«Η Ελλάδα ανθίζει»

Στις 8 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19.30, θα γίνει η προβολή της ταινίας «Η Ελλάδα ανθίζει» του πολυβραβευμένου αυστριακού συγγραφέα και σκηνοθέτη ταινιών κινηματογράφου Φάμπιαν Έντερ στην αίθουσα εκδηλώσεων (Aula) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Η ταινία είναι μια «συνεισφορά στην επίλυση της κρίσης».

O Φάμπιαν Έντερ κάνει ένα ταξίδι σε μια χώρα που συγκλονίζεται από την κρίση και συναντά ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μια προσωπική και ιδιαίτερη άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Ανακαλύπτει μια χώρα μακριά από επεισόδια, πολυήμερες απεργίες και πολιτικά σκάνδαλα.

Πώς βιώνουν ειδικά οι νέοι άνθρωποι την κρίση; Tι επιπτώσεις έχει στους ίδιους και την κοινωνία μας; Ποιον ρόλο παίζουν σε αυτή τη διαδικασία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Σε αυτές και σε πολλές άλλες ερωτήσεις θ’ απαντήσουν ο Φάμπιαν Έντερ (συγγραφέας και σκηνοθέτης ταινιών κινηματογράφου), η Καταρίνα Στέμπεργκερ (ηθοποιός), ο Φίλιππος Τσίτος (σκηνοθέτης κινηματογράφου), η Αμάντα Μιχαλοπούλου (συγγραφέας), ο Δημήτρης Τσουμπλέκας (φωτογράφος) και οι μαθητές/μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (ΓΣΑ) και του Λυκείου Διστόμου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας.

Συντονισμός: Γιερκ Μπάραμπας (καθηγητής στη ΓΣΑ).

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας