KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου

Από την Δήμητρα Κουζή λάβαμε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ για Παιδιά και Νέους. Έτσι λοιπόν την ΚυριακήΚυριακή 3 Φεβρουαρίου από 12.00-14.00 και από 14.30-16.30 όσοι βρεθού εκεί θα δουντρεις ταινίες για όλη την οικογένεια και παιδιά από Δ΄ Δημοτικού καισε μια έξτρα προβολή η φετινή πρεμιέρα του KinderDocs More Human than Human, Tommy Pallotta & Femke Wolting, USA, 79′, 2018, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Μουσείο Μπενάκη

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019,

ώρα 12.00-14.00 και 14.30-16.30

12.00-14.00 τρεις ταινίες για όλη την οικογένεια και παιδιά από Δ΄ Δημοτικού

Kayayo the living shopping baskets, Mari Riise, Νορβηγία, 2015, 32΄

Hello Salaam, Kim Brand, Ολλανδία, 2017, 16΄ και

Apollo Javakheti, Bakar Cherkezishvili, Γεωργία, 2017, 16΄

Και αμέσως μετά 14.30-16.30 σε μια έξτρα προβολή η φετινή πρεμιέρα του KinderDocs More Human than Human, Tommy Pallotta & Femke Wolting, USA, 79′, 2018, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη

Τρία βραβευμένα ντοκιμαντέρ που μιλούν για την παιδική εργασία, τα όνειρα των παιδιών για το μέλλον και τη μετανάστευση, και μας ταξιδεύουν από τη Λέσβο στη Γεωργία και από εκεί στη Γκάνα. Ποιες είναι οι συνθήκες της ζωής της οκτάχρονης Μπαμούνου, που δουλεύει ως αχθοφόρος από 6 ετών; Και πώς φαντάζεται το μέλλον του ο Μπαντούρα, καθώς βόσκει και αρμέγει πρόβατα στο χωριό του στη Γεωργία; Έχει πιθανότητες να γίνει αστροναύτης στην Αμερική; Ο Μπαντούρα και η Μπαμούνου θα μπορούσαν να είναι δύο από τα παιδιά πρόσφυγες που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά. Τα παιδιά που δύο άλλα παιδιά, οι ήρωες της τρίτης ταινίας, με πιο εξασφαλισμένο μέλλον, μια και ζουν στην κεντρική Ευρώπη, πάνε για να γνωρίσουν από κοντά και να μάθουν από πρώτο χέρι τι ονειρεύονται για το μέλλον ενώ βρίσκονται σε έναν καταυλισμό στη Λέσβο.

Kayayo, the Living Shopping Baskets, Mari Riise, Νορβηγία, 2015, 32΄

Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://youtu.be/Zhf5DMmKktU

Στη Γκάνα, 100.000 κορίτσια ηλικίας από 6 ετών δουλεύουν στις αγορές, παρέχοντας ως μεταφορικό μέσο τον ίδιο τους τον εαυτό. Ένα από αυτά είναι η οκτάχρονη Μπαμούνου. Το μόνο που ονειρεύεται είναι να δεχτούν οι γονείς της να σταματήσει τη δουλειά και να την αφήσουν να γυρίσει στο σπίτι.

Βραβεία (επιλογή): GREENWICH INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2018 • BEST DOCUMENTARY SHORT, OLYMPIA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL FOR CHILDREN AND YOUNG PEOPLE 2017

Hello Salaam, Kim Brand, Ολλανδία, 2017, 16΄

Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://youtu.be/qhosLqrlzqk

Οι μητέρες τους υπήρξαν εθελόντριες στην Ελλάδα. Στις διακοπές τους, ο Μέρλιν και ο Σιλ αποφασίζουν να πάνε στη Λέσβο, σε προσφυγικούς καταυλισμούς, για να γνωρίσουν παιδιά της ηλικίας τους και να δουν από πρώτο χέρι πώς ζουν και τα βγάζουν πέρα.

Βραβεία (επιλογή): IDFA 2017 OFFICIAL SECTION KIDS & DOCS

Apollo Javakheti, Bakar Cherkezishvili, Γεωργία, 2017, 16΄

Ο 12χρονος Μπαντούρα ζει ορφανός από πατέρα με τη μητέρα του σε ένα μικρό φτωχό χωριό στη Γεωργία. Δουλεύει ως βοσκός και βοηθός τυροκόμου και ονειρεύεται να πάει στην Αμερική κι από εκεί στο φεγγάρι.

Υποψήφια για το βραβείο ECFA (European Children’s Film Association) 2019.

Βραβεία (επιλογή): IDFA 2017 OFFICIAL SECTION KIDS & DOCS • TBILISI INTERNATIONAL STUDENT FILM FESTIVAL 2017, BEST DOCUMENTARY

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένο τον Γιώργο Μόσχο, πρώην Συνήγορο του Παιδιού, και με εκπρόσωπο της The HOME Project, καθώς και δράση με τους Very Young Contemporary Art.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα και της The Home Project.

Η The HOME Project είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες παιδιών προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα μόνα τους, προσφέροντάς τους ένα ολιστικό πλέγμα υπηρεσιών που καλύπτει σίτιση, στέγαση, υλική, ψυχοπαιδαγωγική, ιατρική, νομική υποστήριξη και εκπαίδευση. Στα δύο χρόνια από την ίδρυσή της, η The HOME Project έχει προσφέρει ένα ολιστικό δίκτυο υπηρεσιών παιδικής προστασίας σε περισσότερα από 300 παιδιά, σε 11 ξενώνες φιλοξενίας και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 130 θέσεις εργασίας. Σήμερα, περισσότερα από 2.000 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την τοποθέτησή τους σε ασφαλές και μόνιμο πλαίσιο φιλοξενίας.

————————————————————————————————————————–

Κυριακή 3/2 ώρα 14.30-16.30 (κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά από Α’ γυμνασίου) •

More Human than Human, Tommy Pallotta & Femke Wolting, USA, 79′, 2018

Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://youtu.be/Fe9MGPiKCD0

Ποιές είναι οι προσδοκίες από την τεχνητή νοημοσύνη και οι συνέπειές της για τον σημερινό κόσμο; Σε ποιους τομείς χρησιμοποιείται ήδη και πως αυτό επηρεάζει τη ζωή μας, τις δουλειές και τις σχέσεις μας; Το KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους κάνει πρεμιέρα για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 12:00 με το αμερικανικό ντοκιμαντέρ More Human than Human θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε αυτή τη μεγάλου μήκους ταινία που ήταν στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ Hot Docs Film Fest 2018 στο Τορόντο, και που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα οι σκηνοθέτες παρουσιάζουν όλες τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης σήμερα και επιχειρούν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα πάρει τον ρόλο του σκηνοθέτη στην τελευταία σκηνή της ταινίας. Υπάρχει άραγε κίνδυνος το δημιούργημα του ανθρώπου, πολύ ικανότερο από τον ίδιο, διασυνδεδεμένο, αποκτώντας ίσως και αυτοσυνείδηση, να ξεπεράσει το ανθρώπινο είδος; Η ταινία προβάλλεται στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Ακολουθεί συζήτηση με προσκεκλημένους τους: Γιάννη Βλασόπουλο (Τενχητή Νοημοσύνη), Φοιβο Παπαχατζή (Generation Z), Μπάμπη Αγγελετόπουλο (Taisis εφαρμογές του μέλλοντος) και Γιώργο Νικολιτάκη (100mentors)

Σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου.

———————————————————————————————————————–

KinderDocs

Το KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει προβολές και δράσεις, καθημερινή για σχολεία και σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια. Το φεστιβάλ διαρκεί φέτος έως και τον Μάιο 2019 και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες αποκαλύπτουν στα παιδιά και τους νεαρούς θεατές όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής και όψεις του σύγχρονου κόσμου που έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στη ζωή τους, ανοίγοντας παράθυρα στην καθημερινότητά τους και προσφέροντας ευκαιρίες για προβληματισμό και συζήτηση. Στα ντοκιμαντέρ, που είναι επιλεγμένα ώστε να μιλάνε στη δική μας πραγματικότητα, πρωταγωνιστούν πραγματικά παιδιά και νέοι, ενώ τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται καλύπτουν μεγάλη γκάμα θεμάτων που απασχολούν τους εφήβους. Στο επίκεντρο των ταινιών του KinderDocs βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις, το σχολικό περιβάλλον, οι διαφορετικοί πολιτισμοί, η μετανάστευση, η παιδική εργασία, οι επιστήμες, το μέλλον. Όλες οι ταινίες προβάλλονται στην αυθεντική τους γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους και διαθέτουν ηλικιακή σήμανση. Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί συζήτηση με καλεσμένο, με τη συμμετοχή του κοινού.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη των σημαντικότερων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη: IDFA (Ολλανδία) και DOXS! (Γερμανία), διαθέτει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού European Children’s Film Association. Το 2018, το KinderDocs επιμελήθηκε το παιδικό και νεανικό πρόγραμμα του Festival dei Popoli, ενός από τα μεγαλύτερα ιταλικά φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, που διοργανώνεται στη Φλωρεντία από το 1959.

Πληροφορίες:

Είσοδος: €3 (παιδιά) €6 (ενήλικες)

Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Σχολικές κρατήσεις/Πληροφορίες:

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Τ. 210 3671067-9 (ΔΕΥ-ΠΕΜ 10.00-14.00)

Για να διοργανώσουμε το δικό σας KinderDocs (εκτός Αθήνας/Θεσσαλονίκης) επικοινωνήστε μαζί μας: info@kinderdocs.com

Προπώληση εισιτηρίων για την Αθήνα:

❖ Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι (ΤΕΤ & ΠΑΡ 10:00-18:00, ΠΕΜ & ΣΑΒ 10:00-24:00, ΚΥΡ 10:00-16:00)

❖ Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138 (ΠΕΜ & ΚΥΡ 10:00-18:00, ΠΑΡ & ΣΑΒ 10:00-22:00)

Μουσείο Μπενάκη

Πειραιώς 138

www.benaki.gr

Προσβάσιμο για ΑΜΕΑ

KinderDocs – Kouzi Productions

Μελίνας Μερκούρη 4, 11521 Αθήνα

Tηλ.: +30 210 7219 909
, Κιν.: +30 694 6060 862

info@kinderdocs.com

www.kinderdocs.com

Follow us on Facebook & Instagram

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΤΟ KINDERDOCS ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

KINDERDOCS: OFFICIAL MEMBER OF

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

XΟΡΗΓOΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

XΟΡΗΓOΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜOΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑΣ ΜΟΥΣΕIΟΥ ΜΠΕΝAΚΗ

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας