Ενα πρωτόγνωρο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή στη Ρόδο -Ανάσες της Μαρίας Κάλλας στη μεσαιωνική πόλη

Με αφορμή την διοργάνωση του 1ουCanto Human Voice Festival, που γίνεται στην Ρόδο μεταξύ 5 και 12 Σεπτεμβρίου και είναι πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, προέδρου του World Human Forum εντοπίσαμε μία συνένετυξη στην iefimerida.

Λέγεται Canto, λέξη που στα ελληνικά φέρει μέσα της την προτροπή «Κάν’ το». Πρόκειται για το πρώτο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή που διοργανώνουν στη Ρόδο ο Δημήτρης Τηλιακός η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και η Μυρτώ Βουνάτσου, με ένα αφιέρωμα-έκπληξη στη Μαρία Κάλλας και θέμα το Tαξίδι.

Ενας τόπος ιστορικός, τόπος-ωδή στον Απόλλωνα που αναδύεται, αποκτά νέα δυναμική, γίνεται ηχείο για ένα Φεστιβάλ. Μια δεδομένη αγάπη και πίστη στη δύναμη της ανθρώπινης φωνής. Συστατικά που ένωσαν τον διεθνή βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό με την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρο του World Human Forum και τη Μυρτώ Βουνάτσου καλλιτεχνική διευθύντρια του WHM, και οδήγησαν στη δημιουργία του Canto Human Voice Festival.

Το Πρώτο Φεστιβάλ θα γίνει στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Kαλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Τηλιακός. Το iefimerida, ζήτησε από τους συνιδρυτές να μας αποκαλύψουν το όραμα αλλά και τις βαθιές ρίζες αυτού του νέου Φεστιβάλ.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας