Δύο άρθρα του Αργύρη Στριγγάρη για τη βοήθεια στους ευάλωτους του εγκλεισμού

Δύο άρθρα του ΑργύρηΣτριγγάρη (’92) δημοσιεύτηκαν αυτές τις ημέρες, ένα στην Athens Voice και ένα στην Καθημερινή. Και τα δύο σχετίζονται με τις επιπτώσεις του εγκλεισμού στην ψυχική μας υγεία.

Η πανδημία έφερε την υγεία όλων μας στο προσκήνιο. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι κυβερνήσεις, οι μεγάλες εταιρείες, εμείς όλοι μας στραφήκαμε στο πώς θα προστατέψουμε την υγεία μας. Ποτέ άλλοτε δεν είδαμε τόσες πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία μας στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Αυτή η εντυπωσιακή έμφαση στην υγεία ισχύει ιδιαίτερα για την ψυχική μας υγεία, η οποία ήταν γενικώς παραμελημένη από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, ειδικά στη χώρα μας. Και όντως για πρώτη φορά είδαμε –και στη χώρα μας– μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση για την ενημέρωση στην ψυχική υγεία μας. Έννοιες όπως η παιδική ψυχική υγεία, η κατάθλιψη, το άγχος εισήλθαν στη δημόσια σφαίρα.

Περισσότερα στην Athens Voice της 3.3.2021…

Ακόμη, στην Καθημερινή της Κυριακής 21/2, μας δίνει ένα διαφωτιστικό κείμενο σχετικά με το αύριο που μας περιμένει και τις δυνατότητες αντίδρασης.

argyris striggaris egkleismos tanea 2021

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας