KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, θα φωτίσουν με τις τοποθετήσεις του τις εξελίξεις και θα συζητήσουν για το πώς μπορούν να παραμείνουν ζωντανές οι θεμελιώδεις αξίες μας, στην εκδήλωση ”Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση” που διοργανώνει το Konrad-Adenauer-Stiftung Greece and Cyprus.Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στις 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης, Πανεπιστημίου 30.

Η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Διάφορες φωνές καλούν για επαναπροσδιορισμό της κατεύθυνσης της Ένωσης προς την επιτάχυνση και εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την ενίσχυση της παρουσίας της ΕΕ στον κόσμο, αλλά και την επιστροφή προς τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της. Η Δημοκρατία, η προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κράτος Δικαίου ανήκουν σε αυτές. Προσφάτως ωστόσο, το τελευταίο απειλείται σε αρκετές έννομες τάξεις της Ένωσης. Οι εξελίξεις σε ορισμένα κράτη μέλη πυροδοτούν συζητήσεις για το πώς μπορεί να προστατευθεί η αρχή αυτή και η ανεξαρτησία των θεσμών.