PETDEMONIUM // εικαστικό event @ The Creatures

ΗΕριφύλη Βενέρη, αποφ. 2001, συμμετέχειΚυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, 18.00 μ.μ.– 22.00 μ.μ.σε ένα εικαστικό γεγονός.

Ο Ακταίων ήταν θαυμαστός κυνηγός ο οποίος είχε 50 λαγωνικά. Κάποια μέρα ο Ακταίωνας έσκυψε να πιεί νερό με τα σκυλιά του σε μια πηγή του Κιθαιρώνα. Όμως εκεί λουζόταν η θεά Άρτεμις και άθελά του την είδε γυμνή. Η θεά εξοργίστηκε και τον μεταμόρφωσε σε ελάφι, ενώ διέταξε τα σκυλιά να τον κατασπαράξουν. Όταν τα ζώα συνήλθαν από τη θεϊκή τύφλωση-μέθη, αναζητούσαν απεγνωσμένα τον αφέντη τους, ώσπου οι θεοί τα λυπήθηκαν και έφτιαξαν ένα ομοίωμα του Ακταίωνα για να τον βλέπουν και να παρηγορούνται.

Στο Πάνθεον του „The Creatures“ πραγματώνεται η λατρεία του κτηνΟΜΟΡΦΟΥ και του μειξογενούς. Τα μειξογενή όντα, διαθέτοντας φύση μεικτή, αποτελούν ετερόκλητες, φρικιαστικά όμορφες οντότητες. Στις 19 Δεκεμβρίου ο δρόμος θα είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα. Το μόνο σίγουρο, δεν θα παραμεληθεί κανένα: θα καλλωπιστούν όλα τους ως τερατΟΜΟΡΦΑ.

Συμμετέχουν: Σπύρος Αγγελόπουλος, Εριφύλη Βενέρη, Ρεβέκκα Γιαννοπούλου, Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας, Γιάννης Οικονομίδης, Περικλής Πραβήτας, Θάλεια Ραυτοπούλου και Νάιρα Στεργίου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εριφύλης Βενέρης και της Νάιρας Στεργίου…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας