Η Βίκυ Βολιώτη στο Ηρώδειο

Η απόφοιτός μας γνωστή ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη είναι εκ των πρωταγωνιστών στην παράσταση – αναβίωση του «Αμύντα», που είναι το τελευταίο έργο που σκηνοθέτησε ο αείμνηστος Σπύρος Ευαγγελάτος και παρουσιάζεται εκ νέου εις μνήμην του.

Ο «Αμύντας» ανεβαίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και είναι μια απολαυστική κωμωδία, ένας ύμνος στον Έρωτα. Ο συγγραφέας είναι ο Γεώργιος Μομόρης, Επτανήσιος ιατροφιλόσοφος και ποιητής από τα Κύθηρα. Το έργο χρονολογείται από το 1745 και είναι διασκευή σε ελεύθερη μετάφραση στην τότε ομιλούμενη ελληνική, της θρυλικής κωμωδίας του Τορκουάτο Τάσσο Aminta. Είχε κάνει πέρυσι πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών σε συμπαραγωγή με την εταιρεία «Λυκόφως» και είχε θερμή υποδοχή από το κοινό.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, θα αναβιώσει για μια μοναδική παράσταση τη μεγάλη επιτυχία του σκηνοθέτη, προσφέροντας στους φίλους του θεάτρου μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν και πάλι την τελευταία του δουλειά.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος με τον Αμύντα, την τελευταία σκηνοθεσία του, επιβεβαίωσε και επισφράγισε την ανεκτίμητη προσφορά του στην παρουσίαση άγνωστων ελληνικών κειμένων στη σκηνή με σύγχρονη, φρέσκια, μοναδική σκηνοθετική ματιά. Οδήγησε μια πλειάδα πρωταγωνιστών με κορυφαίους τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τη Φαίη Ξυλά, τη Βίκυ Βολιώτη, τον Θανάση Κουρλαμπά, τον Θανάση Δήμου και τον βαρύτονο Μάριο Σαραντίδη σε εξαίρετες ερμηνείες και δημιούργησε μια παράσταση εντυπωσιακών ρυθμών, καταιγιστικής αφήγησης, ευφάνταστων μεταμορφώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και εισιτήρια στο…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας