Σοφίκα Ελευθερουδάκη: “Γράψε Μπορείς”

Από την Σοφίκα Ελευθερουδάκη λάβαμε ένα μήνυμα που θα λέγαμε ότι μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Άλλωστε η προσπάθεια που κάνουμε μέσω του site μας αυτό αποδεικνύει:

Ήθελα να σας ενημερώσω ξανά για την ενέργεια του «Ελευθερουδάκη», που λέγεται «Γράψε, Μπορείς!».

Προτείνουμε σε όλους να γράφουν τις αναμνήσεις τους – τις δικιές τους, της οικογένειας, γονιών, επιχείρησης… Πιστεύω ότι φεύγοντας οι άνθρωποι, χάνονται και οι μνήμες τους, ιδιαίτερα τώρα που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν τόσο με τους παππούδες και γιαγιάδες όπως παλιά, ο χρόνος είναι λιγότερος, η τεχνολογία έχει πάρει το πάνω χέρι, φωτογραφίζουμε με το κινητό φωτογραφίες που δεν βλέπουμε ποτέ..κλπ.

Και… ποιες καλύτερες αναμνήσεις από αυτές του σχολείου;;; Έχω κάποιες σκέψεις επ’αυτού και ίσως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε από κοντά;

Γ.Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.

Δελτίο Τύπου

Γράψε, Mπορείς!(είναι ευκολότερο και κοστίζει λιγότερο, απ’ όσο νομίζεις)

Δεν χρειάζεται να έχεις πάει στο φεγγάρι, για να έχεις κάτι ενδιαφέρον να αφηγηθείς!

Όλοι μας έχουμε μια ιστορία να πούμε, αληθινή ή φανταστική.

Μέσα από την μοναδική πρωτοβουλία Γράψε, Μπορείς!, ο «Ελευθερουδάκης» ξυπνά τον συγγραφέα μέσα μας και απευθύνεται σε όλους εκείνους, που γράφουν ή θέλουν να γράψουν και να εκδώσουν τα γραπτά τους.

Στον ταξιδιώτη που θέλει να θυμάται τα ταξίδια του, στον καλλιτέχνη που θέλει να καταλογογραφήσει τη συλλογή των έργων του, στον επιχειρηματία που επιθυμεί να διηγηθεί την ιστορία της επιχείρησής του, στους κατοίκους μιας περιοχής που θέλουν να καταγράψουν την ιστορία του τόπου τους,

στην καταπληκτική μαγείρισσα που θέλει να κάνει τις συνταγές της βιβλίο, αλλά και …στην εγγονή που θέλει να καταγράψει τις συνταγές της γιαγιάς της,

στη μαμά που θέλει να χαρίσει στους παππούδες το «βιβλίο» με τις ζωγραφιές των εγγονιών τους, αλλά και στην ίδια που θέλει… να γράψει για τη δική της ζωή, όταν ήταν μικρή, για τα παιδιά και τους φίλους της.

Στον διπλωμάτη, που θέλει να μοιραστεί τις εμπειρίες του, στον ταξιτζή που έχει μαζέψει ολόκληρο θησαυρό από αυτά που του λένε οι πελάτες του, στον καπετάνιο που δεν θέλει να ξεχάσει τα ταξίδια της ζωής του, στον συνταξιούχο που έχει ζήσει την περιπέτεια της ζωής και επιτέλους έχει χρόνο να την περιγράψει, για την οικογένεια και τους φίλους του.

Στον νέο συγγραφέα που ανυπομονεί να δει τυπωμένο το βιβλίο του, στον επιστήμονα, που θέλει να δημοσιεύσει τα άρθρα και τις σημειώσεις του, στον πολιτικό, για να μοιραστεί τα άπειρα σοβαρά και αστεία στιγμιότυπα της καριέρας του, στον γιατρό, στον….

Η Γ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε., με έτος ιδρύσεως το 1898, είναι συνυφασμένη για πάνω από 100 χρόνια με το βιβλίο και τις εκδόσεις στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση επηρέασε την εταιρία και τις ιδιοκτήτριες, Μαρίνα και Σοφίκα Ελευθερουδάκη, οι οποίες – αποφασισμένες να «μην το βάλουν κάτω», συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση με νέες, καινοτόμες και δημιουργικές ενέργειες..

Η ενέργεια, που ανακοινώνεται σήμερα, είναι το Γράψε, Μπορείς!

Όπως, χαρακτηριστικά, είπε η Σοφίκα Ελευθερουδάκη: «Ο βιβλιοπώλης είναι μια γεννημένη προξενήτρα. Φέρνει κοντά τους ανθρώπους με τα βιβλία. Στόχος μας σήμερα με το Γράψε, Μπορείς!, είναι να φέρουμε τους ανθρώπους που θέλουν να γράψουν, πιο κοντά στο να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να προτρέψουμε όλους να καταγράψουν τις αναμνήσεις τους.

Σε όλους εσάς που ονειρευόσαστε να μοιραστείτε τις ιδέες σας γράφοντας!

Υπάρχει τρόπος!

Ο «Ελευθερουδάκης» με εξειδικευμένους συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές και γραφίστες, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το δικό σας βιβλίο πραγματικότητα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 210-3317-600, 601, 603.

Email: internet@books.gr. eleftheroudakispublications@gmail.com.

www.books.gr.

Η Γ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε., με έτος ιδρύσεως το 1898, είναι συνυφασμένη για πάνω από 100 χρόνια με το βιβλίο και τις εκδόσεις στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση επηρέασε την εταιρία και τις ιδιοκτήτριες, Μαρίνα και Σοφίκα Ελευθερουδάκη, οι οποίες – αποφασισμένες να «μην το βάλουν κάτω», συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση με νέες, καινοτόμες και δημιουργικές ενέργειες. Η πρώτη, ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και αφορά στη συνεργασία με τον μεγαλύτερο Κινέζο εκδότη CNPIEC για τη δημιουργία μικρών «γωνιών» με κινέζικα βιβλία (στα κινέζικα και αγγλικά) σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Η δεύτερη ενέργεια, που ανακοινώνεται σήμερα, είναι το Γράψε, Μπορείς!

Πέρα από τις φανταστικές ιστορίες, διηγήματα, μυθιστορήματα, αλλά και ποιήματα, μέσω των οποίων πολλοί επίδοξοι συγγραφείς επιθυμούν να δοκιμάσουν το ταλέντο τους, υπάρχει και το, πολύ σημαντικό για όλους μας, θέμα των αναμνήσεων.

Όταν τα παιδιά μας ήταν μικρά, τους άρεσε πολύ να ακούνε τις ιστορίες που τους έλεγε ο μπαμπάς τους για την παιδική του ηλικία. Ιστορίες από το σχολείο, τον αυστηρό λυκειάρχη, τα παιχνίδια, τις διακοπές με τις θείες, τις σκανδαλιές του…

Αλήθεια, σε ποιόν δεν αρέσει να ακούει αληθινές ιστορίες «από τα παλιά»;

Με την τεχνολογία, ο χρόνος περνά γρήγορα και οι μνήμες ξεχνιούνται. Παρά τα σύγχρονα μέσα, όπως τα κινητά τηλέφωνα με τις κάμερες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μνήμες φεύγουν μαζί με τις γενιές των γονιών μας, αφήνοντας πίσω τους ένα μεγάλο κενό, καθώς και νέους ανθρώπους, που μπορεί να παίζουν στα δάχτυλα την τεχνολογία, αλλά δεν έχουν ιδέα για το πώς έζησαν οι παππούδες και προπάπποι τους.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη καταγραφής των αναμνήσεων, αλλά και των γεγονότων που διαμορφώνουν τη ζωή, οι εκδόσεις «Γ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.», μέσα από την πρωτοβουλία Γράψε, Μπορείς!, παροτρύνουν όλους μας να καταγράφουμε και να εκδίδουμε τις αναμνήσεις μας. Από τις συνταγές τις γιαγιάς έως τα ταξίδια που κάναμε, τις εμπειρίες διπλωματών, τις ιστορίες επιχειρήσεων, τη στρατιωτική θητεία και τα ευτράπελα που συμβαίνουν καθημερινά στους οδηγούς ταξί – όλα είναι σημαντικά και όλα αξίζουν να καταγραφούν για να διατηρηθούν ζωντανά.

Ακόμη και οι Δήμοι και Κοινότητες της χώρας μπορούν να ζητήσουν από τους δημότες τους να ψάξουν και να ανασύρουν παλιές, ξεχασμένες φωτογραφίες και αναμνήσεις των παππούδων, των γονιών και της ιδιαίτερης πατρίδας τους, ώστε να μη χαθεί το νήμα που τη συνδέει με το παρελθόν. Πιστεύουμε ότι έχουμε όλοι μια υποχρέωση – ο καθένας στον τόπο και τους ανθρώπους του – να διατηρούμε ζωντανές τις μνήμες που μας ενώνουν.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας