Π. Πικραμμένος στο Διεθνές Φόρουμ του Malmö

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα του I.H.R.A. (International Holocaust Remembrance Alliance), συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ του Malmö για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Οκτωβρίου, στο Malmö της Σουηδίας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον στόχο της Ελληνικής Προεδρίας του I.H.R.A. που είναι η μεταφορά των μηνυμάτων του Ολοκαυτώματος, αλλά και της μάχης ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και ρητορικής μίσους, στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Αυτός είναι πλέον και ο αποτελεσματικός τρόπος να μεταδοθεί το μήνυμα του Ολοκαυτώματος στις νεότερες γενιές, οι οποίες στρέφονται πλέον σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο για την πληροφόρηση και τον διάλογο.

Επίσης, ο κ. Πικραμμένος τόνισε το καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πολεμήσει τον αντισημιτισμό, χαιρετίζοντας τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Όσον αφορά ειδικότερα στην Ελλάδα υπογράμμισε τη στρατηγική της Κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη που περιλαμβάνει την στήριξη της εκπαίδευσης και της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος, ειδικά τώρα που οι τελευταίοι επιζώντες μας αφήνουν χωρίς τις προσωπικές τους αφηγήσεις.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με την Υπουργό Επικρατείας στον Πρωθυπουργό της Σουηδίας κα Karin Wallensteen, με την οποία συζήτησε θέματα σχετικά με το Μουσείο Ολοκαυτώματος το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί στη Σουηδία, καθώς και τον σχεδιασμό του αντίστοιχου Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας