Αλεξάνδρα Νομίδου: “Γύρω από το πιάνο”

Για 12η χρονιά, η απόφοιτός μας γνωστή πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου διοργανώνει και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ “Γύρω από το πιάνο”, το οποίο επανέρχεται στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου με δυο συναυλίες, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.

Οι φετινές συναυλίες δανείζονται το θέμα τους από την Αθήνα και το Παρίσι, τις δυο πόλεις που κυριαρχούν στην ζωή της Αλεξάνδρας Νομίδου. Οι δυο αυτές μουσικές βραδιές, πλαισιώνουν την έκθεση φωτογραφίας του Alain Leguy με τίτλο «Αθήνα – Παρίσι, χθες και σήμερα» | «Athènes – Paris, hier et aujourd’hui» , η οποία θα παρουσιαστεί στον ΙΑΝΟ από τις 31/10 μέχρι 30/11..

Στη δεύτερη συναυλία (4/11) συμμετέχει και ο απόφοιτός μας γνωστός πιανίστας Δημήτρης Γιάκας συνοδεύοντας τους λυρικούς καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

«Από τον Ρομαντισμό στον Ιμπρεσιονισμό» με τους Αλέξη Καραϊσκάκη στο τσέλο και τον Θοδωρή Ιωσηφίδη στο πιάνο.

Έργα Ελλήνων και Γάλλων συνθετών

Σ’ ένα μουσικό ταξίδι από το Παρίσι προς την Αθήνα, τα ηχοχρώματα και τα ερεθίσματα της διαδρομής, οι σκέψεις και οι εμπειρίες, συναθροίζονται και αντικατοπτρίζονται στην συνθετική μορφή της…σουίτας για δύο.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

«Αθήνα και Παρίσι, πόλεις μαγικές!» με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, από την όπερα και την οπερέτα, αλλά και γνωστά τραγούδια και μελωδίες από την έντεχνη και τζαζ μουσική σκηνή.

Σιρανούς Τσαλικιάν | σοπράνο

Ειρήνη Καράγιαννη | μέτζο σοπράνο

Γιάννης Καλύβας | τενόρος

Δημήτρης Γιάκας | πιάνο

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των 2 συναυλιών, αγορά εισιτηρίων κλπ στο…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας