«Χαιρετίσματα στην Μπέρθα»

Η απόφοιτός μας Έφη Ρευματά, έχει υποδυθεί δεκάδες ρόλους στη σκηνή, έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση έργων και έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη με αρκετούς σκηνοθέτες όπως οι Τσακίρης, Ευαγγελάτου και Παπακωνσταντίνου. Φέτος ανεβάζει τη δική της παράσταση: το «Χαιρετίσματα στην Μπέρθα» στο Studio Μαυρομιχάλη έως το τέλος Οκτωβρίου, για 10 μόνον φορές, Δευτέρες και Τρίτες. Τελευταία παράσταση: Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

«Χαιρετίσματα στην Μπέρθα»

Βασισμένο στα μονόπρακτα του Τενεσί Ουίλιαμς

Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα, τηλ. 210 6453330

Από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15. Για 10 μόνο παραστάσεις.

«Χαιρετίσματα από την Μπέρθα στον Τσάρλι. Με πολλή αγάπη!»

Η Μπέρθα είναι ηρωίδα του Τενεσί Ουίλιαμς. Η Τίνα, και η Λίλλυ, είναι κι αυτές ηρωίδες του ίδιου συγγραφέα. Και κάθε μία απ’ αυτές θα μπορούσε να είναι η Μπέρθα.

Διαβάζοντας τα τρία μονόπρακτα του Τενεσί Ουίλιαμς: «Το σκοτεινό δωμάτιο», «Γιατί καπνίζεις τόσο πολύ Λίλλυ» και το «Χαιρετίσματα από τη Μπέρθα», συναντάς την ίδια εύθραυστη, φοβισμένη γυναίκα. Αντιμέτωπη με την μοναξιά, την τρέλα, τα πάθη της, αντιμέτωπη με την ίδια τη ζωή της. Καταπιεσμένη και σημαδεμένη από τον περίγυρό της, την αυταρχική μητέρα της, τον απόντα ποιητή πατέρα της, τον άντρα που έχει σημαδέψει για πάντα τη ζωή της (Τσάρλι). Την βλέπεις μικρή και αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το «Προς κατεδάφιση»: Είναι η Γουίλλυ! Τη βλέπεις μεγάλη και την αναγνωρίζεις: Είναι η «Λαίδη Φθειροσόλ».

Οι ηρωίδες του Τενεσί Ουίλιαμς είναι ο ίδιος ο συγγραφέας τους!

Ενώνοντας τα παραπάνω μονόπρακτα του ξεχωριστού αυτού δημιουργού σε ένα ενιαίο έργο, συναντάμε τη Μπέρθα και το περιβάλλον της σε μια διαδρομή ζωής, όπου μέσα από διαφορετικές ηλικίες, γνωρίζουμε την αφετηρία της και ανιχνεύουμε την κατάληξη της.

Στην πραγματικότητα όμως, προσπαθούμε να κατανοήσουμε έναν απ’ τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, αλλά και να «αγγίξουμε» όλους αυτούς τους τραυματισμένους ανθρώπους που αντιπροσωπεύει και τους χρίζει πρωταγωνιστές του, που ακόμα και τώρα μισό αιώνα μετά, δεν σταματούν να μας συγκινούν, αλλά και να μας θυμίζουν ότι η μοναξιά δεν αποτελούσε «προνόμιο» μόνο της κοινωνίας και της εποχής του Τενεσί Ουίλιαμς.

Στέλνουμε…

«Χαιρετίσματα στη Μπέρθα»

«Χαιρετίσματα στον Τενεσί»

Έφη Ρευματά

Συντελεστές

Μετάφραση: Θωμαΐς Κρητικού, Μάρω Μελισσάρη

Απόδοση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά

Φωτισμοί: Δημήτρης Μπαλτάς

Κοστούμια: Ιόλη Μιχαλοπούλου

Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Χρονοπούλου

Φωτογραφίες: Αντώνης Λέκκος

Προβολή – Επικοινωνία: Νατάσα Παπά

Παίζουν: Θωμαΐς Κρητικού, Μάρω Μελισσάρη

Η παράσταση αποτελείται από τα τρία μονόπρακτα του Τενεσί Ουίλιαμς: «Το σκοτεινό δωμάτιο», «Γιατί καπνίζεις τόσο πολύ Λίλλυ», «Χαιρετίσματα από τη Μπέρθα», ενωμένα σε ένα ενιαίο έργο ενώ κατά τη διάρκεια της ακούγονται αποσπάσματα και από τα μονόπρακτα: «Προς κατεδάφιση» και «Λαίδη Φθειροσόλ» του ίδιου συγγραφέα από τις φωνές των ηθοποιών:

Γιώργος Νινιός (συγγραφέας – πατέρας)

Βάσια Χρονοπούλου (μικρή Μπέρθα)

Λευτέρης Βενιάδης (μικρός Τσάρλι)

• Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

• Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15

• Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, Φοιτητικό-Θεατών άνω των 65: 8 ευρώ, Ανέργων-Ατόμων με ειδικές ανάγκες-Ατέλειες: 5 ευρώ

• Facebook page της παράστασης

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας