Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020

Από τηνΜυρτώ Προβίδα, απόφοιτό μας, η οποία εργάζεται στο Goethe με αρμοδιότητα το DAAD, λάβαμε μία ανακοίνωση

Η DAAD προσφέρει εδώ και καιρό Online Information Sessions, οι οποίες αποδεικνύονται ιδιαίτερα σημαντικές στους καιρούς που διανύουμε καθώς έχουν τη δυνατότητα να μας φέρουν – έστω και διαδικτυακά – πιο κοντά.

Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στη διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα (9-10 Ιουνίου 2020) και στην οποία θα λάβουν μέρος γνωστά γερμανικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα Johannes Gutenberg-Universität Mainz, Universität Mannheim, Universtität Passau και Technische Universität Darmstadt.

Στο επίκεντρο της έκθεσης θα βρίσκονται τα γερμανόφωνα προγραμματα σπουδών στα πανεπιστήμια αυτά και για τον λόγο αυτό οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου στα γερμανικά. Στόχος είναι η προσέλκυση φοιτητών που διαθέτουν ήδη γνώσεις γερμανικών και ενδιαφέρονται για γερμανόφωνα προγράμματα ή για μαθήματα γερμανικών πριν την έναρξη των σπουδών στα συμμετέχοντα πανεπιστήμια.

Σημειωτέον πως για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στην έκθεση και το FernUniversität Hagen, το πρώτο και μοναδικό πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως στη Γερμανία, το οποίο προσφέρει μία μεγάλη γκάμα μεταπτυχιακών σπουδών σε πολύ προσιτές τιμές.

Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα εάν μπορούσατε να πληροφορήσετε τους φοιτητές σας για την ερχόμενη διαδικτυακή έκθεση. Συνημμένο θα βρείτε ένα κείμενο με τις σημαντικότερες πληροφορίες καθώς και τον σύνδεσμο για την εγγραφή στην έκθεση, η οποία είναι δωρεάν. Σας στέλνουμε επίσης δύο εικόνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις ιστοσελίδες σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Αποστολία Γουδουσάκη και Μυρτώ Προβίδα

Erste weltweite Study-in-Germany Online Info Session Deutschsprachige Studienangebote

Unsere Kontakte von Angesicht zu Angesicht, insbesondere internationale, sind derzeit sehr stark eingeschränkt. Wir sind jedoch voller Zuversicht und überzeugt, dass wir gemeinsam diese Krise überwinden können und überwinden werden. Glücklicherweise bleibt uns die Online-Kommunikation erhalten.

Der DAAD und zehn deutsche Universitäten freuen sich, dir ihre Hochschule und Studiengänge online vorzustellen. Diese Studiengänge sind für deutsche und internationale Studierende konzipiert. Sicherlich ist ein Studiengang dabei, nach dem du schon lange gesucht hast und der dich deinen Zielen näherbringen wird.

Wir laden dich sehr herzlich ein, am 9. und 10. Juni 2020, jeweils von 14-17 Uhr an der Online Info Session…

teilzunehmen.

Die Hochschulvertreter werden dir ihre Angebote vorstellen, in einer Talkrunde werden allgemeine Fragen von dir und anderen Teilnehmern beantwortet und zu guter Letzt stehen die Hochschulvertreter dir zwei Stunden lang für deine individuellen Fragen zur Verfügung.

Welche deutschen Hochschulen sind dabei? Hier sind sie:

• Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg

• TU Darmstadt

• Hochschule Fulda University of Applied Sciences

• Universität Greifswald

• FernUni Hagen

• Technische Universität Ilmenau

• Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt

• Johannes Gutenberg-Universität Mainz

• Universität Mannheim

• Universität Passau

Nutze zur Teilnahme an der Online Info Session dein Smartphone, Tablet oder deinen Computer.

Deine Registrierung dauert nur einen KLICK…

Teile uns hier auch deine wichtigste Frage mit. So können wir uns auf die Interessen der vielen Teilnehmer gut vorbereiten.

Alle Zugangsdaten und weitere Informationen senden wir dir mit der Bestätigung deiner Registrierung für die Online Info Session.

Wir freuen uns, dich sehr bald virtuell zu treffen.

————————–

Πρώτη παγκόσμια Online Information Session του Study-in-Germany για γερμανόφωνα προγράμματα σπουδών

Οι επαφές μας με άλλους πρόσωπο με πρόσωπο, και ιδιαίτερα οι διεθνείς , είναι επί του παρόντος πολύ περιορισμένες. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι ότι από κοινού μπορούμε και θα ξεπεράσουμε την κρίση αυτή. Ευτυχώς, συνεχίζουμε να είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε μέσω του διαδικτύου.

Η DAAD μαζί με δέκα γερμανικά πανεπιστήμια είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τα πανεπιστήμια αυτά καθώς και τα προγράμματα σπουδών τους διαδικτυακά σε απευθείας σύνδεση. Οι συνεδρίες αυτές έχουν σχεδιαστεί τόσο για φοιτητές από τη Γερμανία όσο και από το εξωτερικό. Στα προγράμματα που θα παρουσιαστούν θα υπάρχει σίγουρα και ένα που ψάχνατε καιρό και που θα σας φέρει πιο κοντά στους στόχους σας.

Σας προσκαλούμε θερμά να συμμετάσχετε στις Online Info Sessions

στις 9 και 10 Ιουνίου 2020, από τις 14:00 έως τις 17:00.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων αρχικά θα σας παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών τους. Στη συνέχεια θα απαντήσουν σε γενικού περιεχομένου ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και τέλος θα είναι διαθέσιμοι για δύο ώρες για να απαντήσουν προσωπικά στις ερωτήσεις σας.

Τα γερμανικά πανεπιστήμια που θα συμμετάσχουν είναι τα εξής:

· Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg

· TU Darmstadt

· Hochschule Fulda University of Applied Sciences

· Universität Greifswald

· FernUni Hagen

· Technische Universität Ilmenau

· Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt

· Johannes Gutenberg-Universität Mainz

· Universität Mannheim

· Universität Passau

Χρησιμοποιήστε το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας για να συμμετάσχετε στην ηλεκτρονική συνεδρία πληροφοριών.

Για την εγγραφή σας χρειάζεται μόνο ένα ΚΛΙΚ…

Κατά την εγγραφή σας μπορείτε και να μας ενημερώσετε για τις απορίες που έχετε ώστε να κάνουμε την απαραίτητη προετοιμασία για τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τα στοιχεία πρόσβασης, θα λάβετε μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής σας στα Online Info Sessions.

Ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα!

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας