική Δωματίου που θα γίνει την Τετάρτη 21 IOYNIOY 2017, ώρα 20.00 στον Κήπο της ιστορικής οικίας του Μανώλη Καλομοίρη (Τρίτωνος 81, Παλαιό Φάληρο) και η είσοδος θα είναι με προσκλήσεις. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου κα Χαρά Καλομοίρη και περιλαμβάνει έργα του κλασσικού αλλά και του σύγχρονου μουσικού ρεπερτορίου. Συμμετέχουν νέοι ταλαντούχοι σπουδαστές που διακρίθηκαν ή βραβεύτηκαν καθώς και μουσικά σύνολα του ωδείου, ερμηνεύοντας έργα Bach, Mozart, Chopin, Liszt, Haydn, Grieg, Faure, Weill, Καλομοίρη κ.ά.

Η δεύτερη εκδήλωση θα είναι η ετήσια Βραδιά Μελοδραματικής που θα γίνει την Παρασκευή 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, ώρα 20.30, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός υπό την Αιγίδα του Δήμου Χολαργού. Το Τμήμα Μελοδραματικής του Εθνικού Ωδείου θα παρουσιάσει διασκευή του έργου «Die sieben Todsünden – Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα» σε μουσική του Kurt Weill και λιμπρέτο του Bertolt Brecht. Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Ισίδωρος Σιδέρης και Μουσική Διδασκαλία – Πιάνο: Μπήλιω Μωραΐτη. Είσοδος ελεύθερη.

Ο εορτασμός των 90 χρόνων του Εθνικού Ωδείου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Πληροφορίες – κράτηση προσκλήσεων στα τηλέφωνα 210 5233175 (γραμματεία Εθνικού Ωδείου) και 210-9814241 (γραμματεία Εθνικού Ωδείου Νοτίων Προαστίων).

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας