Ένα τρίγωνο πρότυπο για την Αθήνα

Εντοπίσαμε ένα παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2017 και αναφέρεται στην πεζοδρόμηση τεσσάρων δρόμων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, αλλά και στην Μαρία Ξανθοπούλου, απόφοιτο των χρόνων της Αραχώβης και στην κόρη της, Αλεξάνδρα Βοβολίνη, απόφοιτο των χρόνων του Μαρουσιού:

Σε μια γιορτή ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες του Εμπορικού Τριγώνου, ο Δήμος Αθηναίων “ξανασυστήνει” στο κοινό τέσσερις αθηναϊκούς δρόμους ως πεζόδρομους. Ο λόγος για τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Βλαχάβα και Πολυκλείτου, οι οποίες πεζοδρομήθηκαν επίσημα την Πέμπτη 6 Ιουλίου παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

“Πρόκειται για μια περιοχή με πολλές δυνατότητες. Θέλουμε να τονώσουμε τον εμπορικό χαρακτήρα της, με την αναβάθμιση των αστικών υποδομών αλλά και με την επιβολή κανόνων στη λειτουργία τους. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα τραπεζοκαθίσματα εδώ, δεν θα γίνει διασκεδαστήριο η περιοχή, δεν θέλουμε μονοθεματική ανάπτυξη. Επιδιώκουμε να επιστρέψει η κατοικία και να τονωθεί ο χαρακτήρας του εμπορικού τριγώνου, να κάνουμε ένα τρίγωνο πρότυπο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Όμιλος economia καλωσορίζει τους επισκέπτες του Εμπορικού Τριγώνου, καθώς από το 2002 τα γραφεία μας βρίσκονται στην οδό Βλαχάβα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η περιοχή αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ενός προγράμματος πρότυπης λειτουργίας της πόλης μας που πολλοί παλαιότεροι οραματίστηκαν.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Σωκράτης Ξανθόπουλος, παππούς της εκδότριας και προέδρου του Ομίλου economia Aλεξάνδρας Κ. Βοβολίνη. Πριν από σχεδόν 100 χρόνια, ο Πατρινός επιχειρηματίας με την κωνσταντινουπολίτικη καταγωγή είχε αγοράσει το ακίνητο της οδού Βλαχάβα 6-8 ως προίκα της μητέρας της Α. Κ. Βοβολίνη, Μαρίας Ξανθοπούλου. Στη διαθήκη του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το ακίνητον της οδού Βλαχάβα, το οποίον ανήκει εις την κόρην μου Μαρίαν, ευρίσκεται εις το ιστορικόν κέντρον των Αθηνών, το οποίον αξίζει να αποκτήσει την παλαιάν αίγλην του”.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας