Διεθνής νίκη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Μνήμη για το παρόν»

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών απέσπασε με το πρόγραμμά της «Η ΓΣΑ θυμάται» ένα από τα τέσσερα ισότιμα βραβεία στον διεθνή εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Μνήμη για το παρόν», στον οποίο συμμετείχαν Γερμανικά Σχολεία του Εξωτερικού απ΄ όλο τον κόσμο! Σε μια ψηφιακή τελετή βράβευσης, η οποία έλαβε χώρα στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Heiko Maas, ανακοίνωσε ο ίδιος προσωπικά τους βραβευθέντες του εκπαιδευτικού διαγωνισμού και απένειμε τα βραβεία στη DSA και σε τρία ακόμα Γερμανικά Σχολεία του Εξωτερικού για τις δράσεις τους και τα προγράμματά με τα οποία διακρίθηκαν.

Ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός, ο οποίος προκηρύχτηκε το 2019, υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και υλοποιήθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία για τα Σχολεία του Εξωτερικού (ZfA) σε συνεργασία με τo Ομοσπονδιακό Κέντρο για την Αγωγή του Πολίτη (Bundeszentrale für politische Bildung) και το Ίδρυμα «Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον». Στον εκπαιδευτικό αυτόν διαγωνισμό υλοποιήθηκαν συνολικά 58 δράσεις και προγράμματα παγκοσμίως, προκειμένου να ενισχύσουν μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους την κουλτούρα μνήμης, την ανεκτικότητα και τη δημοκρατική αντίληψη.

Περισσότερα…

Παρουσιάζουμε την μαγνητοσκοπημένη τελετή βράβευσης, στην οποία ο Υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Heiko Maas ανακοινώνει (timecode 6.25) τα τέσσερα ισότιμα βραβεία ξεκινώνας από την Γερμανική Σχολή Αθηνών.Δείτε το video…

Η Deutsche Welle κάλυψε το γεγονός με τον ανταποκριτή της στο Βερολίνο Παναγιώτη Κουπαράνη. Δείτε το άρθρο…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας