“Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν”

Είδαμε τον “Καλό Άνθρωπο του Σετσουάν” του Μπέρτολντ Μπρεχτ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Σύλλογος οργάνωσε ομαδική επίσκεψη που είχε μεγάλη επιτυχία με 30 τυχερούς απόφοιτους σε πρώτη φάση, αλλά έπεται συνέχεια.

Η παράσταση εξαιρετική και η Υβόννη Δανιά, αδερφή του Γιώργου Γιαννακούρου (66) μας στέλνει τα σχόλιά της:

Μία παιδαγωγικά τεκμηριωμένη παράσταση για την αιώνια “συνύπαρξη-μάχη” του καλού και του κακού, που σέβεται απόλυτα την αντίληψη του συγγραφέα.

Έργο πολυσύνθετο και πολύπλευρο, με οκτώ ηθοποιούς που αξίζουν πολλούς επαίνους για την επίδοσή τους και τη συνεχή παραμονή τους στη σκηνή, με διάρκεια που αναδεικνύει την ανθρώπινη υπόσταση, μέσα σε μια “άδεια” σκηνογραφικά σκηνή, πράγμα που αφήνει απερίσπαστο το θεατή στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίληψη και κατανόηση των διαλόγων και των νοημάτων.

Το σκηνοθετικό εύρημα να παρουσιαστεί, μέσα από το ρόλο ενός ηθοποιού, ο ίδιος ο Μπρεχτ, στην αρχή και στο τέλος, δημιουργεί μια ξεχωριστή πρωτοτυπία.

Πιστεύω ότι ο στόχος της παράστασης να δώσει στο θεατή ερεθίσματα για σκέψη, επετεύχθη, πράγμα το οποίο, ιδιαίτερα η εποχή μας στερείται και αναζητά εναγωνίως.

Θεωρώ ότι η “καλή” Σεν Τε και ο “σκληρός” Σούι Τα θα μείνουν για πολύ στη σκέψη και την καρδιά μας.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας